2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Günaydın benimde maalesef birikecek kadar süt yok ama hastalık paranoyası ile dondurucuyu dolduruyorum aylık olarak. Hastalanırsak en azından yemek kaygımız olmasın diye. E bebek den aldığım uyku tulumundan memnunum bu arada. Bir iki giydirdim içinden kontrol ettim sıcaktı kızım. 1.7 tog değeri de bizim evde iş görüyormuş yani.

Teşekkür ederim
Aslında bu tarz bir tulumu var ama ben ona da çoraplı yatırdım galiba bir de çorapsız deneyim olmazsa. sonra da normal tulum aldım. Onu çorapsız giyiyor ama yine terliyo ayakları.

Ben son bi kaç gündür şarkı söyleyerek daha rahat uyuttuğumu fark ettim. Gun icinde soylediginiz sarkilardan sevdigi slow bi sarkiyi secip deneseniz? Bizimi feridun duzagactan alev aleve bayiliyor
Canim herşeyi denedim ninni açtım , ben söyledim aydinlik-karanlik/ kucagimda hoplattip salladım birlikte dans ettim emzirdim yıkadım yani ayakta hoplarken/gezerken emzirdim ve birsuru farkli taktik ama yok yani bir amuda kalkıp hoplayarak emzirmediğim kaldı yani 2.5 ta yattı 5.00/7.30 da uyandık 9 dan beri uyanık bir enerji patlaması yaşıyor bende yataktan çıkartmadım yanımda bir sağa ceviriyorum bir sola ceviriyorum belki halime üzülür de ben uyuyum azcik der diye umit ediyorum

Ya burda görüyoruz hafta bile fark ediyor ki aynı gün doğsalar bile farklılık olabilir bu ne yani? Hiçbir yaşta kıyaslamayı sevmiyorum. Kızlarıma da her zaman başkalarının ne yaptığı, nasıl olduğu bizi ilgilendirmez kendimize bakmalıyız diyorum çünkü küçükken sıkıntısını yaşadım.

Bizim kız halen dönemiyor ya valla üzülüyorum ☹ neden dönemiyor diye dert edindim kendime
Geçen bir yerde okudum 6-7 aya kadar dönme olayı sürüyormuş. Her bebeğin gelişim sıralaması farklı bence. Kimisi bazı hareketleri erken yapıyo diğerleri başka hareketleri. Şimdi bizimkileri toplayıp yanyana koysak eminim her biri farklı bir şeyde öne çıkar
Kardeşimden hatırlıyorum emeklemiyo falan diye çok üzülüyolardı 10 aylıkken birden yürümeye başladı. Biz şok tabi ev içinde küçük bi şey yürüyo

Çok sıkıntı gerçekten. Maksat konuşmak olsun diye yaptı muhtemelen çünkü her hareketinden “bizimkide şöyle..” diye cümle kurdu. Bende cevap vermeyeyim dedim bu sefer ukalalık gibi oluyor diye. Çünkü ağlama yönünden karşılaştırırken, büyüme atağında o yüzden biraz huysuz dedim. Tabi o sırada mama vermiyor musun? Klişesi. Doymadığını ima ediyor. Sonra bizim zamanımızda öyle şeyler yoktu der gibi yüzüme baktı Takacağımdan değil de muhabbetten sıkıldım anlayacağın

Gelişim nöbetleşe devam eder!yere koyar koymaz poposunu döndürüp yüzüstü dönen kızım bu hafta bu hareketle birlikte resmen sessizlesti .bir sürü sesli sessiz harf duyuyrodum beşikte ben alana kadar cırcır böceği gibi söyleniyordu yok sustu çocuk

Canim muhacır değiliz ama çok kullanırım ben , valla dönmeyi fena dert edinmiştim kendime ; Allah başka dert vermesin tabi daha oturtmayı tek denemedim doktor 4.ayda ben söyleyeceğim dedi pazartesi kontrolümüz bakalım. Bu dönme olayını sorucam bakalım ne diycek.

