2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
Nasılsınız hanımlar . Bende feci iştah başladı, zaten bulantı çok fazla yaşamadım (hasta oldum bir ara o dönem hariç) ama şimdi canım her şeyi çekiyor kilo almadım diye seviniyordum ama artık fazla almamak için dikkat etmek gerekecek galiba.

Bu arada 3 gündür giremedim sebebini de hiç anlamadım bir yerde birşey yazmışım ama inanın okudum bir sey bulamadım üslub fln adına yani zaten kimseye hitaben yazmamışım yani lafı ortaya atmak hesabı ama kime ne battıysa artık

Sorma o iştah bende de var maalesef kara kara düşünüyorum. Vallahi insanlar şaşırmış bos ver aldirma

Genelde tek el kullanımlı olsalar bile illaki çift el gerekiyor çoğuna, bastonlar genelde hafif oluyor ben 2 tane aldım ilki kızım agirlastikca zor oldu sürmesi, sonra chicco liteway3 aldım 22 kg ya kadar tasiyor, kizim 3.5 yasinda hala kullaniyorum çok rahat. Yataklara gelince ilk sepet tarzı tahtarevallide diyorlar öyle bişey aldım ama çok kullanışsız oldu, sonra sabit bir bebek yatağı aldım kendi yatagimin yanında kullandım cok rahat oldu halada kullanılıyor. İkeadan almıştım. Birde elektrikli sallanan beşik almıştım onuda gunduzleri kullanıyordum 1 yasa kadar çok işimi gördü:)

Allah razi olsun canm insan kendinde yasayinca bir farkli oluyor cogu kiside duymuştum ama insan basina gelmeyince anlamiyor sanirim
Peki sebebi neydi ilk hamileliginizin birde suyunuz geldigi halde 35 haftaya kadar gebelik devam mi etti cnm.
Son olarakta kanama sekliniz nasil rengi miktari falan.
Sagolasin canm daha dikkatli olmaya calisiyorim zaten onceleri pek dikkat etmiyordum ama artik elimden geleni yapiyorm

Bu dediklerinin hepsine netten bakicam :) malum tecrubeli annesin bilgilerinden faydalanalim,teşekkür ederimm

Evet malesef sebebi belli olmuyor siz kaçıncı haftada doğum yaptınız

Bende yoğunluğu ve rengini merak ettim açıkcası

Herhangi bir sebep bulunamadı, ilk su geldiğinde hastaneye yattım ve erken doğuma karşı 2 tane ciğer geliştirici iğne oldum. 35.haftaya kadar sürekli yattım haftada 2 defa doktora gidiyordum suyun miktarını ölçüyorlardı ve nst ye baglaniyordum, haftada 1 banyo yapma hakkım vardı:) hep yattım yani kalkmadan ve 35.te de doğum oldu. Doğumdan sonrada kızım çok şükür kuveze girmedi ama benim plesantam düşmedi ve 3 gün yeniden şancı verildi ilaç verildi uygulamar yapıldı ve düşmedi sonunda kürtaj benzeri bir ameliyat oldum. Bununda sebebi pek bilinmiyor, belki çok yatmaktan yada suyun azlığından da olabilir. Kanamam ise adet gibi başladı sonra 2 haftada azaldı baya tam bitti derken yine böyle yoğun oldu yine azaldı bu şekilde devam ediyor. Ilk başta kırmızıda olduğu oldu pembede sonra kahverengine dönüyor.
Ilk gebeligimde de ilk zamanlarda büyük bir pıhtı dusurmuslugumde var, ilk önce bebek sandim ama doktora gittiğimde baktimki değilmiş çok şükür, doktor az su içmek pıhtılastirma yapabilir demişti bu da bilgi olsun, çok konuştum galiba:)

Estgf. Ne demek inanin bilgilerinizi yasamisliklarinizi paylasmak bizlerde kendimizle ilgili konularda tecrübe edinmis oluyoruz cok sagolun
insallah bu hamileliginiz daha kolay ve rahat olur Rabbim yardimcinuz olsun cok sagolun usenmeyip yazdiginiz icin

Rica ederim ne demek belki başına gelen olur en azından fikir olur diye yazıyorum genelde çünkü çok nadir olan şeyler hepsi biarada. Amin inşallah Rabbim cümlemizin bebeğini sağlıkla kucagimiza almayı nasip eder

Sorma o iştah bende de var maalesef kara kara düşünüyorum. Vallahi insanlar şaşırmış bos ver aldirma
Artık sağlıklı abur cubur yapıp yemek lazım mesela normal köfte yerine mercimek köfte ya da patates kızartması yerine patates salatası fln bir de eve hazır abur cubur almasak.. Reklamları izlemeyelim hep yicek reklamı oluyor insanın canı çekiyor.

O pıhtıyı bende düşürdüm ve bende bebek gitti sandım çok korkunç bir duygu allahım bir daha yaşatmasın hepimize sağlık versin

Merhaba benin daha önce kullandigim ve memnun kaldığım bir üründen bahsetmek istiyorum
O pıhtıyı bende düşürdüm ve bende bebek gitti sandım çok korkunç bir duygu allahım bir daha yaşatmasın hepimize sağlık versin
Kesinlikle çok zordu, ben hemende doktora gidemedim annemlerdeydim ve kar yağmıştı aracı çıkaramamıştık yerinden öyle kar azalana kadar bekledim ama gitti demistim bende sonra kalp atışını duyunca ne büyük rahatlikti, Allah kimaeve yasatmasin

Az kaldı az annesi sabret 21. Haftada inşallah öğrenirsin sende
Valla bana kesin dedi doktor da burdaki arkadaşkar değişebilir dedi

Doktor kesin dediyse görmüştür değişeceğini sanmıyorum. Bana 11+6da erkek dediler ve hala erkek diyorlar. Oysa 12. Hafta cinsiyet tahmini için çok erken, bence bu doktorun tecrübesi ve bebeşimizin kendini göstermesiyle alakalı.

Ilk gebeligimde bu âlet ( fetal doppler) çok kullanışlı olmuştu, sürekli doktora gitsem de içime her şüphe düştüğünde bununla kalp atışlarını kontrol ediyordum, şimdide kullanmaya başladım ama bebek hala küçük olduğu için pek belli olmuyor. Bir fikir olsun diye sizinle paylaşmak istedim. Belki doktora sık gidemeyen vardır yada benim gibi pimpirikliler için kullanışlı oluyor:)

Eklentiler

• 20190201_183444.webp
    26,9 KB · Görüntüleme: 37
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…