2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Canım Aile Hekimliğine durumu anlatsan o testleri, en azinda karaciğer testlerini yapamazlar mı ? ona göre bir karar alırdın .

Hiç dikkat etmedim, duymadım da çevremden ama aklıma şu geliyor. Şimdi yeni yeni hareketlenmeye başlıyorlar ya. Acaba bir bacağını daha fazla hareket ettirmiş olabilir mi? Saçma belki ama ilk bu geldi aklıma

Ben hiç nete bakmadim ama olumsuz olabileceğini de düşünmedimşimdi kafama takacak bir şey daha çıktı bizim bilekten değil kasik bölgesine yakın sağ bacakta boğum var,sol bacakta boğum yok,boğum olan yer daha etli duruyor.Kalca ultrasyonu çektirdik bir sikinti yoktu ama boğum farki var
Ya bilmiyorum ki,diş mi acaba Çarşamba dört ay kontrolümüz vardi,doktor ağzına da baktı,dişle ilgili bir şey olsa söylerdi herhalde,ama bilemedim şimdi

Hiç dikkat etmedim, duymadım da çevremden ama aklıma şu geliyor. Şimdi yeni yeni hareketlenmeye başlıyorlar ya. Acaba bir bacağını daha fazla hareket ettirmiş olabilir mi? Saçma belki ama ilk bu geldi aklıma
Canım çok sağol Ortopedi Doktoruda öyle şeyler dedi fakat bilemiyorum. Doktor mezura ile ölçtü ayni çıkiyor fakat cocuk normal durunca 1cm' e kadar farklılığı görüyorum. Netten bakınca tek taraflı büyüme falan diyor açıkçası biraz korktum.

Çok geçmiş olsun. Ben geçen hafta ağır bir soğuk algınlığı başlangıcındayken hemen kendime müdehale ettim. Size de tavsiye ediyorum.
Sabah ve akşam kaynamış suya ıhlamur koyup 6-7 dk demlendirin. Süzüp içine bir tatlı kaşığı bal ve yarım limon sıkın için. Varsa suyu elma kabuğu ile kaynatın. Ama ıhlamur kaynamasın demlensin sadece. Balı da çok sıcakken eklemeyin biraz ılısın.
Bir de 2 bardak suya 2 yemek kaşığı beyaz dut kurusu ekleyip 5-6 dk kaynatın (kaynadıktan sonra 5-6 dk olacak daha kısa veya uzun sürmeyecek) birer bardak aç karna için. Hem enerji verir hem kısa sürede toparlanmanızı sağlar.
Kızlarım da hasta olmuşlardı hemen ballı limonlu ıhlamurla 3 günde toparladık. Size de şifa olsun inşallah

Son düzenleme:
Canım sizin ki boğumlardan dolayi öyle görünüyor olabilir. Bebek kilo aldıkça o düzeliyor.

Diş olabilir canım artık başlaması lazım eli ağzına gidiyorsa, ağzı sulanıyorsa, eli ile sürekli kafasını gözünü kulağını ovuyorsa diştir canım. Bir de Ateşi olmaz ama başı sıcacık olur..

İnşallah büyüme faktörlü bir durumdur. İnternete bakıyoruz hepimiz ama cidden çok korkutucu şeyler çıkıyor hep. En iyisi bir süre daha gözlemlemek sanırım

Canım Aile Hekimliğine durumu anlatsan o testleri, en azinda karaciğer testlerini yapamazlar mı ? ona göre bir karar alırdın .
Canım ya mesajını sağlık ocağından sonra gördüm İnan aklıma gelmedi bir de düşmüş olsa bile doktorun haberi olmadan bırakmak doğru olmazdı sanırım ilacı :/ Belki doz azaltmak vs gerekiyordur emin olamıyorum ki. Aşımızı olduk bakalım..
Randevuda açılmış tekrar 21 aralık a aldık.

aaa bizimkinin hep başı sıcak bu aralar
hatta demin annemle konuştuk başı sıcaktı dedi ölçmüş 36 imiş ateşi. herhalde fazla giydirdim dedi hatta
demek dişten olabilir, bunu hiç bilmiyordum.

ay hadi lütfen güzel haberlerle gelin 21 aralıktan sonra.
zaten 21 aralıktan sonra geceler kısalmaya gündüz uzamaya başlıyor, darısı başınıza olsun inşallaaaaah.

