Bende yapıyorum onu ama doktorun tarttığı ile aynı çıkmadı takma kafanaKac kilo almistir diye merakimdan hassas tartiya once ben cikiyorum sonra bebekle cikiyorumcildiricam iki gundur ayni gorunuyor. Hatta biraz azaldi. 3 gun once daha coktu. Umarim bozuktur tartı. Yarin sabah boyumuzu kilomuzu olcturmeye gidiyoruz hayirlisiyla.
Maşallah canım. Benim kız zayıf. 10 gün işinde hem meme hem mama sadece 200 gr almıştı. Bende endişeleniyorum. Bakalım 15 eylülde tekrar kontrolümüz var. Umarım kilo alır o zamana kadarHer bez almada kaka normal sanırım.kilo almaz diye endiselen arkadaşlar bizde iki gün önce bir ay aşısı na gittik 15 günde 700 Gr almis tek anne sütüyle ve neredeyse her bezi kakali
Sürekli emiyorsa sertleşmesine fırsat vermiyordur. 3 saat falan dolunca sertleşiyor benimde.?sürekli emmek isteyince masajla, gezdirmekle vs oyalayıp 2 saati doldurmaya çalışıyorum. Dün benimkide hep memedeydi bırakınca uyanıyordu, hiç dolmadı göğsüm uyumadıkça emzirdim emip uyuyordu kucakta bırakınca ağlayıp uyanıyordu. Ben de doymuyor diyip sağdığım sütlerden vereyim dedim yarısını içti bıraktı, demekki açlıktan değilmiş emmek istiyormuş dedim.o emdikçe geliyordur sütün ama dolmasına fırsat vermediği için şişlik olmuyordur.Herkes göğsünün sertleştiğinden bahsetmiş ama benim yumuşak sütüm yok demek mi bu anlamadım ki. Sürekli emZiriyorum bende ama gece bile 2 saatte semsert olmuyor
Canım bence boşuna evham yapıyorsun. Sağınca 90 çıkıyorsa o daha fazla çekiyordur. Benim yerimde olsan kafayı oynadtırsın demek. Sağınca 5 10 cc bile çıkmıyor. Kızımda memede cebelleşiyor. Ne yapıcaksın aç bırakacak halimde yok mama veriyorum arkasına sakinleşiyor. Süt işi kısmet işi onu anladım. Sabahtan akşama kadar memede ama arttığı falan yok. Emzirdikçe gelir diyorlar ya birde dahada ifrit oluyorum. Ne İlk kızımla işgilenebiliyorum ne iş yapabiliyorum banyoya bile giremedim küçücük üstelik 3 kilo. Demem o ki sütün var stres yapma yaptıkça sütünü etkilerin. Ben artık şifa niyetine ne geliyorsa diyorum ne yapayım.Sutum gelmiyor diye kendimi mastit yspma yolunda ilerliyorum tam gaz. Sabah okudum tum yazismalari. Herkese gecmis olsun. Benim memelerde cok sert, bebek masaj yagiyla masaj yapiyorum. Gece gunduz demiyorum sagiyorum. Daha cok sut gelsin deyip cok sagdigimdan kendi sutumu biberonla vermeye basladim. Ayarini tutturmam gerek. Ama artik en azindan 90 goruyorum sukurler olsun. Anne sutu verebildigim her gun kardir.
Sutum azalinca ac kalmasin diye mamaya yuklendigimden mi biberonla besledigimden mi bilmiyorum ama 2 gundur kusuyor. Gece agzina geliyor. Icim hic rahat degil. Ziplayarak kalkiyorum yataktan. Kafasi hep yan ama insanin ici rahat etmiyor iste. Ne guzel kusmuyordu.
Valla artık var yok hiç bilmiyorum. Emzirdikçe gelir dediler koala gibi yaşıyorum. Yemediğim içmediğim şey kalmadı. Humana, bestlak, promalt ama yok meme ile kavga ediyor. Birde işin kötü yanı göğüs ucum yok hele bir tanesi hiç yok kavga dövüş silikon ile veriyorum. Doyuyor olsa ardınca mamayı vakumlamaz kendini kaybediyor içerken. İlkinde yapmamıştım bunda çok istedim inşallah sütüm çoğalır isterse o zaman 5 yaşına kadar emsin imde o kadar uhtekiSürekli emiyorsa sertleşmesine fırsat vermiyordur. 3 saat falan dolunca sertleşiyor benimde.?sürekli emmek isteyince masajla, gezdirmekle vs oyalayıp 2 saati doldurmaya çalışıyorum. Dün benimkide hep memedeydi bırakınca uyanıyordu, hiç dolmadı göğsüm uyumadıkça emzirdim emip uyuyordu kucakta bırakınca ağlayıp uyanıyordu. Ben de doymuyor diyip sağdığım sütlerden vereyim dedim yarısını içti bıraktı, demekki açlıktan değilmiş emmek istiyormuş dedim.o emdikçe geliyordur sütün ama dolmasına fırsat vermediği için şişlik olmuyordur.
Canım bende doğduktan bir gün sonrayı sayıyorum 1 olarak. 28 temmuz doğumumuz. Bugün kırkıncı günümüz.Bu 40 meselesi aklımı karıştırdı bak şimdi
Kırkınız dün değil miydi nasıl hesapladın canım?
