Canım Aile Hekimliğine durumu anlatsan o testleri, en azinda karaciğer testlerini yapamazlar mı ? ona göre bir karar alırdın .Günaydın kızlar
Doktorumuz önceki 2 haftada temaslı olduğu için randevumuz iptal olmuş bugün ise tam evden çıkacaktık telefon geldi, doktor bu sefer pozitif çıkmış randevular 2 hafta daha iptal.
Çok sinir oldum duruma ya. İlaç kullanıyoruz zaten. Tek gastroenteroloji doktoru var. Dozu ne olacak, işe yaradı mı? Devam etmemiz gerekiyor mu hiç bir şey bilmiyoruz, maile de cevap gelmiyor. Sabır vallahi sabır.Aşıyı da olamamıştık değerleri etkilenmesin diye. Bugün gidip yaptırıcaz artık, çıkarsa da 2 haftaya düşer heralde. Ona da öğleden sonra gideriz uyanınca.
Hiç dikkat etmedim, duymadım da çevremden ama aklıma şu geliyor. Şimdi yeni yeni hareketlenmeye başlıyorlar ya. Acaba bir bacağını daha fazla hareket ettirmiş olabilir mi? Saçma belki ama ilk bu geldi aklımaArkadaşlar bebeğimin sol bacağı çok az da olsa diğerine göre daha etli doktora gittik fakat çok az bir farklılık olabileceğini önemli bir şey olmadığını söylediler..Bebeğim kilo aldıkça fark ettim.
Sizler de bebelerinizde böyle bir farklılık görüyor musunuz ?
Ben hiç nete bakmadim ama olumsuz olabileceğini de düşünmedimGünaydın..
Canım Teşekkür ederim . Daha önce boğumlarda farklılık gözlemliyordum 2 ay civarı şimdi üst bacak boğumu teke düştü ve dengeli duruyor.
Kalça çıkığı için doktor tekrar ultrason istemedi elle muayene etti sorun görmedi canım.
Ben bilekten üst bacağa kadar farklılığı bariz görüyorum.Doktor çok az olabilir diyor ama nete bakınca o kadar olumsuz şeyler okuyorum ki ..İnşallah sıkıntılı bir durum değildir.
Ya bilmiyorum ki,diş mi acabaÇok geçmiş olsun size de..Bebeğinin gazı olabilir mi yada diş etleri kaşınıyor olabilir .Eli ağzında ve yüzündeyse sürekli diş sancısı olabilir.
Biz de benzer şeyler yaşadık dişi mahvetti çocuğu
Diş için bir şey kullanmıyorsanız te..gil diye doğala yakın granüllü rahatlatıcı bir takviye var ilaç değil yani deneyebilirsiniz.
Ama Calpol vermek istiyorsan aşı da ateşi olmuştu çay kaşığının yarısı kadar verince çocuk çok rahatlamıştı. Hatta yarısı bile değil nerdeyse kaşığın ucu kadar vermiştim.
Canım çok sağol Ortopedi Doktoruda öyle şeyler dedi fakat bilemiyorum. Doktor mezura ile ölçtü ayni çıkiyor fakat cocuk normal durunca 1cm' e kadar farklılığı görüyorum. Netten bakınca tek taraflı büyüme falan diyor açıkçası biraz korktum.Hiç dikkat etmedim, duymadım da çevremden ama aklıma şu geliyor. Şimdi yeni yeni hareketlenmeye başlıyorlar ya. Acaba bir bacağını daha fazla hareket ettirmiş olabilir mi? Saçma belki ama ilk bu geldi aklıma
Çok geçmiş olsun. Ben geçen hafta ağır bir soğuk algınlığı başlangıcındayken hemen kendime müdehale ettim. Size de tavsiye ediyorum.Gunaydin kızlar
Eşim ve ben çok ağır grip geciriyoruz,hatta covid mi olduk diye testte verdi eşim negatif çıktı,demekki grip dedik.Kizimin ateşi yok ama aşırı huzursuz,kakası yeşil,doğru dürüst uyumuyorağrıdan yüzünü gözünü hep çizmiş,doktora götürmek de istemiyorum ateşi çıkmadan,ateş yoksa ağrıları için calpol vereyim mi bilemedim kızlar.
