2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Öncelikle çok geçmiş olsun. Doğa diş ağrısı yaşadığında parmağımla damaklarini kasırken ısırmaya çalıştığında anlıyorum. Parmağımı tutup ağrıyan yere doğru çekiyor ve daha sert ısırıyor. Masajla rahatlamadıysa ve çok huysuzsa sakinlestiremiyorsan azcik calpol veriyorum. Doktorumuzda öyle demişti ağrı çekmesine gerek yok diye. Rahatlıyor çocuk.

simdilerde hepimuz toparladik ama ilk aylar cok zordu. En azindan ben cok zorlanmistim. Bu capsi gorunce o zmnlar aklima geldi gulumsedim.

Tek istedigim evden cikmak,
Yetiskin sohbetlerine ihtiyacim var,
Bazen kendimi cok basarisiz hissediyorum,
Hicbir kiyafetim olmuyor,
Her yanim agriyor,
Cok duygusalim,
Bir daha ne zaman yeniden uyumaya baslicam

Canim bence o 1 cm e yakın gördüğün farklılık kalça durup pozisyonundan kaynaklıdır. Doktor ölçtüyse aynıysa bir sorun yoktur bence. Bende bazen sağ sol bacak boyunda eşitsizlik görüyorum çocuğu düzeltip iki topuğu birleştirip bakıyorum ama bazen poposu hafif kaldırınca yada kaydırınca eşit çıkmıyor bazen eşit çıkıyor. Nette en uç örneklerde bulunuyor. Insanın morali bozuluyor resmen. Artık bir sorunda hiç nete bakmıyorum direk msjla doktora soruyorum. Bence gönlünü ferah tut

Son düzenleme:
Ilk aylar evet çok zordu ne yapacağımızı nasıl yapacağımızı bilmiyorduk onun korkusu endişesi vardı şimdi tecrubelendik ama yazılanların hepsini ben şuan atlatamadim hala evden çıkmak yetişkin (eşim haric) birileriyle böyle oturup kahve eşliğinde sohpet etmek istiyorum. Yaklaşık 2 aya yakın sadece doktor kontrolü için dışarı çıkıyorum. Ailelerle görüntülü görüşüyoruz evde can sıkıntısından yemeye fena sardım her gün hamurişi her gün tatlı doymak bilmiyorum eşimle kilolarımız yakında başa baş gelir öyle olunca hicbir kıyafetim olmuyor durmak ve susmak bilmeyen bebeğim sürekli kucağımda öncelikle bel ve kol olmak üzere tüm vücudum ağrıyor. Duygu durumun genelde bebişe göre o gülünce gülüyor ağlayınca oturup bende ağlamak istiyorum ama ne mümkün uyku mu pencereme konan kus gibi hop geliyor ve gidiveriyor hele hele bu ara bize pek uğrayan birşey değil

Teşekkür ederim Kızlar sağolun inşallahh

Kızlar emzik alacağım.
(Gerçi sadece uykuya geçerken emiyor bıraktırma niyetimde var ama şuan göze alamıyorum)
Sorum şu bibs almayı düşünüyorum 0-6 ay olanı önermiştiniz değil mi? Ona göre sipariş vericem. Tutmamasını da göze aldım. Daha çok sevme ihtimali aklımı kurcalıyor.

Son düzenleme:
Selam herkese. Kontrolden çıktık şimdi. Herşey yolunda

Demire başlıyoruz ocean microfer damla verdi. Sağlık ocağının verdiğini önermiyorum içinde katkı maddesi var paraben dedi. Hem de kabızlık yapabilir dedi. Kilosu kadar damla olacak şekilde emzirmeden yarım saat önce ya da sonra olursa kusma yapmazmış.

Geçtiğimiz ay kontrolde önümüzdeki ay tadımlara başlayacağız demişti ama bugün kilo alımı normal olduğu için başlatmıyoruz dedi.

Başındaki sarı döküntüler konakmış. Dediğiniz gibi haftada en fazla 2 kere şampuanla yıka. O günlerde de öncesinde zeytinyağı sürüp yarım saat bekleyeceğim ve ince tarakla tarayacağım. Zamanla düzelecekmiş.

bendimm verem aşısını sordum. İltihaplanıp sarı akıntı da yapabilir şişip kızarabilir normal dedi.

0-6 ay aldım ben canım 4,5 aylığız zaten kullanım süresi 4-6 hafta diyor.

Bu arada biz demire başlayacaktık doktor başlayalım dedi bende bundan yaklaşık 1 ay önce kan testinde demiri yüksek çıkmıştı dedim, evet demir depoları dolu o zaman şimdi başlamayalım dedi

dedim tekrardan bir tahlil yapalım isterseniz gerek yok 6.ayda ben zaten isteyeceğim dedi... demire ihtiyacı olan bebekler az solgun görünürmüş sizde öyle bir durum yok dedi başlamadık ama içimde kaldı başlasamıydık ki

Benim minnakin ayakları hep terli çorapları hep nemli neden ki bilen duyan var mı
Ankee kundak tan çıkınca sicramalarla baş edebildi mi elini yüzüne götürüp uyandırıyor bazen bizimki

+1
Bilmiyorum.

Kız bende mirune kim dan diye geldi diyorum ahaha
Benim favorim kendim için; hala ve hala ne zaman yeniden (kesintisiz) uyuyacağım

Bilemedim sanki White Mocha dediği gibi (yanlış hatırlamıyorsam tabi) Avent küçük gelmeye başladı.
O yüzden bibs için emin olamadım, sorayım dedim
Sen bilirsin canı bence 0-6 al diğeri de çok büyük gelebilir bilemedim.
Canı doktorun öyle dediyse başlama bence. Biz tahlil yaptırmadık gerçi direkt başlattı.

Benim minnakin ayakları hep terli çorapları hep nemli neden ki bilen duyan var mı
Ankee kundak tan çıkınca sicramalarla baş edebildi mi elini yüzüne götürüp uyandırıyor bazen bizimki
Bizim de ayaklari nemli oluyor. Internette merabolik sorunlar vs kotu seyler yaziyor. Ben corap terletiyodur deyi geçmeyi daha mantikli buluyorum

yok be canım
ilk iki gün mis gibiydi işte dün hiiiç uyumadı
bugün uyumazsa yine kundak yapıcam

Bazı kisilerin ismi mi değişti diğerlerini yeni öğrenmeye başlamıştım.nasil anlayacağım?

Bebiş te göz kayması olan biri vardı sanki.biz bugün göz kayması için göz Dr una gittik .biraz hipermetropi varmış zaten bebeklerde oluyormuş 2.5 Muş derecesi şimdilik bekleyelim dedi.6 ay sonra birdaha çağırdı.kontrole ablasının 1 yaşında geçmişti ondan sakince! beklemeye çalışacağım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…