2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Oda yapma imkanın varsa değerlendir tabii..
Biz tayinci olduğumuzdan dolayı oda yapmayacağım. Zaten istesemde yapamam ev çok küçük.
Biz park yatak aldık. Bir de dolap alacağız o kadar

Oda yapma imkanın varsa değerlendir tabii..
Biz tayinci olduğumuzdan dolayı oda yapmayacağım. Zaten istesemde yapamam ev çok küçük.
Biz park yatak aldık. Birde dolap alacağım o kadar
Sizin için en mantıklı olanı yapmışsınız. Bizim tayin işimiz yok, İstanbul'dan kaçıp geldik buraya zaten daha bir yere gitmeyiz diyorum

Öyle canım tabi
Tetanoz için beni daha aramadı ebe hanımcım Yaptırsaydım da aradan çıksaydı bari. 26yı bekleyecekti sanırım.
Yaptırayım da daha aile hekimini değiştiricem
Beni de aramamisti. Yolda görünce gecen gün sordum hemen, ne zaman geleyim dedim. o da yaptirabilirsin artik, dedi. Ama sanirim acelemiz yok degil mi. Ürküyorum gene de gidip gelmeye.

Sizin için en mantıklı olanı yapmışsınız. Bizim tayin işimiz yok, İstanbul'dan kaçıp geldik buraya zaten daha bir yere gitmeyiz diyorum
Ohh.. o zaman en güzelinden yapın odanızı. Şimdiden hayırlı olsun

Neredesiniz canim? Bende İstanbuldan Bursaya geldim. Esim dogudaydı buraya tayin istedik evlendik burda yasamaya basladık bizde. Aynen dedigin gibi uzun bir sure tayin düşünmüyoruz. İstanbulu cok ama cok seviyorum ama bikac hafta kalip donmesini seviyorum. Alıştım sakinlige.

Oglumun besigi vardi şu ahsap sepet besiklerden. İlk sene yanimda olur bu sekilde. Oglumun dolabi küçüktü simdi buyuk bi dolap yaptırıp ikisinin esyasini bi dolaba koymayi düşünüyorum. Odası var ama biz ayni odada uyuyoruz daha yeni geciricez kendi odasına oyle hemen odaya gecme durumu olmuyor. Bizimki 3 yasinda daha yeni ayircaz odayi biraz daha büyüsün gece uyanmaları bitsin diyosun, kıs bitsin yaz gelsin diyosun. Diyosunda diyosun :)) bi baktim 3 yasını gecti. Uyanmalarına falan bağlı birazda. Her uyandiginda bırak farkli odaya gitmeyi bazen yataktan kalkcak halim olmuyor diye beraber uyudugumuzu biliyorum

Biz Eskişehirde'yiz, özel sektördeydik aslında ama 5 sene dayanabildim İstanbul'a, öncesinde de buradaydım, burada okuduk eşim de çok sever. En sonunda pılıyı pırtıyı topladık döndük. İş-ev farklı yakadaydı, canım çıkıyordu. Ne büyük eziyetmiş diyorum düşündükçe.. Siz de en güzelini yapmışsınız yaa, oh bebekler temiz havada büyüsün

Beni de aramamisti. Yolda görünce gecen gün sordum hemen, ne zaman geleyim dedim. o da yaptirabilirsin artik, dedi. Ama sanirim acelemiz yok degil mi. Ürküyorum gene de gidip gelmeye.
Benimki ilgili ya arıyor sağolsun. Ben seni zamanı geldiğinde arıcam 26 gibi demişti. Bende önceden haber verirseniz iyi olur demiştim çalışıyordum o zaman çünkü O yüzden arayıp haber vermesini bekliyorum.
Vakit var daha acelesi yok canım, ortalık biraz yatışmaya başladı zaten.
Birde benim ebe hanım dedi ki tetanoz için alt katta bir odayı izole ettik hemen orada yapıp gönderiyoruz hamileleri dedi. Belki diğer sağlık ocaklarında da bı tarz bi uygulama yapmışlardır gebeleri korumak adına

Ben de oda yapmayacak olanlardanım. Evimiz 1 artı 1. Taşınacaktık ama virüsten ötürü korkuyoruz ev gezmeye. Doğumdan 3-4 ay sonra da taşınmayı düşünüyoruz. O yüzden bu 5'i 6'sı bir arada anne yanı yataklı bebek arabalarından alacağım. Bir tane de kıyafet dolabı. O kadarcık

Sorma vallahi bende ozel sektordeydim simdi calismiyorum. İsim guzel diye hergun kucukcekmeceden nisantasina gidiyordum Simdi dusunemiyorum

Ben oda yapmayacağım dedim ama bir baktım oda olmuş
Park beşik aldım çünkü çoğu kişinin o büyüyen mobilyalardan vs memnun olmadığını biliyordum-düşünüyordum. Hiç hevesim de olmadı açıkçası.
Ama eşyaları şifonyerime sığmayınca dolap almam şarttı. Bizimde bir oda boştu. Yatağını kurduk, dolap geldi dolabını kurduk. Bi baktım zaten oda gibi oldu bile
Ben 3,5 aylıkken taşındım hatırlarsın belki. 2+1 den 3+1e geçtim. Perdesiz kalmıştı o odam. Sonra tül alayım dedim baktım tül aldım. Güneşlik yoktu güneşlik aldım
Yer çıplak gözüktü gözüme hadi bir de halı alıvereyim dedim. Halı da eklendi oldu tamamen bebek odası
Mama sandalyemizi kurduk, işte panomuz var bıdığımızın ve abisinin resimleri. Bir köşede bez çöp kutumuz bebek arabamız bir köşede kullanılmayı bekliyor falan
Hoş oldu bence ama kim bilir oğluş ne zaman kullanmaya başlar

