2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
Ben de senin gibi düşünen cok kitaplar okuyan bir anne iken su an 360 derece döndüm bence sen de büyük konuşma bebegin mizaci cok onemli o kendi odasında kendini paralarken ana yuregin gormeyecek kendi yatak odani, zaten belki de ilk esin teklif edecek yanimiza alalim mi diye

Katılıyorum söylediklerine. Elbette ilk defa anne olmanın verdigi acemilikle yapılan hatalar oluyor, kimse ben kusursuzca cocuk büyüttüm demesin :)
Ben de bir çocuğun en az 2 yaşına kadar, (yani güvenli bağlanma gerçekleştiği dönem) gözünü açtığında annesine ulaşabilecek şeklinde yatması taraftarıyım, nitekim öyle de yapıyorum. Ikinci yavrum da aynısını yapacağım.
Allah'a şükür bağımlı(!!) değil annesine sevgiyle bağlı olan, çevresiyle cok sağlıklı iliskiler kurabilen açık bi yavrum var.

Haa sunu da söylemeden geçemeyeceğim. Anne olmadan önce kesinlikle çocuğumu 7-8 ayından sonra odasında yatırırım diyen annelerden idim. Eşimle tartışmasını bile yapıyorduk. Fakat iç gudulerim mantığımin önüne geçti, iyi ki de geçmiş :)

Ne guzel anlatmıssın, dediklerinin hepsine katılıyorum

Selam kızlar feci hastayım her şey üstüste geldi. Gaz sıkışması, bel fıtığı, faranjit, nezle 2 kilo da vermişim. En çok ona üzüldüm 68 kiloyum. Gerçi doktorumun hoşuna gider de bu sizde keyifler nasıl? 2 gün raporluyum yatacağımmmm

Aynen benim çocuğum da öyle suyunu bile benden istemez gider kendi içer gayet uyumlu ve kendine yetebilen bir çocuk. Yeri geldi hepimiz oturma odasında yattık bazen oldu eşim baktı ben gittim içeride uyudum yani aslında o anki durumlar değişiyor. zaten nasıl ki çişe hazır olduğunda kendisini belli ediyor öncesinde kendinizi de yırtsanız çocuk öğrenmiyor. Odasında tek yatmayı da kendi kabul ediyor hazır olunca.
Tekrar söylemek istiyorum 0-2 yaş arası bebeğin gözünün önünden anne ayrıldığında onun birdaha gelmeyeceğini düşünüyor ve aşırı ağlamaları buyüzden. Tecrubeliler bilir Yeri geldi çişe gidemedik.
. Biz eşim de bende evet kendimizi çocuğumuza adadık. Çok da mutluyuz bu konuda, nereye gittiysek nereye gezdiysek onu da götürdük. anne baba evlat üçlüsünün tadına vardık. herkes evinde ağız tadıyla büyütsün evladını ama öyle ama böyle.

Oy çok geçmis olsun, bu ara salgin baya, ama enerjin cok yuksek buralara kadar geldi

Sıkılmadan tekrar yazıyorum.. Çocuk kendi odasında kendini paralarken (!), yatak odasında uyursa sabaha kadar deliksiz mışıl mışıl uyuyor mu? Haa eğer sizin böyle bir sırrınız varsa ve bunu sadece ben bilmiyorsam ne ala. Bu büyük konuşma değil, evlat sevgisini; 2-3 yaşına kadar yanında yatırma, kocanı bebeğin için hiçe sayma, kendini arka planı atma, hayatını tamamen değiştirme zanneden mükemmel annelerle fikir uyuşmazlığı.

Bazı şeylerden fedakarlık etmeye mental ve ruhsal olarak hazır değilsek anne baba olmayı hazır olunca düşünmeliyiz :)

Bazı şeylerden fedakarlık etmeye mental ve ruhsal olarak hazır değilsek anne baba olmayı hazır olunca düşünmeliyiz :)
'' Bazı şeyler'' çok büyük bir kavram. Ne tür şeyler mesela? Şeyler üzerinden konuşacak olursak, size anne baba olmak için nasıl şeyler lazım?

Bana göre anne ya da baba olmak sınırsız limitsiz koşulsuz ve hatta sonsuz sevgi ve şefkat demek :) Sürekli sarılmak koklamak dokunmak demek :) Fikir uyuşmazlığı olduğu açık lakin mükemmel insan mükemmel anne mükemmel eş olmak diye birşey tabiata aykırı zaten :)

Peki ya kocan senden çok bebeğini önemserse bunu hiç düşünmü ? Şahsen benim eşim bana hayatımıza o kadar düşkün ki gebeliğimde yanıma yaklaşmak istemiyodu ilk etapta hala yanıma yatmak istemiyor karnına bilinçsiz vururum falan diye. Bunun kadın erkek boyutu yok belki eşin bebeğin odasında olması gerektiğini düşünücek belki o cinsel hayatınızdan feragat edicek sevgisi azalmış mükemmel evlilikten çıkmış mı olacak yani ?
Yanlış anlama ama bu kadarda cinsellik yatak koca düşkünlüğünden umarım bebeğin mahrum kalmaz zaten bi çok kadın hepsini bir arada götürüyor sana bana has bişey değil bu

'' Bazı şeyler'' çok büyük bir kavram. Ne tür şeyler mesela? Şeyler üzerinden konuşacak olursak, size anne baba olmak için nasıl şeyler lazım?
Bazı şeyler in içine konu hakkında yazılan tüm fikirleri dahil edebilirsiniz. Biraz daraltacak olursak da buna uykuyu sexi rahatı falan dahil edebiliriz.

çok geçmiş olsun canım dikkat et kendine

Ve ben çocuk 6 aydan sonra odasında yatmalı tezi savunduğumdan, limitsiz sevgi ve şefkat konusunda sınıfta kaldım öyle mi =) Ben de bunu anlamıyorum, mantığım almıyor kusura bakmayın.

Tatlım ben kocamı hiçe saymadım bunu nereden çıkarıyorsun sanki sadece benim bebeğim değil bu. eşimle ortak kararlarımızdı her yaptığımız.cinsel ilişkiye evet girmedim doğurana kadar bunu ben sadece istemediğim için değil eşimle kararımızdı. tatmin ettik birbirimizi sen takılma oralara. Kendimi arka plana attığımı ne biliyorsun ya sen beni nereden tanıyorsun..Kendi adına konuş lütfen.

Son düzenleme:
Ve ben çocuk 6 aydan sonra odasında yatmalı tezi savunduğumdan, limitsiz sevgi ve şefkat konusunda sınıfta kaldım öyle mi =) Ben de bunu anlamıyorum, mantığım almıyor kusura bakmayın.
Tatlım sana öyle bir ithamda bulundugumu hatırlamıyorum sanki biraz onyargilisin anlamak istemiyor gibisin :) sen fikrini bende fikrimi soyledim :) tartışmanın bizi bir yere götüreceğini hiç sanmıyorum çünkü ben nasıl davranacağım konusunda nasıl netsem sende öyle gibisin :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…