Şimdi 23 dakika emdi işte ben uyandırmasam 3 saati görüyorm gerisine cesaret edemiyorum çünkü altını değiştirip emzirme pozisyonuna 15 dk geçiyor yani 3 sa. 15 dk oluyor...Şuan 12 dk emdi uyudu muhtemelen 1 saat snra kipirdanir yine. Uyanmazsa eklemem canıma minnetben hiç uyandirmadim doğduğu günden beri en uzun uyuduğu 3.5 saat oldu zaten
Valla canım aynı durum bende de var. İlk kızımı emziremedim. Doğum sonrası küvezde kaldı, sütüm azaldı, meme ucu yoktu falan. Çok psikolojim bozuldu ama şimdi düşünüyorum kendi kendime yapmışım. Bunlar olurken büyümesini kaçırmışım. Evet anne sütü dünyanın en güzel şeyi ama olmayınca olmuyor. Anne mutlu olacakki bebekte mutlu olsun. Gerçi böyle söyleyip şuan göğüslerimi emzirmek işin yara yaptım amaŞu doğum sonrasının da en zor kısmı emzirme olayı. Doğadaki tüm memeliler içgüdüsel olarak yaparken ben hep stres altında hissediyorum. Yetti yetmedi, emdi uyudu bir sonraki uykusuna kadar göğüsler dolar mı? Bir de etraftan emiyor mu, yetiyor mu soruları? Siz de çok kaygılı mısınız, bu duyguyu nasıl aştınız? Oğlumda 2. Ayda yaşadığım ağır mastit ve emzirme acıları sonrası mamaya da başladık hem emdi hem mama aldı, 15 aydan sonra hamilelikle birlikte memeyi bıraktı ama mama hala devam. Doğru dürüst yemek yemiyor, illa o mama içilecek. Yemeğini yemediğinde aç kalsın dedim o mamayı yaptırana kadar ortalığı yıktı. Kahvaltıyı güzel yiyor meyve yoğurt da tamam ama yemekler için çok zorlanıyorum. 2 yaşına girecek Eylül’de ve hala mama alıyoruzBiberona süt koyup denedim ara ara içmedi Şimdi bu da mamaya alışmasın diye hep emziriyorum ve stres altında hissediyorum. Süt üretimimiz ne zaman düzene girer bebeğimize yeter duruma gelir acaba
Gerçekten o stresle oğlumun tüm o hallerini kaçırmışım, daha 2 yıl oldu ama hatırlayamıyorum bile nasıldı o zamanları. Ben o zamanları elimde pompa ml hesaplarıyla geçirmişimValla canım aynı durum bende de var. İlk kızımı emziremedim. Doğum sonrası küvezde kaldı, sütüm azaldı, meme ucu yoktu falan. Çok psikolojim bozuldu ama şimdi düşünüyorum kendi kendime yapmışım. Bunlar olurken büyümesini kaçırmışım. Evet anne sütü dünyanın en güzel şeyi ama olmayınca olmuyor. Anne mutlu olacakki bebekte mutlu olsun. Gerçi böyle söyleyip şuan göğüslerimi emzirmek işin yara yaptım ama15.gün kontrolünde kilo alımında ortaya çıkacak. Tek isteğim en azından 6 ay emzirme bilmek çünkü ilkinde hiç yapamadım. Yetmeme durumu bende de var. Gözümle görmediğim şeyin varlığına zor inanıyorum sanıyorum. Ama eminim çoğu annede aynı şekildedir. Emzirme uğruna bütün gün kız kucağımda bu sefer büyük kızımla ilgilenemiyorum canım sıkılıyor. O yüzden sanırım akışına bırakmak lazım. Mama ile devam edeceksen edicem dünyanın sonu değil. Ben sadece bir düzen istiyorum açıkçası inşallah hepimizin bol bol sütleri olır ve bebişlerin hepsini emer. Stres yapma inan daha da kötü oluyor insan. Ben de şuan onun için uğraşıyorum.
