Ben maalesef her gün yiyorum. Sanırım toksoplazmadan korkuyorsunuz. İçiniz rahat olsun. Bağışıklığınız kuvvetliyse, size hiçbir şey olmaz. İçinizi rahat tutun.
Yani ondan korkuyorum ara ara birşey bulup vesvese yapıyorum sanırım yani toksoplazma sonucum negatifti testi yaptırdığımda o zamana kadar geçirmemişim ama şimdi tedirgin oldum çünkü dışardaki mutfaklar malum ve hamilelikte bağışıklıkdüşüyor
İnşallah ama birdaha yemiycem ne kadar temiz yerler olsada bizim gibi yıkarlarmı yeşillikleri peki senin toksoplazma sonuçların negatifmiydi yoksa pozitif mi
Senin adına çok sevindim. Inşallah tamamen rahatlarız en kısa sürede
Kusmalar bitince ben de ise başlıcam insallah. Rabbim rahata kavuştursun hepimizi
Babaannem ogurmekten iki bebeğini düşürmüş. Iki halamda da aynı sknti olmuş. Bir halamın kızı da benim gibi geçirdi tüm hamileliklerini. Yanı galiba genetik faktörler de var
Ama benim bu kadar şiddetli olmasının altında yatan sağlık problemlerim var, rahimde anomali, safrada çamur , karın boşluğunda kist gibi . Bunlarin tamami bulantilari tetikliyor. Belki de ilerleyen haftalarda ameliyat olucam hicbir sey belirgin degil.
Ohhh darısı bize, izin konusunda :):) Benimde annemler yanımda gerçekten harika bir durum, ne istesem yapıyor sağolsun :):) Allah annelerimize sağlık versin :) Eşin 10 Şubatta mı dönüyor.
İnşallah ama birdaha yemiycem ne kadar temiz yerler olsada bizim gibi yıkarlarmı yeşillikleri peki senin toksoplazma sonuçların negatifmiydi yoksa pozitif mi
Ay bilmem ki ben doktora fazla gitmiyorum şikayetim olmadıkça zaten daha 2x gittim testleri fln yaptırmıyorum sadece kana bakıldı o da iyiydi sadece demir verdi doktor. Rahat ol bence yani yasak olan şeyleri yemediğin sürece aşırı dikkat etmeue gerek yok ama sen bilirsin tabi.
Evet d vitamini ve kanı düşükler kervanına beni de yazın D vitamini 15 damlaya çıktı günlük gerçi ben hiç düzenli icmemistim ama demek ki içmek gerekiyormuş
Toksoplazma ilk hamileliğimde de şimdi de negatif canım bağışıklık yok. Çiğ et ürünleri açık süt, peynir yememeye dikkat ediyordum ama dışarıdaki salatayı hiç düşünmemiştim artık dikkat ederim bende ne olur ne olmaz
Evet canım sağlık ocağı çağırması lazım zamanı gelince. İlk hamilelikte 3 doz vurundum doğumdan sonra 2 doz daha vurunup ömür boyu korumayı tamamladım ve şimdi vurmayacaklar bana ama 5 e tamamlamazsan ikinci gebelikte de kalanlar vuruluyor diye biliyorum.Doğumdaki olası riskere karşı vuruyorlar.