Teşekkür ederimbu arada
bizde bir uyku tulumu vardı
şu tarz bir şey böyle büyüktü
neyse bizim çocuk pat pat ayaklarını kaldırıp atıyor, yorgan üstünde kalmıyor diye bunu kullandım dün gece.
hem güzel uyuduk hem de ayaklarından çorabı çıkartmış olmasına rağmen sıcacıktı ayakları
özelliklemetEla sana diyim.
Ayakları pamuk gibi sıcaktı hem de terlememişti.
Canim herşeyi denedim ninni açtım , ben söyledim aydinlik-karanlik/ kucagimda hoplattip salladım birlikte dans ettim emzirdim yıkadım yani ayakta hoplarken/gezerken emzirdim ve birsuru farkli taktik ama yok yani bir amuda kalkıp hoplayarak emzirmediğim kaldı yaniBen son bi kaç gündür şarkı söyleyerek daha rahat uyuttuğumu fark ettim. Gun icinde soylediginiz sarkilardan sevdigi slow bi sarkiyi secip deneseniz? Bizimi feridun duzagactan alev aleve bayiliyor
Ya burda görüyoruz hafta bile fark ediyor ki aynı gün doğsalar bile farklılık olabilir bu ne yani? Hiçbir yaşta kıyaslamayı sevmiyorum. Kızlarıma da her zaman başkalarının ne yaptığı, nasıl olduğu bizi ilgilendirmez kendimize bakmalıyız diyorum çünkü küçükken sıkıntısını yaşadım.Bu büyükler niye böyle
Oğlumdan 5 ay büyük kuzenimiz var, sürekli onunla karşılaştırılıyoruz; yok o ayaklarının üzerine basıyordu bu niye basmıyor, onunda salyası akıyordu, kendini öne atıyor yerde bu sefer emeklemesi için erken niye çünkü kuzeni 9. Ayda emeklemiş daha yeni vs vs aklınıza gelen herşey için karşılaşma yaptı sağolsun aile büyüğümüz. Hiç sevmediğim muhabbetler
Geçen bir yerde okudum 6-7 aya kadar dönme olayı sürüyormuş. Her bebeğin gelişim sıralaması farklı bence. Kimisi bazı hareketleri erken yapıyo diğerleri başka hareketleri. Şimdi bizimkileri toplayıp yanyana koysak eminim her biri farklı bir şeyde öne çıkarBizim kız halen dönemiyor ya valla üzülüyorum ☹ neden dönemiyor diye dert edindim kendime
Çok sıkıntı gerçekten. Maksat konuşmak olsun diye yaptı muhtemelen çünkü her hareketinden “bizimkide şöyle..” diye cümle kurdu. Bende cevap vermeyeyim dedim bu sefer ukalalık gibi oluyor diye. Çünkü ağlama yönünden karşılaştırırken, büyüme atağında o yüzden biraz huysuz dedim. Tabi o sırada mama vermiyor musun? Klişesi. Doymadığını ima ediyor. Sonra bizim zamanımızda öyle şeyler yoktu der gibi yüzüme baktıYa burda görüyoruz hafta bile fark ediyor ki aynı gün doğsalar bile farklılık olabilir bu ne yani? Hiçbir yaşta kıyaslamayı sevmiyorum. Kızlarıma da her zaman başkalarının ne yaptığı, nasıl olduğu bizi ilgilendirmez kendimize bakmalıyız diyorum çünkü küçükken sıkıntısını yaşadım.
Geçen bir yerde okudum 6-7 aya kadar dönme olayı sürüyormuş. Her bebeğin gelişim sıralaması farklı bence. Kimisi bazı hareketleri erken yapıyo diğerleri başka hareketleri. Şimdi bizimkileri toplayıp yanyana koysak eminim her biri farklı bir şeyde öne çıkar
Kardeşimden hatırlıyorum emeklemiyo falan diye çok üzülüyolardı 10 aylıkken birden yürümeye başladı. Biz şok tabi ev içinde küçük bi şey yürüyo
Canim muhacır değiliz ama çok kullanırım ben , valla dönmeyi fena dert edinmiştim kendime ; Allah başka dert vermesin tabiRheaa kalpazan demissin gulfum. Bunu sadece muhacirlardan duyarim. donme meselesine takilma lutfen. Ben de takiyordum sonra epey arastirdim. Donmesi sart degilmis. 7. Ayda donmeye baslayan ya da hic donmeyen bebekler var. Donmeden oturan, emeklemeden yuruyen bebekler var. Bebege gore degisiyor tum bunlar. Olmazsa olmaz gelisim kilometre taslarindan degil. Onemli olan gucu kuvveti sihhati yerinde mi. Boynunu tutmasi ve oturmasi daha onemli. Bizim kiz guclu, saglam hareket ediyor, kafasini guzel kontrol ediyor, yere saglam basiyor, varsin donmeyiversin, takilmiyorum artik.
