Çok üzüldüm başın sağ olsunCanım hamileliğin ilerleyen haftalarında az ödem normal ama çok fazla artıyorsa evde tansiyon aletin varsa tansiyon takibi yap yada başka yerde ölçtür, gün içinde uzun süre ayakta kalma ayaklarını yüksekte tutarak uzun ve bol su tüket, imkanın varsa yormadan yürüyüş yap. Kötü düşünmemek lzm ama tedbir almak önemli, aşırı ödem tansiyon ve idrarda protein atımı preeklemsi teşhisi, ben önceki gebeliğimde şiddetli preeklemsi ile bebeğimi kaybettim, takip etmek önemli
valla çok çeşit var kafa karıştırıcıhaklısın denemek lazım hepsini tecrübeyle. sleepy hakkında da bayağı iyi yorumlar var :)
Canım bebek o kadar hareketli oluyor ve zarar gelmesin diye o kadar dikkat ediyorsun ki daha hiç dediğin gibi yarım soyup bezleyen gormedım kendıö de hiç denemedim. Cunku her an çiş yapabilir ayrıca o bacaklar hiç rahat durmaz sen cıkarmazsan kendı cıkarır. Zaten donmeye emeklemeye hele yurumeye baslayınca hepten imkansız.O bantları bırı baglansa dıgerı baglanmıyor ya da yamuk yumuk olup sızdırıyor. O yuzden tecrube etmiş biri olarak külot bez hayat kurtarır:)canım açarken tamamda takarken
işte bende sıfır tecrübesiz değilim yine söylüyorum 18 yaşında anne olmuş olabilirim kardeşimleCanım bebek o kadar hareketli oluyor ve zarar gelmesin diye o kadar dikkat ediyorsun ki daha hiç dediğin gibi yarım soyup bezleyen gormedım kendıö de hiç denemedim. Cunku her an çiş yapabilir ayrıca o bacaklar hiç rahat durmaz sen cıkarmazsan kendı cıkarır. Zaten donmeye emeklemeye hele yurumeye baslayınca hepten imkansız.O bantları bırı baglansa dıgerı baglanmıyor ya da yamuk yumuk olup sızdırıyor. O yuzden tecrube etmiş biri olarak külot bez hayat kurtarır:)
Ilk hamileligimde de kullandım şimdide çok büyük rahatlık, şuan mesela pek hareket hissetmiyorum ve hep akılda bi soru işareti oluyor, Özellikle bebek büyüdükçe hareket alanı daralıyor, hareketler azalıyor, bakıp rahatliyordum. Yengemin mesela ilk çocuğunda kordonu dolanmıştı hareketsizliği farketmiş öyle doktora gitmiş birsey olacagini dusunmeden ve acil ameliyat ile alinmiş. Ama farketmeye bilirdide, bu aletle kalp atisi nasıl hızlımı yavaş mi takip edebiliyorsun, bir sorun olduğunu anlamak daha kolay olur bence.Evde dopplerin mi var? Ben alıp almamak arasında çok gelip gittim
Özellikle büyük bebeklerde kilot bezler çok kullanışlı oluyor çünkü diğerini kendileri çok rahat çıkarabiliyorlar bu bezlerde baya zorlanıyorlar:) ama birde zor tarafı var her bez değişiminde alt tarafını çıkartıp yeniden giydirmek gerekiyor.sonradan sorumu sormaktan vezgeçip editlemiştimhaklısın çalışan anne için zor olur. Ama şu külot bezler çok kullanışlı geldi. Kullanmadan bilemeyiz tabi :)
Hanımlar bez konusu gerçekten deneyerek bulabileceginiz bir konu. Bebekten bebeğe değişiyor gercekten. İyi diye prima premium care aldık kasık bölgesi kıpkırmızı oldu iki koca paketi yan komşuya verdik. Acil durum için bimin bezini kullandık kullanis o kullanıs cok memnun kaldim. İlk zamanlar e bebek in baby me bezini ve sleepy kullanmıştık onlar da pisik yapmisti.
