2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
allah bağışlasın canım :) peki sence kaç tane alalım mesela 0-3 ay alt üst olarak ya da tulum?
4 sene oluyor kaç tane almistim tam hatırlamıyorum ama 3-4 hastane cikisim vardı tabi hepsi 10 parçalık değildi, alt-üst takımda yine 3-4 tane vardi diye hatırlıyorum ama çok küçükken tulum pek giydiremedim pek kullanışlı olmadi benim için biraz daha büyüyünce daha rahat giydi. Çok abartmamaya çalıştım çünkü ablam bende 1.5 sene önce doğum yapmıştı ondan tecrübe edinmiştik, çoğu seyi giydirememisti bile onun kızı 3700 gr civariydi daha normal bebek ölçülerinde, çünkü yenidoğanlar biraz büyük doğanlar için ya küçük geliyor yada çok az giyiyorlar, o yüzden ben dusundumki zaten netten sipariş verince 1 güne geliyor gerekirse yine alırım dedim ama pekte gerekmedi. Tabi her bebek farklı her annenin kıyafet seçimi ona kolay yada güzel geleni farklıdır. Birde markadan markayada boyutlar değişebiliyor ilk zamanlar için 0-3 ve 3-6 elinizin altında bulunsa rahat olur. Ben hastane çantasına bol kıyafet koymuştum Allahtan çok gerekli oldu 9 gün hastanede kalmam gerekti rahat ettik.

Benim annemde 40 sene önce almanya yaşıyordu, o zamanda hemsiler anneme anlatmışlar hepsini yikama emzirme masaj vs. Annem turkiyeye geldiginde cok kisiye yardimci olmus o zamanlar. Ama şimdi herşey çok daha iyi biliniyor siz canınızı sıkmayın, netten bile çoğu şeyi izleyip öğrenebilirsiniz.

Özellikle biraz büyüdükten sonra genelde kıskançlık oluyor, sadece ikizlerde değil iki kardeş arasında da çok yaşanıyor. Bunuda göz önünde bulundurun bence :)

Kızlar tetanoz aşısını yaptırmayacak olan var mı iki doktorum da önermediler erken doğumu tetikleyebiliyormuş benim de öyle bi riskim olduğu için yaptırma dediler bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Ve benim üç gündür dilimde ve damağımda kabarcıklar çıktı böyle bi durumla karşılaşan var mı?

Doktorlarını dinle bence yaptırma madem. Zaten artık hastaneler çok steril çok gerekli değil ama ilk altı ay antikorlar bebeği koruduğu için tavsiye ediliyor diyor Banu Çiftçi.

O kabarcıklar usuttugun için ya da bişeye stres yaptıysan ya da tansiyonun da inip çıkma olduysa ondan da olmuş olabilir. Telaş etme bence.

Ben geçen sene boostrix diye bi aşı olmuştum difteri tetanoz boğmaca. Ebeye sordum doktoruna sor dedi. Amerikada’da bu aşı( dapt) 2. Yada 3. Trimesterda Zorunluymuş. Kararsızım açıkcası

Son düzenleme:
Yarın detaylı ultrason var çok heyecanlı ve gerginim. Az önce TRT de detaylı ultrason genetik testler down sendromlu çocuklarla ilgili bı program vardı izleyen oldu mu ?

ay benimde cuma hayatımda kalbim böyle çok az attı yemin ederim cdsini düşünüyorum ve kafayı yicek gibi oluyorum
çok o testlerle ilgili konuşulanları dinlemiyorum kulağımı tıkıyorum canım aşırı aşırı bilgi karmaşası oluyo

Yarın güzel haber alırsak 14 Şubat'ı öyle kutlayacam. Allah im korktuklarimizdan korusun :)

Düşük tehlikem olduğu için bende yaptırmayacağım doktor yaptırma dedi. İlk hamileliğimde 5 doz vurundum ben, bundaki 1 dozu vurulmayacağım.

kızlar dün idrar tahlili yaptırmıştım
1+ protein çıkmış
Lokosit 5
Epitel 52

iltihap var belli de bu protein normal değil sanırım
sizin hiç böyle çıktı mı protein kaçağı mı var ?

Teşekkür ederim umarım ben de yapabilirim. 1 bebek olsa yine daha rahat olurdum belki ama 2 bebek. Bilinçli ve organize davranmam lazım. Aslında öyle ya da böyle büyürler tabi ama ben biraz mükemmeliyetçiyim. Bir şeyi yapmışken en iyisini yapmak isterim. Bebek yaptıysam da en doğru en iyi şekilde büyütme telâşındayım. Endişem bu yüzden. Ama olur yaa neden olmasın kendimize güvenelim. Anayız biz ana

Yaa ne güzelmiş bir sürü kişiye de faydası olmuş Evet ben de okuyorum araştırıyorum çoğu şeye hakim gibiyim. Eşim de çok araştırmacı ilgili biri. Onun da çok destek olacağına inanıyorum. Teşekkür ederim destekleriniz için

canım ben ayrı ayrı giydiririm uyumlu olur ama aynısı olmaz diye düşünüyorum. Sadece çok hoşuma giden bşr şey olursa fotoğraf çekmelik olabilir. Bakalım zaman ne gösterecek

Kizlar birsey sorucagim simdi ben 20 şubata bakirkiy sadi konak devlet hast kadin doguma randevu aldim.
O kadin dogum bakmadan detayli ultrasin icin perinatolijiye yonlendirmiyor.
Simdi ben 20 subatta 21+3 olacagim kadin dogum perinatolojiye yonlendirse randevu suresi de var hemen verirlermi de bilmiyorum sanirim gun veriyolar.
Randevu gunu uzun olursa detayli zamanini kaciracagim haftam buyuk çünkü.
Evimde yakin degil bakırköy e gidip gitmemekte kararsizim bana akil verecek varmi aranizda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…