2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
ben oradan aldım. ürünleri güzeldi... kargo da verdikten birkaç gün sonra teslim edildi. dün bir daha verdim.. bakalım kaç günde gelecek bu sefer...
Ablam da istetmisti ürünleri gelmiş,kumaşları çok güzel ama 3-6 ay olanlarinjn kalıpları küçükmüş,burda baska yazablarda olmustu sanırım siteyle ilgili tek sıkıntı kaliplarj

Konunun çok cahiliyim. Bunu alınca göğüs pedine falan gerek oluyor mu ekstra? Tek bunu kullanmak yeterli mi?
Göğüs pedini kullanmaya gerek var şöyle ki göğüsler terbiye olana kadar akma durumu olabiliyor. Bulaşıyor sonradan hep sütyene atlete vs.
Kalkanın amacı yara varsa göğüslerin hava alıp iyileşmesine katkı sağlamak + bir göğüsü emzirirken diğerinden akan sütler haznesine akıyor, süt ziyan olmamış oluyor. Kullanım amaçları farklı yani. Ama yinede olmazsa olmaz değil sanırım bende tereddütteyim ucuz birşey değl sonuçta, gerekli duyarsam almak daha mantıklı gibi ama indirime de dayanamıyorum

Yara olan çok mu ki?
Doğru emzirmeyle de alakalı diyorlar ama bilemiyorum.. Ama çoğu zaman o alışma zamanında oluyor elbet.
Hiç olmasa tahriş oluyor vs. Herkeste yara olacak diye bir kaide yok ama.

Yara olan çok mu ki?
Doğru emzirme pozisyonunu yakalarsanız yara kısmını aşabilirsiniz. Bunun için de acıyla geçen bir süre oluyor ama hastanelerde herkese emzirme eğitimi de veriliyor artık. Göğsün acımaya başladıysa bebek doğru şekilde emmemiş oluyor. Meme ucundaki kahverengi kısmı tamamen almalı mesela. Ucundan alırsa yara olmaya başlıyor

Ayy bugün küvet siparişi verdim ya. Yıllarca birsey olmayan küvet her zmanki yerinde kenarda duruyordu. Bir anda saç kurutma makinası kaydı elimden pat die düştü küvetin oraya çatladı ya
Şaka gibi lazım olacak ya durdu durdu çatlayası geldi. Jokerden babyjem marka ürün aldım şimdi. Hayy Allahım ya.

Yara olan çok mu ki?
Kimi çok kimi az oluyor ama genel olarak çoğunlukta yara olmasa da hassasiyet ve acı oluyor.
Çünkü emme pozisyonu en başta tam ayarlanamayabiliyor. Bebek emmeyi bilmiyor ve bilemediği için tahriş oluyor meme ucu. Benim yaram olmamıştı kalkan fln kullanmadım o nedenle. Lansinoh sürüyordum ama hayvansal yağ içerdiği için sürüp emzirebiliyorsun.
Yara olmasada ilk bi iki gün emzirirken memelerim çok acıyordu böyle çatlamış ucu gbi olmuştu

Bu tür şeyler sadece benim başıma gelir sanıyordum :))

kızlar doktordan geldim 11 kilo almışım 12 ye yakın diye doktor demediğini bırakmadı yaa, alman gereken tüm kiloyu almışsın daha alamazsın dedi neyse geri kalam her şey iyi şükür. şeker yüklemesi de pazartesi ama herhalde çıksa da çıkmasa da diyet yapıcam artık
bu da paşamızın fötösü

Eklentiler

• 67CDB26B-3D01-4C22-935B-53281D97FE75.webp
    10,3 KB · Görüntüleme: 49
Benim doktorum kendi hamileliğinde 30 kilo almış hiç laf edemiyor dkkat etmek lazım ama aç kalma ve sağlıklı besnlerden hiç kısma zaten hamur işi tatlı vs ne bebeğe ne de bize faydası var. virüs öncesi yesende yürü bol bol diyordu Doktorum şimdi evde leslie vs yapmaya çalışıyorum bebişinde keyfi yernde görünüyor

