Özellikle avuç içlerin ve ayaklarının atlı kaşınıyorsa (kan tahlili ile) karaciğere baktırman gerekebilir. Gittiğinde sorabilirsin doktoruna eğer kaşıntı aşırı ise.Benim o yağa ulaşmam imkansız gibi. Yani şöyle söyleyim ayaklarimdan saç diplerime kadar kaşınıyor çatlaktan ziyade acaba kuruluktan mi oluyor ama her iki şartta bol nemlendirici kullanmam lazim. Teşekkür ederimmm
Tabiki canım hayırlısı olsun saglıkla gelsinler de ısterse 10 kızım olsun :)Hayırlısı ne gelirse:)
2li tarama da ıkı deger 3 lü taramada 3 deger 4lü taramada 4 deger gore olasılık hesaplanıyor.Bazı doktorlar 2li bazıları 4lü tavsiye ediyor. Genel olarak tıp dunyasında da boyle 2linin güvenilirliği daha yuksek diyen ve 4lünğn güvenilirliği daha yuksek diyenler olarak ayrılmış durumdalar. Aslına bakarsan hepsi olasılık hesaplaması. Yani totalde bebek ya saglıklıdır ya degıldır yuzde elli ihtimal var.Bence cok da bu testlerle kafa bulandırmamak gerek. Burun kemiği ense kalınlığı ve ayrıntılı usg yeterli bence. Yıne de herkesı kendı bebeği kendi kararı tabi:)Ben 2li tarama biliyorum da 3lü ne oluyor? Bu arada benimse 7 şubatta detayli ulrrasonum bar
Ayak altım ve avuç içlerim kaşınmıyor oralar hariç her yer kaşınıyor diyebilirim. Aşırı değil ama yine de normal zamanlara göre daha fazla kaşınıyor. İnşallah ciddi bisey degildir yaÖzellikle avuç içlerin ve ayaklarının atlı kaşınıyorsa (kan tahlili ile) karaciğere baktırman gerekebilir. Gittiğinde sorabilirsin doktoruna eğer kaşıntı aşırı ise.
Anladim canim. Benim 2li herseyi normal çıktı ama yine de detaylı ultrason yapilmasi gerekiyor anatomy scan diyorlar. Benim derdim bebeğimi görmek sadece çünkü muayene de pek ultrasonla bakilmiyor bebeğe sadece dopplerle kalp atışına bakılır . Bende görmek icin bütün şanslarımı kullanıyorum ha olurda kaçırırsam özel kliniklerde 60$ gidip bakabilirim ama birazcık çok para her ay verilmez o kadar2li tarama da ıkı deger 3 lü taramada 3 deger 4lü taramada 4 deger gore olasılık hesaplanıyor.Bazı doktorlar 2li bazıları 4lü tavsiye ediyor. Genel olarak tıp dunyasında da boyle 2linin güvenilirliği daha yuksek diyen ve 4lünğn güvenilirliği daha yuksek diyenler olarak ayrılmış durumdalar. Aslına bakarsan hepsi olasılık hesaplaması. Yani totalde bebek ya saglıklıdır ya degıldır yuzde elli ihtimal var.Bence cok da bu testlerle kafa bulandırmamak gerek. Burun kemiği ense kalınlığı ve ayrıntılı usg yeterli bence. Yıne de herkesı kendı bebeği kendi kararı tabi:)
Buralar da pek farklı degıl en ucuz 320 liraya buldum su an bulunduğum sehırde.Ama ayrıntılı usg sart cunku bebegın tedavi edılebilir hastalıkları tespit edilebiliyorAnladim canim. Benim 2li herseyi normal çıktı ama yine de detaylı ultrason yapilmasi gerekiyor anatomy scan diyorlar. Benim derdim bebeğimi görmek sadece çünkü muayene de pek ultrasonla bakilmiyor bebeğe sadece dopplerle kalp atışına bakılır . Bende görmek icin bütün şanslarımı kullanıyorum ha olurda kaçırırsam özel kliniklerde 60$ gidip bakabilirim ama birazcık çok para her ay verilmez o kadar
Ben de muayenesine gitmiştim, çok da pahalıydı, bebeğim hakkında çok kötü şeyler söyleyip çok pahalı bir test yapmak istedi, Mete hocaya gittim bütün kaygılarım kaybolmuştu. Ama bu bana özeldi galiba, beğenen de çok kişi var.Ne gibi sıkıntı olmuştu canım senin. Mete hoca da çok iyi ama ben ogü ye değilde kendi muayenehanesine gidicem detaylıya.
