- 21 Kasım 2017
- 3.788
- 6.189
- 158
Evet evet katılıyorum külot bezi tek geçerimCanım bebek o kadar hareketli oluyor ve zarar gelmesin diye o kadar dikkat ediyorsun ki daha hiç dediğin gibi yarım soyup bezleyen gormedım kendıö de hiç denemedim. Cunku her an çiş yapabilir ayrıca o bacaklar hiç rahat durmaz sen cıkarmazsan kendı cıkarır. Zaten donmeye emeklemeye hele yurumeye baslayınca hepten imkansız.O bantları bırı baglansa dıgerı baglanmıyor ya da yamuk yumuk olup sızdırıyor. O yuzden tecrube etmiş biri olarak külot bez hayat kurtarır:)
Canım aynı arabayı dusunmusuz vallaKızlar ben bebek arabası baston tipi alacağım, doğumdan itibaren kullanılabilen. Ana kucağı almayacağım hem çok ağır oluyor hem de kızımda hiç kullanmadım sadece hastane çıkışında kullandım :) Onun yerine oto koltuğu alacağım. Evde de karyolasında ve oyun halısında takılırlar :):) Ablalarının odası var, ikizlere de 1 yaşında ayrı oda yaparım, yapana kadar yatak odasında yanımızda kalırlar. Ama nasıl sığacağız hiç bilmiyorumBunlar düşündüğüm modeller, ikiz aileleri masraf çok olacak
Eki Görüntüle 2234890 Eki Görüntüle 2234891 Eki Görüntüle 2234892 Eki Görüntüle 2234893 Eki Görüntüle 2234894
ilk bebeğim çok hareketliydi . 16 . Haftada bi tekme attı ve sonra hic durmadı..Ben bu durumun anornal degilde bebegin sakin bi yapisi olmasiyla alakali oldugunu okudum.ileride uysal bi bebek olabilir.Ilk bebegin nasil sakin mi hareketli mi?
aynen bende 13. Haftada öğrenmiştim bunu nasipse artik 20 21 . Haftada anca inşallahBenim de ilkinde 12 haftalıkken erkek demişti erkek oldu. Bunda belli değil hala :))perşembe ayrıntılı var heycanla onu bekliyorum:)
Bazısında yavaş bazısında çok ani ve hızlı ilerliyor. Umarım şimdi herşey gönlünce olur, her gebelik bir birinden farklı güzel düşünelim güzel olsunKeşke o kadar beklemeselermis benim önceden anlaşılmadı herşey yolundaydı sözde bianda tansiyon çıktı ve düşmedi ama ben çok hızlı kilo almıştım çok sistim tansiyonda çıkınca her yerim fena şişti ertesi gün alındı beklemek risk olur dedi 29 haftaya uyumluydu 2 hafta önce herşey normaldi o gün travma gibi bişey yaşadım ona bağlıyorum gelişimi durmuş falan bebe aspirini kullanıyorum sadece onun dışında düzenli D vitamini ve magnezyum da önemli dedi hepsini bir kullanıyorum işte
Canım preeklempsi gebeliğin 20-40 haftaları arası olabiliyor ben 17.haftadayım şuan, normalde düşük tansiyonlu biriyim o yüzden şuan yükselmiyor, ama küçüğün 9a çıkıyosa bence kontrolünde doktoruna muhakkak söyle, gerekliyse alfamet veriyolar gebelikte kullanılan tansiyon hapı, sen 20yi geçmişsin ne olur ne olmaz doktorla konuş, umarım hiç sııkıntısız devam eder ama yinede bi tehlike varsa tedbiri alınmış olur, doktor ölçsede o anlık yüksek çıkmaz bilemezNereden bilcez canım hiç akla gelmeyen şeyler benimde 12-9 olsa tansiyonum hemen uyuşukluk geliyor halsizlik ama uzun sürmüyor sende de oluyor mu arada tansiyon hafif yükselip 5 dj içinde normale dondugu
Bebek nasil tutulur nasil emzirilir öyle bir sey ki onu kucagina verdikleri an allah tarafindan sanki yillardir o bebegi kucagina aliyormussun gibi davraniyorsun annelik iç güdusü bu işte.... aklina takilan sorular icin bebek bakim kitabi edin kendine olmadi internetten zaten doktor kontrollerinde o da seni yönlendirecek ... her cocuk farkli bunun bir kurali yok bebek seni yönlendirecek rahat ol akisina birak :)Selam kızlarBurda (Almanya'da) doğum sonrası her gün eve gelen, bebek nasıl tutulur, nasıl yıkanır vs. gösteren, göbeğine pansuman yapan, bi sorun varsa yol gösteren yardımcı ebeler var. Doğum yapan bir arkadaşım şimdiden bul yoksa dolu oluyorlar dedi, kendininkini önerdi. Aradık biz de. Kadın çok dolu olduğunu söyledi ama yine de bir görüşelim tanışalım dedi. Bugün kadınla görüşmeye giderken araba bozuldu yolda kaldık gidemedik Muhtemelen artık bizi kabul etmez zaten pek istekli değildi. Internetten başka ebeler bulduk aradık. Çoğu açmadı, açanlar temmuzda tatilde olacağını söyledi Napıcam ben?