Sağlık olsun canım..Bir hafta kalmış kontrole ben değerlerin standart düzeye indiğini düşünüyorum. Güzel haberler vereceksin inşallah..
Aşınızı olmuşsunuz.. Bugünü ateşsiz, ağrısız atlatsın kuzu.

dün yine hiç uyumadık
uzun zamandır iki gecedir böyleyiz.
hatta dün gece o kadar uyumadı ki yatırdım kendi yatağıma mıkır mıkırdı ağla hadi bakalım dedim.
Mıkırdanıyordu ağlamaya başladı ama zorla ağlıyor yani aldım bir beş sn sonra kucağıma, gülüyor.
O kadar ağlayası yok yani, tam bir oyuncu şebek oldu başımıza ama gece 12den sonra nedense...
3 te uyudu sonra 5 te yine bir mıkırdanmalar, 6 buçukta emzirdim ama nasıl lökür lökür içiyor normalde zoraki içer.
Yeter ki uyumasın, tek kalmasın.
bitti koydum beşiğine falan, işe çıktım annem aradı hemen kalkmış.
Off bu ne enerji arkadaş, bakalım yürümeye başlayınca artık ne içsem neler yapsam da yetişsem bu çocuğa hiç bilmiyorum.

aaa bizimkinin hep başı sıcak bu aralar
hatta demin annemle konuştuk başı sıcaktı dedi ölçmüş 36 imiş ateşi. herhalde fazla giydirdim dedi hatta
demek dişten olabilir, bunu hiç bilmiyordum
Bizim ki 5 ay 8 günlük olunca bazı şeyleri ister istemez önceden yaşıyoruz. Diş kaşıntısı, sancısı başladığından beri özellikle akşamları başı ısınıyor bi hararet basıyor çocuğu..Sonra toparlıyor

ya bi de bizimki şimdi kundağı bıraktım ondan mı tam emin değilim ama ayaklarını yukarı doğru kaldırıyor sürekli
gaz gibi de değil yukarı kaldırıp atıyor uykusunda sonra uyanmıyor da aslında ama mıkır mıkır
bilemedim yaa neden öyle acaba

Geçen gün bizde üstünde pantolon varken farkettik sol bacak daha kalın geldi ama duruşundandır dedim açıkçası endişe etmedim ...

İnşallah büyüme faktörlü bir durumdur. İnternete bakıyoruz hepimiz ama cidden çok korkutucu şeyler çıkıyor hep. En iyisi bir süre daha gözlemlemek sanırım
İnternete bakmıyorum ben hiç hepş aşırk kötü senaryolar var

Hadi çok geçmiş olsun canım, inşallah ateşsiz geçer
Benim kafam şu rota aşısına bozuldu yaaa hala kaka yok

Canim aynı durumu uzun süredir yaşıyoruz. Emerken bir anda kolunu bacağını açıp geriye doğru geriyor ağlayacak hale geliyor. Hemen çekiyorum memeden kaldırıyorum. Biberon eksik kullanmıyoruz ve meme reddi olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Bazen etrafta dikkatini çeken birşey oluyor ona tepki veriyor bazen gaz sancısı oluyor bazen de karnı tok olduğu için yapıyor bazen de uykusu olduğunda. Oynatıyorum sonra yeniden memeyi teklif ediyorum bazen çok güzel emiyor bazen yine aynısını yapıyor o zaman yine oyun moduna dönüyoruz. Karnı açıkinca güzel emiyor.

Açıkçası hiç detaylı bakmadım. Bir sorun olsaydı kalça ultrasonunda çıkardı diye düşünüyorum. Bir bacağını daha aktif kullanabilir belki ondan sebep olabilir.

Sağol canım öneriler içindut kurusu dışında hepsini denedim.Simdi eşime aldırdım dut kutusundan yapayım hem bol bol da süt yapıyormus,şifa olsun ikimizede.

Hellogg millet. Umarim iyisinizdir, sagliginiz sihhatiniz yerindedir. Bol bol kaka fotografi konuşmuşsunuz ama kimse atmamış. Benim çocuğum kaka yapinca dunyalar benim oluyor. Pirtlayinca gulumsuyorum kaka yapinca havalara ucuyorum. Atmaktan çekinmem atarsaniz tiksinmem. Cok açıklayıcı bir mesaj oldu. Bol kakali gunler dilerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…