hehehe :) evet ilk başta herkes kıyafeti düşünüyor ama kıyafet harici bir sürü şey alıncak daha,ben gereklililer diye liste yaptım... bir de ay ay böldüm... mesela 3-6 ay alacaksam kış ayına denk geliyor ona göre alıyorum... hem de tek bişiye takılmamış oluyorum... exceli yapmamış olsam kendimi tutamayıp 435748937498 adet çıtçıtlı body alabilirdim... çok seviyorum çıtçıtlı bodyleri... ama bakıyorum sayısına aa yok daha almayayım deyip tutuyorum kendimi artık.. bir de işte annemler ablamlar hediye yapacaklarını söyledi. onların hediyelerini de not aldım. kendim bakmıyorum hiç... kv de sözde herşeyi sen alıyorsun kıyafetlerde bize de bişi bırak dedi... ben de kıyafet harici alınacak çok şey var dedim diye bozuldu... ama haksız mıyım yani... annem travel sistem alacak, dolap ve beşik onun evden getirecek... ablam yıkama seti ve yeğenimden kalan diğer şeyleri getirecek... kv sadece kıyafet almayı düşünüyorsa ayıp eder...kıyafeti zaten ben kendi zevkime göre alıyorum.. kv nin zevkiyle benimki alakasız... eşime de söyledim.. annen bize onaylatmadan bişi alırsa biliyorsun beğenmezsem giydirtmem dedim... o da biliyorum dedi garibim bilio karısı az cazgır değil
zaten 3*6 ay alıyorsun biri küçük biri büyük biri ortalama boyut.. o yüzden birini başta birini sonda giydiririm modundayım.. illa bir orta bulunur... benim de ilk çocuk olacak kısmetse o yüzden ortaya karışık alıyorum :) bir de normalde ben de içime atlet giymeyi severim, çocuğa kış da olsa atlet gibi giydiririm diye kolsuz çıtçıtlı body alıyorum..illaki olmazsa bahara denk gelecek şekilde giyerhehehe :) evet ilk başta herkes kıyafeti düşünüyor ama kıyafet harici bir sürü şey alıncak daha,
çok haklısın bu arada gözümüz hep sevdiğimiz şeylere kaçıyor ve kendini frenlemek için ne kadar çok aldığını bilmen gerek.
bu arada mantıklı imiş bir de mevsim olarak ayırayım.
Tam kaç kilo doğacağını kestiremediğim içinde henüz kışlık pek alamıyorum :)
malesef kimse kendi annen gibi olmaz canım.Benimkilerde kızımda ay geçen çıktık ne güzel bebek eşyaları vardı Mtad baban alacaktı ama ben Zeynebin hiçbir eksiği yok doğsun ilerde alınır dedim babana demişti kayınvalidem. Kendisini gerçekten çok severim . Ama destekleri yok. Bana sorabilirdi mesela kendi eksikleri yok diyesiye kızım alıncak bişi var mı die ne bilim bende ufak tefek seyler söylerdim aa yelek aa battaniye falan gbi.
Annem ablam arkadaşlarım kuzenlerim teyzelerim gene hediyelere boğmuşlardı zeynebi. Ve annem her defasında kızım ihtiyacın var mı neleri eksik diye sorardı. Oğlumda da cinsiyet öğrenir öğrenmez almaya başladı anane.
Benimkilerde kızımda ay geçen çıktık ne güzel bebek eşyaları vardı Mtad baban alacaktı ama ben Zeynebin hiçbir eksiği yok doğsun ilerde alınır dedim babana demişti kayınvalidem. Kendisini gerçekten çok severim . Ama destekleri yok. Bana sorabilirdi mesela kendi eksikleri yok diyesiye kızım alıncak bişi var mı die ne bilim bende ufak tefek seyler söylerdim aa yelek aa battaniye falan gbi.
