2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Ben varım 1 haftadır kasiniyorum boynum kollarim yuzum göz kapağım bile kasınıyor ellerimde egzama çıktı o zaten ayrı kaşınıyor her yerim yara içinde 6 yaşındaki oğlum anne sen kertenkele gibi olmuşsun diyor doktor karaciğer enzimlerine ve safra asitlerine baktı her şey normal sende mutlaka yaptır bu testleri

Simdi yazdim canim dr a.
Hemen mi gideyim, randevum bir hafta sonraydi, bakalin...

Gunaydın :) birşey soracağım kızlar benim 1 haftadır gece bel ağrım oluyor ama sadece geceleri oluyor 3 kere filan uyanıyorum ayağıma kadar vuruyor ağrısı ama pozisyon değiştirince geçiyor. bu normal bir bel ağrısı mıdır yoksa yalancı sancılar da bu sekilde midir

Hangisidir bilmiyorum ama pozisyon değiştirince geçiyorsa sorun etmemek gerektiğini biliyorum. Sıcak duş iyi gelebilir yürüyüş ya da

duyacaksın inşallah canım hiçbir şey olmayacak biraz sabır alacaksın kucağına kokusunu çekiceksin içine mutlu mutlu büyüteceksin paşayı
çok teşekkür ederim canım inşallah

iyiymiş işte kilosu canım çok şükür benim 34+5 te 2300 dü sancıdan yattığım zaman doktor iyi demişti kilosuna şuan 35+2 olduk bakalım daha ne zamana kadar uzatcaz süreyi 36 yı bitirsek bi 37 olsa hayırlısıyla

Olur inşallah bizler sakin olmaya çalışalım sonuçta 39 da bile doğup ne sıkıntılar yaşayanlar varmış bol dua inşallah Rabbım sana bana hepimize evlatlarımızı sağlık sihhatle eve getirip kokusunu çekerken uyuyakaldigimiz anı yaşatsın hayırlısıyla

Önemli olan sağlığınız. Doktorlar en kötü ihtimale kadar söylemek zorunda. İnşallah güzel sonuçlanır da hiç bir can sıkıcı olay yaşanmaz. Sağlıkla güzellikle kucağınıza almanız nasip olsun.

Gözünüz aydın. O küçük melekler hiç ummadığımız kadar güçlü oluyor merak etmeyin. Gerekli desteği vereceklerdir ve her şey yoluna girecektir inanıyorum. Sağlıkla mutlulukla büyüsün inşallah

çok teşekkür ederim, detaylı yazmışsınız :) aklımda olan birkaç hususu sormak isterim. eminimki benim gibi ilk defa sezeryan olacaklar için de yol gösterici olacaktır.

planlı sezeryan öncesi kaç saat aç kalmanız gerekiyor ? aç kalmak dışında yapılması gereken başka bir şey varmı ?
plansız yani aniden olan sezeryanlarda açlık nasıl oluyor (yani yemek yedikten hemen sonra da sezeryan olabilirmi)
odadan ameliyat için ayrılıp tekrar odaya geçmeniz kaç dakika/saat sürmüştü ?
bebekle birliktemi odaya çıkmıştınız ? yoksa bebegi muayene için götürüp sizi işlemleriniz bitince ayrı mı odaya aldılar ?
odaya geçince ilk yemek yemeniz, ilk ayaga kalkmanız kaç saat sürmüştü ?
sezeryandan sonra agrı kesici veriyorlar diye biliyorum. agrı kesici alıp bebeğe süt vermek sıkıntı olmuyormu ?

Gece 12 sen sonra bir şey yememiştim, başka bir şey yapmadım
Plansız olanlarda nasıl olur bilemem ama sonuçta trafik kazası vb ameliyat gerektiren durumlarda insanlar acil ameliyata alınıyor, kimse aç tok bekletilmiyor onun bir çözümü vardır muhakkak
Sezaryen dikişiydi falan sanırım 30-45 dk arası odaya çıkmıştım ama net hatırlamıyorum o heyecanla nasıldı
Bebekle odaya çakamıyoruz bebek doğduktan sonra o kontrol için gidiyor biz dikişleri bekliyoruz, hatta benimkinde müşade odasında beni beklettiler personel olmadığı için bebek benden çok önce gitmiş odaya ağlıyor acıkmış eşim ortalığı birbirine kattı da öyle çıkabildim yanına. Boş yere ilk zamanlarımı harcadılar, mama verilmek zorunda kaldı vs.
İlk yemeği hatırlamıyorum hiç açlık hissetmemiştim ama ilk yürüme anestezi etkisi geçince oldu, 4,5 saat sonra sanırım
Ağrı kesiciler de gebelikte de alınabilen ağrı kesicilerden olduğu için sorun olmuyor
Daha iki yıl bile olmadı ben olalı ama bazı detayları unutmuşum bile şimdiden

Amiiiin inşallah canım inşallah

Ben akşam yemeğinden sonra birsey yememiştim. Akşam 8 enson yemiştim sanırım. Rutin 12 saat diyorlar genelde açlık için ama.
Doğduktan sonra bebeği kontrol ve giydirmeye götürüyorlar zaten bebeğin çıkması 10 dk: sonra bizim dikişler başlıyor.
Anne çıktıktan sonra bebek odaya getirtiliyor. Doğumdan 6 7 saat sonra ayağa kaldırıp yürütüyor hemşireler.

