2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
Ben maalesef her gün yiyorum. Sanırım toksoplazmadan korkuyorsunuz. İçiniz rahat olsun. Bağışıklığınız kuvvetliyse, size hiçbir şey olmaz. İçinizi rahat tutun.
Yani ondan korkuyorum ara ara birşey bulup vesvese yapıyorum sanırım yani toksoplazma sonucum negatifti testi yaptırdığımda o zamana kadar geçirmemişim ama şimdi tedirgin oldum çünkü dışardaki mutfaklar malum ve hamilelikte bağışıklıkdüşüyor

İnşallah ama birdaha yemiycem ne kadar temiz yerler olsada bizim gibi yıkarlarmı yeşillikleri peki senin toksoplazma sonuçların negatifmiydi yoksa pozitif mi
Yeme canım çiğ az pişmiş şeyleri tercih etmiyorum bende dışarıda salata tavuk az pişmiş et köfte yemiyorum iyi pişirmelerini söylüyorum

Canım çok çok geçmiş olsun. Allah şifa versin inşallah.

anladım canım zor oluyordur tabi Allah kolaylık versin canım. Kamu kurumunda mı çalışıyorsun.

İnşallah ama birdaha yemiycem ne kadar temiz yerler olsada bizim gibi yıkarlarmı yeşillikleri peki senin toksoplazma sonuçların negatifmiydi yoksa pozitif mi
Ay bilmem ki ben doktora fazla gitmiyorum şikayetim olmadıkça zaten daha 2x gittim testleri fln yaptırmıyorum sadece kana bakıldı o da iyiydi sadece demir verdi doktor. Rahat ol bence yani yasak olan şeyleri yemediğin sürece aşırı dikkat etmeue gerek yok ama sen bilirsin tabi.

Evet d vitamini ve kanı düşükler kervanına beni de yazın D vitamini 15 damlaya çıktı günlük gerçi ben hiç düzenli icmemistim ama demek ki içmek gerekiyormuş

Canım peki bağışıklığın varmıydı ilk testi yaptırdığında toksoplazma sonucun nehatif mi pozitifmiydi
Toksoplazma ilk hamileliğimde de şimdi de negatif canım bağışıklık yok. Çiğ et ürünleri açık süt, peynir yememeye dikkat ediyordum ama dışarıdaki salatayı hiç düşünmemiştim artık dikkat ederim bende ne olur ne olmaz

Selam kızlar :) hamililikte tetanoz aşısı olunuyormuş olanınız var mı bilgisi olan var mı ?
Evet canım sağlık ocağı çağırması lazım zamanı gelince. İlk hamilelikte 3 doz vurundum doğumdan sonra 2 doz daha vurunup ömür boyu korumayı tamamladım ve şimdi vurmayacaklar bana ama 5 e tamamlamazsan ikinci gebelikte de kalanlar vuruluyor diye biliyorum.Doğumdaki olası riskere karşı vuruyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…