2 gün aramız varmış.
Çarşamba doğduk biz, perşembeyi 1. Gün sayarak geldiğimizde bizim kırk yarın oluyor. Bu şekil değil mi
Bezi kirli mi temiz mi bez kirliyse 200 gr oynuyorKac kilo almistir diye merakimdan hassas tartiya once ben cikiyorum sonra bebekle cikiyorumcildiricam iki gundur ayni gorunuyor. Hatta biraz azaldi. 3 gun once daha coktu. Umarim bozuktur tartı. Yarin sabah boyumuzu kilomuzu olcturmeye gidiyoruz hayirlisiyla.
Al bendende o kadar uyuz oluyorum emdikçe gelicek diyenlere 2 saat memede durur mu çocuk aç işte demekki gelmiyor yok mama verme emdikçe gelir ya he he diyesim geliyor mama vermemek için çok direndim geceleri 3 saat emdi boş memeyi kilo alımı çok az oldu ne derlerse desinler emzirme arkasına mama veriyorum benimde oğlum minnak daha yeni 3200 olduValla artık var yok hiç bilmiyorum. Emzirdikçe gelir dediler koala gibi yaşıyorum. Yemediğim içmediğim şey kalmadı. Humana, bestlak, promalt ama yok meme ile kavga ediyor. Birde işin kötü yanı göğüs ucum yok hele bir tanesi hiç yok kavga dövüş silikon ile veriyorum. Doyuyor olsa ardınca mamayı vakumlamaz kendini kaybediyor içerken. İlkinde yapmamıştım bunda çok istedim inşallah sütüm çoğalır isterse o zaman 5 yaşına kadar emsin imde o kadar uhteki
Canım ne kadarlık oldunuz siz. Birde kaç cc veriyorsun hangi mamadanAl bendende o kadar uyuz oluyorum emdikçe gelicek diyenlere 2 saat memede durur mu çocuk aç işte demekki gelmiyor yok mama verme emdikçe gelir ya he he diyesim geliyor mama vermemek için çok direndim geceleri 3 saat emdi boş memeyi kilo alımı çok az oldu ne derlerse desinler emzirme arkasına mama veriyorum benimde oğlum minnak daha yeni 3200 oldu
Hipp veriyorum eğer sütüm yeterse sabah akşam iki öğün veriyorum 60cc. Doymadığını anladım günler sabah akşam 60cc aralarda 30 cc emzirme arkasına 31 günlüğüz.Canım ne kadarlık oldunuz siz. Birde kaç cc veriyorsun hangi mamadan
İlk tabloda 27 yazıyor Diye öyle sanmıştım canım tamamdır.Canım bende doğduktan bir gün sonrayı sayıyorum 1 olarak. 28 temmuz doğumumuz. Bugün kırkıncı günümüz.
Bende doğumdan 1 hafta sonra tartıda -4 idim. Ne saçma yani zaten çocuk 3,5 doğdu yuvarlama olarak , nerede bunun plesantası suyu artan kan hacmi vs bir de bir hafta sonra tartıldım yaniŞu lohusalik döneminde anladım ki asıl mesele emzirmek emzirmek emzirmek. Hamileyken bile Doğumdan değil de emzirmekten daha çok korkuyorum mesele ediyorum derdim belki de öyle dediğim için böyle oldu. Şimdiki bilgim ilk gün olsa hiç zorlanmazdim. Napalm kısmet, tecrübe..
Bu arada 83 ile bitirmiştim 74 te sabitlendi kilomdaki düşüş. 9 kilo daha fazlam var ilk duruma göre. Kimisi hastaneden eve gelir gelmez 10 kg gitmişti diyor benim sadece 3 kilo girmiştigün gün 74 e düştü şu an sabit sanırım. O da baldirlarima depiladigim gece yemekleri kaynaklı yağlar muhtemelen. Gören bebeği baldırda taşıdım sanir öyle bir üst bacak.
Benim de valla.. 3.300 bebe doğdu zaten ben nasıl - 3 le eve geldim anlamadım. Kanamadan kriz geçirecektim doğumda korkudan karnıma basa basa 2 saatte dogurttular bilincim kapaniyordu oksijen taktılar filan kovayla su bosaldi suyum da cokmus. Hiç anlamadım olayıBende doğumdan 1 hafta sonra tartıda -4 idim. Ne saçma yani zaten çocuk 3,5 doğdu yuvarlama olarak , nerede bunun plesantası suyu artan kan hacmi vs bir de bir hafta sonra tartıldım yani
Emzirince uykusuz kalınca çabuk gidiyor dediler o da yok -8.5 kilo verdim. Hamile kaldığım kilodayım gerisi yok
Şöyle bir kaç kilo daha versem ne güzel olurdu lohusa sendromu mudur nedir baktığım her yerim gözüme batıyor. Halbuki çok değişiklik yok ama rahatsızım
Kızda bnde öyleydim 3200 doğdu ben 2.5 fln vermistmBen oğlumu doğurduğum da hiç kilo vermemiştim,çocuğun kilosu bile düşmemişti.
Kız da 5 kilo verdim,buna şükür
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?