2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Bu ek gıda olayına çalışmam lazım benim baya ürün çeşitliliği var. Bizimkinin dudağına az yoğurt babası sürdü geçen gün yalanmadı bile. Pek ilgisi yok ek gıdaya geçmeye.

Eskiler aman bastırma eyeğesi batar derlerdi şimdiki bebeklerin maşallahı var
valla canim 3.ayda doktor ayağa kalkıyorsa tut zaten hoşnut olmazda kendini atar yatmaya çalışır demişti bizimki yatmıyor hep kalkmak bakınmak istiyor. Kollarım pert oldu tutmaktan denedim bakalım nasıl durcak mi diye çok hoşuna gitti bende tutuyorum bazen kayıyor tabi doğal olarak genelde poposundan destek veriyorum

Aynen öyle canım bebek zaten rahatsızsa istemiyorsa kendini anlatıyor maşallah ona

Sevabına en gerekli şeyleri yazıverin bi bakayım hazır kız uyurken... Rheaa @esmeralda5 A April wind
Ek gıda için mi kuzu?
Yani olmazsa olmazlar buharda haşlama yapmak için herhangi bir pişirme aparatı
Kolay temizlenebilen bir önlük tercihen silikon (kuruma bekleme ve leke açısından)
Tabağı, kaşığı.
Su içebilmesi için alıştırma bardağı
Meyve filesi. Oyalansın ve dişlerini kaşısın diye. Bence bunlar aklıma gelen en gerekliler.

A April wind çok teşekkürler zor değil gibi görünüyor sadece meyve filesini bilmiyordum görsel olarak şöyle bişi sanırım Wee Baby Meyve Süzgeci Asortili
Rica ederim canım
Evet, bende bundan almıştım maviş maviş.
Bir de cam rende olsa iyi olur.
Aklıma geldikçe eklesem liste uzuyormuş Yoğurt/kefir mayalamak için küçük kavanoz ve yazmama gerek yok ama mama sandalyeside lazım

Son düzenleme:
Doktorlarin hepsi baska konusuyor. Bu hfta ben de dedm ayakta durmak istiyor diye. Doktor sakin bastirma dedi. Saglam
Basiyor yere ama bacaklari carpik olabilir. 6. Aydan once bastırmayalim dedi.

Sevabına en gerekli şeyleri yazıverin bi bakayım hazır kız uyurken... Rheaa @esmeralda5 A April wind
Canim neler aldım;
Tabak , 2 farklı kaşık aldım hangisi sever bilemedim, eğitici bardak , vakumlu tabak , meyve filesi, alıştırma bardağı , silikon önlük aldım , cam rende, seramik bıçak , buharda pişirmek için ya tencereye takılan aparat yada makine hangisi uygun olursa size, yoğurt mayalamak için küçük kavanozlar aldım, bir tane mama termosu , ne nasil yapilir bilmedigimden ek gıdayla ilgili bir kitap edindim birde ek gıda döneminde çok leke sorunu oluyormuş diye kıyafetlerde organik leke çıkarıcı (minoris) aldım. Bendekiler bunlar canım sadece daha buharda pişirme makine daha almadım ama alacağım.

Yaa bana doktor henuz oturtma, dedi. Ne heveslendiydim. Hatta gitmeden evel yandan yastiklarla biraz denemistim, cok sevmisti, minyatur gibiydi

Elden tutup kaldirmayi ben de yapiyorum.

Doktorlarin hepsi baska konusuyor. Bu hfta ben de dedm ayakta durmak istiyor diye. Doktor sakin bastirma dedi. Saglam
Basiyor yere ama bacaklari carpik olabilir. 6. Aydan once bastırmayalim dedi.
Canim evet doktorlar farklı konuşuyor , en iyisini takipli doktorunuz bilir tabi. Ben kendi doktorumun demesiyle uyguluyorum yapma deseydi yapmazdım. Mesela hiçbir şekilde tadım olmayacak dedi ben yapmıyorum ama basma konusunda 3.ayda elinden tutup yatarken kaldırdı deneme yaptırdı tüm kas ve eklemlerini kontrol etti ayakta durmak isterse tutabilirsin ama tek oturmak daha yok dedi sadece kucakta oturabilir dedi o yüzden ben doktorumun dediklerini harfiyen yapıyorum. Ama bahsettiğim çocuk kalkmak istemiyor ben zorla kaldırmıyorum ki kucağımda duruken elimi tutup kendi kalkmaya çalışıyor ben sadece destek oluyorum. Bende demiştim ayakta durrması zarar vermez mi diye sen yuruyunce zarar görüyormusun gelişiminin bir parçası ayakta durmak dedi duruyorsa rut zaten yorulursa istemezse hop salcak bacaklarını dedi ki öyle.

Metom 2 gundur yeni bir sey yapiyor. Uykuya gecerken kendine eee eee yapiyor. Olur mu boyle bir sey, oluyorsa komik yani, kendine ninni yapiyor Once inliyor mu diye de korktuydum.
Maşallah... konuşmaya başlamış bizim kız da kendisini sallıyor kafayı sola sağa sallanır gibi yapıyor. Bebeklerin konuşması çok tatlı oluyor

Ayy bu hafta sıra bizde demek ki gözünü açar açmaz mıyk mıyk başlıyo. O popo yere değmesin zaten anında dönüp böyle kaldım diye çığlık. Ne yapacağımı şaşırdım

Bebiş alerjikti değil mi? Benzer şeyleri kızımda yaşadım hatta kreşe kayıt yaptırdığımda öğretmen aramıştı 4 yaş demiştiniz ama Zeynep sanki daha küçük alt sınıfa alalım mı diye. E napim alerjik çocuk kilo almıyo. Şimdi 12 yaşındaki ablasıyla aynı porsiyonda yer yine tıfıl yine tıfıl
O değil de insanı yoran yaşadıkları değil çevre. O her şeyi en iyi bilen çevre. Hele ki abtamil vermediğini duyan çevre

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…