Ben de emeklememisim. 14 aylikken yurumeye baslamisim. Simdi dusundum de, 14 ay boyunca emeklemeden ne yaptim acaba?
Aynı benim büyük oğlum emeklemedi ve 14 aylık yürüdü biz iki elinden tutup akşama kadar evde gezdiriyorduk durmuyordu çünkü sende kendine göre bir yöntem bulmuşsundur

P.tesi zaten kafamda birsuru soru işareti göz Dr u kapısında bekliyorum.ayaga kalktım belim agriyordu oturunca. karşıdan teyze kaç aylık bebek diye sordu .bende 4 aylık dedim.nasip besliyorsun ki hiç buyumemis dedi.anne sütü dedim.sakince cunki ben bunları hep ablada yaşadım hem de çok saygisiz düşüncesiz bir çevrede .3 ay abtamil verecen abtamil !!!dedieşim yok biz helle çorbası vereceğiz dedi baktım eşim dalacak kadına girdim araya hep seni mi buluyor diyebilirsiniz ama ben İstanbul un gayet kibar saygın görgülü bir semtinden kırsal kesime gelin oldum.cok güzel insanlar gördüm tanıdım tabi ama insanın uzulecegini hiç düşünmeden patpat herşeyi söylüyorlar maalesef

Kızlar biri yazmisti ama hatırlayamadım kimdi,emzirip covid olan kim vardı? Bugün doktor kesinlikle emzirme dedi kötü bir kaç örnek verdi Allah korusun
Canım benim iki emziren yakınım ilaç içmedi emzirmeye devam etti bebekler ateşle griple atlattilar annelerden biri biraz zor toparlandı ama evde atlattı.rabbim.sifanizi versin cokngecmis olsun

Canim ya o teyzelerden yaka silkeceğim artık. Malesef o semt durumunu bende yaşıyorum bulunduğum mahalle hepsi aynı yerli hepsi akraba nerdeyse hal böyle olunca biraz fazla samimi davranıyorlar düşüncesizce. Hatta biri ver kızanını bana tüm val varlığımı ona yapayım diyene çok evlat istiyorsan esirgeme kurumu iki sokak aşağıda sevaba girersin dedim ( kendisi evli yaşı başı var ama çocuğu olmamis) ilk doğduğu zaman dışarı çıkıp eve gelirken hani mahalle teyzeleri kapı önlerinde oturur çekirdek çitler çay içerler de gelen geçenin muhabbetini yaparlar ya işte bir seferinde öyle bir gruba denk geldim laf atınca ister istemez durdum ayak üstü iki sohpet ederken ilk soru emiyor mu? /karnını doyuruyor dedim diğeri yandan öbürü sütun yetiyor mu diye sordu neden fazla geliyorsa yoğurt mu mayalayacaksin deyiverdim tövbe dedi bir daha da hiçbiri sormadı. Bazen terlemek gerekiyor yapcak birşey yok. Bahsettigim olaydan önce aynı konuşma birkaç defa geçti onlarda güzelce usturuplu cevaplar vermiştim ama güzel cevap vermek yetmiyormuş. malum olaydan sonra yine karşılaştığımızda minik nasıl seni yoruyor mu hareketli mi diye sorular geldi hep.

Oturup oturmadığını nasıl anlıyorsunuz demin koydum yastığa dayayarak oturdu sanki

buharlı pişirici böyle kiwinin philipsin mi almayı planlıyorsunuz
yoksa tencerenin içine koymalık çelik aparatlardan mı?
Ben çelik aparatlardan alcam. Philips falan çalışanlar için çok kullanışlı diyolar ama o kadar para vermek istemiyorum onlara.

buharlı pişirici böyle kiwinin philipsin mi almayı planlıyorsunuz
yoksa tencerenin içine koymalık çelik aparatlardan mı?
Ben aparat almıştım ama kuzenim aventin wasabi sini gönderdi bana geçenlerde.
Ama bugün kızdırdı beni şuan çok geri gönderesim var. Mamajoo almayı düşünüyordu esmeralda5 o yüzden sorayım dedim, alırsam bende mamajoo alırım daha özellikli diye. Pratik olan herşeyin kölesiyim şuan çünkü kendim yemek yemeye fırsat zor buluyorum. Şuan ayakta sallanıyor beyefendi

Buharlı pişirici hiç düşünmedim. Düdüklünün öyle bi aparatı var onda pişiririm sanırım. Bizim kız devrilmiyor yastıkla sanırım biraz oturabiliyor. Aşağı doğru kayıyo gibi geldi bana da çok uzun da oturtmadım.

Wasabi ile mamajoo arasında nasıl bir farklılık var canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…