Ben varımGunaydin kizlar❤
Dogumlar baslamis, saglikla anne koynunda olsun melekler
Benim bir kac gundur onemsemedigim ama geceleri artan bir kasintim var.
Yuzumde boynumda basladi ama catlagim da hic olmadigi halde karnima sirtima yayilmaya basladi.
Herhangi bir dokuntu kizariklik da yok.
Boyle bisey yasayaniniz var mi...
Simdi yazdim canim dr a.Ben varım1 haftadır kasiniyorum boynum kollarim yuzum göz kapağım bile kasınıyor ellerimde egzama çıktı o zaten ayrı kaşınıyor her yerim yara içinde 6 yaşındaki oğlum anne sen kertenkele gibi olmuşsun diyor doktor karaciğer enzimlerine ve safra asitlerine baktı her şey normal sende mutlaka yaptır bu testleri
Hangisidir bilmiyorum ama pozisyon değiştirince geçiyorsa sorun etmemek gerektiğini biliyorum. Sıcak duş iyi gelebilir yürüyüş ya daGunaydın :) birşey soracağım kızlar benim 1 haftadır gece bel ağrım oluyor ama sadece geceleri oluyor 3 kere filan uyanıyorum ayağıma kadar vuruyor ağrısı ama pozisyon değiştirince geçiyor. bu normal bir bel ağrısı mıdır yoksa yalancı sancılar da bu sekilde midir
duyacaksın inşallah canım hiçbir şey olmayacak biraz sabır alacaksın kucağına kokusunu çekiceksin içine mutlu mutlu büyüteceksin paşayıAmin inşallah çok sağol canım tek isteğim arzum sağ salim kavuşmak yavruma morelimi düzelttim doktorda güzel şeyler duyarsam iyce kendime gelirim
Sanada çok geçmiş olsun canım rabbim sağlıkla kavuşmanızı nasip etsin inşallah ❤❤
iyiymiş işte kilosu canım çok şükür benim 34+5 te 2300 dü sancıdan yattığım zaman doktor iyi demişti kilosuna şuan 35+2 olduk bakalım daha ne zamana kadar uzatcaz süreyi 36 yı bitirsek bi 37 olsa hayırlısıylaYok ilaç vermedi Allah razı olsun canım evet her şeyde var bir hayır gelecekse de başım gözüm üstüne ben süreçte ne yapsam diye endişeye düştüm biraz. 2300 gram şu an teyzesi çok şükür kilomuz sıkıntıli degil
Olur inşallah bizler sakin olmaya çalışalım sonuçta 39 da bile doğup ne sıkıntılar yaşayanlar varmış bol dua inşallah Rabbım sana bana hepimize evlatlarımızı sağlık sihhatle eve getirip kokusunu çekerken uyuyakaldigimiz anı yaşatsın hayırlısıylaiyiymiş işte kilosu canım çok şükür benim 34+5 te 2300 dü sancıdan yattığım zaman doktor iyi demişti kilosuna şuan 35+2 olduk bakalım daha ne zamana kadar uzatcaz süreyi 36 yı bitirsek bi 37 olsa hayırlısıyla
Yarin doğum günüm insallah yarın doğurmam
Gözünüz aydın13.07.2020 de doğanlar listesine bizi de ekleyebilirsiniz44 cm 2750 gram doğduk. Şükürler olsun
Önemli olan sağlığınız. Doktorlar en kötü ihtimale kadar söylemek zorunda. İnşallah güzel sonuçlanır da hiç bir can sıkıcı olay yaşanmaz. Sağlıkla güzellikle kucağınıza almanız nasip olsun.Kızlar hepinize iyi geceler. zor geçen bir gebeliğin sonlarina yaklaşıyorum. Insallah doğum ve sonrasında her şey yoluna girer. Bu kez bu zamana kadar fark edilmeyen plasenta akreata durumu ile karşı karşıyayım. Çok riskli görünmüyor ama ameliyat öncesi net bir şey söylemek zor diyor doktor. Rahmin alınmasına kan takviyesine kadar gidebilecek bir durum da olabilir her şey normal seyrinde de ilerleyebilir diyor. Bu .perşembe hazırlıklı gel sorun olmazsa pazartesiyi bekleme taraftarıyım diyor doktor. Çok istedik neler neler yaşadık bu süreçte. Çok şükür bebegimizin sıkıntısı yok insallah olmaz da. Hepimiz sağ salim sağlıkla kavuşalım insallah
Gözünüz aydın. O küçük melekler hiç ummadığımız kadar güçlü oluyor merak etmeyin. Gerekli desteği vereceklerdir ve her şey yoluna girecektir inanıyorum. Sağlıkla mutlulukla büyüsün inşallah13.07.2020 19:24 te 37+1 le acil sezeryanla dünyaya gözlerini açtı ilk başta iyiydi emdi ama sonra nefes problemi yaşadığı için yoğun bakıma aldılar 1 hafta kadar kalıp oksijen desteği alacakmış nolur dua edin arkadaşlar oğluma sağ salim kavuşayım
Doğum yapan arkadaşları tebrik ederim rabbim analı babalı büyütsün inşallah
Yazı bilmiyorum bilmemekte iyi akışına güzelöncelikle tüm kötü sezeryan sözlerini duymamak ilk doğumum da da kk de takip ediyordum orada spinal ve epidural aynı anda yapılan combo dedikleri onu önermişlerdi. Anestezi doktoruyla görüşmem de ikisini beraber istiyorum demistim . Planlı sezeryan günü hastaneye gittik , odaya yerleştik damar yolu ameliyat önlüğü falan saati beklemeye başladık. Ameliyathaneye aldıklarında anestezi için görevli sordu combo olacak dediğim de spinal yeterli olur nasıl isterseniz dedi bende farketmez spinal olsun o zaman demistim. Tansiyon ölçüm, sonda ve belden anestezi . Anestezi doktoru başında oluyor ve neler yapıldığını anlatıyor, sürekli konuşturuyor. Sonra bebek yanağında sonra dikiş islemleri bebek giyime muayeneye sonra odaya. Pijama üstü giydiriyorlar. Anestezi geçince hemşireler gelip yürütüyor onlar karşıya bak yere bakma diye uyarıyor. Kahve bitter çikolata önermişlerdi. Gaz,idrar ve dışkı da haber vermeni istiyorlar. Uyuşukluk geçince bol bol yürüyüş. Egilmemek, uzanmamak bunlar dikkat edilmesi gerekenler . Aklıma gelenler bunlar
Gece 12 sen sonra bir şey yememiştim, başka bir şey yapmadımçok teşekkür ederim, detaylı yazmışsınız :) aklımda olan birkaç hususu sormak isterim. eminimki benim gibi ilk defa sezeryan olacaklar için de yol gösterici olacaktır.
