2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    293
Haziran annelerinden bile doğum yapan olmuş hemde birkaç kişi Topikleri şöyle bir gezeyim derken denk geldim.
Yıkama-ütüleme işi için 30.Haftayı bekliyordum da ürkmedim değil.
Ben bi ümit bekliyorum hala virüs biterse 1-2güne hallederim alışverişisonra ütü falan ama yok bi hazırlığım,bu ayda geçsin diye bekliyorum
 
Günaydın kizlar
A April wind bazen böyle erken dogumlar olabiliyor canim.. Benim bi arkadasimda 32.haftada dogurdu. Su icmedigi icin bobreklerine agri vurmus oda dogumu baslatmis Biz tedbirlerimizi alalımda gerisi Allaha emanet. Zamaninda doğurmak nasip olsun hepimize
 
Ben bi ümit bekliyorum hala virüs biterse 1-2güne hallederim alışverişisonra ütü falan ama yok bi hazırlığım,bu ayda geçsin diye bekliyorum
Kuzum virüs bitse-çok çok azalsa bile tamamen bitmesi uzun sürecek. Normalleşmeye dönüldüğü zaman da ikinci dalga olabilir diyorlar. Ben pek ümitli değilim özellikle önümüzdeki bir kaç ay için ama bakalım inşallah bizimkiler ilaç aşı gibi birşey bulur da virüsü engeller. Bir yolu bulunur. Ummaktan başka birşey gelmiyor elden.

Orası öyle canım illa bir sebepten erken doğum yapan olacaktır.. Bizde de çok olmuştu kimi preeklemsiden acil sezaryen oldu 31 haftada, kiminin suyu geldi erkenden. Birinin nişanı geldi 35 haftada, kan geliyor diye doktora gitti anlamadan 4 cm olmuş biz doktordan haberini bekliyoruz o yazdı ki doğurdum :)) Hazırlıklı olmak lazım.
 
Ben bi ümit bekliyorum hala virüs biterse 1-2güne hallederim alışverişisonra ütü falan ama yok bi hazırlığım,bu ayda geçsin diye bekliyorum
Gunaydin. Ben de bir umut bekliyordum. Hicbir sey almamistim daha. Esimin ailesine denemek icin ebebekten 13 Euroya biberon siparis ettim. Teslim almalari icin minimum 15 Euro odemeleri gerekiyomus yurtdisi bilmem ne ucreti. Yani Turkiyeden siparis edemeyecegimi anladim. Birkac hafta disimi sikayim. Magazalar acilir gozle gore gore sece sece alirim diyordum. Bu pazartesi aciliyormus dukkanlar burda. Aktif vaka sayisi 96. Gunde birkac tane hasta duyruluyor. Cok sukur su an icin durumlar iyi. Umarim asil yukselis bundan sonra baslamaz.

Bir de dun gece ruyamda kizimi gordum. Dogumu gormedim annem belemis uyuyodu. Ilk defa gorecekmisim tulu kaldirip bakiyorum. O kadar minnos o kadar guzel ki. Aa benim gibi gamzesi var diyorum. Soyle bi bakiyorum ayni bana benziyo. minyon versiyonummus megerse. Sanirim bilinc altimin etkisinde kaldim. Esimi cok sevsem de cocuk ya ikimize de benzesin ya bana benzesin istiyorum. O kadar heyecanla bekle ozen kendinden sakin 9 ay karninda taşı sonra gitsin esine benzesin, hic adil degil.
 
Günaydın tatlı anneler :)
Kızlar lohusasepeti.com sitesinden hiç alışveriş yapan varmı aranızda ? Çok güzel bir sabahlık gördüm ama nasıl bir firma hiç bilemiyorum. Eminönünde şubesi varmış

Ben de buradan görüp geçenlerde alış veriş yaptım herhangi bir sorun yaşamadım.
 
İnsallah bizde de bayramdan sonra hersey normale dönmüş olurda bizde görüp alırız ya. Boynerden aldiklarim haricinde bisey almamak konusunda direniyorum Sanki bayramdan sonra duzelecek gibi. İnsallah bayramda yasak gelirde kimse bi yere gidemez
 

Umarim hic kimse erken dogurmaz. Ben bu konuda cok endiseliyim. Kizima surekli 86 gun daha iceridesin. Erken gelmeye calisma. Daha zaman var diyorum. Gercekten cok ciddi bi durum. Bir gun dahi onemli anne rahminde. Allah korusun erken dogum sonrasi beyin kanamasi riski olabiliyorlar. 33 haftadan sonra kuvozde kalmak zorunda bile olmadan saglikli bir sekilde evine giden de oluyor ama yine de riskli bir durum. Allah hic kimsenin basina vermesin. Keske hic erken dogum olmasa.
 
Bazen zorunlu olabiliyor canım yapacak bisey olmuyor. Kısmet Zamanimiz gelince bakalim bizler neler yasiycaz. İnsallah hepimiz zamaninda olsun tabi ama illa 86 diye dusunme canim cunku 36.haftadan sonra her zaman gelebilir, normal zaman olarak kabul ediliyor.
 

Düzelirse hersey ben cikar alırım ya :) ama tabi bu biraz hangi ilde yasadiginiza bağlı. İstanbulda olsam çıkmazdım mesela biraz daha. Bilmiyorum siz hangi ildesiniz ama
 
Keşke olmasa tabi ki. Kim ister erken doğum yapmak. Düşüncesi bile korkutuyor insanı.
Ama şey diyeceğim erken doğumla kövez direk ilişkili değil, 39+5 haftada doğan kardeşim solunum desteği için 1 gün küvezde kaldı maalesef. 36ya kadar prematüre sayılıyor. Bazen 36 haftada doğan küveze girmezken diğerleri girebiliyor falan vs.. Aman öyle işte, can sıkıcı bu konuda.
Benim demek istediğim nokta hepimizin hazırlıklı olması gerektiği biraz o yüzden yazdım. Yavaştan hazırlıklar başlamalı bence. En azından hastane çıkışı gibi bebeğin ilk gereksinim duyacağı şeyler alınmalı.
 
Ben Uşaktayım küçük bir il. Şu an bile çarşı pazar kalabalık burada. Bebek mağazası sayısı az zaten. Dolayısıyla aşırı yüklenmeden kalabalık olacak. Ki şu an e bebek açık ve duyduğuma göre kalabalık. İnsanların gidebileceği pek alternatif yok.
 
Düzelirse hersey ben cikar alırım ya :) ama tabi bu biraz hangi ilde yasadiginiza bağlı. İstanbulda olsam çıkmazdım mesela biraz daha. Bilmiyorum siz hangi ildesiniz ama
Ben İstanbul'dayım. 1 buçuk aydır çooook zorunlu sebepler olmadıkça çıkmadım. Burnumu dışarı uzatmıyorum
 
Bende ortam düzeldi deselerde bir süre daha çıkamam heralde, kızımıda çıkartmam. Yaz okulu programımız vardı göndermeyeceğim mesela ağustos da halbuki.
Eşim benim markete bile girmeme izin vermiyor elinden gelse hastaneyede yollamayacak ama mecbur diye bişey yapamıyor. Bir süre daha böyle devam eder heralde
 
Biz küvezde yatmadık. 36+ idik mesela. Hemde sezeryan. Sarılıkta olmadı. Eşimin kuzeni kızlarının30 haftalık doğurdu. 3 hafta kğvezde yattılar. 33 + idiler evlerine geldiler.
Allah sağlık versin hersey güzel olacak inşallah hepimiz için.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…