4 sene oluyor kaç tane almistim tam hatırlamıyorum ama 3-4 hastane cikisim vardı tabi hepsi 10 parçalık değildi, alt-üst takımda yine 3-4 tane vardi diye hatırlıyorum ama çok küçükken tulum pek giydiremedim pek kullanışlı olmadi benim için biraz daha büyüyünce daha rahat giydi. Çok abartmamaya çalıştım çünkü ablam bende 1.5 sene önce doğum yapmıştı ondan tecrübe edinmiştik, çoğu seyi giydirememisti bile onun kızı 3700 gr civariydi daha normal bebek ölçülerinde, çünkü yenidoğanlar biraz büyük doğanlar için ya küçük geliyor yada çok az giyiyorlar, o yüzden ben dusundumki zaten netten sipariş verince 1 güne geliyor gerekirse yine alırım dedim ama pekte gerekmedi. Tabi her bebek farklı her annenin kıyafet seçimi ona kolay yada güzel geleni farklıdır. Birde markadan markayada boyutlar değişebiliyor ilk zamanlar için 0-3 ve 3-6 elinizin altında bulunsa rahat olur. Ben hastane çantasına bol kıyafet koymuştum Allahtan çok gerekli oldu 9 gün hastanede kalmam gerekti rahat ettik.allah bağışlasın canım :) peki sence kaç tane alalım mesela 0-3 ay alt üst olarak ya da tulum?
Benim annemde 40 sene önce almanya yaşıyordu, o zamanda hemsiler anneme anlatmışlar hepsini yikama emzirme masaj vs. Annem turkiyeye geldiginde cok kisiye yardimci olmus o zamanlar. Ama şimdi herşey çok daha iyi biliniyor siz canınızı sıkmayın, netten bile çoğu şeyi izleyip öğrenebilirsiniz.Selam kızlarBurda (Almanya'da) doğum sonrası her gün eve gelen, bebek nasıl tutulur, nasıl yıkanır vs. gösteren, göbeğine pansuman yapan, bi sorun varsa yol gösteren yardımcı ebeler var. Doğum yapan bir arkadaşım şimdiden bul yoksa dolu oluyorlar dedi, kendininkini önerdi. Aradık biz de. Kadın çok dolu olduğunu söyledi ama yine de bir görüşelim tanışalım dedi. Bugün kadınla görüşmeye giderken araba bozuldu yolda kaldık gidemedik Muhtemelen artık bizi kabul etmez zaten pek istekli değildi. Internetten başka ebeler bulduk aradık. Çoğu açmadı, açanlar temmuzda tatilde olacağını söyledi Napıcam ben?
Kızlar günaydın. Bugün tam 16+0'ız Allaha şükür. Aranızda en geriden gelen benim galiba :) Benim kuzucuklar grubun en ufakları :):)
İkiz anneleri siz kuzuları nasıl giydireceksiniz, çevremdeki insanlar aynı giydirme diyorlar ama ben aynı şeyden 2 tane alıp takım giydirmek istiyorum :):) Sizin fikirleriniz nedir??
İlaç önerisi yapamam ama bol bol su iç . Sebze meyve ile beslenKabızlık için onerebileceginiz ilaç var mı ? Diğer tüm doğal yolları denedim. Kayısı zeytinyagi falan.
Doktorlarını dinle bence yaptırma madem. Zaten artık hastaneler çok steril çok gerekli değil ama ilk altı ay antikorlar bebeği koruduğu için tavsiye ediliyor diyor Banu Çiftçi.Kızlar tetanoz aşısını yaptırmayacak olan var mı iki doktorum da önermediler erken doğumu tetikleyebiliyormuş benim de öyle bi riskim olduğu için yaptırma dediler bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Ve benim üç gündür dilimde ve damağımda kabarcıklar çıktı böyle bi durumla karşılaşan var mı?
