Benim bugün kontrolüm var ama çok hastayım bi aydır bu anı bekliyorum hiç heyecan falan kalmadı dokuluyorum resmen .ağrımayan yerim yok .Ateşim yükseldi gece hep kontrol altında tutmak için uyuyamadim hiç yüksek ateş bebeğe zarar veriyormuş. Inşallah kuzum iyidir .
Oh özeldeki doktorun kasap desene :):) sen tıp fakültesine mi gittin devlet hastanesine mi, özel odası var mıydı sorsaydın, Her şey doktorda bitiyor. Bir de bence ikiz gebeliklerde ve riskli gebeliklerde iyi bir yenidoğan yoğun bakımı olan bir hastane gerekiyor, şartlar uygunsa hatta bence devlet en garantisi, ne zaman doğum yapacağımızı bilmiyoruz. Bazı özel hastanelerin var ancak Ankarada bile altından kalkamadıklarında hooop sevk. O yüzden doğum yapılacak hastane önemli bence bizde. Yoksa normal gebelikte için daha rahat gidersin bütün hastanelere. Bir de işte inşallah bizim yavrular kuvözde kalmazlar, kaldıkları her gün de özelde paraAileleri maddi açıdan sıkıntıya sokabiliyor. Çok okudum, bi dünya para döken iyi hizmet alamadıklarını söyleyen aile. Allah hepimize güç kuvvet versin, yavrularımız sağ sağlim zamanında doğsunlar inşallah. Tedbir bizden taktir Allahtan :)
İyi yapmışsın canım ben de ortak giydirmek istiyorum, cinsiyetler belli olsun da ya, çok heyecanlanıyorum :) Neye benzeyecekler, nasıl olacak.
Canım kimseyle konuşmadım bu konuyu ama ben hiç birşeyden iki t ane almadım. Uyumlu olmasına çalışırım ama tamamen farklı almayı düşünüyorum. Benimki çift yumurt ikizi, karakterleri hatta tipleri farklı olacağı için, ikiside kendine özgün olsun istiyorum. Ama gene de bir uyum yakalarım..
Benim bugün kontrolüm var ama çok hastayım bi aydır bu anı bekliyorum hiç heyecan falan kalmadı dokuluyorum resmen .ağrımayan yerim yok .Ateşim yükseldi gece hep kontrol altında tutmak için uyuyamadim hiç yüksek ateş bebeğe zarar veriyormuş. Inşallah kuzum iyidir .
Kızlar içtiğimiz ilaçlardan midesi bulanmaya başlayan var mı?
Devlet hastanesi canım üniversite değil, daha yoğun bakımı falan sormadim ama olmasa çevre illerden riskli gebeleri sevk etmezler herhalde. Tıp fakültesine de bir kere gittim asistanlar rezil , hocalara hiç bakmamistim ama artık bakacagim. Erken doğum riski korkutuyor beni de. Kucukken biraz aynı giydireyim hevesimi alayım buyunce aynı cinsiyet olsa da giymezler zaten :))Oh özeldeki doktorun kasap desene :):) sen tıp fakültesine mi gittin devlet hastanesine mi, özel odası var mıydı sorsaydın, Her şey doktorda bitiyor. Bir de bence ikiz gebeliklerde ve riskli gebeliklerde iyi bir yenidoğan yoğun bakımı olan bir hastane gerekiyor, şartlar uygunsa hatta bence devlet en garantisi, ne zaman doğum yapacağımızı bilmiyoruz. Bazı özel hastanelerin var ancak Ankarada bile altından kalkamadıklarında hooop sevk. O yüzden doğum yapılacak hastane önemli bence bizde. Yoksa normal gebelikte için daha rahat gidersin bütün hastanelere. Bir de işte inşallah bizim yavrular kuvözde kalmazlar, kaldıkları her gün de özelde paraAileleri maddi açıdan sıkıntıya sokabiliyor. Çok okudum, bi dünya para döken iyi hizmet alamadıklarını söyleyen aile. Allah hepimize güç kuvvet versin, yavrularımız sağ sağlim zamanında doğsunlar inşallah. Tedbir bizden taktir Allahtan :)
İyi yapmışsın canım ben de ortak giydirmek istiyorum, cinsiyetler belli olsun da ya, çok heyecanlanıyorum :) Neye benzeyecekler, nasıl olacak.