Aynı benim büyük oğlum emeklemedi ve 14 aylık yürüdü biz iki elinden tutup akşama kadar evde gezdiriyorduk durmuyordu çünkü sende kendine göre bir yöntem bulmuşsundurBen de emeklememisim. 14 aylikken yurumeye baslamisim. Simdi dusundum de, 14 ay boyunca emeklemeden ne yaptim acaba?
P.tesi zaten kafamda birsuru soru işareti göz Dr u kapısında bekliyorum.ayaga kalktım belim agriyordu oturunca. karşıdan teyze kaç aylık bebek diye sordu .bende 4 aylık dedim.nasip besliyorsun ki hiç buyumemis dedi.anne sütü dedim.sakince cunki ben bunları hep ablada yaşadım hem de çok saygisiz düşüncesiz bir çevrede .3 ay abtamil verecen abtamil !!!dediYa burda görüyoruz hafta bile fark ediyor ki aynı gün doğsalar bile farklılık olabilir bu ne yani? Hiçbir yaşta kıyaslamayı sevmiyorum. Kızlarıma da her zaman başkalarının ne yaptığı, nasıl olduğu bizi ilgilendirmez kendimize bakmalıyız diyorum çünkü küçükken sıkıntısını yaşadım.
Canım benim iki emziren yakınım ilaç içmedi emzirmeye devam etti bebekler ateşle griple atlattilar annelerden biri biraz zor toparlandı ama evde atlattı.rabbim.sifanizi versin cokngecmis olsunKızlar biri yazmisti ama hatırlayamadım kimdi,emzirip covid olan kim vardı? Bugün doktor kesinlikle emzirme dedikötü bir kaç örnek verdi Allah korusun
Canim ya o teyzelerden yaka silkeceğim artık. Malesef o semt durumunu bende yaşıyorumP.tesi zaten kafamda birsuru soru işareti göz Dr u kapısında bekliyorum.ayaga kalktım belim agriyordu oturunca. karşıdan teyze kaç aylık bebek diye sordu .bende 4 aylık dedim.nasip besliyorsun ki hiç buyumemis dedi.anne sütü dedim.sakince cunki ben bunları hep ablada yaşadım hem de çok saygisiz düşüncesiz bir çevrede .3 ay abtamil verecen abtamil !!!dedieşim yok biz helle çorbası vereceğiz dedi baktım eşim dalacak kadına girdim araya hep seni mi buluyor diyebilirsiniz ama ben İstanbul un gayet kibar saygın görgülü bir semtinden kırsal kesime gelin oldum.cok güzel insanlar gördüm tanıdım tabi ama insanın uzulecegini hiç düşünmeden patpat herşeyi söylüyorlar maalesef
esmeralda5 canım sen ne yaptın buharlı pişirici aldın mı?
Ben oturtuyorum dik şekilde yana devriliyorOturup oturmadığını nasıl anlıyorsunuz demin koydum yastığa dayayarak oturdu sanki
Ben çelik aparatlardan alcam. Philips falan çalışanlar için çok kullanışlı diyolar ama o kadar para vermek istemiyorum onlara.buharlı pişirici böyle kiwinin philipsin mi almayı planlıyorsunuz
yoksa tencerenin içine koymalık çelik aparatlardan mı?
Ben aparat almıştım ama kuzenim aventin wasabi sini gönderdi bana geçenlerde.buharlı pişirici böyle kiwinin philipsin mi almayı planlıyorsunuz
yoksa tencerenin içine koymalık çelik aparatlardan mı?
Wasabi ile mamajoo arasında nasıl bir farklılık var canımBen aparat almıştım ama kuzenim aventin wasabi sini gönderdi bana geçenlerde.
Ama bugün kızdırdı beni şuan çok geri gönderesim var. Mamajoo almayı düşünüyorduesmeralda5 o yüzden sorayım dedim, alırsam bende mamajoo alırım daha özellikli diye. Pratik olan herşeyin kölesiyim şuan çünkü kendim yemek yemeye fırsat zor buluyorum. Şuan ayakta sallanıyor beyefendi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?