Annem ablam arkadaşlarım kuzenlerim teyzelerim gene hediyelere boğmuşlardı zeynebi. Ve annem her defasında kızım ihtiyacın var mı neleri eksik diye sorardı. Oğlumda da cinsiyet öğrenir öğrenmez almaya başladı anane.
aynen öyle.... ancak kocama söyleyince de yanlış düşünüyorsun diyor bana... gerçi son kıyafet muhabbetimizden sonra biraz daha hak verir olur gibi oldu ama konuyu uzatmamak için mi yoksa gerçek düşüncesi mi bilemiyorum... bir de zaten kv ye hamileliğin başında çok kızdım...daha 2.ayımda çok ciddi ateşlendim ve ateş düşürücü etki etmedi.. hastaneye gittik antibiyotik verdiler fln... daha ilk gün eşim annesine sölemesine rağmen hastalığımın 5.gününde eşimin zoruyla annesi beni aradı... nasılım diye sormak için... ama sürekli bebek nasıl diye soruyor eşime... ben de dellendim.. eşime dedimki bebğin iyi olması için önce annenin iyi olması lazım hani ben taşıyorum ya... annen bunun farkında mı dedim... o günden beri bi tık açık aramız kv ile..malesef kimse kendi annen gibi olmaz canım.
aman sıkma canını kuzum,aynen öyle.... ancak kocama söyleyince de yanlış düşünüyorsun diyor bana... gerçi son kıyafet muhabbetimizden sonra biraz daha hak verir olur gibi oldu ama konuyu uzatmamak için mi yoksa gerçek düşüncesi mi bilemiyorum... bir de zaten kv ye hamileliğin başında çok kızdım...daha 2.ayımda çok ciddi ateşlendim ve ateş düşürücü etki etmedi.. hastaneye gittik antibiyotik verdiler fln... daha ilk gün eşim annesine sölemesine rağmen hastalığımın 5.gününde eşimin zoruyla annesi beni aradı... nasılım diye sormak için... ama sürekli bebek nasıl diye soruyor eşime... ben de dellendim.. eşime dedimki bebğin iyi olması için önce annenin iyi olması lazım hani ben taşıyorum ya... annen bunun farkında mı dedim... o günden beri bi tık açık aramız kv ile..
ben kimseden birşey beklemiyorum buna aramakta dahil,bu şekilde rahatım huzurluyum kimsenin ne bende ne çocuğumda hakkı yok,bu şekilde rahatedersin canım,kimseden aramada dahil hiçbirşey medet ummamak en iyisidir.aynen öyle.... ancak kocama söyleyince de yanlış düşünüyorsun diyor bana... gerçi son kıyafet muhabbetimizden sonra biraz daha hak verir olur gibi oldu ama konuyu uzatmamak için mi yoksa gerçek düşüncesi mi bilemiyorum... bir de zaten kv ye hamileliğin başında çok kızdım...daha 2.ayımda çok ciddi ateşlendim ve ateş düşürücü etki etmedi.. hastaneye gittik antibiyotik verdiler fln... daha ilk gün eşim annesine sölemesine rağmen hastalığımın 5.gününde eşimin zoruyla annesi beni aradı... nasılım diye sormak için... ama sürekli bebek nasıl diye soruyor eşime... ben de dellendim.. eşime dedimki bebğin iyi olması için önce annenin iyi olması lazım hani ben taşıyorum ya... annen bunun farkında mı dedim... o günden beri bi tık açık aramız kv ile..
Ben koltuğun üzerinde değiştirdim hep. Baby me alt açma örtüsü kullanıyorum.Kızlar alt değiştirme masası almakla almamak arasında kararsızım. İlk bebek. Doğal olarak 0 deneyim. Nasıl temizlemeyi düşünüyorsunuz pamuk popoları?
ya bizimkilerle çok farklı düşünceler... bizimkiler hep istanbul doğma büyüme... eşimin ailesi bir köyde büyümüş... oradan fikir ayrılıkları alışkanlık farklılıkları oluyor. bir de din farkı var bizde.. o da şimdi karıştıracak ortalığı... annem hep söyledi ileride göreceksin bu farklılıklar canını sıkacak demişti de ben hallederiz bi şekilde modundaydım... ama gerçekten insanın canını sıkıyor...aman sıkma canını kuzum,
onunda heyecan ve telaşesine ver, insan daha bir hassas oluyor ama ben hiç takılmıyorum :)
bir kaç sefer 1 yaş için falan aldılar kıyafet, bende de dedim ki doğunca cocugu çıplak gezdircez heralde
o zamana kadar zaten gene milyon tane şey begenecekler acele ediyorlar.
