Eyvahlar olsun :) yaa bizim kizin sukur ki sorunu yok sanirim uyku ile hatta geceleri bazen 3.5 saat uyumasina izin veriyorum cunku kalkinca da guzel emmiyor...gece uykusu oturdu gibiydi 4-5 saat uyuyabiliyordu. emzirip yatırıyodum aralarda uykusunda emip devam edebiliyordu. ama yine bozuldu dün gece babasını bile delirtti sürekli ağlıyor naparsan yap ağlıyor gaz sorunundan bizim ama sinirleri baya yıpratıyor. emzirirsen duruyor ama bu seferde kusuyor sürekli. özetle 40 çıkınca gece uyuması dışında çok da birşey olmuyor sanki gece ile gündüzü oturtuyor sadece.ek olarak bu halleriyle babannesini de kaçırttı. annanesi 2 hafta durabilmişti babannesi 45 günde aman benim büyüttüğüm çocuk değilmiş dedi zamane çocukları mı çok huysuz eskiler mi unutkan bilemedim.
23 günde gaz sorunu başlamıştır onun ondandır o. niye bağ kurulamasın ki? ağlaya ağlaya o bağı zorla kuruyor bizimki hele bi bağ kurma ortalığı yıkar
Ben de gözümün önünden ayirmiyorum,gece bile başındayım surekli,ben de anksiyete oldu resmenBüyük oğlum 5 ay boyunca fışkırtarak ictiginden daha fazlasını kustu arada nefesi giderdi kustugu için hiç yanından ayrılmadım duşa girerken bile banyo kapısının önüne koyardım nefesini duyayım diye ama her ay o kadar kusmaya rağmen 1 bucuk kilo aldı şimdi küçük oğlumda kusuyor ama çok değil sızıntı şeklinde bebeklr yeterince ilgilenmeme olayıda aşırı saçma
Tabi götür canım doktor kilo alımına bakacak sıkıntı yoksa hiç bir tedavi uygulanmayacak her bebek kusar sadece sürekli üst değiştirmek yoruyor insanıBen de gözümün önünden ayirmiyorum,gece bile başındayım surekli,ben de anksiyete oldu resmenama mesajını okumak rahatlattı biraz,demekki olabilen bir durum,tabi biz yine de doktora götüreceğiz bakalım inşallah bir daha öyle kötü kusmaz
Çok geçmiş olsun çok üzüldümNasılsın canim benim dikişler açıldı iltihapladi 500luk antibiyotik kullanıyorum geçmezse yatiracagiz dedi10 günlük meleğimi bırakmak zorunda kalmayayım Allahım
canm iyiyim sagol, ama cok üzüldüm sanaNasılsın canim benim dikişler açıldı iltihapladi 500luk antibiyotik kullanıyorum geçmezse yatiracagiz dedi10 günlük meleğimi bırakmak zorunda kalmayayım Allahım
Geçmiş olaun Neden açıleı acaba? Hastaneye yatış yapılanı duymamıştım daha önceNasılsın canim benim dikişler açıldı iltihapladi 500luk antibiyotik kullanıyorum geçmezse yatiracagiz dedi10 günlük meleğimi bırakmak zorunda kalmayayım Allahım
Yok artık, bebek reflüsü diye bir şey var, henüz sindirim sistemleri gelişmemiş ama az ama çok tüm bebekler kusar. Emerken hava yutar kusar, fazlasını kusar, gazını çıkarır kusar. Bebek= kusma zaten. Hiç endişelenme fışkırır tarzda çok kusuyorsa götür doktora tabi ama diğer durumlar çok normalGünaydın kızlar,bebegim 23 günlük oldu çok şükür,iki gündür kusmalari arttı,bazen fışkırarak kusuyor çok fazla,bazende çok daha az ama kusuyoryarın doktora götüreceğiz,netten biraz araştırdım özellikle anne bebekle yeterince ilgilenmediği,aralarında bağ kurulamadigi durumlarda kusma artiyormus kendimi çok kötü hissediyorum,ona yetemiyor ve yeterince ilgilenmiyorum diye kendi kendime kızıyorum böyle bir durum yaşayan var mı?
