2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
Ne kadar süre yaptığı ya da kac saat uzakta olduğu önemli olmamalı bir aile icin gitmeleri lazım zaten ama sorun surda bir önceki oğluna neden gitmedin ya da eltinin zoruyla gitmesi de ne demek once anne babanın yola dusmesı lazımdı zaten. Tamam hadi ruhsuzlar böyle seyleri önemsemiyorlarsa eşine gitmemişlerse şimdi bunu teklif etmeye yüzleri olmaması lazım. Ama sinir de olsan hepimiz sinir olsak da sanırıım gidilecek o zaman en iyisi bebeğini düşün bosveerr simdi eskıleri hic acma zihninde

Yaz bebekleri hele biraz da ele avuca geliyorsa :) oh oh miss gibiiii,valla ben bunlari doktorlara danismam lazım,nasil giydirmem gerektiği hakkinda da sormam lazım
Benimde merak ettiğim bi konu yazın nasıl giydirilmeli kolsuz şeyler giydirilmez sanırım. Benim evim çatı katı ve aşırı sıcak oluyor yazın umarım pişirmem yavrumu:)
Uzun kollu penye şeyler almamız lazım sanırım. Ilk 3 ay için.Benimde kafam karışık :)

Evet malesef sebebi belli olmuyor siz kaçıncı haftada doğum yaptınız

Bende yoğunluğu ve rengini merak ettim açıkcası
Benim resmen açık kırmızıydı, leke filan değil, kanama şeklinde oluyordu. Çok şükür4.ayda geçti, sonrası normal geçti. 38+5 te planlı sezeryan oldum, doğum da başlamışmış hastaneye gittiğimde. Sadece dönmemişti tersti bebek, onun dışında bir sorun olmadı çok şükür. Zaten sezeryan olacağı için ters olması sorun olmadı.

Ay ben giydiririm kolsuz..
İlk 1 ay değil belki ama giydiririm.
Ki burda yazın sadece bir ay 25-30 derece oluyo.. Onun dışında 15-20 derece arası hep..
Rüzgar almadıktan sonra giydiririm ben bence.
Sağlıkla bir gelsin de :)

Beni sinirlendiren nokta da o. Benim eşime yapılmayan seyler kücük diye ona fazlasıyla yapılıyor. Hele bir de eltimin zoruyla yapılmasına sinir oldum. Ya bir de bana söylüyorlar benim esimin hicbir seyine gitmediler. Gel de sinir olma. Eşimde hayır diyemez safın önde gideni.

Yaz bebegi icin kime sorsam zibinlar ile gün gecireceksiniz giymedigi bile olur diyorlar. Klima olacagi icin yarim kollu ve kolsuz zibinlar aliyorum cogunlukla. Uzun kollu birsey almayı düşünmedim. Adana da yasiyorum buranin sıcağını sanırım anlatmaya gerek yok :)

Bana kalsa bende giydiririm de kaynanam çocuk konusunda çok karışıyor iki lafı vardır ezberlemiş bu çocuk aç ve bu çocuk üşüyor bunları duymak istemiyorum

Adana hemde :) bencede uzun kol giydirilmez oranın sıcağı bi başka.

Benim de ilk gebeliğimde dalga geçiyorlardı bi doppler alırsın artık diye, ama sabrettim almadım

Bana kalsa bende giydiririm de kaynanam çocuk konusunda çok karışıyor iki lafı vardır ezberlemiş bu çocuk aç ve bu çocuk üşüyor bunları duymak istemiyorum
Kaynanalara göre tüm cocuklar her zaman aç üşüyor gazı var ve zayıf zaten kimsenin sütü yetmiyor ama kendilerininki çeşme musluğu gibi akiyormus dogurduklari tüm çocuklar ay parçası gibiymis nazar değecek diye hiç dışarı cikaramamislar

Bize de çok söyleyen oldu canım.. Bi de ingiltere diye orası soğuktur siz anlamıyorsunuz diyorlardı
Ama inat ettim giydirmedim, uzak olmanın faydası bu fiilen kimse karışamıyor. Giydiremiyorlar.. Ben terleyince sırtına havlu da koymadım hiç mesela.. Tere alışsın vücudu dedim..
Maşallah emdiği süreçte grip bile olmadı ki soğukta hep kapşonluyla gezerdi.
Ama bu iş alıştırma meselesi mi yoksa bünyenin de bi etkisi var mı bilemiyorum. Esintide ağır hasta olan bebekler de oluyo mesela. Bu da anne hatası değil bence biraz da bünye

Bizim zamanımızda böyşe miydi

Ya mesela Atlas diş döneminde yemez. Net. Ben de zorlamam. İçsin sütünü yatsın. Açlık güçlü bir güdü. Aç çocuk isterse yer yani.. Ama bizimkilere kalsa çizgi film aç o izlerken sok az az ağzına :)

Bebeğinizi sizden daha iyi kimse anlayamaz. Onu dinleyin. Onu izleyin. Birbirinize uyumlu olunca herşey çoook basit

Ben de araştırdım dün biraz ilk bir hafta on gün hastane çıkışı ve beşli takımlar giyinirmiş sonrasında yavaştan sadece badi ve çorap giyermiş... 6tane citcitli 15cift çorap aldım bugun sanırım doğana kadar aldıklarimdan hiç giyemeden küçük gelenler olucak

Aynen valla benimkinin çocukları sanırım hiç ağlamamış da .

Çok geçmiş olsun Allah bir daha yaşatmasın sağlıkla kucağınıza alın bu bebeğinizide :)

Tabiki bünyeyle alakalıdır ama bazı kişiler çok sakınıyor çok kat kat giydirip öyle alıştırıyor bi soğuk alınca da hemen hasta oluyor.

Uzak olmak çok güzel çocuğunu istediğin gibi yetistiriyirsun kimse karışamıyor .
Biz böyle bi düzen kuracağımizi sanmıyorum eltimin çocuğuna çok müdahale ediyor kaynanam çocuğun ne uyku nede yemek düzeni yok banada aynısını yapacaktır muhtemelen...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…