- 28 Kasım 2018
- 1.781
- 4.226
- 53
Ya 20 gün önce kendi doktorum diamniyotik dikoryonik demişti, bu doktor kafamı karıştırdı, muhtemelen göremedi ve salladı. Sonrasında kem küm etti ben böyle olmaması lazım diyince. Yani daha öncesinde çift plesenta görülmüştü bende.Okuduğuma göre 2 kese olup, ikisi de tek plasentadan beslenirse o zaman da tek yumurta ikizi diye geçiyor. Belki öyle olmuştur, çünkü plasentanın ortak kullanımı ilerleyen haftalarda farkediliyor diye biliyorum
Epidural yok ve sezeryan da risk olmadıkça yasak.. Bebek önce ayak pozisyonunda doğum başlasa bile normal doğuma alınıyorsunuz burda, ebe çeviriyo bebeği..Kuzenim londrada dogum yapti temmuz ayinda epidural bile yapmamislar ebeler dogurtmuş doktor acil bir durum olmadikca gelmiyormus ilkini istanbul.acibademde dogurmustu epiduralli normal dogum.... epidural normal doguma burda prenses dogum diyorlar dio... kiz cok yipranmiş ...
Bu arada ingilterede nerdesin ben de 6 ay bournemouth da kalmistim cok özledim ...
Dayımın esi de italya da doğum yaptı. Çocuk 5200 doğdu normal.dogumdan vazgecmediler. Epidural falan hak getire. Gerek yok anne iyi bebek iyi diyorlarmış.
Canim nerde yasıyorsun? Cunku burda da 9 ay boyunca 2 kez ultrasouna giriyorsun birisi 2li test digeride 18-20 hafta arasi detayli ultrason ve cinsiyeti de 20 haftalarda söylüyorlar yani genelde detayli ultrasonda
Aslında çok sık ultrason iyi değil diyorlardı. Şimdi zararsız diyorlar. Ben de bir ay dayanamıyorum 3 haftada gidiyorum ama doğru mu yapıyom bilemiyomNub teorisine göre büyük olasılık kız ama abisi bayaaa ehli keyf. Hiç şaşırmam erkek olursa :))
İngiltere’deyim ben. Hamileliğin ilk 3 ayında hastaneye gidemiyorsunuz çünkü bebeğin tutunmama ihtimali var.
Tutunursa yola devam ediyolar ilk ultrason ile. Bebek sağ ve tutunmuşsa detaylı ultrason ve cinsiyet için 20. Hafta ultrason bakılıyor :)
Ek vitamin kan ilacı vs , kan testleriniz temizse verilmiyor mesela. Hasta değilsin sadece hamilesin, bol bol yemek ye vitamini besinden al diyorlar..
Çok anlatırım da sıkmak istemem. Çok değişik uygulamalar :)
Kanada canım,Kanada be ingilterenin sistemleri ayni maalesefEpidural yok ve sezeryan da risk olmadıkça yasak.. Bebek önce ayak pozisyonunda doğum başlasa bile normal doğuma alınıyorsunuz burda, ebe çeviriyo bebeği..
Oğlum 2 yaşına girecek Mart’ta. Hamileliğim ve sonraki 2 sene boyunca daha doktor görmedi onu.. Dediğiniz gibi klinikte ebeler ve ya e ziyaret ederek gelen ona özel atanmış sağlık görevlisi görüyor..
Southend on sea’deyim ben. Themes nehri kıyısı sahil şehri.. Yazın yüzmeye geliyorlar oralardan bize :)
Bizde doğum ücretsiz.. Yani aslında sağlık eğitim vs temel haklar ücretsiz. Kraliyet olduğu için güvence altındayız birazcık. Burda doğumda gaz verilebiliyo aşırı güzel bişey ağrı kesici. Nefes almayı kestiğiniz an etkisi geçiyor. O sebeple uyuşturmuyor. Sadece sancı sürecinde sorunsuz atlatıyorsunuz.
Benim doğumum sanırım bu şehrin en hızlı en kolay doğumuydu.. Hastanede mucize bebek diyorlardı Atlas’a :))
Zaten doğum sonrası 5 saat falan kaldık sonra evee..
Southend on sea.. Sen nerdesin?? Aynı bizim de 13 ve 20. Hafta.. riskli gebeliklerde 36 da veriyorlarmış.
Şahsen sizin adınıza çok mutluyum eğitim sağlık yaşam şartları üst düzeyde bebeklerinizin hayatı şimdiden kurtulmuş durumda tek kötü yanı 9 ay boyunca 2 kere görmek sanırım ama ilerisini düşündükçe bunlar hiç bişey değil canımKanada canım,Kanada be ingilterenin sistemleri ayni maalesef
Ayy :) valla bende biseyler hissediyorum son zamanlarda ama emin olamıyorumİyi geceler kızlar .