Evet keşke her yerde olsa. Burda kimsem yok bana yardım edecek. Ilk 2 ay eşim yanımda olacak. Sonrasında annemler de gelmeye çalışacak. Aslında her şeyi öğrendim teorik olarak kız bebeklerde bez değiştirme, banyo yaptırma videoları filan izledim. Kendi annemden daha çok bilgim var ben ona söylüyorum bu böyle olmalıymış şu söyle olmalıymış sen bende dikkat ettin mi diyene kadar güzel bir uygulamaymış keşke Türkiyede de olsa, bi büyüğün gelip sana yardım etse olmaz mı, doğumdan sonra yalnız mı kalacaksın, bulamazsan önceden gidip bi ebe eğitim verirken görsen hiç değilse.
Ben çok belirgin rengi deseni olmayan şeylerden takım aldım, diğer kıyafetleri de uyumlu alıyorum. Aynı kıyafetse iki farklı renk veya aynı renk tonlarında benzer kıyafetler. Alırken öyle planlıyorum birine bunu giydirdiğimde diğerine de bunu giydiririm diye. Ayyy çok zevkli doğsalar da giydirsekKızlar günaydın. Bugün tam 16+0'ız Allaha şükür. Aranızda en geriden gelen benim galiba :) Benim kuzucuklar grubun en ufakları :):)
İkiz anneleri siz kuzuları nasıl giydireceksiniz, çevremdeki insanlar aynı giydirme diyorlar ama ben aynı şeyden 2 tane alıp takım giydirmek istiyorum :):) Sizin fikirleriniz nedir??
Aynen ben de öyle öyle düşündüm. Eşim ilk başlarda aynı giydirelim tatlı olur diyor. Ilk 3 ay aynı giydiririz belki bazı şeyleri ama genelde benzer ama farklı giydirmeyi düşünüyorumCanım kimseyle konuşmadım bu konuyu ama ben hiç birşeyden iki t ane almadım. Uyumlu olmasına çalışırım ama tamamen farklı almayı düşünüyorum. Benimki çift yumurt ikizi, karakterleri hatta tipleri farklı olacağı için, ikiside kendine özgün olsun istiyorum. Ama gene de bir uyum yakalarım..
Gelse iyi olur bilgi bilgidir hem devletin sunduğu imkanlar konusunda da bilgilendirip yönlendiriyorlarmış. Keşke bulabilsekBenim kaynanam falan var bende daha önce iki yeğenime çok baktım tecrübem var ama yinede gelmesini isterdim .
Aynen haksızlık bize suçumuz yaza denk getirmek sanırım:)
Geçmiş olsun, bebeğin icin endiselenme, o çok iyi koruma altında, kontrolün de güzel gecer ins.Benim bugün kontrolüm var ama çok hastayım bi aydır bu anı bekliyorum hiç heyecan falan kalmadı dokuluyorum resmen .ağrımayan yerim yok .Ateşim yükseldi gece hep kontrol altında tutmak için uyuyamadim hiç yüksek ateş bebeğe zarar veriyormuş. Inşallah kuzum iyidir .
