Çok üzüldüm benimde preeklampsi geçmişim var insallah tekrarlamazCanım hamileliğin ilerleyen haftalarında az ödem normal ama çok fazla artıyorsa evde tansiyon aletin varsa tansiyon takibi yap yada başka yerde ölçtür, gün içinde uzun süre ayakta kalma ayaklarını yüksekte tutarak uzun ve bol su tüket, imkanın varsa yormadan yürüyüş yap. Kötü düşünmemek lzm ama tedbir almak önemli, aşırı ödem tansiyon ve idrarda protein atımı preeklemsi teşhisi, ben önceki gebeliğimde şiddetli preeklemsi ile bebeğimi kaybettim, takip etmek önemli
Sana da geçmiş olsun cnm kesin olacak diye birşey yok tabiama diğer gebelere göre riskimiz yüksek malesef, ben coraapin ve oksapar iğne kullanıyorum, 20.hafta daha gelmedi 20den sonra tetikde devam edicez bakalım, ben şiddetli preeklemsiden önlem alınmasıpı için plesanta dekolman, hellp sendromu ve dic de geçirdim, o yüzden gelene kdr diken üstündeyim. Sen ne kullanıyosun ilaç, kaçıncı haftada olmuştun, ben 24lerde ödemle başladım 32de fln tansiyon çıktı, 35de kaybettim, şimdiki doktorum en ufak değişiklikte hemen alıcaz herşey yolunda giderse 36da alıcak en geçÇok üzüldüm benimde preeklampsi geçmişim var insallah tekrarlamaz
Benim kızım da cok iştahsız cidden uzucu ve yıpratıcı oluyor. Saglık olsun da gerısı hallolurAynen her bebek farklı tecrübe kesinlikle huyları farklı kiloları hareketleri mesela bizde yemek konusunda şanssızdık hala şanssız devam ediyoruz asla meyve sebze yemiyo. Çocuk dediğin muz sever çilek sever asla öldürsen yemiyo bazı huyları çekebilir ama yemek konusunda mümkünse çekmesin kanser olma sebebi resmen
16 aylık kızım var canım benım ilk değil:) Çevremde herkes kullanıyor hatta duacıyız külot bezeKülot bez yaz için zibinla gezerken olabilir ama kış için hiç ideal değil canım her seferinde tayt falan varsa çıkarıp16 giydiricen günde en az 10 kez bunu yapicaksin bendr normal bezden yanayım :)
İçerik acısından hassa anneler olabilir diye soyledım canım. Sleepy ve migrosun bezi minies içerikleri temiz olanlar. Ama ben prima ve molfiks tercih ediyorum :)Bende en çok primadan memnun kalmıştım sonra sleepy gelir o bile primat göre daha sert yapıda geldi bana diğer Molfix falan hiç sevmedim
Canım gebeliğin başında bende içmek zorunda kaldım. Bebeğe zararı olmayan ilaçlar veriyorlar. Düzenli kullanKızlar ben çok kötüyüm sabahı zor ettim heryerim kırılmış gibi ağrıyor. Kulaklarım boğazım çok fena ağrıyor sabah aile hekimine gittim ilaç veremem dedi parasetamol ağrı kesici verdi ateşini düzenli ölç yükselmesin dedi günde 3 tane iç dedi .3 tane çok fazla degilmi sizce .yarın kendi doktoruma gidicem kontrolüm var onada sorarım.korkarak içiyorum. Zararı yok bebeğe dedi yinede tereddüt ediyorum içmeye.
Merak ettim çok geçmiş olsun. Herşey yolunda şükür benim de Perşembe günü detaylı. Onu bekliyorum :)Buralardayım canım pek giremiyorum bu aralar, bi grip başladı atlamadım gittikçe ağırlaştı. İlk defa da 1 ay olacak bebeğimi görmeye gitmedim, 18'inde detaylı ultrason için gidicem. Burayı okuyunca dayanamıyorum, kendi kendime dayanıcam gitmicem dedim :) Sen nasılsın bebeğin nasıl? Herkes iyidir umarım.