Bebeği iyice hissetmeye başladım kıpır kıpır ..
Aynen Meylencim,içim rahat şükür o saydığın nedenler yüzünden ve bunun yanı sıra güvenlik anlamda üst düzeyde kimse kolay kolay ülkeye giriş yapamıyor. Rabbim korusun Çocuklarimizi inşallahŞahsen sizin adınıza çok mutluyum eğitim sağlık yaşam şartları üst düzeyde bebeklerinizin hayatı şimdiden kurtulmuş durumda tek kötü yanı 9 ay boyunca 2 kere görmek sanırım ama ilerisini düşündükçe bunlar hiç bişey değil canım
Burda da ultrason serbest her ay bakılıyor ama kalp atışı dinletmiyorlar. Ben daha bebeğimin kalp sesini duymadım sanırım 1 ay sonra yada 2 ay sonra nst ye bağlayıp öyle dinletiriyirlar baya sürüyor yarim saat bi saat kadar. Her ülkenin sistemi farkli burda sadece 2 defa karindan bakiliyor hep alttan bakılıyor.
Haklısın zaten en çok da bu sebeple uzaklık dayanılır oluyor. Güvendeyiz. Ülkede silah yok mesela. Polisler de dahil :) Karşı sokağımız mahkeme. Kapı hep kapalı kepenkler inik. Bazen açık görüyoruz soruyorum görevliye.. Bugğn suç işlenmiş biri birini bıçaklamış diyorlar.. O büyük suç sayılıyo burda mesela ve bıçak satan dükkanlar önünde protesto vs yapıyor hemen halk..Şahsen sizin adınıza çok mutluyum eğitim sağlık yaşam şartları üst düzeyde bebeklerinizin hayatı şimdiden kurtulmuş durumda tek kötü yanı 9 ay boyunca 2 kere görmek sanırım ama ilerisini düşündükçe bunlar hiç bişey değil canım
Çok tatlıs amaa :)Geçen hafta olağanüstü bir sebeple ultrasona girmem gerekti..
Olağanüstü diyorum çünkü burda 9 ayda 2 kere ultrasona giriyosunuz sadece :)
Bizim ufaklık içerde ayakları uzatmış bacak bacak üstüne atmış, elleri de başının altına koymuş keyif modundaydı..
2 ultrasonda da kıpırdayıp ordan oraya kayıp sonra bu şekilde dinlenme moduna geçti :)
Görevli normalde foto almam yasak ama bi fotoğraf almadan bırakamam ilk defa denk geliyorum dedi :)
Sizinle de paylaşmak istedim..
Dipnot: %70 kız demişti ama 20 haftadan önce cinsiyeti söylemeleri yasak burda..
Tahmini olan?
Aynı haftadayız ,satlarımız da aynı bence o kıpr kıpırlar bebiş:))Ayy :) valla bende biseyler hissediyorum son zamanlarda ama emin olamıyorum
Evet geçenlerde Eylül öztürkü dinledim doğum için türkiye de alınacak iyi Bi daireden vazgeçip tahminim 500 bin üstü amerikada gitmişler doğumunu orda yapıcak diyo ki ben çocuğuma ev bırakamicam belki ama gelecek bırakıcam amerikan vatandaşı olacak vizesiz 160 ülkeye girip çıkıcak üniversiteye kadar eğitim sağlık vs herşey ücretsiz dili çok iyi olucak vs vs o kadar mantıklı kiO da değişikmiş.. Burda 4. Aydan itibaren ebe kalp atışı dinleyip göbek ölçüsü takip ediyor. Tansiyon vs kontrol ediliyor.. Hiç alttan bakılmıyor. Hatta 20. Haftada rahim yoluna bakmak için izin istediler erken doğum olur mu vs diye..
dediğin gibi her yerde sistem başka..
Haklısın zaten en çok da bu sebeple uzaklık dayanılır oluyor. Güvendeyiz. Ülkede silah yok mesela. Polisler de dahil :) Karşı sokağımız mahkeme. Kapı hep kapalı kepenkler inik. Bazen açık görüyoruz soruyorum görevliye.. Bugğn suç işlenmiş biri birini bıçaklamış diyorlar.. O büyük suç sayılıyo burda mesela ve bıçak satan dükkanlar önünde protesto vs yapıyor hemen halk..
