2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
Canim benim doktor da biraz kilo takintili ama normalde 5 kilo alman lazimdi dedi. Cok almissin dedi. 36. Haftaya gelebilmeliyiz dedi vs. diyetisyene persembe gunu gidicem. Bana verdigi menuyu burda pylasirim canim

İlk aylar tukumdan ziyade kundak yaptım ben. 4-5 aydan sonra hareketleniyorlar, ondan sonra giydirdim ben. 3 yaşında hala giydiririm. Üstünü açtı açmadı kaygısı yaşamıyorum.

Allah gönlüne göre verdi. Hayırlı olsun. Ciciş kızlarımız. Ben ve S Shewolf15 kaldık öğrenmeyen

Kızlar detaylı usg konusunda sunu soyleyeyim.2017 de kızıma yaptırmıstım. 4lü testin riskli cıktıgı için riskli gebeliğe sevk etmişti doktorum. Arastırma hastanesinde defalarca ve cok detaylı inceledi perinatolog ve arastırma gorevlisi kadın dogumcular.Ama radyoloji de herkesin gırdıgı rutin usgdeki detaylı ultrason 5 dk bile surmedı. Verilen kagıtta kalp normal bobrek normal vs. 3 5 satır bir şey yazıyordu. Ozelde de yarım saat falan inceleniyor fotograf ve CD verıyorlar. Yani demem o ki devlette perinatolog incelemeyecekse radyoloji uzmanı sallıyor yaptırmak ya da yaptırmamak arasında fark kalmıyor. Mumkunse Ozelde yaptırmanızı tavsiye ederım. Bursada olanlar Ozelde perinatolog Prof 2017de 800 liraydı. Bunun dısında ozel hastanelerde ise en ucuz 320 duydum su an da.

o su 4 dilim baklavaya eş değermiş ( fayda zarar gözetilince çok değil gibi)
benim sınıra yakın çıkmıştı, yeniden yaptılar sonucu dr şöyle yorumladı: "bebeğe zararsız ama ilerde tip 2 diyabet riskin var kilo alma.."
evet genetik yatkınlığım var maalesef..

canım ben balıkesirde de bir araştıracağım
sen nerede yaptıracaksın?
olmazsa Bursa'da duyduğun klinik adlarını bana yazar mısın? referans olsun bizim için de..

Teşekkürler canım deneyeceğim tarifini
Bunlar bizim müslin battaniyelerimiz. Annem lcw den almış ikisi 24,90₺ Birde düz mavi ve beyaza mavi puantiyeli deseni vardı.En çok bunları kullanacağız sanırım
Çok güzel canım boyları nasıl ufak mı
Hayırlısı Allahtan canım inşallah kötüyü göstermesin
Amin inşallah canım sağlıkla tamamlamak nasip etsin hepimize Allah
Hayırlı olsun canım iki kız süper çok tatlı diyetinde hayırlı olsun dikkat et inşallah fazla almazsın

Eki Görüntüle 2232830 Kızlar görümcem eczacı çatlaklar için bu kremi önerdi kendi de hamileliğinde kullanıp çok memnun kalmış paylaşıyorum hemen

çatlak mevzusu çok can sıkıcı lakin ben de kendi tecrübemi paylaşayım: genleriniz ve bebeğin doğduğu zaman yani haftası bir etken..
Ben hamileliklerimde erken zamanlardan son ana dek tatlı badem yağı vs. sürekli kullandım.
kızım beklenenden 23 gün önce tam 36+6 da doğdu ve ben hiç çatlamadım..
oğlum ise beklenenden 1 hafta önce tam 39. hafta doğdu. 38-39 arası sadece bir haftada kaşıntı ve çatlaklar oluştu maalesef..
şimdi ise takmıyorum düzenli kullanmıyorum expial lipo medikal losyonu kullanıyorum.
diyeceğim şu ki çatlayacağınız varsa her halükarda çatlıyorsunuz maalesef..