Canım sizin ki boğumlardan dolayi öyle görünüyor olabilir. Bebek kilo aldıkça o düzeliyor.Ben hiç nete bakmadim ama olumsuz olabileceğini de düşünmedimşimdi kafama takacak bir şey daha çıktı bizim bilekten değil kasik bölgesine yakın sağ bacakta boğum var,sol bacakta boğum yok,boğum olan yer daha etli duruyor.Kalca ultrasyonu çektirdik bir sikinti yoktu ama boğum farki var
Ya bilmiyorum ki,diş mi acabaÇarşamba dört ay kontrolümüz vardi,doktor ağzına da baktı,dişle ilgili bir şey olsa söylerdi herhalde,ama bilemedim şimdi
İnşallah büyüme faktörlü bir durumdur. İnternete bakıyoruz hepimiz ama cidden çok korkutucu şeyler çıkıyor hep. En iyisi bir süre daha gözlemlemek sanırımCanım çok sağol Ortopedi Doktoruda öyle şeyler dedi fakat bilemiyorum. Doktor mezura ile ölçtü ayni çıkiyor fakat cocuk normal durunca 1cm' e kadar farklılığı görüyorum. Netten bakınca tek taraflı büyüme falan diyor açıkçası biraz korktum.
Sağol canım aynen biraz daha gözlemleyeceğim..İnşallah büyüme faktörlü bir durumdur. İnternete bakıyoruz hepimiz ama cidden çok korkutucu şeyler çıkıyor hep. En iyisi bir süre daha gözlemlemek sanırım
Canım ya mesajını sağlık ocağından sonra gördüm İnan aklıma gelmedi bir de düşmüş olsa bile doktorun haberi olmadan bırakmak doğru olmazdı sanırım ilacı :/ Belki doz azaltmak vs gerekiyordur emin olamıyorum ki. Aşımızı olduk bakalım..Canım Aile Hekimliğine durumu anlatsan o testleri, en azinda karaciğer testlerini yapamazlar mı ? ona göre bir karar alırdın .
aaa bizimkinin hep başı sıcak bu aralarCanım sizin ki boğumlardan dolayi öyle görünüyor olabilir. Bebek kilo aldıkça o düzeliyor.
Diş olabilir canım artık başlaması lazım eli ağzına gidiyorsa, ağzı sulanıyorsa, eli ile sürekli kafasını gözünü kulağını ovuyorsa diştir canım. Bir de Ateşi olmaz ama başı sıcacık olur..
ay hadi lütfen güzel haberlerle gelin 21 aralıktan sonra.Canım ya mesajını sağlık ocağından sonra gördüm İnan aklıma gelmedi bir de düşmüş olsa bile doktorun haberi olmadan bırakmak doğru olmazdı sanırım ilacı :/ Belki doz azaltmak vs gerekiyordur emin olamıyorum ki. Aşımızı olduk bakalım..
Randevuda açılmış tekrar 21 aralık a aldık.
Sağlık olsun canım..Bir hafta kalmış kontrole ben değerlerin standart düzeye indiğini düşünüyorum. Güzel haberler vereceksin inşallah..Canım ya mesajını sağlık ocağından sonra gördüm İnan aklıma gelmedi bir de düşmüş olsa bile doktorun haberi olmadan bırakmak doğru olmazdı sanırım ilacı :/ Belki doz azaltmak vs gerekiyordur emin olamıyorum ki. Aşımızı olduk bakalım..