Ama ay bu çok güzel bir yaşında az daha serpildikten sonra giyer gibi düşünüyorlar
kayınvalidem şey diyor zaten şal lazım olcak sana daha cok yeni dogduğunda tutarken falan,
Anne dedim ağustos sıcağında ne şalı
Ay bunu bende yaşadımaman sıkma canını kuzum,
onunda heyecan ve telaşesine ver, insan daha bir hassas oluyor ama ben hiç takılmıyorum :)
bir kaç sefer 1 yaş için falan aldılar kıyafet, bende de dedim ki doğunca cocugu çıplak gezdircez heralde
o zamana kadar zaten gene milyon tane şey begenecekler acele ediyorlar.
Ama ay bu çok güzel bir yaşında az daha serpildikten sonra giyer gibi düşünüyorlar
kayınvalidem şey diyor zaten şal lazım olcak sana daha cok yeni dogduğunda tutarken falan,
Anne dedim ağustos sıcağında ne şalı
çok haklısın... öyle diyorum bazen ama eşimi arayıp sadece bebek nasıl diye sorunca bana geliolar... ben orda bostan korkuluğu muyum diyorum...ben kimseden birşey beklemiyorum buna aramakta dahil,bu şekilde rahatım huzurluyum kimsenin ne bende ne çocuğumda hakkı yok,bu şekilde rahatedersin canım,kimseden aramada dahil hiçbirşey medet ummamak en iyisidir.
Canım bebekler rutini severlermiş. Eğer üşenmem her altını açtığımda orayı kullanırım diyorsan yani aktif olarak kullanacaksan güzel olur açıkçası. Ama orada burada heryerde emannn diyip girişeceksen Fuzuli masraf yapma ama sana kalmışKızlar alt değiştirme masası almakla almamak arasında kararsızım. İlk bebek. Doğal olarak 0 deneyim. Nasıl temizlemeyi düşünüyorsunuz pamuk popoları?
Pratik oluyor mu o şekilde. Mini puf gibi alt açma yatakları gördüm uygun hem de taşınabilir de. Masa önerileri de var ama masalar çok pahalı geldi. Gereksiz yatırım yapmak istemiyorumBen koltuğun üzerinde değiştirdim hep. Baby me alt açma örtüsü kullanıyorum.
ben 79 tl ye gördüm bir tane ama halen alamadım... alma niyetim var... bir de eski bir tv sehpası var üzerine cam kesilmiş duruo... onu kullanırım dedim ama üşenme moduna geçtim sanırımCanım bebekler rutini severlermiş. Eğer üşenmem her altını açtığımda orayı kullanırım diyorsan yani aktif olarak kullanacaksan güzel olur açıkçası. Ama orada burada heryerde emannn diyip girişeceksen Fuzuli masraf yapma ama sana kalmış
Alt açmak için ufak bir altlık örtü almak daha mantıklı sanırım. Masalar çok pahalı geldi ama çok gerekli bir malzeme mi emin olamadımCanım bebekler rutini severlermiş. Eğer üşenmem her altını açtığımda orayı kullanırım diyorsan yani aktif olarak kullanacaksan güzel olur açıkçası. Ama orada burada heryerde emannn diyip girişeceksen Fuzuli masraf yapma ama sana kalmış
Alt açma minderi alabilirsin ama kaka çiş gelenilir diye gene üzerine alt açma bezi koyman gerek.Pratik oluyor mu o şekilde. Mini puf gibi alt açma yatakları gördüm uygun hem de taşınabilir de. Masa önerileri de var ama masalar çok pahalı geldi. Gereksiz yatırım yapmak istemiyorum
Tamam canım çok sağol. Deneyimsizlik ne zormuş. İyi ki var burasıAlt açma minderi alabilirsin ama kaka çiş gelenilir diye gene üzerine alt açma bezi koyman gerek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?