Biz de oyle bir oda yok. Tenha oluyor ama gene de ürküyorum. Belki biraz daha beklerim :)

Oo baya olmuş sizin de :) Ama öyle kitaplardaki gibi değil işte her şey, aileye bebeğe çok bağlı değil mi :) 6 ayda odasına sepetleyen de var işte Sizin 2. olunca işte hazırlık var ne güzel. Bizde sıfırdan.
Aslında yeğenlerimin kullandığı bir sepet var, ailede dönüyor ama baya büyük odada çok yer kaplayacak, naparız bilemedim.

Al bence canim kaplasin bisey olmaz genis genis yatar kuzun icinde Donmeye falan baslayacaklar bikac ay sonra. Kimi cocuk cok deli yatiyor mesela benim oglum. Tam ters oluyodu bazen yatakta
Asla kitaplardaki gibi olmuyor.
Bazı orda yazan seyler icine sinmiyor.
Bi arkadasim bi kitap okudu çoğu seyi ona gore yapti mesela ama bence dogru olmayan seylerde vardi. Ama annelik oyle biseyki herkesin dogrusu farklı oluyor. Ben bicok konuda rahat bi anneyim mesela oyle zamanı geldi hadi şu olsun zamanı geldi boyle yapmak lazim olmadı pek.
Ben ilk 3 ay falan geceleri kucagimda uyuttum cogunlukla oglumu. Bunu nasil yaptim hangi cesaretle bilmiyorum suan yapamam mesela. Tamamen benim kokumu hissetsin istemistim Ama suan besiginde yatırırım korkarim bu sekilde yatmaya. Bi arkadasim 2 veya 3.ayında odasını ayırdı bebeginin böyle oldum. Guvenli baglanmanın icinden gecti resmen ki bence cok önemli bisey. Ama nasilsa bigun ayrilcak erkenden alissin dedi.
Hepimizin doğrusu farklı olucak herkes nasil icine siniyorsa oyle büyütüyor.

Aa evet bir taşınma konuları hatırladım. Gerçi bir ara baya taşınan oldu sanki burada Hakkaten tek tek koya koya odayı tamamlamışsınız işte ne güzel Güzel günlerde o da kullanır inşallah odasını :)

Benim de dolabım şifonyerim kendimize yetiyor anca. Dolap şart. yatağı da olsun bari dedim olmuşken. Ama aşırı piremses şeyleri var etrafta, hiç istemiyorum öyle şeyler Yaptırmaya kalksam hiç enerjim yok. bakalım içimize sinen bir şey çıkar umarım.
Bi de kayınvalidem ahşap sallanan sandalye boyamaya başlamıştı, odasında emzirme koltuğu gibi olsun diye, onu boş odada yalnız bırakmayı hiç istemedim

Sorma vallahi bende ozel sektordeydim simdi calismiyorum. İsim guzel diye hergun kucukcekmeceden nisantasina gidiyordum Simdi dusunemiyorum

Değil mi ya, nasıl bir eziyet. Şimdi her yer 10 dk maksimum, müthiş bir şey :)

Ya o sepet Ankara'da ne zaman nasıl getiririz onu da bilmiyorum. Bir de kocaman, bizim ufak arabaya da asla sığmaz.. O da düşündürüyor. Bakalım napacağız.

Kesinlikle, her anne başka, herkesin doğrusu başka. Ben de şöyle düşünüyorum mesela, nasılsa bir gün ayrılacak, fırsat varken biraz daha beraber olalım :)

Bir de tam hatırlamasam da şöyle bir düşünce var, bağımsızlık için dolu bir bardak gerekir ve o bardak ancak bağlılık duygusuyla dolar, gibilerinden :) Yani o güvenli bağlanma ne kadar iyi olursa ilerde o kadar kendi ayakları üzerinden duran bireyler olurlar gibilerinden :) Bakalım yaşayıp göreceğiz..

Biz de oyle bir oda yok. Tenha oluyor ama gene de ürküyorum. Belki biraz daha beklerim :)
Bekle canım
Bizde taşınmasaydık hiç halı perde olaylarına girmeyecektim. Ama eski yatak odam çok küçüktü, beşiğini koymam için kendi şifonyerimi çıkarmak zorunda kalacaktım. Diğer odaya da bebeğin dolabını koyacaktık bu kadar. Şimdi ise bir oda boşta kalınca doğaçlama gelişmiş oldu.
Ama iyi ki taşınmışız.
Bende sallanan emzirme koltuğu istiyordum
İşten çıkınca pek mümkün olmadı
Onda uyuyakalmak güzel olurdu
Ah hayaller

Detaylı ultrason yaptıramadım, şeker yüklemesi de..virüsten dolayı korkuyorum hastaneye gitmeye, İnşallah ters bir durum yoktur.. Aynı durumda olan var mı, gec kalmadıysam gideyim diyorum içim rahat degil

git canım tabi ki, ben virüsten sonra detaylıya gittim mesela, yarın da rutin kontrolüme gideceğim inşallah

Oh çok iyi olmuş, her şeyinin yeri belli olur rahat edersiniz :)

Yaa, belki oluverir bir şekildee, sen hayale devam et yine de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…