Canım kızımda oluyordu, ikizlerde henüz olmadı. Oyun oynuyorlar galibaKızlar dün gece 2:20 de uyandım o kadar acikmistim ki midem burulmustu resmen, sonra biraz atistirayim dedim bebekler yumru gibi sol tarafa toplandilar sonra geri döndüler yerlerine hiç böyle olan var mı? Çok bariz belliydi o tarafa toplanma
Oh çok şükür hele duştan sonra daha da etkili oluyoCanım sen dedikten sonra hemen bütün vücuduma losyon sürdüm evde bebe yagim yok, iyi geldi teşekkürler
Ha yok cnm o zaman kuruluktandır. Karaciğer ise çok çok aşırı kaşınır yani kanayana kadar kaşırsın o derece. Bence rahat ol yani.Ayak altım ve avuç içlerim kaşınmıyor oralar hariç her yer kaşınıyor diyebilirim. Aşırı değil ama yine de normal zamanlara göre daha fazla kaşınıyor. İnşallah ciddi bisey degildir yayine de gitmelimiyim sence doktora?
Hamileyken 2 doz sonrasında 3 doz yapıldı bana. Fakat saglik ocagi şimdi tedbir olsun diye 1 doz daha gerekli dedi. E ben neden 5e tamamladım o zamanEvet canım sağlık ocağı çağırması lazım zamanı gelince. İlk hamilelikte 3 doz vurundum doğumdan sonra 2 doz daha vurunup ömür boyu korumayı tamamladım ve şimdi vurmayacaklar bana ama 5 e tamamlamazsan ikinci gebelikte de kalanlar vuruluyor diye biliyorum.Doğumdaki olası riskere karşı vuruyorlar.
Al al al alBana akıl verin ayın 30unda kapanacak ve çok kaliteli ürünleri olan bi mağazada dehşet indirim varben şimdi hastane çıkışı,5li takimlar ve birkaç citcitli almak istiyorum...doktorun kız gibi lafına güvenip mi alayim ara renk var ama ya çiçekli ya papyonlu yeşil de sarı da bir sonraki kontrolüm iki hafta sonra o zamana kapanmış olucak
Anladım cnm Saol teşekkür ederimBen yarın olcam canım sağlık ocağındaki ebe bana 18. hafta da gel demişti bir arkadaşımın kardeşi 20.haftada olmuş. Sağlık ocağındaki ebenizle görüşün derim.
Unisex renk al kuzumm pembe mavi hariç yani:)cinsiyeti tam belli olsun dilediğini alırsınBana akıl verin ayın 30unda kapanacak ve çok kaliteli ürünleri olan bi mağazada dehşet indirim varben şimdi hastane çıkışı,5li takimlar ve birkaç citcitli almak istiyorum...doktorun kız gibi lafına güvenip mi alayim ara renk var ama ya çiçekli ya papyonlu yeşil de sarı da bir sonraki kontrolüm iki hafta sonra o zamana kapanmış olucak
Aman allahtan bir sorun yokmuş kızında maaşallah ama stresi yeter tabiBen de muayenesine gitmiştim, çok da pahalıydı, bebeğim hakkında çok kötü şeyler söyleyip çok pahalı bir test yapmak istedi, Mete hocaya gittim bütün kaygılarım kaybolmuştu. Ama bu bana özeldi galiba, beğenen de çok kişi var.
bence de ara renk al :) çünkü bana iki kontrolde kiz gibi dedi 3.kontrolde erkek dedi :)Bana akıl verin ayın 30unda kapanacak ve çok kaliteli ürünleri olan bi mağazada dehşet indirim varben şimdi hastane çıkışı,5li takimlar ve birkaç citcitli almak istiyorum...doktorun kız gibi lafına güvenip mi alayim ara renk var ama ya çiçekli ya papyonlu yeşil de sarı da bir sonraki kontrolüm iki hafta sonra o zamana kapanmış olucak
Bana akıl verin ayın 30unda kapanacak ve çok kaliteli ürünleri olan bi mağazada dehşet indirim varben şimdi hastane çıkışı,5li takimlar ve birkaç citcitli almak istiyorum...doktorun kız gibi lafına güvenip mi alayim ara renk var ama ya çiçekli ya papyonlu yeşil de sarı da bir sonraki kontrolüm iki hafta sonra o zamana kapanmış olucak
Hamileyken 2 doz sonrasında 3 doz yapıldı bana. Fakat saglik ocagi şimdi tedbir olsun diye 1 doz daha gerekli dedi. E ben neden 5e tamamladım o zaman
Benimki de kamu sayılır canım :)Ben de Turgay ŞENER'e gitmiştim, muayenemiz çok iç açıcı geçmemişti, daha sonra Mete hocaya gitmiştim. Ancak çok beğeneni var Turgay hocanın :)
Hem de nasıl, evet Kamu :):) sen ?
Yok canım bu da tetanoz. Üstelik benim daha 1 sene olmadı biteli. Ben de doktoruma sormadan mümkün değil yaptırmam zaten.O 1 dozu bana doktorum söyledi yapmak için arayacaklar ama sen yaptırma düşük tehliken var dedi. 5 ini yaptırınca ömür boyu koruyacak başka yok denmişti bende başka bir aşı sandım bunu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?