Heheheh yaaa :))) kiz derken ben sana dedimCanim cinsiyetle alakasi yok
İnsan ikinci de tecrubeleniyor,daha sakin oluyor,daha endisesiz..
Yani ben oyleyim.
Mesela oglum da pisik bile olsa dunyam basima yikilirdi.
Simdi kizim pisik,krem surup havalandiriyorum, her gun yikiyorum, tamam..
Anne olmanin keyfine daha cok, endiselere daha az zaman ayiriyorum.
İlk zamanlar ogluma yetemicem endisesi ile kendimi didikledim durdum,kizima bir sevgi sozcugu soylerken hep icimden fisildadim.
Sonra baktim abimiz gayet rahat, kardesini seviyor, onun evimize gelmesine cok hazir, olgun..
Bende daha relaks oldum,ikisine de sevgimi gostermeye basladim.
Mesela kizimi emzirirken ogluma kitap okuyorum, ikisini bir uyutuyorum.
Yada oglumdan kan alinacagi zaman cigerim sizlardi, oda da duramazdim.
Simdi en fazla bes dk da bitecek oldugunu biliyor kafamda buyutmuyorum.
Uykusuzluga daha direncliyim.
Bugunler gececek ve bir daha geri gelmeyecek biliyorum.
Bu bilinc ilkinde yoktu.
Endiselere cook zaman harcadim, simdi gereksiz yere beynimi mesgul etmemeye calisiyorum
Amin canım, hepimizi.Heheheh yaaa :))) kiz derken ben sana dedim
Ne güzel yazmissin
Ben sanirim daha soguk kanliyim ya da kan alinacakken mecbur ben duracagim icin dirayetliyim
O kadar haklisin ki hepsi buyuyecek ve geriye kacirdigimiz zamanlar icin biz uzulecegiz...
Allah sizi de nazarlardan korusun
Hangi açıdan zararlı acaba.benim evim özelikle kapalı balkonum feci güneş alıyor .bebisle orda oturuyorduk hep.yazin orayı kullanıyoruz.iki üçkezde bahçeye çıktık kucağımda uyudu yüzü güneş aldi bend seviniyorum d vit. Alıyor diye. bikac gün önce kaş bitiminde beyaz bir leke oluştu.zaten esmer tenli bir bebek diğer kizimdada bu aylarda dudak kenarında oluşmuştu.pigment azlığı esmerlerde güneşten oluyor demişti dr.bu sefer internete bakayım dedim çok kötü hastalıklar çıktı beyaz leke yazınca vitiligo değil daha beter .iki gündür ağla.agla içim çıktı . Sanırım lohusaligi tek geçirmenin sonucu .bu bebekte yapmayacağım dedim ah yine düştüm ayni cendereye.psikologa gideceğim bu gidişle.7güneş olayı çok zararlıymış yenidoğan bebek için bende aynı hatayı yaptım ama ben toplam 5 dk geçirmiyordum en son kontrol de doktoruma sordum zararlı olduğunu kesinlikle önermediğini söyle
Oda sıcakliginda 3 saat, buzdolabinda normal bolmede 3 gun, buzluk kisminda 3 ay demisti bana saglik ocagindaki ebe.Sütünüzü buzdolabi buzlugunda ne kadar süre bekletiyorsunuz?
Hahahah farkettimAmin canım, hepimizi.
Senin soğukkanlıligina hayranım, tanımasam da hissediyorum.
Bu arada loğusa kafası işte, bana kız dediğini anlamamışım
Cay kasigina damlatip veriyorum canim benMerhaba kızlar, çocugum için doktor biogaia gaz damlası verdi. gaz sıkıntısını gidermek için.
Günde 5 damla kullanacak ama agzına bu 5 damlayı nasıl vereceğim bilemiyorum. Agzını açık tutup sabit şekilde beklediği bir zaman olmuyorki
Biberonla beslerken mama içine damlatıp verebilir miyim acaba ?
Veya agzına damlatmak haricinde sizin uyguladığınız alternatif bir yöntem varmı ?
