2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
Rahim ağzı yetmezliğini nasıl anladılar? Bende 26 haftalık erken doğum yaptım doğum yaptığım hastane rahim ağzı yetmezliği dedi ve bir sonraki hamileliğinde rahim ağzını diktir dedi. pzt 4,5 olan rahim ağzı cuma 10cm açılmış çocuk vajene girmiş suyum gelmese gaz sancısı dışında ağrım olmamıştı. Sonra kendi doktoruma sordum oda ikiz oldupu için erken doğurdun rahim ağzı yetmezliği yok dedi. Bu gebeliğimde korkuyorum açıkcası yine birden açılacak diye. 20. Haftadan sonra rahim ağzını sık sık ölçeçekler.

Merhaba kızlar 13 haftalık olduk yarın ikili taramam var Allahin izniyle ama çok tedirginim bir iki haftadır belirtiler azalmış gibi hatta yok olmus gibi sadece sağ kasığımda atmalarim oluyor arada oturunca kalkınca batıyor korkuyorum acaba bebeğime biseymi oldu diye bazen diyorum ya kalbi durduysa iyice paronayak oldum sürekli kötü ihtimalleri düşünüyorum kafamı dağıtmaya çalışıyorum olmuyor

Allaha sığın, iyi düşün iyi olsun. Bebeğine kıyafet, oda, bebek arabası vs. Bak. Bunlar seni motive eder hem de oyalar.

Allah razi olsun canim hic kimsem yok bir Allahom bir kizim ve Allah razi olsun birde esim var bin sukur

Tipik bi rahim agzi yetmezligi hastasisin canim benimde agrim olmadan 3 tane kayip yasadim ama cahilligimden son ikisi sonradan cok unlu bi dr gittim Allahtanki gitmisim rahim agzini dikti kizim 40 haftada dogdu
Bence 20 haftayi bekleme acil atilan dikiste tutmuyor ne yazikki 20 den once her hafta git derim birden kisaliyor cunku dr umrunda degil aciyi bizler cekiyoruz
Cekinerek soruyorum 26 haftalik doganlar yasiyor mu peki

Bana perinatalog da, testi yapan firma da ikizlerde cinsiyet öğrenilmiyor dediler. Senin dediğinden bahsetmediler. Belki almanya da profesdür farklıdır canım. Gene de gıcık oldum

Canım ben de gıcık oldum ama laiyka açıklayınca hak verdim. Türkiye cinsiyet konusunda yeterli bilince ulaşmadığı sürece belki hiç kimseye söylemeseler daha iyi Sizin bizim gibi aklı başında insanlar da arada kaynıyor yazık oluyor ama maalesef durum böyle... Umarım yakın zamanda sizler de öğrenirsiniz cinsiyetlerinizi ama en önemlisi sağlıklı olsunlar hayırlı evlatlar olsunlar inşallah.
Orası öyle canım ama aynı testi yaptıran tek gebelikler hep cinsiyeti öğrendiler valla. Neyse eninde sonunda 2 hafta sonra detaylıda öğrenicem önce sağlıklarını, sonra cinsiyet ve alışverişş

Benim iki erkekti biri 1 gün sonra akciğer kanamasından vefat etti. Diğeri 14 gün dayandı anne sütü başlamışlardı barsak sorunundan kaybetti. Kızların hormonal durumlarından dolayı yaşaması daha umutluymuş.

Canım çok zor ve fedakarlık gerektiren bir şeyyapıyorsun allah kolaylık versin. Dilerim bebeğin sağlıkla doğar ve çok hayırlı bir evlat olur

Aslında risk olmasa bile doktorların düzenli olarak ölçmesi lazım özellikle çoğul gebeliklerde Allah kolaylık versin kendine dikkat et

Bu korkular hepimizde var canım. Ben de kontrolden sonraki birkaç gün çok iyiyim içim rahat ve huzurluyum ama sonra diğer kontrole kadar her gün endişe duyuyorum acaba bir şey mi oldu kanamam yok ama kalbi mi durdu diye. Normal diye düşünüyorum ama biraz sakin olmamız lazım. Sana annemin bana söylediğini söyleyeceğim: "Biz iyiysek bebekler de iyi." Olumlu düşünelim olumlu olsun

Aynen öyle

Aslında risk olmasa bile doktorların düzenli olarak ölçmesi lazım özellikle çoğul gebeliklerde Allah kolaylık versin kendine dikkat et
Doktorlar bildiğim kadarıyla 20. Haftadan sonra düzenli ölçüyorlar ama oda bende bişey ifade etmedi. Pzt 4,5 cm kapalı olan rahim ağzı cuma açılmış 10cm genişlemiş çocuk vajene düşmüştü. Doktora gidemeden oldu olanlar. Bol bol dinlenmek lazım birde çok kg almamak

Ah yaa çok üzücü gerçekten... Nasibi o kadarmış diye düşünmekten başka elimizden bir şey gelmiyor Allah onun ömrünü diğerine versin...

Kızlar güzel şeyler konuşalım kötü tecrübeler yaşayan arkadaşlara allah sabır versin ve tekrar yaşatmasın ama bu sefer her şey çok güzel olacak ve her şey çok yolunda gidecek olumlu düşünelim olumlu olsun

Eee nasıl gidiyor hamilelik neler aldınız neler buldunuz bakalım? Biz eşimle dün bebek mağazalarını dolaşıp piyasa araştırması yaptık. Ikiz bebek arabaları 1400 €'dan başlıyor ve oto koltukları dahil değil Biz de eve gelip her şey dahil oto koltuğu da olan ikiz arabasını 530 €'ya sipariş verdik. Daha çok erken ama bir yerden başladık Umarım kalitesi iyidir. Sizde durum ne?

Benim içinde araştırılması gereken konu ilk aylar için puset mi yoksa 0-36 kg olan oto koltuğu mu karar veremiyorum. Birde ikiz bebek arabası yan yana mı yoksa altlı üstlü duranlardan mı alınmalı. Sen aldığın modeli paylaşır mısın

Ben doğum için yurtdışı araştırıyorum bu yüzden netleşene kadar bişi almıcam. Yaz bebekleri olacak ekim sonuna kadar bebek arabasını rshat rahat kullanırız diye düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…