planlı sezeryan öncesi kaç saat aç kalmanız gerekiyor ? aç kalmak dışında yapılması gereken başka bir şey varmı ?
plansız yani aniden olan sezeryanlarda açlık nasıl oluyor (yani yemek yedikten hemen sonra da sezeryan olabilirmi)
odadan ameliyat için ayrılıp tekrar odaya geçmeniz kaç dakika/saat sürmüştü ?
bebekle birliktemi odaya çıkmıştınız ? yoksa bebegi muayene için götürüp sizi işlemleriniz bitince ayrı mı odaya aldılar ?
odaya geçince ilk yemek yemeniz, ilk ayaga kalkmanız kaç saat sürmüştü ?
sezeryandan sonra agrı kesici veriyorlar diye biliyorum. agrı kesici alıp bebeğe süt vermek sıkıntı olmuyormu ?
Amiiiin inşallah canım inşallahOlur inşallah bizler sakin olmaya çalışalım sonuçta 39 da bile doğup ne sıkıntılar yaşayanlar varmış bol dua inşallah Rabbım sana bana hepimize evlatlarımızı sağlık sihhatle eve getirip kokusunu çekerken uyuyakaldigimiz anı yaşatsın hayırlısıyla ❣
Ben akşam yemeğinden sonra birsey yememiştim. Akşam 8 enson yemiştim sanırım. Rutin 12 saat diyorlar genelde açlık için ama.çok teşekkür ederim, detaylı yazmışsınız :) aklımda olan birkaç hususu sormak isterim. eminimki benim gibi ilk defa sezeryan olacaklar için de yol gösterici olacaktır.
planlı sezeryan öncesi kaç saat aç kalmanız gerekiyor ? aç kalmak dışında yapılması gereken başka bir şey varmı ?
plansız yani aniden olan sezeryanlarda açlık nasıl oluyor (yani yemek yedikten hemen sonra da sezeryan olabilirmi)
bebekle birliktemi odaya çıkmıştınız ? yoksa bebegi muayene için götürüp sizi işlemleriniz bitince ayrı mı odaya aldılar ?
sezeryandan sonra agrı kesici veriyorlar diye biliyorum. agrı kesici alıp bebeğe süt vermek sıkıntı olmuyormu ?
Canım planlı olursa doğumun olacağı günün bir gün öncesi gece 12 den sonra birşey yeme diyorlar. Plansız olursa yemek yediysen bile bi sıkıntı yok alıyorlar doğuma. Anestezi yüzünden mide bulantın olmasın diye iğne yapıyorlar. Ameliyat başladıktan 5-10 dakka sonra bebek çıkıyor sana gösterip gerekli muayenesi olduktan sonra odaya yakınlarına teslim ediliyor. Senin dikişlerin 30-40 dakka kadar sürüyor tansiyonunda bi sıkıntı yoksa direk sende odaya. 1-2 saate uyuşman geçmezse sütsüz nescafe içiriyorlar. Uyuşukluğun geçincede gelip kaldırıp yürütüyolar. İlk idrar ve gaz çıkarman çok önemli. Yoksa yemek su vermiyorlar. Sürekli yürüyüp bacaklarını açman lazım. Ağrın oluyor ama dayanılmayacak kadar çok değil. Hemen gelip iğne vıruluyorlar 1-2 dakkaya geçiyor. Sen ameliyattan odana geçtiğinde hemşire gelip göğsüne bakıyor sütün geliyomu diye. Geliyorsa bebeği üstüne yatırıp emzirtiyo. Gelmemişse mama yapıp veriyorlar. Yani inan bana abartıldığı kadar kötü korkulacak birşey değil sezeryan. Benim çok rahat geçti ilk doğumum. Plansız olduğu karnım tok olduğu halde bi sorun yaşamadım. Buda planlı olacak inşallah. Bilmiyorum özel ve devlet hastaneleri farklımı oluyor. Ben özelde yaptım ama devlet hastaneleride sezeryan doğumda baya iyi artık diye duydum. Fazla kafaya takmayın doğumu. İnanın sancıyla normal yapacam diye gidip 10 hastanın 9 u sezeryana giriyor. Senin dediğin değil Allah’ın dediği oluyor. Zaten o aşamada sende bebeğinde sağ salim kurtulsun diye aklına sezeryan normal gelmiyor. Biran önce bitsin istiyorsun. Kafanızda illa ben böyle istiyorum böyle olacak diye şartlandırmayın kendinizi. Rabbim sağ salim evlatlarımıza kavuştursun gerisi teferruat.çok teşekkür ederim, detaylı yazmışsınız :) aklımda olan birkaç hususu sormak isterim. eminimki benim gibi ilk defa sezeryan olacaklar için de yol gösterici olacaktır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?