Gelecek canım merak etme. Kızım mmama ile büyüdü ve inan maşallahı var. Kolay kolay hastalanmaz Kilosu zekası yerinde. Bende bunda yspmıcam dedim ama tabiki mümkün değil. Ama düşünüyorum bu seferde aynı şeyleri yaşamak istemiyorum. 2.çocuk istememin sebebi hem kızıma kardeş hemde ilk kızımda yaşayamadığım anneliği yaşamak. Rahat, herşeyi akışına bırakan, sadece büyümesine şahitlik etmek isteyen olmak. Kısmetinde mama içmek varsa içecek bunu ne sen ne ben değiştirebiliriz. Allah biliyor çok çabalıyorum. Eminim sende öylesindir. Şuan hayalim evin içinde emeklediği, kendi kendine konuştuğu, yürüdüğü zamanların hayırlısı ile gelmedimi beklemek. Zor geçecek ama geçecek. Aslında mutlu bir anne anne sütü kadar kıymetli. Olumlu düşün olursa allahtan, olmszsada allahtan.Gerçekten o stresle oğlumun tüm o hallerini kaçırmışım, daha 2 yıl oldu ama hatırlayamıyorum bile nasıldı o zamanları. Ben o zamanları elimde pompa ml hesaplarıyla geçirmişimFotoğraflarına videolarına bakıp hatırlıyorum Buna hamileyken dedim ilkindeki gibi harap etmiycem kendimi, emdi emmedi dünyamı karartmıycam ama kucağına alınca öyle olmuyormuş. Aynı kaygılar geldi geri. Oğlumdan da uzak kalıyorum sürekli memede olduğu için ona haksızlık mi yapıyorum endişesi, ne zormuş ikinci kez annelik Şu ilk aylar geçse de düzenimiz otursa bol sütlü bol neşeli sağlıklı güzel günler gelse
Al benden o kadar. Sanki ben uyandırmasan uyanmıcak. Sarılık olayı zaten korkutuyor. 5.günde doktor yok dedi ama öyle birşeyki Allah korusun birden atabiliyor. Bende o yüzden sürekli emZiriyorum ve arada mama veriyorum.. Çok aranınca uykusu açıkken. Hele geceleri tam facia. Besini açıyorum, topuğuna hafif vuruyorum burnu sıkıyorum ama bana ısın d emiyor bazen. Ee gündüz uyumayınca gece çok derin uyuyor. Ve uykulu asla beslenmitor.muhahhak uyanık olması lazım. Şu sorunsuz emziren kişilere o kadar özeniyorum ki. Allah bizede nasip etsin inşallah.Kızlar bu uyandırma işi uyutmaktan çok daha zor ne yapacağımı şaşırdım. Sizler ne yapıyorsunuz memeye gelince uyuyor direk üç kere çeksin diye yapmadığım şey kalmıyor kollarım o kadar ağrıdı ki tartmaktan sarsmaktan. Kendinin de uykusu eksik kalıyor beslenmeye bu kadar uğraşınca her iki saatte uyanıp iki saat boyunca emme mücadelesi veriyoruz çok saçma
Yok canım ne alaka. Bence fazla emiyorsa emmeyide çok seviyorsa fazla alımdan ötürü kusıyordur. Ama yinede rahat etmek istiyorsan doktora git tabi. Ama bağ falan alakası yok bence. Herkes uzman olmuş her konu hakkında. 40 yıl düşünsem aklıma gelmez dünyaya yeni gelmiş ne olduğunu bilmeyen bir bebeğin kusmasını anne ile bağına bağlamak.. İlginç.Günaydın kızlar,bebegim 23 günlük oldu çok şükür,iki gündür kusmalari arttı,bazen fışkırarak kusuyor çok fazla,bazende çok daha az ama kusuyoryarın doktora götüreceğiz,netten biraz araştırdım özellikle anne bebekle yeterince ilgilenmediği,aralarında bağ kurulamadigi durumlarda kusma artiyormus kendimi çok kötü hissediyorum,ona yetemiyor ve yeterince ilgilenmiyorum diye kendi kendime kızıyorum böyle bir durum yaşayan var mı?
Evet emmeyi seviyor,özellikle memede uyumayı çok seviyor,ben de anlamadım ne alaka ama nette okuyunca çok üzüldümYok canım ne alaka. Bence fazla emiyorsa emmeyide çok seviyorsa fazla alımdan ötürü kusıyordur. Ama yinede rahat etmek istiyorsan doktora git tabi. Ama bağ falan alakası yok bence. Herkes uzman olmuş her konu hakkında. 40 yıl düşünsem aklıma gelmez dünyaya yeni gelmiş ne olduğunu bilmeyen bir bebeğin kusmasını anne ile bağına bağlamak.. İlginç.