Tıpkısının aynısıYeni gün yeni bir kısır döngü. Emzir 1 saat omzuna al gaz için o başlasın aranmayauyulmadığı arandığı zaman bende direk süt yetmeme olayı geliyor. Resmen çetele tutuyorum. 11.gün bugün. Uykusuzluk değil ama bu emzirme işi en zorlandığım nokta. Çünkü eninde sonunda 2 ay 3 ayda olsa bir zaman sonra uyuyabişeveğini biliyorsun. Ama bu süt olayı en kötü 5-6 aya kadar yetiyor yetmiyor psikolojisine yöneltiyor insanı. Umarım sürekli aranması rekiflekstir.
Ben ayagini altini tirnagimla kaşıyorum epey, burnunu sıkıyorum. Biraz da soyuyorum altinda pantolonu varsa. Ama ugrastiriyor tabiKızlar bu uyandırma işi uyutmaktan çok daha zor ne yapacağımı şaşırdım. Sizler ne yapıyorsunuz memeye gelince uyuyor direk üç kere çeksin diye yapmadığım şey kalmıyor kollarım o kadar ağrıdı ki tartmaktan sarsmaktan. Kendinin de uykusu eksik kalıyor beslenmeye bu kadar uğraşınca her iki saatte uyanıp iki saat boyunca emme mücadelesi veriyoruz çok saçma
Ben reflü yatağında yatırıyorum. Kiraz çekirdeğinden torbayı da kendim yapmıştım sıcak tutması için karnına koyuyorum ayağına tutuyorum iyi geliyor ama muhteşem sonucu yok tabi az olsa da rahatlatıyor ama.Kızlar e bebekten reflü yatagi almistim,yatakla beraber kiraz çekirdekli yastıkda vardı,gaz sancısı için sizler hiç kullandınız mı ?
Biraz çok korumacı davrandım bebeği kimseye vermedim tuvalete bile gitmedim ilk günler. Pansuman aksadı yaş kaldı tabi. Şu süreçte ne hata yaptıysam kaynanam yüzünden. Hastanede kaldığım gece her ağladığında almaya çalıştı emzirmeye uğraşmama bile fırsat vermeden ben de almasın diye hep kendim baktım avuttum ayağa kalktım gezdirdim ettim emmesi de aksadı sarılık oldu kendim de hiç dinlenemedim bir kere başkası değiştirmedi altını hiç uyumadım desem yeridir. Şimdi sidmi eşime veriyorum değiştirsin diye. Hastanede sütun yok memenin ucu yok söylemleri de cabası zaten delirtti beni. Ucuna çıkıyor baksana var diyorum yok yok diyor. Vsllah çok pis sövesim geldi yineGeçmiş olaun Neden açıleı acaba? Hastaneye yatış yapılanı duymamıştım daha önceBende çok dikkat ettim ama 1 3 tanesi tutmadı
Tekrar diksek de tutmaz dedi aldı dikişler batikon lu suya otur sürekli dedi antibiyotik verdi işteCa
canm iyiyim sagol, ama cok üzüldüm sana
Niye açılmış ki dikişlerin, tekrar mı diktiler
Çarçabuk toparlan inşallah
Anlıyorum kokusuna alışsın diye yapan oluyor. haklısın geçmiş olsun inşallah kapanır bu yaralarBiraz çok korumacı davrandım bebeği kimseye vermedim tuvalete bile gitmedim ilk günler. Pansuman aksadı yaş kaldı tabi. Şu süreçte ne hata yaptıysam kaynanam yüzünden. Hastanede kaldığım gece her ağladığında almaya çalıştı emzirmeye uğraşmama bile fırsat vermeden ben de almasın diye hep kendim baktım avuttum ayağa kalktım gezdirdim ettim emmesi de aksadı sarılık oldu kendim de hiç dinlenemedim bir kere başkası değiştirmedi altını hiç uyumadım desem yeridir. Şimdi sidmi eşime veriyorum değiştirsin diye. Hastanede sütun yok memenin ucu yok söylemleri de cabası zaten delirtti beni. Ucuna çıkıyor baksana var diyorum yok yok diyor. Vsllah çok pis sövesim geldi yineşunları biraraya koyup çukur kazıp yakamıyor muyuz
