Çok haklısın hani derler ya çocuk olunca tüm hayatınız değişiyor ...hamileyken nasıl belirli kurallar koyuyorsAk çocuk oluncada ona göre davranacağızSeks hayatımız normal zamanda bizim de düzenli ama hamile kalınca ve çocuk araya girince o düzen kalmıyor kalmasında zaten umrumda değil. Siz çok önyargılı konuşuyorsunuz. Iyi günler mutluluklar
Bende öyle canım ,24.haftada şeker yükleme testi var, yine şeker testi ,tam kan,idrar vs istiyor yine doktorlarGünaydın kızlar inşallah güzel bir hafta olur hepimiz içinBen idrar ve kan testimi hamileliğimin başında vermiştim dr birdaha da istemedi ben mi talep etmeliyim yoksa bunları mütemadiyen isteyecek mi yakında ?
Evet canım o anki akış davranış olan olaylar belirliyor tabiki bazı koyduğumuz kurallar çok fazla aşmadan istisna edilse de sonra kaldığımız yerden devam ediyoruz.Çok haklısın hani derler ya çocuk olunca tüm hayatınız değişiyor ...hamileyken nasıl belirli kurallar koyuyorsAk çocuk oluncada ona göre davranacağız
Ağzına sağlık.Ilk hamileliğimde bir ton kitap okudum. Çocuk gelişimi, uyku egitimi, yemek yeme serüvenleri, emzirme vs. Her şeye hazirlikliydim. Ne yapacağını bilen, asla diğer annelerin hatalarını yapmayan, mukemmel bir anneydim iste ben
Sonraaa kızım doğdu, dünyalar bizim oldu. Mükemmel anne olarak öğrendiğim bütün teknikleri uygulamak üzere elimin altindaydi bebegim. Sonuç: her türlü yanlışı da yaptım bile bile, doğruları da yaptım, sonra o doğrulardan vazgeçip yanlışa döndüğüm de oldu
Çocuğumu asla sallayarak uyutmayacaktım, o kendi kendine uyumasini bilen bir cocuk olacakti güya. Ama olmadı, çünkü kızım buna müsait bir cocuk değildi. Hele o gaz sancısı yaşadığımız haftalarda sallamanın her türlü siddetlisini gorduk:)). Zamanı gelince kendi kendine uyumayı öğrettim ona. Ama geç bir zamandı:). Aglamadan zirlamadan ogrendi.
Kitaplardan Öğrendiğim her şeyi kullandım bana çok faydası oldu. Ama kızımın karakterine ve benim konforuma uygun olacak şekilde harmanladım herşeyimi
Büyüklerimi de dinledim, kitaplara göre büyüklerimiz hep hata yapmış bizi büyütürken. Ama meğerse öyle değilmiş, onlar içgüdülere dayalı bir şekilde bizi büyüttüğü için bazı şeyleri kitaplardan daha doğru biliyorlarmış mesela
Bu konuda konuşacak çok şey var. Kızım suan 6 yaşında ve maşallah diyorum başka bir şey demiyorum, her konuda ideal bir çocuk hamdolsun
O yüzden suan yatak araştırması bile yapmıyorum. Bebeğin karakteri, benim alışkanlıklarım, o günlerdeki vaziyetimiz artik ne gerektirirse.
O yüzden kimse ezbere konuşmasın. Ben bildiklerimi uygulayamıyorum kotu anneyim beceremiyorum diye depresyona girmiştim ne saçma:))
Akışına bırakalım, her şey daha kolay olacak. kitap da okuyun büyükleri de dinleyin, tecrübeli annelerden de, faydalanın. hepsi ise yariyor
Doktorun mutlaka belirli bir süre vermesi lazım düşük tehliken varsa. Hamilelik süresince seks yasak diyen doktoru hiç duymadım. Aksine normal doğum için oldukça faydası var. Düşük tehliken geçtiyse problem yoktur diye düşünüyorum ama dayanabilirsen 2 hafta daha bekle, değilse en azından telefon et doktoruna derim ben.kızlar birde özel bir soru soracağımDoktoruma gidince soracağım ama daha iki haftam var. ben 7. haftamda kahverengi sümüksü kanama tarzı bir şey oldu. 5 iğne verdi doktorum ve cinsellik konusunda uyardı. şimdi 15 in içindeyim . hala risk var mıdır ?
ben 3. yaptırdım canım istiyolar yani zaten troid baktırmak zorundayım onu geçtim hemogram ve tit istiyolar yaniGünaydın kızlar inşallah güzel bir hafta olur hepimiz içinBen idrar ve kan testimi hamileliğimin başında vermiştim dr birdaha da istemedi ben mi talep etmeliyim yoksa bunları mütemadiyen isteyecek mi yakında ?