canım ben balıkesirde de bir araştıracağım
sen nerede yaptıracaksın?
olmazsa Bursa'da duyduğun klinik adlarını bana yazar mısın? referans olsun bizim için de..
Ben bursadayim canim burada yaptiracagim en son 2017 de araştırmıstim.simdi ayin 15inde randevumda doktora da danisip yazarim canim

Allah gönlüne göre verdi. Hayırlı olsun. Ciciş kızlarımız. Ben ve S Shewolf15 kaldık öğrenmeyen
Canım az kaldı öğrenirsiniz yakında, herkesin farklı tabii ama bende 2,5 hafta önce tam bilmiyordum gene de bir tahmini vardı doktorun, bu sefer kesin dedi. 2-3 haftaya en geç öğrenirsiniz inş

Ben de karnabaharı az haşlıyorum çiçeklerine ayırıyorum yağlı kağıt serili tepside ince jülyen doğranmış havuç ekleyip zeytinyağı istenen baharatlarla karıştırıyorum. 25 dk kadar fırınlıyorum. ister sade ister yoğurt soslu tüketebiliyoruz. sağlıklı pratik geliyor bana..
bugün ise eşimin ailesi vardı akşam.
menü yazayım fikir olsun,
ezogelin çorbası yaptım (öğle arası eve geldim bunun için ) 5 e doğru okuldan geldikten sonra fırın poşetinde sebzeli tavuk yaptım. eşim şehriyeli pilav yaptı, mevsim salata vardı bir de :)

Evet canım hepimizin hayırlısı olsun ama ben de sevindim tabii. Biri 248 gr biri 289, kilolu olan daha uzun ayrıca nasıl oluyor bu fark onu anlamıyorum :)
Valla inş kafaya koydum, istikrarlı olmak zorundayım kendimden çok bebişler için. Listeyi de ikiz anneleri için yardımcı olur belki diye paylaşacağım

Kızlar ben hasta hep hasta yine hasta bu burun tıkanıklıgından kurtulamıcam galiba ve özellikle aksamları gözlerimden yüzünden ateş fışkırıyor ama içten dıştan baktığında bişey yok.ne melem bişey anlamadım ki..cuma randevum var sorucam bunuda bakalım gebelikde ateş basması diye bişey okudum 3 aydan sonra olabiliyormuş tehlikeli boyutlarada gelebiliyormuş öyle bişi mi grip gibimi neyse artık

Ben daha önce şeker testi yapmıştım hamilelik öncesi içerdikleri içecek hiç şekerli değildi hatta vişne suyu gibi ekşi bişeydi ve hiç rahatsız etmemişti eltimle de hamilelik de gittim aynı içecekten içirdiler ve doktor hiç bi zararı yok dedi.için de çok yüksek miktarda şeker yokmuş.Acaba her doktor farklı bisey mı içiriyor.

canım ohlala markasınıda araştırdım tekerleklerinin zor döndüğünü söyluyorlar hep.

Ben bizzat Ohlala kullanıyorum/kullandım.
Oğlum 1 yaşına girince doğduğunda aldığım normal bebek arabası açıp kapatmak ağır geldiği için hafif ve tek elle taşınıp açılıp kapanmasi cazip geldi ve aldım.
Öncelikle öyle cok konforlu birsey değil onu soyleyebilirim. oğlum otururken koltuğun son diklestirme ayarinda ne yatar vaziyette gibi ne de dik. Beni en cok o kısım rahatsız ediyor. Tam ayarlayamamislar sanki. Yatış pozisyonu falan iyi, arkadaki ipinden ztn ayarlaniyor. Bir de öyle taşlı tuşlu yollarda tekerleri rahatca yuvarlanan bi araba değil. Ve çocuk ağırlaştıkca tekerler gıcırdamaya başladı bizde :) Saatlerce öyle içinde durulacak, park orman gezecek bi konforu yok benim gözümde.
Ama dışarda hızlıca bir işinizi görmek için birebir. Hemen tek elle kaldırıp açıp kapayabiliyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…