Şahsen ben emziğe alıştırmaya çalışıyorum. Yoksa emzik gibi memede. Hadi büyük olsa 10 dk emer biter emzirme işi. Ama şimdi zaten küçük diye yarım saat bir meme yarım saat diğeri. Gaz faslı derken diğer beslenme geliyorTıpkısının aynısıkayınvalidem diyor kızım ağlamıyor aç değildir refleks olarak aranıyor, emzik ver rahat edersin diyor, kıyamıyorum yine emzirmeye çalışıyorum. Sürekli memede olunca da süt dolmuyor ağlamadığı sürece biraz bırakıp süt dolmasına izin vermeye karar verdim bugün, bakalım başarılı olacak mıyım
Sanıyorum stres başımıza gelen her şeyin başıŞu doğum sonrasının da en zor kısmı emzirme olayı. Doğadaki tüm memeliler içgüdüsel olarak yaparken ben hep stres altında hissediyorum. Yetti yetmedi, emdi uyudu bir sonraki uykusuna kadar göğüsler dolar mı? Bir de etraftan emiyor mu, yetiyor mu soruları? Siz de çok kaygılı mısınız, bu duyguyu nasıl aştınız? Oğlumda 2. Ayda yaşadığım ağır mastit ve emzirme acıları sonrası mamaya da başladık hem emdi hem mama aldı, 15 aydan sonra hamilelikle birlikte memeyi bıraktı ama mama hala devam. Doğru dürüst yemek yemiyor, illa o mama içilecek. Yemeğini yemediğinde aç kalsın dedim o mamayı yaptırana kadar ortalığı yıktı. Kahvaltıyı güzel yiyor meyve yoğurt da tamam ama yemekler için çok zorlanıyorum. 2 yaşına girecek Eylül’de ve hala mama alıyoruzBiberona süt koyup denedim ara ara içmedi Şimdi bu da mamaya alışmasın diye hep emziriyorum ve stres altında hissediyorum. Süt üretimimiz ne zaman düzene girer bebeğimize yeter duruma gelir acaba
Olur mu canım öyle bir şey. Ya fazla geldiği için kusar, ya alerjik bir reaksiyon olarak kusar. Fışkırarak kusma genelde alerjen belirtidir. Yediklerine dikkat et gerekirse süt süt ürünlerini kes bir de öyle dene. Kesinlikle ilgilenmekle alakası yok sakın öyle düşünüp kendini üzmeGünaydın kızlar,bebegim 23 günlük oldu çok şükür,iki gündür kusmalari arttı,bazen fışkırarak kusuyor çok fazla,bazende çok daha az ama kusuyoryarın doktora götüreceğiz,netten biraz araştırdım özellikle anne bebekle yeterince ilgilenmediği,aralarında bağ kurulamadigi durumlarda kusma artiyormus kendimi çok kötü hissediyorum,ona yetemiyor ve yeterince ilgilenmiyorum diye kendi kendime kızıyorum böyle bir durum yaşayan var mı?
2620 doğduŞahsen ben emziğe alıştırmaya çalışıyorum. Yoksa emzik gibi memede. Hadi büyük olsa 10 dk emer biter emzirme işi. Ama şimdi zaten küçük diye yarım saat bir meme yarım saat diğeri. Gaz faslı derken diğer beslenme geliyorbirde benim kız zayıf doğdu 2950.o yüzden sanki besleniyor gibi geliyor sürekli küçük geliyor gözüme. Senin bebiş kaç kilo doğdu canım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?