2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Ben doktora aşı konusunu söylediğimde fayda zarar ilişkisini göz önünde tutuyoruz demişti. Yani zararı da var faydası da ama işte her bünyenin bağışıklığı farklı, bazı maddelere alerjik tepki gösteriyor. Benim çocuğuma zararı daha fazla belki. Bunun baştan bir çözümü yolu olmalı. Çok özel bir test sanırım ama immün testi yapılsa. Bilemiyorum.
Ben cuma gidicem aşı için. Alerjik bir tepki verecekse ayrı yapılsa yine verir diye düşünüyorum belki yanlış düşünüyorum. Dediğin gibi bilemiyoruz ki

canım şey sorucam sizin alerjinin belirtisi sadece mukuslu kaka mı yoksa başka belirtilerini gördün mü alerjinin?
Atopik dermatit cildinde kizariklik kuruluk vardi.
Diyetle baya azaldi.
Kanli mukuslu kaka.
Ses kisikligi ve alerjik reaksiyonda kakayla beraber mukuslu kusma.
Ne ararsan var yani

cnm izmirdeyim.
Medicalparka gidiyoruz, cocuk dr u da, alerji dr u da ordan.
Ama burdaki alerji dr u beni tatmin etmedi,ege uni.den prof bakiyorum.
Varmi tanidik onerin.
Benim yeğenim de alerjik bebekti. Kakasını falan bilmiyorum açıkçası ama hemen yanakları tum vucudu kızarıp siserdi. Onlar da 1-2 doktor dolaştılar en son park tip da serdar bey e gitmişlerdi. Ondan çok memnun kaldilar. Ayni zamanda da alerji uzmanıymış. Direkt teshisi koyup tedavi etmişti. Biz lerzan sünneli var alsancak ta ona gidiyoruz ama alerjik bi durum olursa serdar bey benim de aklimda. İstersen bi arastir onu da.

Bende baska dr bakiyorm cnm.
Ne test lazimsa yaptiralim.
Gerekirse erteleyelim.
Ben kati diyet yapmama ragmen tam rahatlamadi cocuk, suan asiyi goze alamiyorum.

O beyazlıklar gitmis. Sarı turuncu gibi kabuk olmuş sanki derisi de kırmızı. Konak bu mu oluyor? Neden olur ki acaba? Zeytinyağı ya da karbonatlı su dediler bi de.
Pazartesi doktora da bir sorayım.
Ben neden oluyor diye baktığımda bir kaç şey gördüm. Birisi o ön kısma çok fazla narin davranıp yeterince durulanmaması, diğeri şampuanı doğrudan başına sıkmak, bir başkası cildin fazla kuruması. Daha okusam başka sebepler de çıkardı eminim.
Doktora sorduğumda konak için şampuanlar var ama her bebekte etkili olmuyor biz zeytinyağı öneriyoruz dedi (Ankara Üniversitesinde takipteyiz bu arada) ben de zeytinyağı ile yumuşattım. Sararıp kalınlaşan kısımlar da oldu birkaç uygulamada onlar da gitt. Bazısını elimle soydum.

Bende baska dr bakiyorm cnm.
Ne test lazimsa yaptiralim.
Gerekirse erteleyelim.
Ben kati diyet yapmama ragmen tam rahatlamadi cocuk, suan asiyi goze alamiyorum.
A sen şimdiden reaksiyon görüyorsan bence de ertele. Metehan'da şu an tepki yok. Dışkısı biraz mukuslu ama löp mukus değil anne sütü kaynaklıdır diye düşünüyorum. Biraz da cildinde kuruluk var. Ona da krem kullanıyorum. Küçük kızım alerjikti. İster istemez bir tedirginlik var ama inşallah korktuğum olmaz. Sen hangi şehirdeydin? Hacettepede Özge Hoca, Ümit hoca var randevu almak çok zor ama

Sagolasin canim,aklimda olsun.
Medicaldeki dr da docent ama bir yere varamadik.
Buyudukce de endiseleniyorum ek gida zamanj var, onumizde asilar var enkorktugum.
Cunku icerigi mechul..
Allahhicbir bebise dermansiz dert vermesin,sifa bekleyen hepsine sifa versin
Ben daha evel yasadigim halde oglumda, yine de esimle cok uzuluyoruz, hemen baska dr aradik, moralimiz bozuldu

Kuzu ben izmir deyim.
Egeye bakicam yarin,randevu yuksek ihtimal bulamicam,o yuzden ozele gidicem.
Ozel prof a gideriz dedik esimle,cozup yol gostersin insallah

Dene canim sen bi. Bazen uzmanlar proflardan daha iyi teshis koyabiliyo. Ablamlar da profa falan gittiler ama fayda etmemisti. Ben de endokrinde ozellikle senelerce gittim. Doc proftan daha iyi oldugunu gordm yani titre cok bakmiyorum. İnsallah bulursunuz sifasini. Alerji anneye de zor bebege de zor. Ben de beslenme uzmani aradm ama sanirim lerzan hnm a gtmeye devam etcm simdilik pek bulamadim.

