2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Heheheh yaaa :))) kiz derken ben sana dedim
Ne güzel yazmissin
Ben sanirim daha soguk kanliyim ya da kan alinacakken mecbur ben duracagim icin dirayetliyim
O kadar haklisin ki hepsi buyuyecek ve geriye kacirdigimiz zamanlar icin biz uzulecegiz...
Allah sizi de nazarlardan korusun

Amin canım, hepimizi.
Senin soğukkanlıligina hayranım, tanımasam da hissediyorum.
Bu arada loğusa kafası işte, bana kız dediğini anlamamışım

güneş olayı çok zararlıymış yenidoğan bebek için bende aynı hatayı yaptım ama ben toplam 5 dk geçirmiyordum en son kontrol de doktoruma sordum zararlı olduğunu kesinlikle önermediğini söyle
Hangi açıdan zararlı acaba.benim evim özelikle kapalı balkonum feci güneş alıyor .bebisle orda oturuyorduk hep.yazin orayı kullanıyoruz.iki üçkezde bahçeye çıktık kucağımda uyudu yüzü güneş aldi bend seviniyorum d vit. Alıyor diye. bikac gün önce kaş bitiminde beyaz bir leke oluştu.zaten esmer tenli bir bebek diğer kizimdada bu aylarda dudak kenarında oluşmuştu.pigment azlığı esmerlerde güneşten oluyor demişti dr.bu sefer internete bakayım dedim çok kötü hastalıklar çıktı beyaz leke yazınca vitiligo değil daha beter .iki gündür ağla.agla içim çıktı . Sanırım lohusaligi tek geçirmenin sonucu .bu bebekte yapmayacağım dedim ah yine düştüm ayni cendereye.psikologa gideceğim bu gidişle.7

Amin canım, hepimizi.
Senin soğukkanlıligina hayranım, tanımasam da hissediyorum.
Bu arada loğusa kafası işte, bana kız dediğini anlamamışım
Hahahah farkettim
Ya bende sasiriyorum kendime asiri evhamli ve olaylar olmadan bin senaryo yazip oyle olursa boyle olursa diye uzulen bir insanim
Ama olaylar olunca bir sekilde caresine bakilacak elbet diyip soguk kanli kaliyorum sanirim hic bilmiyorum
Hatta esim kizar olay olmadan daha bin senaryoya on gun uzuluyorsun sonra hic bir sey olmuyor ve sen bosa uzuldugunle kaliyorsun diye

Merhaba kızlar, çocugum için doktor biogaia gaz damlası verdi. gaz sıkıntısını gidermek için.

Günde 5 damla kullanacak ama agzına bu 5 damlayı nasıl vereceğim bilemiyorum. Agzını açık tutup sabit şekilde beklediği bir zaman olmuyorki

Biberonla beslerken mama içine damlatıp verebilir miyim acaba ?

Veya agzına damlatmak haricinde sizin uyguladığınız alternatif bir yöntem varmı ?

Cay kasigina damlatip veriyorum canim ben

Kızlar bebeğini sadece mama ile besleyenler 1 bucuk aylık. Kaç saatte bir kaç cc veriyorsunuz?
Canım benim kız 17 günlük emzirip arkasına 30 cc veriyorum şuanda. Ben hipp kullanıyorum. Arkasında senin aylarındaki bebekler için 2 ölçek yazıyor ama birde kendi kullandığın mamaya bak istersen. Benim doktorum mamayı yap içir doymazsa bir daha teklif et o şekilde anlayacaksın demişti. Sen arkasındaki aya göre yap baktın doymuyor bir ölçek daha yap kendi ayarlıyacak. Benim ilk kızımda mama ile büyüdü o şekilde ayarladım. Hangi mamayı kullanıyorsun memnunmusun. Ben hipp kullanıyorum. Ve her beslenmesinde kaka yapıyor tabi anne sütünde alıyor hangisi etkiliyor bilmiyorum ama birazda et tut diyorum yediği çıkıyor miniğimin

Ben kaşık biberonla veriyorum. Uç kısmına damlatiyorum.

Kızlar bebeğini sadece mama ile besleyenler 1 bucuk aylık. Kaç saatte bir kaç cc veriyorsunuz?
Ben de günlük 600-700 cc arası besliyorum doktorumun önerisiyle. Bugün 1 aylık olduk, gündüzleri 2 saatte 1 60cc, geceleri 3 saatte 1 90 cc veriyorum. Anne sütünü de sağıyorum biberonla veriyorum ama maalesef sütüm az.

Kızlar bu gün benim bızdık hiç yatağında uyumadı, dalıyor yarım saat sonra uyanıp kucak istiyor Sıcakta omzumda koala gibi. Aranmıyor, ağlamıyor da uyuyup uyanıyor omzumda. Tam doymadı mı diyorum bezleri de dolu dolu yatağına çivi koyduk sanki kucağına alışmasın diyorlar ee ama mecbur kalıyorum. Gece de böyle devam eder mi

Aynı benim kızım. Gece belli olmuyor. Bazen uyuyor bazen uyumuyor.

Şöyle bir hesap görmüştüm
Bebeğin kilosu x 150 / 8 (bebek 3 saatte bir besleniyorsa 8) = alması gereken mama miktarı.
Mesela bizden örnek vereyim
5 kiloyuz
5x150/8 = 93 . ortalama 3 saatte bir 90-95 cc diyelim.

Cildinin henüz güneş ışınlarına hazır olmadığını kanser bile yapabilir dedi bende o güne kadar sarılığı için çıkartıyordum ama beş dk fazla değil sarılığa bi faydası olmadığını söyledi isterseniz sizde kendi doktorunuza danışın

Canım ya..

Bizim 5. Gün kontrolünde sarılık 9 çıkmıştı. Doktor kolu bacağı açık olacak şekilde gün ışığında, cam önünde uyusun demişti. Ayrıca Yine kolu bacağı açık, yüzüne gelmeyecek şekilde 5 dk kadar da direkt güneş ışığı alabileceği bir yerde dursun dendi. Cam arkadasından değil yalnız.

Bu konuda da doktorlar aynı fikirde değil demek

selam kızlar pazartesi günü kırkımız çıkıyo kanamam sarı akıntıya dönmüştü kaç gündür bugün tekrar kırmızı kan geliyo pede bulaşmıyo ama peçeteye geliyo silince bayağı bi bu nedir ki acaba regl kanaması mı yoksa doğum kanaması mı devam ediyo anlayamadım ilk çocuğumda da 8 ay boyunca regl olmamıştım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…