Bizim ki 5 ay 8 günlük olunca bazı şeyleri ister istemez önceden yaşıyoruz. Diş kaşıntısı, sancısı başladığından beri özellikle akşamları başı ısınıyor bi hararet basıyor çocuğu..Sonra toparlıyoraaa bizimkinin hep başı sıcak bu aralar
hatta demin annemle konuştuk başı sıcaktı dedi ölçmüş 36 imiş ateşi. herhalde fazla giydirdim dedi hatta
demek dişten olabilir, bunu hiç bilmiyordum
ya bi de bizimki şimdi kundağı bıraktım ondan mı tam emin değilim ama ayaklarını yukarı doğru kaldırıyor sürekliBizim ki 5 ay 8 günlük olunca bazı şeyleri ister istemez önceden yaşıyoruz. Diş kaşıntısı, sancısı başladığından beri özellikle akşamları başı ısınıyor bi hararet basıyor çocuğu..Sonra toparlıyor
Geçen gün bizde üstünde pantolon varken farkettik sol bacak daha kalın geldi ama duruşundandır dedim açıkçası endişe etmedim ...Arkadaşlar bebeğimin sol bacağı çok az da olsa diğerine göre daha etli doktora gittik fakat çok az bir farklılık olabileceğini önemli bir şey olmadığını söylediler..Bebeğim kilo aldıkça fark ettim.
İnternete bakmıyorum ben hiç hepş aşırk kötü senaryolar varİnşallah büyüme faktörlü bir durumdur. İnternete bakıyoruz hepimiz ama cidden çok korkutucu şeyler çıkıyor hep. En iyisi bir süre daha gözlemlemek sanırım
Hadi çok geçmiş olsun canım, inşallah ateşsiz geçerCanım ya mesajını sağlık ocağından sonra gördüm İnan aklıma gelmedi bir de düşmüş olsa bile doktorun haberi olmadan bırakmak doğru olmazdı sanırım ilacı :/ Belki doz azaltmak vs gerekiyordur emin olamıyorum ki. Aşımızı olduk bakalım..
Canim aynı durumu uzun süredir yaşıyoruz. Emerken bir anda kolunu bacağını açıp geriye doğru geriyor ağlayacak hale geliyor. Hemen çekiyorum memeden kaldırıyorum. Biberon eksik kullanmıyoruz ve meme reddi olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Bazen etrafta dikkatini çeken birşey oluyor ona tepki veriyor bazen gaz sancısı oluyor bazen de karnı tok olduğu için yapıyor bazen de uykusu olduğunda. Oynatıyorum sonra yeniden memeyi teklif ediyorum bazen çok güzel emiyor bazen yine aynısını yapıyor o zaman yine oyun moduna dönüyoruz. Karnı açıkinca güzel emiyor.kızlar benim bebiş de emerken bir anda çığlık atarak kendini geriye atıyor ve ağlamaya başlıuor. doğru düzgün emmiyor. aç olduğu için uykuya da dalamıor. napacağımı şaşırdım öneriis olan?
Açıkçası hiç detaylı bakmadım. Bir sorun olsaydı kalça ultrasonunda çıkardı diye düşünüyorum. Bir bacağını daha aktif kullanabilir belki ondan sebep olabilir.Arkadaşlar bebeğimin sol bacağı çok az da olsa diğerine göre daha etli doktora gittik fakat çok az bir farklılık olabileceğini önemli bir şey olmadığını söylediler..Bebeğim kilo aldıkça fark ettim.
Sağol canım öneriler içinÇok geçmiş olsun. Ben geçen hafta ağır bir soğuk algınlığı başlangıcındayken hemen kendime müdehale ettim. Size de tavsiye ediyorum.
Sabah ve akşam kaynamış suya ıhlamur koyup 6-7 dk demlendirin. Süzüp içine bir tatlı kaşığı bal ve yarım limon sıkın için. Varsa suyu elma kabuğu ile kaynatın. Ama ıhlamur kaynamasın demlensin sadece. Balı da çok sıcakken eklemeyin biraz ılısın.
Bir de 2 bardak suya 2 yemek kaşığı beyaz dut kurusu ekleyip 5-6 dk kaynatın (kaynadıktan sonra 5-6 dk olacak daha kısa veya uzun sürmeyecek) birer bardak aç karna için. Hem enerji verir hem kısa sürede toparlanmanızı sağlar.
Kızlarım da hasta olmuşlardı hemen ballı limonlu ıhlamurla 3 günde toparladık. Size de şifa olsun inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?