2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
Özellikle avuç içlerin ve ayaklarının atlı kaşınıyorsa (kan tahlili ile) karaciğere baktırman gerekebilir. Gittiğinde sorabilirsin doktoruna eğer kaşıntı aşırı ise.

Ben 2li tarama biliyorum da 3lü ne oluyor? Bu arada benimse 7 şubatta detayli ulrrasonum bar
2li tarama da ıkı deger 3 lü taramada 3 deger 4lü taramada 4 deger gore olasılık hesaplanıyor.Bazı doktorlar 2li bazıları 4lü tavsiye ediyor. Genel olarak tıp dunyasında da boyle 2linin güvenilirliği daha yuksek diyen ve 4lünğn güvenilirliği daha yuksek diyenler olarak ayrılmış durumdalar. Aslına bakarsan hepsi olasılık hesaplaması. Yani totalde bebek ya saglıklıdır ya degıldır yuzde elli ihtimal var.Bence cok da bu testlerle kafa bulandırmamak gerek. Burun kemiği ense kalınlığı ve ayrıntılı usg yeterli bence. Yıne de herkesı kendı bebeği kendi kararı tabi:)

Özellikle avuç içlerin ve ayaklarının atlı kaşınıyorsa (kan tahlili ile) karaciğere baktırman gerekebilir. Gittiğinde sorabilirsin doktoruna eğer kaşıntı aşırı ise.
Ayak altım ve avuç içlerim kaşınmıyor oralar hariç her yer kaşınıyor diyebilirim. Aşırı değil ama yine de normal zamanlara göre daha fazla kaşınıyor. İnşallah ciddi bisey degildir ya yine de gitmelimiyim sence doktora?

Anladim canim. Benim 2li herseyi normal çıktı ama yine de detaylı ultrason yapilmasi gerekiyor anatomy scan diyorlar. Benim derdim bebeğimi görmek sadece çünkü muayene de pek ultrasonla bakilmiyor bebeğe sadece dopplerle kalp atışına bakılır . Bende görmek icin bütün şanslarımı kullanıyorum ha olurda kaçırırsam özel kliniklerde 60$ gidip bakabilirim ama birazcık çok para her ay verilmez o kadar

Buralar da pek farklı degıl en ucuz 320 liraya buldum su an bulunduğum sehırde.Ama ayrıntılı usg sart cunku bebegın tedavi edılebilir hastalıkları tespit edilebiliyor

Ne gibi sıkıntı olmuştu canım senin. Mete hoca da çok iyi ama ben ogü ye değilde kendi muayenehanesine gidicem detaylıya.
Ben de muayenesine gitmiştim, çok da pahalıydı, bebeğim hakkında çok kötü şeyler söyleyip çok pahalı bir test yapmak istedi, Mete hocaya gittim bütün kaygılarım kaybolmuştu. Ama bu bana özeldi galiba, beğenen de çok kişi var.
Canım kızımda oluyordu, ikizlerde henüz olmadı. Oyun oynuyorlar galiba

Ha yok cnm o zaman kuruluktandır. Karaciğer ise çok çok aşırı kaşınır yani kanayana kadar kaşırsın o derece. Bence rahat ol yani.

Bana akıl verin ayın 30unda kapanacak ve çok kaliteli ürünleri olan bi mağazada dehşet indirim var ben şimdi hastane çıkışı,5li takimlar ve birkaç citcitli almak istiyorum...doktorun kız gibi lafına güvenip mi alayim ara renk var ama ya çiçekli ya papyonlu yeşil de sarı dabir sonraki kontrolüm iki hafta sonra o zamana kapanmış olucak

Hamileyken 2 doz sonrasında 3 doz yapıldı bana. Fakat saglik ocagi şimdi tedbir olsun diye 1 doz daha gerekli dedi. E ben neden 5e tamamladım o zaman

Al al al al D hislerin güvenerek hareket et

Unisex renk al kuzumm pembe mavi hariç yani:)cinsiyeti tam belli olsun dilediğini alırsın

Aman allahtan bir sorun yokmuş kızında maaşallah ama stresi yeter tabi Detaylı için 450 ₺ dedi bizede 15 şubata randevu aldık bakalım hayırlısı

bence de ara renk al :) çünkü bana iki kontrolde kiz gibi dedi 3.kontrolde erkek dedi :)

Senin de bi oğlun vardı değil mi?Bana da kıza benzettim dedi dr.Hakkimizda hayırlısı.Bir erkek bir kız güzel olur Allah nasip ederse.Bence ara renklerde varsa uygun parçalar alabilirsin.

O 1 dozu bana doktorum söyledi yapmak için arayacaklar ama sen yaptırma düşük tehliken var dedi. 5 ini yaptırınca ömür boyu koruyacak başka yok denmişti bende başka bir aşı sandım bunu
Hamileyken 2 doz sonrasında 3 doz yapıldı bana. Fakat saglik ocagi şimdi tedbir olsun diye 1 doz daha gerekli dedi. E ben neden 5e tamamladım o zaman

O 1 dozu bana doktorum söyledi yapmak için arayacaklar ama sen yaptırma düşük tehliken var dedi. 5 ini yaptırınca ömür boyu koruyacak başka yok denmişti bende başka bir aşı sandım bunu
Yok canım bu da tetanoz. Üstelik benim daha 1 sene olmadı biteli. Ben de doktoruma sormadan mümkün değil yaptırmam zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…