Maşallah canım

Bnm kızımın adı da Gökçe olcak ins teyzeleri, isimden konusmussunuz bnde yazayim ddm ben daha hiç alışveriş yapmadım, bebek arabası ve bez dışında.. kıyafet vs almadim yani kızlardan kalan şeyler var ama ne var ne yok ne eksik hiç bilmiyorum herpsi hurclarda hangi beden var elimde bilmeden almak istemyorum çoğunu vermiştim gerçi ama illaki sakladigim parçalar vardır tasincam diye de onları açıp bakma girişimine girmek istemiyorum hic, doğduktan snra ne lazımsa alırım modundayim brz da pek rahat gördüm kendimi caniiim

25-30 kilo alan biliyorum cnm, 6-7 kilo alan da Dr lar 15-16 ya kadar normal diyorlar seninki brz abartmış sanki haa 16 almazsın 20 alırsın dunyanin sonu değil ya eğer bebekte bı problem yoksa şeker vs, gereksiz yere kendini strese sokma hamileyken kilo almak gibisi var mı ben ilkinde 17 kilo aldım Dr um hiç problem etmedi normal doğum yaptım çok da rahat doğdu. 2. Sinde kendim inat ettm bunda daha fazla almalıyım die evet evet brz cinslik var 20 kg aldım. O da yine aynı sekilde sorunsuz oldu tek sorun ilkinde verebildigim kadar kolay veremedim aldığım kiloları bı kısmı uzun bı süre yapıştı bana. Oyuzden bunda ne kadar az alırsam o kadar iyi diyorum ama şuan 8 kilo aldim, en a bı 8 daha alırım diye düşünüyorum.. soeun değil kilo yeter ki çocukta problem olmasın buna bağlı...

Ah çok güzel isim, teyzesinin adı olmasaydı ilk düşüneceğim isim olurdu Bir aileye 1 Gökçe yeter dedik :)

Bence tamamen tecrübe rahatlığı sizinki, ne güzel :) Beni de bugünlerde bir telaş sardı, sürekli eksik gedik düşünüyorum.

banada dedi kaç ay önce hatta diyetisyene git dedi.ama ben gitmedim.nedenmi canım kızımı 56 kiloyla hamile kalıp 84le doğurdum kısa bir sürede eski kiloma döndüm.buna üzülme verirsin.kilo tamam iyi değil ama alıyorsakta napalım ölelimmi yani,ben belki 20 kilo aldım şimdi tartı yok evimde .bilmiyorum ama umrumdada değil.bir tane düşüğüm oldu ikinci çocuğum düştü,ne yaşadığını insan kendisi bilir.bence en iyisi sağlıklı ve mutlu olmamız gerisi teferruat.takma kafana.

Canim etkisi olur tabiki doktor kadar bilemeyiz ama doktora söyledin mi oruc tuttugunu?
Amniyon sıvısı 3 saatte 1 yenileniyor. E biz cocuga sıvı gondermezsek neyle yenilencek o sıvı? Ben boyle düşünüyorum yani tıbben bir bilgim yok tabiki ama mantıken.
Tabiki 3 saat su icmedik cocuga bisey olcak diye bissy yok ama susuz birakmamak gerek diye düşünüyorum kuzulari.
Normalde ne kadar su iciyordun? Bol bol su ic bence insallah duzelir

Kızlar bugün yine fenayım. Midem aşırı yanıyor ve oda bulantı yapıyor bol bol su içmeye çalışıyorum biraz olsun ferahlatıyor başka ne yapabilirim fikri olan var mı acaba ?

Bu haftalarin dogal bi getirisi canim bu sikayet. Doktoruna yazaran ilac ismi verebilir rahatlarsin

B blossom- canım şimdi baktım da yoyko için ağırlık 11.5 kg diyor. arabaya kaldır koy kısımları zorladı mı? ben ufak tefeğim ona göre düşünüp söylemen lazım
Arabamiz yok bizim canim o yuzden bu konuda yardimci olamam maalesef Hic bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…