2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Merhaba canım,

Ben ilk 12 hafta folidoce kullandım. 12. haftadan itibaren günde bir vinalac kullanıyorum. yine 12. haftadan itibaren günde 20damla devit-3 kullanıyorum. birde son 1 aydır günde 1 osteocare isimli bir ilaç alıyorum magnezyum ve kalsiyum için. bunun dışında bişey kullanmıyorum.

bazıları demir ve kan için de bişeyler kullanıyor. ama benim doktor hiç birşey bahsetmedi bu konuda. omega3 için de birşey kullanmıyorum, haftada 1 kere 200gr somon ve bol bol ceviz yemeye çalışıyorum.

vinalac, devit-3 ve osteocare eczanede bulunuyor sıkıntı yok. senin ilaç ismini bilmedigim için yorum yapamayacagım.

Canım ilk 3 ay folidoce kullandım bende de arttı kasık ağrısı ve bacak krampi oldu doktorum magnezyum effermag tavsiye etti magnezyum eksikliği yorgunluk bitkinlik de yaparmış bu arada
B12 im düşük çıkmış onun icin de ocean mummy tavsiye etti eşim yarin alacak demir ferrum kan devit kullanıyordum memnun kalmadım asiri bitkinlik uyku yaptı bende ferruk biraktirip bu ikisini tavsiye etti. Kan değerimi ölçüp ona göre kan ilacı onerecek .

Son düzenleme:
Iyi geceler kızlar. Artık su üst komşu canıma yetti yeni evli bir çift geldi 4 aydır ya sabir çekiyorum gece 2 ye kadar günde 20 defa masa sandalye çekiyor kadın geçen gece 2 de uyandık gürültüsüne. Bu gece de gülme ve masa çekme sesine 3 defa uykumdan sıçrayınca sinirden ağladım artık. Sabrettik ki yarın bebeğimiz olacak oda ağlar koşar bağırır kimseyle kötü olmayalım ama yok yani. En son ben ağlayınca eşim dayanamadı gitti uyardı. Şükür umarım dikkat ederler artık ya.

Anlayışsız ust komsu cok zor canim. İnsallah tekrar ayni problemi yasamazsiniz. Bende 4 yıl kadar bi anlayıssızı cektim. Sonra tasindim rahatladim. Simdiki ust kat komsum kalp ben Yaslı bi çift 80+ varlar mi yoklar mi belli degil masallah diyim.
İnsallah sende tekrar yaşamazsın. İlerleyen aylarda dogumun olucak cocuklar ilk zamanlar en ufak cıt sesine kalkiyolar oda hep irkilir yoksa yazik kuzuma

Zaten bende ondan çok korkuyorum canim ya bebisimi uyandirirlarsa balkondan aşağı atarım onları

Canım söyle. Masa ve sandalye ayağına takılan ufak parçalar sesi engeller ondan temin etsinler.
Benim mutfaktada yer fayans ben onlardan taktım masa ve sandalye ayaklarına. Ohh ses yok bişi yok. Kişiyide rahatsız eden bişey o ses sadece aşağıyı diil.
Komşuluk hakkı var sıkıntılarını söyle. Bebek oldğunda ses çok daha büyük sıkıntı oluyor.

Benim alt katımdan arada cok yüksek ses gelirse arıyorum kusura bakmasin. Tamam bendende ses gidiyodur ama aksam 9 da uyuyor oglum. Apartmanda aksam 10 dan sonra olan seslere cok açık değilim. Süreklide misafir alan bi ablaydi artik bayagidir yavaslatti. Apartmanlar zaten kagit gibi duvarları. Bi aksam o kadar cok geldi ki misafirinin sesi neredeyse oglumu uyandircak kadar sanki bizim evde gülüsüyolar. Aradim ve saniyesinde gitti misafirleri kusura bakmasin.
Bizimde yatılı misafirlerimiz oluyor aksamlari hatta gece 1-2 lere kadar balkonda duruyoruz yaz aksamlari ama sese de dikkat ediyoruz.

