2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
Doğum anında mı yapılacak peki?

Gercekten cok gün atıyo devlet hatanesı.bende dun aldım randevuyu 1ay sonrada verdi .ama haftanı gecmeyecek sekılde ayarlarlar bence .yada baska hastaneye yönlendirir diye dusunuyorum

kızlar dün idrar tahlili yaptırmıştım
1+ protein çıkmış
Lokosit 5
Epitel 52

iltihap var belli de bu protein normal değil sanırım
sizin hiç böyle çıktı mı protein kaçağı mı var ?
Tansiyonunu ölçtür kuzum düzenli
Protein çıkması iyi değil +1 ise takip etmek lazım
Bazen enfeksiyona bağlı bir artı çıkabilio

İlk bebeğimde tek doz olmustum.Forumda bir cok arkadasa tek doz yapmıslar. Hepimiz arastırmıstık o donem.Yeni asılar ve saglık bakanlığının uygulaması bu sekılde demıslerdi yavas yavas her yerde bu sekılde olacakmıs.Okullarda vs yapılıyor ya vucudumuzda zaten bulunuyor antikor diye okumustum. Bunun dısında dusuk rısklı ve erken dogum rıskı olana doktorları tavsiye etmemıstı.Hatta normal bir gebelık gecıren arkadasların bıle bır kacına tetanoz asısının gereksız kımyasal alımı oldugunu artık hastanelerın eskisi gibi paslı vb aletler kullanmasının imkansız oldugunu soylemıslerdı.Eskiden bir alet temizlenip temizlenip kullanılıyormus ama artık paketten acıkıp kişiye özel kullanılıyor ve sonrasında toplanıp cok sıkı dezenfekte işlemlerinden geçiyor ya da cogu zaten tek kullanımlık ıs. Kısacası dogum yapacagın hastanenin hijyeni aleti edavatı konusunda emınsen gerek yok diye konusulmustu o donem forumda

Tansiyonunu ölçtür kuzum düzenli
Protein çıkması iyi değil +1 ise takip etmek lazım
Bazen enfeksiyona bağlı bir artı çıkabilio
sağlık ocağındaki ebeyle görüştüm şimdi kontrolün ne zaman diye sordu cuma günü dedim tek başına protein çıkması bişey anlam ifade etmez ödemin yok tansiyonun normaldi enfeksiyona bağlı olabilir takibini yaptır dedi cuma günü aç gidicem yine idrar veririm doktor ne dicek bakalım inşallah iltihaptandır.

Canım haklisin iki bebek daha zordur benim de mükemmelliyetçi bir yapım var maalesef ama ebeveynlikte bu yapı cok yıpratıcı olur, mukemmelikten ote kendine yeten iyi evlatlar yetistirmek, mutlu bireyler olmalarina yardımcı olmak, yeri geldiginde hatalarimizin olmasi ve insan olarak bunlari kabul etmek hem senin hem de bebeklerinin psikoloji için en rahatlatıcı düşünce olur, cunku yeri geliyor insan kendine yetemiyor kafayi yicek duruma da gelebiliyor bunlar normal

Evet enfeksiyona bağlı +1çıkması pek anlam ifade etmiyor tansiyon normlse
İyi yaparsın kuzum
Benımde yarın aşım var böööööö

Sadi konuğa git canım
Merak etme detaylı randevunu verirler

Sen ogün 21 haftalık olucakcaksan
Muhtemelen 10 gun sonrasina randevu verir sana

Gün yok deyip yollamazlar

Evet enfeksiyona bağlı +1çıkması pek anlam ifade etmiyor tansiyon normlse
İyi yaparsın kuzum
Benımde yarın aşım var böööööö
Canım tam kaçsın sen

Ben 19+3 üm ama
Ultrosonda 20+2 çıkıyor

Saglık ocaği 20.haftada gel dedi aşı için

Şimdi ben pazartesiyi bekliyim mi
Yoksa
yarın gidiyim mi sağlık ocağına
Kafam karıştı:/ benim

Bugun 19w4d canım
Usg ye göre 1 hafta ilerde görünüyor benımki Ama normal yani
Nasıl istersen yarın gitmek istiyorsan git

Doktorlarını dinle bence yaptırma madem. Zaten artık hastaneler çok steril çok gerekli değil ama ilk altı ay antikorlar bebeği koruduğu için tavsiye ediliyor diyor Banu Çiftçi.
Yaptırmayacam benim doğumum sezeryan olacak ondan biraz tereddüt ettim ama doktorum titiz bi adam o yüzden aletlerden yana sıkıntı olacağını düşünmüyorum yine de Allah’a emanetiz

kızlar dün idrar tahlili yaptırmıştım
1+ protein çıkmış
Lokosit 5
Epitel 52

iltihap var belli de bu protein normal değil sanırım
sizin hiç böyle çıktı mı protein kaçağı mı var ?
Bende de protein çıkmıştı internette protein kaçağıyla ilgili yazılar okuyup birde arkadaşım gebelik zehirlenmesi ile bebeğini kaybedince panik oldum doktorum o protein o değil seninki enfeksiyon kaynaklı ve gebelikte belli bi düzeyin altında protein görülebiliyor idrarda demişti o yüzden takma kafana

Bende yaptırmayacam doktoruma ve hastaneye güveniyorum Allah’a emanetiz artık

ay inşallah ondandır canım ya dün yaptırdım cuma günü tekrar baktırırım evdede tansiyonumu düzenli ölçerim takibini yapıcam mutlaka korktum valla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…