Ben geçen sene boostrix diye bi aşı olmuştum difteri tetanoz boğmaca. Ebeye sordum doktoruna sor dedi. Amerikada’da bu aşı( dapt) 2. Yada 3. Trimesterda Zorunluymuş. Kararsızım açıkcasıKızlar tetanoz aşısını yaptırmayacak olan var mı iki doktorum da önermediler erken doğumu tetikleyebiliyormuş benim de öyle bi riskim olduğu için yaptırma dediler bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Ve benim üç gündür dilimde ve damağımda kabarcıklar çıktı böyle bi durumla karşılaşan var mı?
Yarın detaylı ultrason var çok heyecanlı ve gerginim. Az önce TRT de detaylı ultrason genetik testler down sendromlu çocuklarla ilgili bı program vardı izleyen oldu mu ?
Yarın güzel haber alırsak 14 Şubat'ı öyle kutlayacam. Allah im korktuklarimizdan korusun :)ay benimde cuma hayatımda kalbim böyle çok az attı yemin ederim cdsini düşünüyorum ve kafayı yicek gibi oluyorum
çok o testlerle ilgili konuşulanları dinlemiyorum kulağımı tıkıyorum canım aşırı aşırı bilgi karmaşası oluyo
aminnn inşallahhhYarın güzel haber alırsak 14 Şubat'ı öyle kutlayacam. Allah im korktuklarimizdan korusun :)
Düşük tehlikem olduğu için bende yaptırmayacağım doktor yaptırma dedi. İlk hamileliğimde 5 doz vurundum ben, bundaki 1 dozu vurulmayacağım.Kızlar tetanoz aşısını yaptırmayacak olan var mı iki doktorum da önermediler erken doğumu tetikleyebiliyormuş benim de öyle bi riskim olduğu için yaptırma dediler bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Sağlık ocağında kalp atışı dinleniyor mu kuzumAşımızı olduk kalp atisimizi duyduk geldik çok şükür.( ama cinsiyeti hala öğrenemedik )
Teşekkür ederim umarım ben de yapabilirim. 1 bebek olsa yine daha rahat olurdum belki ama 2 bebek. Bilinçli ve organize davranmam lazım. Aslında öyle ya da böyle büyürler tabi ama ben biraz mükemmeliyetçiyim. Bir şeyi yapmışken en iyisini yapmak isterim. Bebek yaptıysam da en doğru en iyi şekilde büyütme telâşındayım. Endişem bu yüzden. Ama olur yaa neden olmasın kendimize güvenelim. Anayız biz anagojibeeren devletin imkanlarınrından faydalanman tabiki güzel olur, ama ebe bulamazsan da uzulme, ben hayatimda küçük bebek tutmamis insan doğar doğmaz içgüdüsel tum bakımını ustlendim banyosu dahil annemler en son 27 yıl önce bebek bakmis unutmus cogu seyi bebegi bile tutamiyordu ilk başta sen her seyine yetersin merak etme. Ben de gebe egitimine katılmıştım orda teorik ve uygulamalı anlatmışlardı az cok ordan da bilgim vardi. Ama dediğim gibi bebek bile tutmamistim gerçek hayatta
Yaa ne güzelmiş bir sürü kişiye de faydası olmuşBenim annemde 40 sene önce almanya yaşıyordu, o zamanda hemsiler anneme anlatmışlar hepsini yikama emzirme masaj vs. Annem turkiyeye geldiginde cok kisiye yardimci olmus o zamanlar. Ama şimdi herşey çok daha iyi biliniyor siz canınızı sıkmayın, netten bile çoğu şeyi izleyip öğrenebilirsiniz.
canım ben ayrı ayrı giydiririm uyumlu olur ama aynısı olmaz diye düşünüyorum. Sadece çok hoşuma giden bşr şey olursa fotoğraf çekmelik olabilir. Bakalım zaman ne gösterecekKızlar günaydın. Bugün tam 16+0'ız Allaha şükür. Aranızda en geriden gelen benim galiba :) Benim kuzucuklar grubun en ufakları :):)
İkiz anneleri siz kuzuları nasıl giydireceksiniz, çevremdeki insanlar aynı giydirme diyorlar ama ben aynı şeyden 2 tane alıp takım giydirmek istiyorum :):) Sizin fikirleriniz nedir??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?