2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
Seks hayatımız normal zamanda bizim de düzenli ama hamile kalınca ve çocuk araya girince o düzen kalmıyor kalmasında zaten umrumda değil. Siz çok önyargılı konuşuyorsunuz. Iyi günler mutluluklar
Çok haklısın hani derler ya çocuk olunca tüm hayatınız değişiyor ...hamileyken nasıl belirli kurallar koyuyorsAk çocuk oluncada ona göre davranacağız

Günaydın kızlar inşallah güzel bir hafta olur hepimiz için Ben idrar ve kan testimi hamileliğimin başında vermiştim dr birdaha da istemedi ben mi talep etmeliyim yoksa bunları mütemadiyen isteyecek mi yakında ?
Bende öyle canım ,24.haftada şeker yükleme testi var, yine şeker testi ,tam kan,idrar vs istiyor yine doktorlar

Ilk hamileliğimde bir ton kitap okudum. Çocuk gelişimi, uyku egitimi, yemek yeme serüvenleri, emzirme vs. Her şeye hazirlikliydim. Ne yapacağını bilen, asla diğer annelerin hatalarını yapmayan, mukemmel bir anneydim iste ben

Sonraaa kızım doğdu, dünyalar bizim oldu. Mükemmel anne olarak öğrendiğim bütün teknikleri uygulamak üzere elimin altindaydi bebegim. Sonuç: her türlü yanlışı da yaptım bile bile, doğruları da yaptım, sonra o doğrulardan vazgeçip yanlışa döndüğüm de oldu

Çocuğumu asla sallayarak uyutmayacaktım, o kendi kendine uyumasini bilen bir cocuk olacakti güya. Ama olmadı, çünkü kızım buna müsait bir cocuk değildi. Hele o gaz sancısı yaşadığımız haftalarda sallamanın her türlü siddetlisini gorduk:)). Zamanı gelince kendi kendine uyumayı öğrettim ona. Ama geç bir zamandı:). Aglamadan zirlamadan ogrendi.

Kitaplardan Öğrendiğim her şeyi kullandım bana çok faydası oldu. Ama kızımın karakterine ve benim konforuma uygun olacak şekilde harmanladım herşeyimi

Büyüklerimi de dinledim, kitaplara göre büyüklerimiz hep hata yapmış bizi büyütürken. Ama meğerse öyle değilmiş, onlar içgüdülere dayalı bir şekilde bizi büyüttüğü için bazı şeyleri kitaplardan daha doğru biliyorlarmış mesela

Bu konuda konuşacak çok şey var. Kızım suan 6 yaşında ve maşallah diyorum başka bir şey demiyorum, her konuda ideal bir çocuk hamdolsun

O yüzden suan yatak araştırması bile yapmıyorum. Bebeğin karakteri, benim alışkanlıklarım, o günlerdeki vaziyetimiz artik ne gerektirirse.

O yüzden kimse ezbere konuşmasın. Ben bildiklerimi uygulayamıyorum kotu anneyim beceremiyorum diye depresyona girmiştim ne saçma:))

Akışına bırakalım, her şey daha kolay olacak. kitap da okuyun büyükleri de dinleyin, tecrübeli annelerden de, faydalanın. hepsi ise yariyor

Çok haklısın hani derler ya çocuk olunca tüm hayatınız değişiyor ...hamileyken nasıl belirli kurallar koyuyorsAk çocuk oluncada ona göre davranacağız
Evet canım o anki akış davranış olan olaylar belirliyor tabiki bazı koyduğumuz kurallar çok fazla aşmadan istisna edilse de sonra kaldığımız yerden devam ediyoruz.

Ağzına sağlık.

Doktorun mutlaka belirli bir süre vermesi lazım düşük tehliken varsa. Hamilelik süresince seks yasak diyen doktoru hiç duymadım. Aksine normal doğum için oldukça faydası var. Düşük tehliken geçtiyse problem yoktur diye düşünüyorum ama dayanabilirsen 2 hafta daha bekle, değilse en azından telefon et doktoruna derim ben.

Şunu düzelteyim de. Cinsellik de önemli bir şeydir evlilikte. Çocuk olunca tabiki de çocuktan önemli olamaz ama hamileyiz diye ya da çocuk var diye de cinsellikten vazgeçmek zorunda değiliz. Beşiğini bebek sizi görmeyecek şekilde koyarsınız odanızda olması bile engel değil yani. Hele hamilelik cinsel ilişkiye hiç engel değil, doktor böyle bir şey belirlemediyse neden yapamayalım ki, karnımızdaki çocuk ister küçük olsun ister büyük. Ağrı sızı olmadıkça, tıbben bir sorun yoksa ve anne hala rahat edebiliyorsa hamileliğin başından sonunda kadar cinsel ilişki yaşanabilir. Kiminin umurunda olmaz saygı duyuyorum ama umurunda olanlara ve bu konuda aktif olanlara da saygı duyalım

Günaydın kızlar inşallah güzel bir hafta olur hepimiz için Ben idrar ve kan testimi hamileliğimin başında vermiştim dr birdaha da istemedi ben mi talep etmeliyim yoksa bunları mütemadiyen isteyecek mi yakında ?
ben 3. yaptırdım canım istiyolar yani zaten troid baktırmak zorundayım onu geçtim hemogram ve tit istiyolar yani

yok canım benimde kanamam oldu biliyosun 12. haftadan sonra risk kalkıyor aksi bi kanaman olmadığı sürece ilk 3 ay önemli

hım sorcam zaten evet. sizinde fikirlerinizi merak ettim. teşekkürler

evet çok doğru . her bebek daha önce hiç karşılaşmadığımız yeni bir kitap.

Ben her gittiğimde idrar veriyorum kan da iki defa verdim ama parmaktan bi damla kan alıp hep demir e bakılıyor. Her kontrole gittiğimde yapılıyor.

teşekkürler canım

Canim benide eklermisin benim kiz allah nasip ederse

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…