Canım benim kız 17 günlük emzirip arkasına 30 cc veriyorum şuanda. Ben hipp kullanıyorum. Arkasında senin aylarındaki bebekler için 2 ölçek yazıyor ama birde kendi kullandığın mamaya bak istersen. Benim doktorum mamayı yap içir doymazsa bir daha teklif et o şekilde anlayacaksın demişti. Sen arkasındaki aya göre yap baktın doymuyor bir ölçek daha yap kendi ayarlıyacak. Benim ilk kızımda mama ile büyüdü o şekilde ayarladım. Hangi mamayı kullanıyorsun memnunmusun. Ben hipp kullanıyorum. Ve her beslenmesinde kaka yapıyor tabi anne sütünde alıyor hangisi etkiliyor bilmiyorum ama birazda et tut diyorum yediği çıkıyor miniğiminKızlar bebeğini sadece mama ile besleyenler 1 bucuk aylık. Kaç saatte bir kaç cc veriyorsunuz?
Ben kaşık biberonla veriyorum. Uç kısmına damlatiyorum.Merhaba kızlar, çocugum için doktor biogaia gaz damlası verdi. gaz sıkıntısını gidermek için.
Günde 5 damla kullanacak ama agzına bu 5 damlayı nasıl vereceğim bilemiyorum. Agzını açık tutup sabit şekilde beklediği bir zaman olmuyorki
Biberonla beslerken mama içine damlatıp verebilir miyim acaba ?
Veya agzına damlatmak haricinde sizin uyguladığınız alternatif bir yöntem varmı ?
Ben de günlük 600-700 cc arası besliyorum doktorumun önerisiyle. Bugün 1 aylık olduk, gündüzleri 2 saatte 1 60cc, geceleri 3 saatte 1 90 cc veriyorum. Anne sütünü de sağıyorum biberonla veriyorum ama maalesef sütüm az.Kızlar bebeğini sadece mama ile besleyenler 1 bucuk aylık. Kaç saatte bir kaç cc veriyorsunuz?
Aynı benim kızım. Gece belli olmuyor. Bazen uyuyor bazen uyumuyor.Kızlar bu gün benim bızdık hiç yatağında uyumadı, dalıyor yarım saat sonra uyanıp kucak istiyorSıcakta omzumda koala gibi. Aranmıyor, ağlamıyor da uyuyup uyanıyor omzumda. Tam doymadı mı diyorum bezleri de dolu dolu yatağına çivi koyduk sanki kucağına alışmasın diyorlar ee ama mecbur kalıyorum. Gece de böyle devam eder mi
Şöyle bir hesap görmüştümKızlar bebeğini sadece mama ile besleyenler 1 bucuk aylık. Kaç saatte bir kaç cc veriyorsunuz?
Cildinin henüz güneş ışınlarına hazır olmadığını kanser bile yapabilir dedi bende o güne kadar sarılığı için çıkartıyordum ama beş dk fazla değil sarılığa bi faydası olmadığını söyledi isterseniz sizde kendi doktorunuza danışınHangi açıdan zararlı acaba.benim evim özelikle kapalı balkonum feci güneş alıyor .bebisle orda oturuyorduk hep.yazin orayı kullanıyoruz.iki üçkezde bahçeye çıktık kucağımda uyudu yüzü güneş aldi bend seviniyorum d vit. Alıyor diye. bikac gün önce kaş bitiminde beyaz bir leke oluştu.zaten esmer tenli bir bebek diğer kizimdada bu aylarda dudak kenarında oluşmuştu.pigment azlığı esmerlerde güneşten oluyor demişti dr.bu sefer internete bakayım dedim çok kötü hastalıklar çıktı beyaz leke yazınca vitiligo değil daha beter .iki gündür ağla.agla içim çıktı . Sanırım lohusaligi tek geçirmenin sonucu .bu bebekte yapmayacağım dedim ah yine düştüm ayni cendereye.psikologa gideceğim bu gidişle.7
Canım ya..Evet canım kolik teşhisini de doktorun koyması gerekiyormuş zaten, daha çok hiç bir şekilde sakinleşmeyen saatleri olan ağlama krizleri varsa.
Valla bacım öyle bir yazmışsın ki İnan krizden krize gidiyorsunuz sandım ne bileyim hahaYazdıkların öyle düşündürdü.
Bizim teşhis yok ama saatliyiz o saatler aralığında ne yapsak olmuyorBirlikte ağlıyoruz ev içinde gezerken
Maşallah çok tatlı
Aaa evet çok iyi fikir :) teşekkür ederimBen kaşık biberonla veriyorum. Uç kısmına damlatiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?