Nasılsın canim benim dikişler açıldı iltihapladi 500luk antibiyotik kullanıyorum geçmezse yatiracagiz dedi
İlk 10 günki sarılık evet cok onemlı ama uzamış sarılık diye birsey var. Şöyle bizim 13 tü değerimiz ilk hafta, sonra 12 ye düştü düşüşe geçti yani. Ama yüzünde ve gözünde tam atamamıştı 1 ay kontrolünde doktor hala sarı görünce tahliller istedi. Hatta bir arkadasımın bebegi 33 günlük sarılıktan fototerapi alıyr suan. Uzamıs sarılıgın altta yatan sebebi varmı ona bakıyorlar birsürü tahlil görüntüleme vsNasıl yani ? Sarılık ilk 10 gün önemli sonrasında deger düşer diye biliyorum ben. Sizinki hep 14 seviyesindemiydi ? Yoksa kaçtan 14e düştü ? Ve en önemlisi neden 1 ay geçmesine ragmen sıfırlanmadı ?? Doktor ne diyor ?
Büyük oğlum 5 ay boyunca fışkırtarak ictiginden daha fazlasını kustu arada nefesi giderdi kustugu için hiç yanından ayrılmadım duşa girerken bile banyo kapısının önüne koyardım nefesini duyayım diye ama her ay o kadar kusmaya rağmen 1 bucuk kilo aldı şimdi küçük oğlumda kusuyor ama çok değil sızıntı şeklinde bebeklr yeterince ilgilenmeme olayıda aşırı saçmaGünaydın kızlar,bebegim 23 günlük oldu çok şükür,iki gündür kusmalari arttı,bazen fışkırarak kusuyor çok fazla,bazende çok daha az ama kusuyoryarın doktora götüreceğiz,netten biraz araştırdım özellikle anne bebekle yeterince ilgilenmediği,aralarında bağ kurulamadigi durumlarda kusma artiyormus kendimi çok kötü hissediyorum,ona yetemiyor ve yeterince ilgilenmiyorum diye kendi kendime kızıyorum böyle bir durum yaşayan var mı?
40'ı çıktıktan sonra hayatımızda neler değişecek, tecrübeli anneler biraz aydınlatsa
gece uykusu oturdu gibiydi 4-5 saat uyuyabiliyordu. emzirip yatırıyodum aralarda uykusunda emip devam edebiliyordu. ama yine bozuldu dün gece babasını bile delirtti sürekli ağlıyor naparsan yap ağlıyor gaz sorunundan bizim ama sinirleri baya yıpratıyor. emzirirsen duruyor ama bu seferde kusuyor sürekli. özetle 40 çıkınca gece uyuması dışında çok da birşey olmuyor sanki gece ile gündüzü oturtuyor sadece.40'ı çıktıktan sonra hayatımızda neler değişecek, tecrübeli anneler biraz aydınlatsa
23 günde gaz sorunu başlamıştır onun ondandır o. niye bağ kurulamasın ki? ağlaya ağlaya o bağı zorla kuruyor bizimki hele bi bağ kurma ortalığı yıkarGünaydın kızlar,bebegim 23 günlük oldu çok şükür,iki gündür kusmalari arttı,bazen fışkırarak kusuyor çok fazla,bazende çok daha az ama kusuyoryarın doktora götüreceğiz,netten biraz araştırdım özellikle anne bebekle yeterince ilgilenmediği,aralarında bağ kurulamadigi durumlarda kusma artiyormus kendimi çok kötü hissediyorum,ona yetemiyor ve yeterince ilgilenmiyorum diye kendi kendime kızıyorum böyle bir durum yaşayan var mı?
Öyle şey olur mu hiçGünaydın kızlar,bebegim 23 günlük oldu çok şükür,iki gündür kusmalari arttı,bazen fışkırarak kusuyor çok fazla,bazende çok daha az ama kusuyoryarın doktora götüreceğiz,netten biraz araştırdım özellikle anne bebekle yeterince ilgilenmediği,aralarında bağ kurulamadigi durumlarda kusma artiyormus kendimi çok kötü hissediyorum,ona yetemiyor ve yeterince ilgilenmiyorum diye kendi kendime kızıyorum böyle bir durum yaşayan var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?