Onların geleceği Allah ömür verirse daha garanti.. Bugün işsiz kalsak kiramız faturamız ödeniyor mesela. Onlar büyüdüğünde ingiliz pasaportları var diye her ülke kapısını kolaylıkla açacak.
Ooo gelleim biz oraya :) shengen vizesiyle mi gittinizO da değişikmiş.. Burda 4. Aydan itibaren ebe kalp atışı dinleyip göbek ölçüsü takip ediyor. Tansiyon vs kontrol ediliyor.. Hiç alttan bakılmıyor. Hatta 20. Haftada rahim yoluna bakmak için izin istediler erken doğum olur mu vs diye..
dediğin gibi her yerde sistem başka..
Haklısın zaten en çok da bu sebeple uzaklık dayanılır oluyor. Güvendeyiz. Ülkede silah yok mesela. Polisler de dahil :) Karşı sokağımız mahkeme. Kapı hep kapalı kepenkler inik. Bazen açık görüyoruz soruyorum görevliye.. Bugğn suç işlenmiş biri birini bıçaklamış diyorlar.. O büyük suç sayılıyo burda mesela ve bıçak satan dükkanlar önünde protesto vs yapıyor hemen halk..
Onların geleceği Allah ömür verirse daha garanti.. Bugün işsiz kalsak kiramız faturamız ödeniyor mesela. Onlar büyüdüğünde ingiliz pasaportları var diye her ülke kapısını kolaylıkla açacak.
Orası asiri rahat burası tam tersi ama 9 ayda 2 kez nasıl sabredilsin 4 haftayı bile zor geçiriyoruz :))Nub teorisine göre büyük olasılık kız ama abisi bayaaa ehli keyf. Hiç şaşırmam erkek olursa :))
İngiltere’deyim ben. Hamileliğin ilk 3 ayında hastaneye gidemiyorsunuz çünkü bebeğin tutunmama ihtimali var.
Tutunursa yola devam ediyolar ilk ultrason ile. Bebek sağ ve tutunmuşsa detaylı ultrason ve cinsiyet için 20. Hafta ultrason bakılıyor :)
Ek vitamin kan ilacı vs , kan testleriniz temizse verilmiyor mesela. Hasta değilsin sadece hamilesin, bol bol yemek ye vitamini besinden al diyorlar..
Çok anlatırım da sıkmak istemem. Çok değişik uygulamalar :)
Dilerim Türkiyede Bi gün o refah seviyesine ulaşır ortadoğu ülkesi olmaktansa batı ülkesi olmayı tercih eder diyimAynen Meylencim,içim rahat şükür o saydığın nedenler yüzünden ve bunun yanı sıra güvenlik anlamda üst düzeyde kimse kolay kolay ülkeye giriş yapamıyor. Rabbim korusun Çocuklarimizi inşallah
Sizin cinsiyet tam bomba oldu ya çok netti drO park yatakların öyle dediğine bakmayin. Orta kısmını 6 aya kadar ancak kullandık çünkü oğlum dönmeye başlamıştı alta geçtik zaten 9 kg dan fazlasını taşır.
Alta geçtiğinde de biara hep yanımızda uyumak istiyordu sirf park yatağa tekrar alışsın diye 65 kg ben alt kısmında yanina yatıp uyumsuzluğun var.
Bence en kullanılışı kesinlikle park yatak
Ya bende de ara ara geliyor. Ya enfeksiyon tam bitmedi bilemiyorum ama dr sonuçlara bakınca sonuç çok önemli değil demisti.
Hele bizim 17ye kadar Pipiyi saklamış resmen ya 15te bile dr kiz demişti...
Ay nasıl da keyif yapiyor masallah
Orası neresi canimBurda da ultrason serbest her ay bakılıyor ama kalp atışı dinletmiyorlar. Ben daha bebeğimin kalp sesini duymadım sanırım 1 ay sonra yada 2 ay sonra nst ye bağlayıp öyle dinletiriyirlar baya sürüyor yarim saat bi saat kadar. Her ülkenin sistemi farkli burda sadece 2 defa karindan bakiliyor hep alttan bakılıyor.
Kadını çok itici buluyorum ama güzel düşünmüş tebrik ettimEvet geçenlerde Eylül öztürkü dinledim doğum için türkiye de alınacak iyi Bi daireden vazgeçip tahminim 500 bin üstü amerikada gitmişler doğumunu orda yapıcak diyo ki ben çocuğuma ev bırakamicam belki ama gelecek bırakıcam amerikan vatandaşı olacak vizesiz 160 ülkeye girip çıkıcak üniversiteye kadar eğitim sağlık vs herşey ücretsiz dili çok iyi olucak vs vs o kadar mantıklı ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?