2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    250
adet ağrılarım var bugun resmen, hafif ağrılara alistik da bu bel şimdiden böyle ağrıyorsa napcam doğuma kadar bilmem
 
Çok üzüldüm başın sağ olsun
Tansiyonum 10 a 7 sabah olcturdum kuzum . Tuzla alakalı değil herhalde çünkü öyle tuzlu yemedim. Haftasonu yolculuk yaptım ya oyuzden ya da aşıdan dolayı olduğunu düşünüyorum nedense. 53 den 55 kiloya fırladım bir buçuk günde .
 
haklısın denemek lazım hepsini tecrübeyle. sleepy hakkında da bayağı iyi yorumlar var :)
valla çok çeşit var kafa karıştırıcı deneyip görücez sanırım kuru tutuyo mu pişik yapıyo mu sızdırıyo mu falan filan valla bende hangisini alırım bilmiyorum bi küçük paket prima bide molfix alırım her ihtimale karşı sonra karar veririz
 
canım açarken tamamda takarken
Canım bebek o kadar hareketli oluyor ve zarar gelmesin diye o kadar dikkat ediyorsun ki daha hiç dediğin gibi yarım soyup bezleyen gormedım kendıö de hiç denemedim. Cunku her an çiş yapabilir ayrıca o bacaklar hiç rahat durmaz sen cıkarmazsan kendı cıkarır. Zaten donmeye emeklemeye hele yurumeye baslayınca hepten imkansız.O bantları bırı baglansa dıgerı baglanmıyor ya da yamuk yumuk olup sızdırıyor. O yuzden tecrube etmiş biri olarak külot bez hayat kurtarır:)
 
işte bende sıfır tecrübesiz değilim yine söylüyorum 18 yaşında anne olmuş olabilirim kardeşimle belki bizim çocuğumuz usluydu bilemiyorum da ben normal bezciyim şahsen hep yarım açıp bezlerdim
 
Hanımlar bez konusu gerçekten deneyerek bulabileceginiz bir konu. Bebekten bebeğe değişiyor gercekten. İyi diye prima premium care aldık kasık bölgesi kıpkırmızı oldu iki koca paketi yan komşuya verdik. Acil durum için bimin bezini kullandık kullanis o kullanıs cok memnun kaldim. İlk zamanlar e bebek in baby me bezini ve sleepy kullanmıştık onlar da pisik yapmisti.
 
Evde dopplerin mi var? Ben alıp almamak arasında çok gelip gittim
Ilk hamileligimde de kullandım şimdide çok büyük rahatlık, şuan mesela pek hareket hissetmiyorum ve hep akılda bi soru işareti oluyor, Özellikle bebek büyüdükçe hareket alanı daralıyor, hareketler azalıyor, bakıp rahatliyordum. Yengemin mesela ilk çocuğunda kordonu dolanmıştı hareketsizliği farketmiş öyle doktora gitmiş birsey olacagini dusunmeden ve acil ameliyat ile alinmiş. Ama farketmeye bilirdide, bu aletle kalp atisi nasıl hızlımı yavaş mi takip edebiliyorsun, bir sorun olduğunu anlamak daha kolay olur bence.
 
sonradan sorumu sormaktan vezgeçip editlemiştim haklısın çalışan anne için zor olur. Ama şu külot bezler çok kullanışlı geldi. Kullanmadan bilemeyiz tabi :)
Özellikle büyük bebeklerde kilot bezler çok kullanışlı oluyor çünkü diğerini kendileri çok rahat çıkarabiliyorlar bu bezlerde baya zorlanıyorlar:) ama birde zor tarafı var her bez değişiminde alt tarafını çıkartıp yeniden giydirmek gerekiyor.
 

aynen benin kizimdada pisik yapmisti prima premium care, sonra normal primaya gectmistik bi sorunumuz olmadi, meraktan molfiks, komili ve sleepy almıştım küçük boy ama pek memnun kalmamistik pişik yapmıştı. Her cilt farklı o nemli olan bebeğe iyi geleni bulmak.
 