Kuzu ben izmir deyim.
Bu arada ege unv en son duydugum kadariyla sadece corona tedavisi uyguluyormus. Ama yine de aramakta fayda var. Ben de kulaktan duydum çünkü.

Kuzu ben izmir deyim.
İnşallah işinin ehli birine denk gelirsiniz. Alerji konusunda gerçekten doğru kişiyi bulmak çok zor oluyor. İnşallah yavru da en kısa sürede atlatır.

cnm izmirdeyim.
Medicalparka gidiyoruz, cocuk dr u da, alerji dr u da ordan.
Ama burdaki alerji dr u beni tatmin etmedi,ege uni.den prof bakiyorum.
Varmi tanidik onerin.
Facedeki alerji platformuna baktın mı hiç orda izmirde önerisi olan vardır illa ki.

Arkadaşlar bebeğimin sol bacağı çok az da olsa diğerine göre daha etli doktora gittik fakat çok az bir farklılık olabileceğini önemli bir şey olmadığını söylediler..Bebeğim kilo aldıkça fark ettim.
Sizler de bebelerinizde böyle bir farklılık görüyor musunuz ?

canım aşıdan kaynaklandığını düşünüyorum cuma günü aşıdan beri çok huysuz ben de sebebi o olabilir diye düşünüyorum
Bir de burun temizligi lazim olabilir. Kis aylarinda burunlari mukusl0a dolabiliyor. Rahat nefes alamamalari emmelerini de etkiliyor. Ama bence bebegin memeyi cekip cekip birakmasindaki en buyuk sebep genelde gaz ya da sutun yeterli gelmemesi oluyor.

Benim kızımda da var ama bizde sağ taraf bir tık daha etli,bazen boğum farkida olabiliyor,iki bacaktada aynı yerde boğum yoksa,boğum olan bacak daha etli gorunuyor,diye düşünüyorum.Ama tam da emin degilim tabi.Esim not al doktora soralım dedi.

Gunaydin kızlar

Eşim ve ben çok ağır grip geciriyoruz,hatta covid mi olduk diye testte verdi eşim negatif çıktı,demekki grip dedik.Kizimin ateşi yok ama aşırı huzursuz,kakası yeşil,doğru dürüst uyumuyor ağrıdan yüzünü gözünü hep çizmiş,doktora götürmek de istemiyorum ateşi çıkmadan,ateş yoksa ağrıları için calpol vereyim mi bilemedim kızlar.

Günaydın kızlar
Doktorumuz önceki 2 haftada temaslı olduğu için randevumuz iptal olmuş bugün ise tam evden çıkacaktık telefon geldi, doktor bu sefer pozitif çıkmış randevular 2 hafta daha iptal.
Çok sinir oldum duruma ya. İlaç kullanıyoruz zaten. Tek gastroenteroloji doktoru var. Dozu ne olacak, işe yaradı mı? Devam etmemiz gerekiyor mu hiç bir şey bilmiyoruz, maile de cevap gelmiyor. Sabır vallahi sabır. Aşıyı da olamamıştık değerleri etkilenmesin diye. Bugün gidip yaptırıcaz artık, çıkarsa da 2 haftaya düşer heralde. Ona da öğleden sonra gideriz uyanınca.

Bebeğiniz aştı bunu naptınız acaba

Günaydın..
Canım Teşekkür ederim . Daha önce boğumlarda farklılık gözlemliyordum 2 ay civarı şimdi üst bacak boğumu teke düştü ve dengeli duruyor.
Kalça çıkığı için doktor tekrar ultrason istemedi elle muayene etti sorun görmedi canım.

Ben bilekten üst bacağa kadar farklılığı bariz görüyorum.Doktor çok az olabilir diyor ama nete bakınca o kadar olumsuz şeyler okuyorum ki ..İnşallah sıkıntılı bir durum değildir.

Çok geçmiş olsun size de..Bebeğinin gazı olabilir mi yada diş etleri kaşınıyor olabilir .Eli ağzında ve yüzündeyse sürekli diş sancısı olabilir.
Biz de benzer şeyler yaşadık dişi mahvetti çocuğu

Diş için bir şey kullanmıyorsanız te..gil diye doğala yakın granüllü rahatlatıcı bir takviye var ilaç değil yani deneyebilirsiniz.
Ama Calpol vermek istiyorsan aşı da ateşi olmuştu çay kaşığının yarısı kadar verince çocuk çok rahatlamıştı. Hatta yarısı bile değil nerdeyse kaşığın ucu kadar vermiştim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…