Canım planlı olursa doğumun olacağı günün bir gün öncesi gece 12 den sonra birşey yeme diyorlar. Plansız olursa yemek yediysen bile bi sıkıntı yok alıyorlar doğuma. Anestezi yüzünden mide bulantın olmasın diye iğne yapıyorlar. Ameliyat başladıktan 5-10 dakka sonra bebek çıkıyor sana gösterip gerekli muayenesi olduktan sonra odaya yakınlarına teslim ediliyor. Senin dikişlerin 30-40 dakka kadar sürüyor tansiyonunda bi sıkıntı yoksa direk sende odaya. 1-2 saate uyuşman geçmezse sütsüz nescafe içiriyorlar. Uyuşukluğun geçincede gelip kaldırıp yürütüyolar. İlk idrar ve gaz çıkarman çok önemli. Yoksa yemek su vermiyorlar. Sürekli yürüyüp bacaklarını açman lazım. Ağrın oluyor ama dayanılmayacak kadar çok değil. Hemen gelip iğne vıruluyorlar 1-2 dakkaya geçiyor. Sen ameliyattan odana geçtiğinde hemşire gelip göğsüne bakıyor sütün geliyomu diye. Geliyorsa bebeği üstüne yatırıp emzirtiyo. Gelmemişse mama yapıp veriyorlar. Yani inan bana abartıldığı kadar kötü korkulacak birşey değil sezeryan. Benim çok rahat geçti ilk doğumum. Plansız olduğu karnım tok olduğu halde bi sorun yaşamadım. Buda planlı olacak inşallah. Bilmiyorum özel ve devlet hastaneleri farklımı oluyor. Ben özelde yaptım ama devlet hastaneleride sezeryan doğumda baya iyi artık diye duydum. Fazla kafaya takmayın doğumu. İnanın sancıyla normal yapacam diye gidip 10 hastanın 9 u sezeryana giriyor. Senin dediğin değil Allah’ın dediği oluyor. Zaten o aşamada sende bebeğinde sağ salim kurtulsun diye aklına sezeryan normal gelmiyor. Biran önce bitsin istiyorsun. Kafanızda illa ben böyle istiyorum böyle olacak diye şartlandırmayın kendinizi. Rabbim sağ salim evlatlarımıza kavuştursun gerisi teferruat.

K kelebek1979 zaten plansız olduğunda tok karnınada gitsen. Nstye bağlayıp sancına bakıyorlar açılmana bakıyorlar. Sezeryanmı normalmi olacak kararını verip seni hazırlayana kadar 1-2 saat geçiyor. O zamana kadar midendekiler eriyor korkma. Her ihtimale karşı anestezi esnasında bulantın olur diye iğne yapıyorlar. Ağrı kesiciye gelince. Çok kuvvetli ağrı kesici vermiyorlar. İğne olarak yaptıkları için etkisini hemen gösteriyor yani süte geçip bebeğe zararı olmuyor korkma. En iyisi kimseyle doğum hakkında konuşma düşünmemeye çalış. Çünkü 1 kişinin doğumu kötü geçti diye seninkide öyle olacak diye birşey yok. Boşu boşuna kendinizi strese sokmayın zamanı gelince bi anda olup bitecek inşallah

K kelebek1979 epidural sezeryan oldum 6 saat açlık dediler ama benim rahat 8 saat oldu açlık mesele olmuyo stressten zaten iştahım yoktu ama su da içirmiyorlar. Karnım baya kasıldı beklerken sancılarım vardı. 10 gibi hastanede odadaydım doğum 17.45 de oldu. Bebek ameliyatın başında çıkıyo bana temizleyip giydirdikten sonra gösterdiler sonra odaya indirmişler dikişler uzun sürüyor anestezi sonda takımı en az 20-25 dk ameliyattA yarım saat desen sen 1 saati gözden çıkar. Ama sıkıcı olmuyo dr sağlık personeli konuşarak ameliyat yapıyo öyle ciddi gergin sıkıntılı bir ortam yok ama sen stressli oluyosun ister istemez bi de ameliyathane çok soğuk. Epidural de değişik bişi hissedebiliyorsun ama acı yok tabi hissedince acı mı acıyacak mı diye korku oluyor bi de şimdi rahimdeki adet sancısı gerginlik acıması rahime onlar temas ettikçe mi yoksa temizledikçe mi bilemiyorum o oluyor. Ameliyattan 6 saat sonra yemek var 1 saat sonra su var. Sonda 6 saat sonra çıkıyor. Epidural bi nimet katateri belde duruyor gece boyunca ek dozlarla ağrıyı alıyorlar. 6 saat sonra bol bol ve rahatça yürüdüm. Gaz çıkışı için. Gaz çok sonra ertesi gün öğlen çıktı. Bu şekilde oldu korkulacak birşey yok ama birşey olacak korkusu ile insan kendini kasıyor işte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…