2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
A April wind Canım baştan sona sıralayım dedim. Üst 3 teki kitap gebelik ile ilgili bazı bölümler doğum ile ilgili. En kapsamlı olan Bebeğinizi Beklerken Sizi Neler beklerdi. Ama yeni doğan bakımını bencede kitaptan çok youtube dan fln videolu öğrenmek daha iyi olur. Ben tam anlayamıyorsum masaj alanlarını.
İkinci sıra önerdiğim bakım değil büyütme ile ilgili kitaplar. Şermin Yaşarın kitabında olması gereken ama ne yazık ki olanlar yazıyor, birwz güldürücü
Harwey Kramp Mahallenin En Mutlu Bebeği çok severek okudum ve uyguladım. Geneleksel şekilde çocuk yetiştirmenin bebekleri daha mutlu iddia ediyor ve bence haklı. ( Çoğu dünya yıldızının çocklarının doktoru)
30 milyon kelime ve bütün beyinli çocuk bebeğin ilk 5 senede beynini nasıl geliştirebileceğini anlatıyor. Bence işe yarıyor.
Adem güneş kitaplarıda çocuğun psikolojisini
anlayıp ona göre davranmakta iyidir. Güvenli bağlanmada annesine bağlı olmak ne zaman oda ayrılması gerektiği gbi bilgiler mevcut.
Doğan cücüloğlu zaten çok severim . Biraz büyüyünce uygulayacağın kitaplar ama bunlar.
Bebeler büyünce de oyun kitapları ve montessori anneleri kitapları paylaşırız❤

Eklentiler

• 20200501_090732.webp
    23,6 KB · Görüntüleme: 51
Aslında kastım yenidoğan bakımı değildi canım daha çok psikolojik tarafı. Mesela güvenli bağlanma, doğru bildiğimiz ama aslında pek doğru olmayan şeyler, uyku düzeni ilerleyen zaman için ek gıda süreci vs. Aklıma gelmeyen bir sürü detay vardır eminim
Çok teşekkür ederim kuzum hemen ekran görüntüsü aldım inceleyeceğim bunları♥
Araştıran, okuyan anneler görmek çok güzel

Valal hep kızımda okudum. Oğlanda yeni aldığım sadece Otuz milyon kelime kitabı Daha çok oyun kitapları takılıyoruz artık.
Bu yılki kitaplarım çocuklara değil hep kendimi geliştirmeye yönelikti ama ben naptım okudum okudum bebek yapıcam dedim

Günaydın kızlar. Nasılsınız?
İyiyim canim. Biraz uykuluyum. Oglana bakma sırası bende Uyandim öyle. Sen nasılsın?
Bu arada boynerden istediklerimin hepsi geldi canim cok guzeller İyiki kalıbı kucuk demissin ona gore aldim bende. İyi oldu.

İyi yaptin bosver 2 sene sonra rahatiz

Bence en mantıklı karar
Çocuk iyidir, güzeldir
Ondan önce ama her ne için olursa olsun kitap okumak güzeldir ruhu dinlendirir.

İyiyim canim. Biraz uykuluyum. Oglana bakma sırası bende Uyandim öyle. Sen nasılsın?
Bu arada boynerden istediklerimin hepsi geldi canim cok guzeller ❤ İyiki kalıbı kucuk demissin ona gore aldim bende. İyi oldu.
Bende iyiyim canim vücudum yorgun bu aralar biraz o kadar..
Evet kumaşları çok iyi ama kalıpları cidden çok küçük büyük almana sevindim . Güle güle kullansın minik kuş

Bu arada kızlar, söylemeyi unuttum. Kas ağrıaı çekiyorum ara ara özellikle bacaktan popoya vuran doktoruma danıştım.
Hamile platesi önerdi malum hastanelerin gebelik eğitim bölümleri kapalı. Bu nedenle netten yapmam gerekiyor. Önereceğiniz plates programı ya da videosu var mı ? Bugün itibariyle başlamam gerek.

İyi yaptin bosver 2 sene sonra rahatiz
İşyerinde ki abla sürekli “bak arayı açmadan hemen ikinciyi yap, başta zorlanıyorsun ama sonrası çok kolay” diye diye beni fikre öyle bir alıştırdı ki. Benimsedim resmen. Ben çok istiyorum ikinciyi hemen. Ama tabi gidişat ve maddi olanağımıza göre.
Halbuki normalde çok kızarım böyle konuşmalara. Densiz gelir. Ona kızamıyordum çok samimiydi lafları

Gunaydın aklıma takılan bir şey var gelişim önde giden bebek 40 haftadan önce mı dogar

Banada gelen tepkileri söyleyeyim. Lise arkadaslarımla konuşuyoruz laf lafı açtı bende hamile olduğumu söyledim. İlk tepkiler.
- Yine mi Mtad ( sanki 6. Gebeliğim 2 yahu 2 )
- Oha Mtad Oha ( Neyine oha ise sanki onlar bakacak)
- O sen böyle giderse her bir iki yıla çıkartırsın.
- Nasıl bakcan yaa ayyy kızına yazık çok üzüldüm şimdi. .
Vallaha dellendim yani. Bence de yaşları yakın olsun. Zaten bunu bilerek istedim yaptım kaza değil ki planlı idi. Sadece ha diyince hemen olacağınu düşünmemiştim. Bikaç ay sonra olur sanmıştım.

Ben 2. Cocuk isteyecegimi hep biliyordum, kesinlikle bi tane daha istiyorum diyordum ama oğlum 2 yasindayken falan hic aklimda yoktu aslında. Cunku uykulari yeni duzelmeye basliyordu. Sonrasindaki bikac ayda gelisti icimde boyle bi simdi olsun durumu. Cok sukur fazla aratmadan oldu Simdi zamanı tam iyiymis diyorum. 28 yasimda 2. Cocugum dogmus olcak sonrasinda buyusunler gezip tozucam bi daha ugrasamam

Gunaydın aklıma takılan bir şey var gelişim önde giden bebek 40 haftadan önce mı dogar
Benim kızım 2 hafta önden giden , iri bebek sınıfında idi anne karnında.
Bu nedenle erken aldılar kızımı çünkü çok kilo alıyordu. Ama erken derken neye göre erken o nemli yani 36 sonrası normal aslında alınabilir bebek gelişti ise.
Bu arada kızım doğdu şuan gayet orta yani iri doğan bebekte iri olacak ve minik doğanda minik kalacak diye bir durumda olmuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…