işte bende sıfır tecrübesiz değilim yine söylüyorum 18 yaşında anne olmuş olabilirim kardeşimle belki bizim çocuğumuz usluydu bilemiyorum da ben normal bezciyim şahsen hep yarım açıp bezlerdim
Sizin ki usluymus demek cidden. Cunku topicte 2017 annelerinde de aktifim herkes bebeğin ne kadar hareketli oldugunu kulot bez olmasa normal bezın cok zor oldugunu soyluyor.Bir de eskiden kısın evler soguk kat kat gıydırılıyormus. Su an evler sıcak bir pijamayla duruyor bebeğim. Her bebek farklı deneyim tabi :) İnşallah bebeğin de kardeşine çeker canım tecrubelerini uygulayabilirsin:)
 
İçerik olarak en temiz bezin sleepy oldugunu duymustum. Ama primanın yerini tutmaz.Yenidohanken tum bezler pişik yapmıstım huggies iyi gelmişti bir tek ama artık huggies turkıye den cekildi.Şu an prima ve molfiks karısık kullanıyorum. Prima gercekten nefes alıyor. Cunku ne zaman hafif pişiği olsa primaya takıyorum ve hemen gecıyor.Yine de stok yapmadan az alıp deneyerek iyi geleni bulmak gerek. Her bez her bebege ıyı gelmıyor
 
Baston arabalar anne icin rahat olabilir ama bebek konforu icin travel sistemler bence cok iyi ..
Ben travel.sistemden cok ama cok memnun kaldim baston almadim yaş oldu 4.5 :))
Bence model ve markaya gore degisiyor
 

Aynen her bebek farklı tecrübe kesinlikle huyları farklı kiloları hareketleri mesela bizde yemek konusunda şanssızdık hala şanssız devam ediyoruz asla meyve sebze yemiyo. Çocuk dediğin muz sever çilek sever asla öldürsen yemiyo bazı huyları çekebilir ama yemek konusunda mümkünse çekmesin kanser olma sebebi resmen
 
Saol cnm inşallah bu sefer sağlıkla kucağıma almak nasip olur.
Ödem olduktan sonra tuzu kesiyolar ama keiisn çözüm olmuyor ztn, tansiyonun normalmiş 14 8 den sonrası tehlike, ama sen yinede arada kontrol et ben hep pişman oldum bana akıl veren olmadığı için, özel hastane de kontroldeydim doktorumun rahatlığındaan yaşadım tüm bunları. Stres de yapmamak lzm ama bilinçli kontrole devam et ama dediğin gibi yorgunlukta olur ayaklarını yükseğe dik geçer
 
Kızlar ben çok kötüyüm sabahı zor ettim heryerim kırılmış gibi ağrıyor. Kulaklarım boğazım çok fena ağrıyor sabah aile hekimine gittim ilaç veremem dedi parasetamol ağrı kesici verdi ateşini düzenli ölç yükselmesin dedi günde 3 tane iç dedi .3 tane çok fazla degilmi sizce .yarın kendi doktoruma gidicem kontrolüm var onada sorarım.korkarak içiyorum. Zararı yok bebeğe dedi yinede tereddüt ediyorum içmeye.
 
Külot bez yaz için zibinla gezerken olabilir ama kış için hiç ideal değil canım her seferinde tayt falan varsa çıkarıp giydiricen günde en az 10 kez bunu yapicaksin bendr normal bezden yanayım :)
 
B betullu nerelerde hiç yazmıyor kayboldu.

Buralardayım canım pek giremiyorum bu aralar, bi grip başladı atlamadım gittikçe ağırlaştı. İlk defa da 1 ay olacak bebeğimi görmeye gitmedim, 18'inde detaylı ultrason için gidicem. Burayı okuyunca dayanamıyorum, kendi kendime dayanıcam gitmicem dedim :) Sen nasılsın bebeğin nasıl? Herkes iyidir umarım.


Benden AFP olarak değil ama 2li testlerden sonra sonuçlar iyi çıktığı halde 3lü yaptırmam istendi. Devlet hastanesine gidiyorum, muayeneler için ayrıca özele gidiyorum ama testleri tahlilleri devlette yaptırıyorum. 3lü yaptırdım onda AFP de bakılıyor, 18 ocak'ta yaptırmıştım sonuçlar için henüz gitmedim 1 hafta sonra hem sonuçlara hem detaylı ultrasona gidicem. İnşallah bi sıkıntı yoktur.
 
Bende en çok primadan memnun kalmıştım sonra sleepy gelir o bile primat göre daha sert yapıda geldi bana diğer Molfix falan hiç sevmedim
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…