yok canım benimde kanamam oldu biliyosun 12. haftadan sonra risk kalkıyor aksi bi kanaman olmadığı sürece ilk 3 ay önemlikızlar birde özel bir soru soracağımDoktoruma gidince soracağım ama daha iki haftam var. ben 7. haftamda kahverengi sümüksü kanama tarzı bir şey oldu. 5 iğne verdi doktorum ve cinsellik konusunda uyardı. şimdi 15 in içindeyim . hala risk var mıdır ?
hım sorcam zaten evet. sizinde fikirlerinizi merak ettim. teşekkürlerBenim gebeliklerim riskliydi kanamam vardı doktorun da önerisiyle ilk 3 ay yapmadık sonrasında da çocuk karnımda büyüdü vajinal cinsel ilişkide bulunmadık başka şekillerde hallettik. Doktoruna sor risk halen var mı diye
evet çok doğru . her bebek daha önce hiç karşılaşmadığımız yeni bir kitap.Ilk hamileliğimde bir ton kitap okudum. Çocuk gelişimi, uyku egitimi, yemek yeme serüvenleri, emzirme vs. Her şeye hazirlikliydim. Ne yapacağını bilen, asla diğer annelerin hatalarını yapmayan, mukemmel bir anneydim iste ben
Sonraaa kızım doğdu, dünyalar bizim oldu. Mükemmel anne olarak öğrendiğim bütün teknikleri uygulamak üzere elimin altindaydi bebegim. Sonuç: her türlü yanlışı da yaptım bile bile, doğruları da yaptım, sonra o doğrulardan vazgeçip yanlışa döndüğüm de oldu
Çocuğumu asla sallayarak uyutmayacaktım, o kendi kendine uyumasini bilen bir cocuk olacakti güya. Ama olmadı, çünkü kızım buna müsait bir cocuk değildi. Hele o gaz sancısı yaşadığımız haftalarda sallamanın her türlü siddetlisini gorduk:)). Zamanı gelince kendi kendine uyumayı öğrettim ona. Ama geç bir zamandı:). Aglamadan zirlamadan ogrendi.
Kitaplardan Öğrendiğim her şeyi kullandım bana çok faydası oldu. Ama kızımın karakterine ve benim konforuma uygun olacak şekilde harmanladım herşeyimi
Büyüklerimi de dinledim, kitaplara göre büyüklerimiz hep hata yapmış bizi büyütürken. Ama meğerse öyle değilmiş, onlar içgüdülere dayalı bir şekilde bizi büyüttüğü için bazı şeyleri kitaplardan daha doğru biliyorlarmış mesela
Bu konuda konuşacak çok şey var. Kızım suan 6 yaşında ve maşallah diyorum başka bir şey demiyorum, her konuda ideal bir çocuk hamdolsun
O yüzden suan yatak araştırması bile yapmıyorum. Bebeğin karakteri, benim alışkanlıklarım, o günlerdeki vaziyetimiz artik ne gerektirirse.
O yüzden kimse ezbere konuşmasın. Ben bildiklerimi uygulayamıyorum kotu anneyim beceremiyorum diye depresyona girmiştim ne saçma:))
Akışına bırakalım, her şey daha kolay olacak. kitap da okuyun büyükleri de dinleyin, tecrübeli annelerden de, faydalanın. hepsi ise yariyor
Ben her gittiğimde idrar veriyorum kan da iki defa verdim ama parmaktan bi damla kan alıp hep demir e bakılıyor. Her kontrole gittiğimde yapılıyor.Günaydın kızlar inşallah güzel bir hafta olur hepimiz içinBen idrar ve kan testimi hamileliğimin başında vermiştim dr birdaha da istemedi ben mi talep etmeliyim yoksa bunları mütemadiyen isteyecek mi yakında ?
teşekkürler canımDoktorun mutlaka belirli bir süre vermesi lazım düşük tehliken varsa. Hamilelik süresince seks yasak diyen doktoru hiç duymadım. Aksine normal doğum için oldukça faydası var. Düşük tehliken geçtiyse problem yoktur diye düşünüyorum ama dayanabilirsen 2 hafta daha bekle, değilse en azından telefon et doktoruna derim ben.
teşekkür ederim canım sağolyok canım benimde kanamam oldu biliyosun 12. haftadan sonra risk kalkıyor aksi bi kanaman olmadığı sürece ilk 3 ay önemli
hım ya demekki doktordan doktora değişiyor.Ben her gittiğimde idrar veriyorum kan da iki defa verdim ama parmaktan bi damla kan alıp hep demir e bakılıyor. Her kontrole gittiğimde yapılıyor.
Canim benide eklermisin benim kiz allah nasip edersekızlar gunaydın çok okuyamadım yazıları hafta sonu kardeşimin nişanı vardı ona koşuşturdum umarım bebeğim iyidir
listeye cinsiyetlerı ekledım yalnız 6 kişi göndermiş altısı da erkek bebek bu sene erkek senesı sanırım :)
Şuan Okadar hissetmiyorum.Kızlar sizin bebişler de bir tarafta toplanıyor mu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?