Herkes üst katından şikayetçi olur ben alt katımdan şikayetçiydim
Bir de çok tanımadığım için üst katıma kızıp duruyordum içten içe meğer alt kattakiymiş sonradan öğrendim.
Eşi vardiyalı çalıştığı için gece yoksa eğer eşi, kız arkadaşlarını eve çağırıp gece 2-3e kadar gün havasında eğlenmeler yüksek sesle konuşmalar kahkahalar neler neler. Hemde her akşam yaz/kış. Çok iyi sabrettim. Kendi altı toplantı salonu olduğu için baya rahat davranıyordu bir de yönetici eşi olunca first lady oldu iyice.. Eşimle öyle isim takmıştık çünkü ikazlarımızı iplemiyordu. Allahtan taşındık kurtuldum.

benim alt katımda 3 yaşında çocuklu bir aile var. çocuk maşallah ev içinde ya ağlıyor ya da koşuyor. buraya taşınalı 1.5 sene oldu. başta çok umursamıyorduk ama sonra hsonu sabahları erkenden kaldırmaya başlayınca biraz rahatsız etti. sonra dedik ki bizim de ileride çocuğumuz olacak boşver ses etmeyelim.. şu an sabır kısmındayız :) üst kat komşum yönetici zaten ve onlardan çok ses gelmiyor sadece karısının kahkası çok şen şakrak.. o güldü mü bizim salonda sanki birileri gülüyor :) yatak odasına gelmediği için dert etmiyorum. zaten aidat ödemeye gittiğimde her seferinde soruyor biz rahatsız ediyor muyuz sizi diye.. öyle bir durum olursa rahat rahat söylerim.

ama bir önceki evde olsaydık çatı katındaydık üst kattan sorun yaşamazdık ama alt katta bir anne iki yetişkin kızı yaşıyordu. her sabah kavga... orada yaşadığımız 4 sene boyunca küfür dağarcığım gelişmiştir. Bir de sürekli elektrikli süpürge yapıyordu. eşime diyordum zaten bu evden taşınmadan çocuk yapmam ben diye, öyle de oldu nitekim :)

arkadaşımın 1,5 yaşında kızı var.. üst kat komşusuyla kanlı bıçaklı.. kadın 50 üzeridir.. her gece 11 de ve 2-3 arası bilye yuvarlama sesi gibi ses geliyor ve bebek uyanıyor.. kız en son 2 de ses gelince mesaj atmış kadına.. bu saatte bilye yuvarlamıyorsunuz herhalde değil mi diye... kadın cevap yazmış telefonumu elimden düşürdüm, alerjim olduğu için evde halı yok ve 50 yaşın üzerindeyim elimden düşürmem doğal diye... arkadaşım da gecenin körü oturup ağlamış sinirinden. zaten taşınacaklardı ancak corona nedeniyle uzatmak durumunda kaldılar süreci....

gerçekten komşunun da iyisi çok kritik...

Gunaydinlar.

Kan ve idrar tahlilleri icin aile hekimine gittim, bebisimin kalp atisini da dinledim benden mutlusu yok.

Dun esimin eli karnimdayken bebisim resmen babasina selam verdi (o kiskandi diyor ya neyse) bir tuhaf oldu esimin ici. Hemen videoya aldim. Arada acip baksana su haline diye takiliyorum. Cunku o ilk hareketleri hissettigim anda verdigim tepkiyi saat basi taklit ediyor 3 haftadir. İntikam soguk yenen bir yemektir.

kızlar gelecek hafta detaylı ultrasona gidecegim. öncesinde bilmem gereken birşey varmı acaba, yani nasıl bir ortamda geçiyor ? Dikkat edilmesi gereken birşey varmı, mesela ilk ultrasonda burun kemigine bakıyorlar veya ense kalınlıgını ölçüyorlardı. şöyle olursa sıkıntı yok diye biliyordum. burada da doktorun dediklerinde bilmem gereken bişey varmı acaba ? ona göre biraz ön inceleme yaparım internette :)

İstanbul’daki arkadaslar, Erdem hastanesinden gelen mesaji ekliyorum.

SGK ile anlasmasi olan hastane, ozel saglik sigortasi olmadan gidilebiliyor.

Eklentiler

• F647A6CB-6573-4B6B-871B-ABDBE5C4FFF2.webp
    37,2 KB · Görüntüleme: 47
Günaydın kızlar
ya birşey sorcam benim gibi uykudan zor uyanan ve hala gün içinde sürekli uyuma isteği olan var mı? 22 hafta olduk ve ben hala deli gibi uyumak istiyorum ki uyuyorum da tutamıyorum kendimi bi bulaşık yerleştiriyorum makineye mutfağı topluyorum gidiyorum biraz uzanmaya 5 10 dk geçiyo hemen uyuyakalıyorum ve biri uyandırmasa saatlerce uyuyorum

Bende uyku istegi hep var canim ama genel olarakta uykuyu seven biriydim ben mesela birazdan kahvalti yapicaz oglen biraz uyumak istiycem. Uyumak olmadigi zamanda hep uzanmak istiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…