Cnm büyük sehirdeysen farkı olabilir ama ben küçük bi ilçedeyim ödemede gittim devlette de aletler aynıydı devletteki doktor dediğin gibi çok ilgileniyo eğer memnunsan hiç fark yokKızlar detaylı USG 19. Hafta bitince dün devlet hastanesinde gittiğim doktor sen bana gel ben yapacağım dedi sizce nasıl olur özelden farklı olur mu? Gayet nazik ve ilgili bir doktordu
Ben birşey sorcam ana kucağı olarak ayakla sallananlardanmı yoksa pille elektrikle titreşimli müzikli bir anakucağımı almalıyım kararsızımmm çalışan anneyim
Bebek yazında doğsa yinede ince uzun kollu giydirmek daha iyi oluyor, ilk aylarda bizden 1 kat daha fazla giyinmeliler, kendimiz gibi düşünmemek gerekir.https://m2.hm.com/m/tr_tr/productpage.0588184005.html
Kızlar bunları cok beğendim nasıl sizce? Ama yaz bebeği olacakları için sıfır kol mu almak gerek ki üstüne de giyecekler ya?
Kızlar benim karnım bayaği bi büyümuştu ve sertti ama
dünden beri bi yumuşadı yayıldı gibi bişey oldu korkmalımiyim bundan bilemedim
Yarına randevu aldım gidicem inşallah bi terslik yoktur
Benim arkadaşımda bana dedi şimdiden ayarla sonra bulamazsın diye ben daha hiç atağa bile gecemedim .Gerçekten bulsak iyi olacak ama bende hiç sanmıyorum hepsi dolu görünüyor. Yaz aylarında da zor bulunuyormuş.Selam kızlarBurda (Almanya'da) doğum sonrası her gün eve gelen, bebek nasıl tutulur, nasıl yıkanır vs. gösteren, göbeğine pansuman yapan, bi sorun varsa yol gösteren yardımcı ebeler var. Doğum yapan bir arkadaşım şimdiden bul yoksa dolu oluyorlar dedi, kendininkini önerdi. Aradık biz de. Kadın çok dolu olduğunu söyledi ama yine de bir görüşelim tanışalım dedi. Bugün kadınla görüşmeye giderken araba bozuldu yolda kaldık gidemedik Muhtemelen artık bizi kabul etmez zaten pek istekli değildi. Internetten başka ebeler bulduk aradık. Çoğu açmadı, açanlar temmuzda tatilde olacağını söyledi Napıcam ben?
Bence mutlaka alın, benim kızım erken doğdu 2410 gr, ilk giydiğinde eşyaları çok böldü ama ilk ay öyle buyuduki hemen büyük boya geçtik bazılarını giydiremeden. 0-3 ayda olmalı 3-6 da mutlaka. Çünkü cidden hızlı büyüyorlar ilk aylar.Bende uzun kollu cit citli bakıyordum dün altinda da ince biseyler giydiririm diye düşündüm biraz daha büyüyunce arkadasin paylastigini giydirirm diye düşündüm. Bu arada sence kiyafetlerin hepsini yeni dogan bebeğe gore mi alinmali? Ben mesela dün yeni dogan bebek kiyafetleri baktim ama sadece 3.5 kilo ve altiysa giyebilir biraz daha büyürse giyemez, sence 3 aylıkta almalimiyim ayni anda?
Bende cok istedim o aletten ama eşim izin vermediBanada arada sizin gibi oluyor, bazen çok gergin ve sert, bazende sanki içinde hiç bişey yok bomboş gibi, ama böyle şeyler normalmiş, benim evde doppleri olduğu için sürekli kontrol edebiliyorum Allahtan yoksa cidden insan kafaya takar.
Kızlar soran olmamış ama kız bebek elbiselerini indirimden 60/70 tl arasına aldım. Yüzde elli indirimden. Şimdi h&
teşekkürler canım. İnşallah hepimizinkiler
Buarada kızlar elbiseler Bebekhouse diye bi siteden, indirimde şuan 60-70 tlye düşmüş elbiseler. Gene çok ucuz değil ama böle bi iki misafirlik birşey isteyenler baksınlar. Kaliteleri çok iyi. 1 günde de geldi kargo
Tamamdir canım bunların hepsi aklimda :)Bence mutlaka alın, benim kızım erken doğdu 2410 gr, ilk giydiğinde eşyaları çok böldü ama ilk ay öyle buyuduki hemen büyük boya geçtik bazılarını giydiremeden. 0-3 ayda olmalı 3-6 da mutlaka. Çünkü cidden hızlı büyüyorlar ilk aylar.
Aletler farklı olabilir belki şehir merkezi ama doktorun tavrindan memnun kaldım canımCnm büyük sehirdeysen farkı olabilir ama ben küçük bi ilçedeyim ödemede gittim devlette de aletler aynıydı devletteki doktor dediğin gibi çok ilgileniyo eğer memnunsan hiç fark yok
Bende cok istedim o aletten ama eşim izin vermedi
Yerini bulamassin duyamassin sesini
sonra dahada korkarsin gerek yok dedi
Bende her hafta veya en geç 2 haftada bir gidiyorum kontrole
İnsallah yarın güzel geçer bi sıkıntı yoktur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?