Benden AFP olarak değil ama 2li testlerden sonra sonuçlar iyi çıktığı halde 3lü yaptırmam istendi. Devlet hastanesine gidiyorum, muayeneler için ayrıca özele gidiyorum ama testleri tahlilleri devlette yaptırıyorum. 3lü yaptırdım onda AFP de bakılıyor, 18 ocak'ta yaptırmıştım sonuçlar için henüz gitmedim 1 hafta sonra hem sonuçlara hem detaylı ultrasona gidicem. İnşallah bi sıkıntı yoktur.
Bende tecrübeli biri olarak normal bez diyorum haklısın cnm 1 yaşından sonra istenirse külot bez kullanılabilir ama ilk zaman klasikişte bende sıfır tecrübesiz değilim yine söylüyorum 18 yaşında anne olmuş olabilirim kardeşimlebelki bizim çocuğumuz usluydu bilemiyorum da ben normal bezciyim şahsen hep yarım açıp bezlerdim
kesinlikle bende kardeşim olmasa ilk çocuk tecrübesizliği yaşardım da birazcık bilgim var bazı konularda sağlıkla doğsunlarda bez halledilirBende tecrübeli biri olarak normal bez diyorum haklısın cnm 1 yaşından sonra istenirse külot bez kullanılabilir ama ilk zaman klasik
Aynı aynı . 3 gün çok ağrıdı.ve kolum bağımsızlığını ilan etti kaldıramıyorum şimdiden bu aşı bende mi aşırı reaksiyon gösteriyo acaba
allahtan 4 yıl önce olduğum için tek doz yapılcak sana dedi ay iğneden sıkıntım yok ama şu ağrıdan nefret ediyorumAynı aynı . 3 gün çok ağrıdı.
Insanın kardeş yiğen gibi daha önce baktığı çocuklar olunca acemilik gidiyo senin içinde çok iyi canimkesinlikle bende kardeşim olmasa ilk çocuk tecrübesizliği yaşardım da birazcık bilgim var bazı konularda sağlıkla doğsunlarda bez halledilir
Aynen doktor da zararı yok dedi ama günde 3 tane fazla geldi bana .Canım gebeliğin başında bende içmek zorunda kaldım. Bebeğe zararı olmayan ilaçlar veriyorlar. Düzenli kullan
Bende iğneden hiç korkmam ama dediğin gibi gece falan yanlışlıkla üstüne yatsam ağrıyla uyandım. Bana diğer ay bı daha yapılacak.allahtan 4 yıl önce olduğum için tek doz yapılcak sana dedi ay iğneden sıkıntım yok ama şu ağrıdan nefret ediyorum
Bebeğin doğuş süresine göre bak canım. Ben kızıma prima pramium care ile başladım, sonra molfix en son da bim jelly bez ile kapanışı yaptık :):) göbek bağı oyuntulu yeni doğan bezleri. Bebeğin doğuş kilosuna göre de hangi kilo aralığında alacağını bilirsin :):)haklısın acemi olunca bir tarafını düşünüp diğer tarafı akıl edemiyorsun :))) peki marka olarak hangi bez hiç araştırdınız mı? bir de beden mevzusu var. yenidoğan 1 beden mi almak lazımki :) bugünki gündemim bu hergün bi uğraş buluyorum kendime
Bimin bezini ben de kullandım. Kremsi bir dokusu var, o yüzden kızıma iyi gelmişti, ama 1 yaş civarı kullanmıştım galiba.Hanımlar bez konusu gerçekten deneyerek bulabileceginiz bir konu. Bebekten bebeğe değişiyor gercekten. İyi diye prima premium care aldık kasık bölgesi kıpkırmızı oldu iki koca paketi yan komşuya verdik. Acil durum için bimin bezini kullandık kullanis o kullanıs cok memnun kaldim. İlk zamanlar e bebek in baby me bezini ve sleepy kullanmıştık onlar da pisik yapmisti.
bende bi üçüncüyü duymak istiyorum bu hafta özele gidip soracağımAynen cnm ben bi kere daha duymadan rahatlamam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?