Ben bel ağrısından uyandim gece, zor cidden, nasıl yatacagimi şaşırdımadet ağrılarım var bugun resmen, hafif ağrılara alistik da bu bel şimdiden böyle ağrıyorsa napcam doğuma kadar bilmem
Sizin ki usluymus demek cidden. Cunku topicte 2017 annelerinde de aktifim herkes bebeğin ne kadar hareketli oldugunu kulot bez olmasa normal bezın cok zor oldugunu soyluyor.Bir de eskiden kısın evler soguk kat kat gıydırılıyormus. Su an evler sıcak bir pijamayla duruyor bebeğim. Her bebek farklı deneyim tabi :) İnşallah bebeğin de kardeşine çeker canım tecrubelerini uygulayabilirsin:)işte bende sıfır tecrübesiz değilim yine söylüyorum 18 yaşında anne olmuş olabilirim kardeşimlebelki bizim çocuğumuz usluydu bilemiyorum da ben normal bezciyim şahsen hep yarım açıp bezlerdim
Baston arabalar anne icin rahat olabilir ama bebek konforu icin travel sistemler bence cok iyi ..Tam da bugün aklımdan geçen konuydu canım
Bende travel sistem ağır arabalardan istemiyorum onlar çok hantal oluyor kuzenim almıştı hem anakucağı hem port bebe hemde oturma alanı olan travel sistem bi arabaydı şıklığına özenip aldı ama 8. Aydan sonra tam oturur pozisyona gelmediği için bebek sıkıldı arabadan ve baston almak zorunda kaldı, eşi yanında olmadan da açma kapatma olaylarında hep sıkıntı yaşadı, ondan deneyimler bende baston tarzı istiyorum.. ama baston tarzı olup yenidoğanda da kullanılan arabalar var mı ki varsa bize de bilgi verir misin canım
Sizin ki usluymus demek cidden. Cunku topicte 2017 annelerinde de aktifim herkes bebeğin ne kadar hareketli oldugunu kulot bez olmasa normal bezın cok zor oldugunu soyluyor.Bir de eskiden kısın evler soguk kat kat gıydırılıyormus. Su an evler sıcak bir pijamayla duruyor bebeğim. Her bebek farklı deneyim tabi :) İnşallah bebeğin de kardeşine çeker canım tecrubelerini uygulayabilirsin:)
Saol cnm inşallah bu sefer sağlıkla kucağıma almak nasip olur.Çok üzüldüm başın sağ olsun
Tansiyonum 10 a 7 sabah olcturdum kuzum . Tuzla alakalı değil herhalde çünkü öyle tuzlu yemedim. Haftasonu yolculuk yaptım ya oyuzden ya da aşıdan dolayı olduğunu düşünüyorum nedense. 53 den 55 kiloya fırladım bir buçuk günde .
Külot bez yaz için zibinla gezerken olabilir ama kış için hiç ideal değil canım her seferinde tayt falan varsa çıkarıp giydiricen günde en az 10 kez bunu yapicaksin bendr normal bezden yanayım :)Sizin ki usluymus demek cidden. Cunku topicte 2017 annelerinde de aktifim herkes bebeğin ne kadar hareketli oldugunu kulot bez olmasa normal bezın cok zor oldugunu soyluyor.Bir de eskiden kısın evler soguk kat kat gıydırılıyormus. Su an evler sıcak bir pijamayla duruyor bebeğim. Her bebek farklı deneyim tabi :) İnşallah bebeğin de kardeşine çeker canım tecrubelerini uygulayabilirsin:)
Kızlar kontrolden geldik maşşallah oğluma gördüm içim rahatladı hareketlerini hissetmeyince korkmuştum.ve kaçınılmaz son glifora yani şeker hapına başladım artı omega3 ve d vitamini.ekstra olarak kızlar bi test istedi doktor bu haftalar yapılıyormuş daha önce hiçbirinizde duymadım yaptıran yada doktoru isteyen var mı? AFP testi? Özelde yine 350 TL test devlette yaptırıcam artık.merak edenler vardı rahim ölcüsü rahim ağzıyla ilgili ultrasonda ölctük herşey normal yürüdümde hareketlerde vajinaya baskı olayını sordum bebeğin ayakları aşağıda tekme atıyor normal dedi ateş basmasını sordum oda olurmuş çoğu gebede oda normalmiş 230 gr 16 cm olmuşuz
Bende en çok primadan memnun kalmıştım sonra sleepy gelir o bile primat göre daha sert yapıda geldi bana diğer Molfix falan hiç sevmedimİçerik olarak en temiz bezin sleepy oldugunu duymustum. Ama primanın yerini tutmaz.Yenidohanken tum bezler pişik yapmıstım huggies iyi gelmişti bir tek ama artık huggies turkıye den cekildi.Şu an prima ve molfiks karısık kullanıyorum. Prima gercekten nefes alıyor. Cunku ne zaman hafif pişiği olsa primaya takıyorum ve hemen gecıyor.Yine de stok yapmadan az alıp deneyerek iyi geleni bulmak gerek. Her bez her bebege ıyı gelmıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?