Benimde yeni yeni bulandırmaya başladı bir troid bir coraspin kan ve vitamin içiyorum hergün artık mideye dokunuyo galiba troidi bırakamam önemli kanı bırakamam kansızlık var vitamin desen iyi beslenmiyorum onuda içmek lazım nolcak bilmemVitamin ve kan ilaci icemiyorum bulantı ve kusmalarimi arttırdığı icin
Tabiki canım benim, bu tamamen zevk meselesi. İlk bikaç sene zaten kendi göz zevkimizi doyurucaz:) ben farklı seviyorum ama bunun bir doğrusu yok zaten:) seninkilerin arasında gün farkı var mıÇok ince, güzel düşünmüşsün ve haklısın bence de :) Ama ben 2 yaşa kadar ortak giydiririm sonra kendi kişilikleri ve zevkleri oluşmaya başladıklarında serbest olurlar :) Ben yıllarca özendim ay ne güzel giyiniyorlar filan diye :):) İçimde kalmasın :):) Benim de çift yumurta ikizleri, ancak normal kardeşler kadar benzeyeceklermiş :):)
Bundan 1 tane alıcam ilk 3 ay yanımda dursun
Hoş geldin cnm sağlıkla kucağına alırsın bebişini insallahKızlar merhaba geçen sene 2018 ocak annesiydim :) simdi 2019 temmuz annesi olucam Rabbim nasip ederse :))
Amin canım tüm anneler saglikla kucaklasinlar inşallah :)Hoş geldin cnm sağlıkla kucağına alırsın bebişini insallah
Çok şükür gördüm iyi olduğunu söyledi doktor rahatladım.canım minnoşunu görünce eminim kendine gelirsin geçmiş olsun hayırlı sonuçlar al inşallah
Yok bende küçükken kullanmam birde külot bezler cidden daha da pahalı:) bizim bez parası bitmeden tenisi ekleniyor:)10 ay küçük değil ki zaten :) yaza gelirse evet kullanabilirim mesela seneye mayıs gibi 10 11 aylıkken kullanırım ama bebek küçükken vede kışın kullanmam sanırım angarya geliyo bana çıkart giydir
Çok.sukur bebek Iyi ben katlanırım ağrıya.cok tessekkür ederim.Herkese hayrli, sağlıklı günler diliyorum. Çok takip edemedim, bir sknti yoktur umarım kimsede
Canım yenidoğan ünitelerinden kesinlikle para alınmıyor . Hatta benim kızım 25 günlükken bronşit olup girmişti, bayağı lüks bir hastanede yatmasına rağmen bir lira bile ödemedik. Şuanda da bu değişmedi (doğum o hastanede olmustu)
Sadece şunu söyleyebilirim. Doğum yapilan hastanede bebek yoğun bakim servisi yoksa ve bebek doğduğu anda ya da sonrasında küveze girmek zorunda kalırsa, bakanlık rastgele bir hastanenin yenidoğan ünitesine sevk ediyor, çoğunlukla hemen yer bulunamıyor büyükşehirlerde yoğunluktan . Bu yüzden bebek bekliyor bazen, ayrıca sevk edilen hastane evinize çok uzak olabiliyor ya da kötü bir hastane olabiliyor. Daha da kötüsü doğar doğmaz başka hastaneye gidiyor bebek, anne doğum yaptigi hastanede kalıyor. Benim kuzenim yenidoğan ünitesi hemşiresi. O çok anlatıyor böyle seyler
Ama doğum yapılan hastanede yenidoğan ünitesi varsa kesinlikle o bebek hastaneden dışarı çıkmadan küveze alınıyor bir şekilde ekstra yer açılıyor vs. Hallediliyor.
Bu sebeple yenidoğan ünitesi olan hastaneler dışında doğum yapmak biraz skntili
Ben de ikizlerin aynı giydirilmesinin onların kişisel gelişimlerini olumsuz etkilediğini duymuştum. Benlik algisi gelismiyormus, kardesinden ayri bir birey oldugunu farketmesi uzun suruyormus vs
Çok geçmiş olsun. Doktorun tedavi eder seni insallah. Toparlanirsin umarım bir an önce. Bebeğin sağlıklıdır merak etme. Yüksek ateş bende de zaman zaman oluyor, neden olduğunu bilmiyorum. Enfeksiyon da yok
Tessekkür ederim şükür iyi geçti.bebisim iyimis.Geçmiş olsun, bebeğin icin endiselenme, o çok iyi koruma altında, kontrolün de güzel gecer ins.
işte bende ayaklanınca kullanılabilir ama yenidoğan yada 5 aylık 7 aylık çocuğa gerek olmadığını söyledim canım zaten kışa geliyo altındakileri tamamen çıkar bezi giydir çocuğu giydir yapmam yazın bi şort giyiyolar ya mesela o zaman kullanılabilir hemde büyümüş oluyo zaten seneyeYok bende küçükken kullanmam birde külot bezler cidden daha da pahalı:) bizim bez parası bitmeden tenisi ekleniyor:)
çok sevindim iyi olsun minişler darısı başımızaTessekkür ederim şükür iyi geçti.bebisim iyimis.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?