2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
16 günlük olduk mastıt sorunum geçen hafta duzelmisti. Bu hafta sağ göğus ucum çatladıgi için emziremedim makineyle sagmak da uyku sersemi zor geldi genelde 5 dakika sagdim bıraktım veee tekrar mastıt oldum bugün. Kırmızı kırmızı da yariklar oluştu. Eskisinden çok daha kötü ağrıyor. Ben ettim siz etmeyin düzenli emzirin ya da sağın yoksa çok acı çekiyorsunuz ateşim çıkarsa sabah doktora..

Maşallah çok tatlıAllah tüm kötülüklerden korusun ..Zamane bebeleri bilge oluyor..O elleri kolları nereye koyacaklarını öyle biliyorlar ki
Hiç sorma bu bebe bizi ters köşe yapar buraya yazıyorum
Beni anlayabileceklerden birisin
17 yıl önce annelik çok acemiliğime geldi
Kaygılanmaktan anneliğin ne olduğunu anlamamışım bile
O kadar pişmanımki
Sütüm yetmedi altı pişti ateşi çıktı falankesin onun bebesi neden daha kilolu söylemesi
Çevreden gelen baskılar
Ne kadar boşmuş
Çok hızlı büyüyorlar ve geçirdiğin her olumsuz anı pişmanlık olarak kalıyor
Bunda olumluya odaklanmak olumsuzu olumluya çevirmek istiyorum
Üç beş gr eksik kilo almış olsun varsın onun çocuğa kadar kavramları bilmiyor olsun varsın mükemel olmasın
Kaygılanmaktan sevmeyi unutuyoruz çoğumuz(sevmekten kastım alıp öpmek değil onu benimsemek mutlu etmek mutlu olmak)
Sevildiğini bilsin sevmeyi bilsin
Bu evlatta tek beklentim bu

O kadar güzel kokuyorki
O kucağa alınca yalanması
Reflex oldunu bişdiğn halde gülmesi ağlaması
Herşeyi çok güzel❤❤❤
Eminim hepside böyle güzeldir

Ayy okurken duygulandım kurban olurum yavruma yaa benimkide kucağıma aliyorum emecegini anliyor gözü parliyor resmen

Kızlar mastıt olan göğsümün sütü kesilmek üzere sagiyorim gelmiyor putur putur ve çok ağrılı napmam lazım

Kızlar mastıt olan göğsümün sütü kesilmek üzere sagiyorim gelmiyor putur putur ve çok ağrılı napmam lazım
Sıcak duş altında masaj tıkanıklığın açılması için sert masaj. Daha sonrasında sıcak- soğuk kompres.
Masaj baştan meme ucuna gelecek şekilde.. ağrılı oluyor ama mecbursun yapmaya :/ sertliği dağıtmayı ve elle sağmayı dene biraz rahatladığını hissedince doluluğun olduğu yere göre farklı pozisyonlarda emzir bol masaj yap ben bu şekilde iki kere mastitin ucundan döndüm olmazsa hastaneye git mutlaka ilerlemesine izin verme. Geçmiş olsun.

Benzer bir durum bende de var. Antibiyotik bir nebze iyileştirdi, ama süt bariz azaldı. Ben kullandığım antibiyotige bagluyorum ve bitince geri gelecek sütüm diye umut ediyorum.

teşekkür ediyorum:) iyiki varsınız :) peki bu gaz damlasının puff şeklinde olanı yok mu acaba ? Mesela d vitamini için kullandığım ilaç pufff şeklinde sıkıyorum ve Rahat oluyor.
Benimde gaz ilaci damla, d vitamini puf seklinde. Ve ilaca ragmen cok gaz sancisi cekiyor. Aksam 7 oldu mu ozellikle
Burasi gercekten de iyi ki var. Ilk cocukve lohusaligim yalniz geciyor, bazen kafayi yicek gibi hissediyorum

Sıcak suyun altinda masaj yapiyorum. Koltuk altindan gogus ucuna olacak sekilde, hafif bastirarak gogusun her tarafindan. Dustan sonra sagma yapiyorum. Sagma yaparken de gene gogus ucuna dogru masaj, ozellikle tikaniklik hissettigim bolgeye. Ardindan da buzluktan cikardigim lahana yapraklarini koyuyorum. Bana iyi gelmisti.

Bebeğim 17 günlük ve aşırı kaka yapıyor. Her bezi kakalı. Anlamadım gitti. Bu şekilde olan varmı. Altını açarken bile hala yapıyor hafif sulu içinde pütürler var. Hem anne sütü hem mama alıyor. Kilo alımı olmayacak diye endişeleniyorum. Varmı aynı durumu yaşayan. Kaka yapsa bir dert yapmasa ayrı dert ne zor iş istediğin kadar tecrübeli ol istersen 10.çpcuk olsun evham hiç bitmiyor.

Benim kızım da çok kaka yapıyor. Günde 15 bazen 20 kere bezini değiştiriyorum ve çoğu da kakalı. 1 ay kontrolünde 1650 gram almıştı.40 günlük olduk. Sadece 2 gündür biraz azaldı. 9-10 bez değiştirmeyece başladım.

Ay inşallah benimkisi de kilo almıştır. Bana hep aynı geliyor minik doğdu çünkü. Eğer kaka beslenmeyi gösteriyorsa besleniyor diyorum ama sanki bu seferde yediği alttan gidiyor kilo alımı olmayacak gibi geliyor. Analık zor zanaat

Bnde güneşe tutuyorum hergun 3-5 di da olsa, yüzüne gelmeyecek şekilde alt kıyafetini çıkarıyorum bacakları güneş gorsun diye. Diğer kizlaeima da aynı şekilde yapmıştım annem beni de 30 sene önce öyle yaparmış güneşe tutma.diyen Dr bnde duymadm valla, burda okuyunca şaşırdım. Güneşin alnında saatlerce gezdirme mi demek istedi acaba

Kızlar bebeğini sadece mama ile besleyenler 1 bucuk aylık. Kaç saatte bir kaç cc veriyorsunuz?
Muhtemelen 90 içer cnm yapa yapa anlarsın. 60 veriyorsan eğer cuk cuk içiyor baktın doymadı gibi bidahakine 90 yap doysa zaten içmez diliyle ittirir. Bizimki 25 günlük 1 hafta öncesine kadar 30 yapiyordum 15-20'filan içiyordu snra birden 30 yetmemeye başladı 60 yaptım 45 falan içti -1-2 gün. Anlarsn onu, verdiğinden 1 ölçek fazla yap içiyorsa o şekilde devam et yok baktin kalıyor mama, o zaman daha az yaparsn. Kaç saat aç kaldığına göre de değişir tabi aslında bu durum

Kızlar günaydin. Göğüs ucunds çatlak oluştu ve gerçeketn cok can acıtıyormuş. En kısa yoldan nasıl iyilesir , emzirmek eziyete dönüşmeye başladi çunku her emmede daha da açilıyor sanki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…