2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
canım sana yardımcı olacak annen fln uzaktalar mı kayınvalden
bir hafta gelip baksalar? biraz yardımcı olsalar?
Kv kendine hayrı yok annem çalışıyor.
Eşim yardımcı olmaya çalışıyor o da bir yere kadar oluyor. Dün eve 11 civarı geldi zaten. Ne kadar yardım edecek. Hem dışarı çıkamıyoruz hem çocuk hem yasaklar

Sterilizator hayat kurtarıyor kızlar yaa. Ama her şeye ayrı makine almak da dert mutfakta yer kalmadı Ben sürekli sağdığım için elim ayağım şu an sterilizator aşk yaşıyorum biberon ısıtıcı da öyle canlarım benim sizi sürekli uğraştıran şeyler için pratik ürünler almak mantıklı. Yer kaplıyor ya da masraf diye düşünmeyin alınca büyük rahatlık. Dün eşime yoğurt yapma makinesi mi alsam dedim. Şu mutfağa bak yer mi var dedi

ah canım yaa
peki çok mu ağlıyor hiç mi uyumuyor?
o uyuduğu zaman uyusan
ev işlerini falan boşver bir süre
eşin neden böyle geç geliyor, o kadar geç gelince de eşine çocuk da verilmez ki o ne zaman dinlenecek, versen de ne kadar verebilirsin.
hay allah yaa

Valla bugünden itibaren yapmayacağım. Yapacak ne halim ne gücüm ne psikolojim kaldı.
keşke o uyuyunca bende hemen uyuyabilsem
Eşim her şekil dinleniyor ya valla üzülmüyorum ben anladım ki üzüldükçe kıyamadıkça kendilerine hak görüyorlar Ben perişan oldum azıcık o olsun diye düşünmüyor değilim Neyse ki haftasonu bol bol dinlenmeyi Ümit ediyorum

Yeni bir şey yerkenki heyecanları çok tatlı olmuyo mu? Kızım çıldırırdı.
Bu arada ek gıdaya geçmeye hazır olan bebekler yanlarında yemek yendiğinde heyecanlanıp, o yemeğe karşı, sofraya karşı istekli davranırmış. Bu da bir not olsun şuracıkta

Bizim bebisin hic ilgisi yok su an ya. Hatta ben yerken minicik koklatiyorum, agzini acip tepki verecek mi diye. Hic tepki yok. Ne yalanma, ne bakma. Hic isteme belirtisi yok. 4 bucuk aylik olmaya birkac gun kaldi. Normal mi boyle olmasi? Hic ilgisi olmayacakmis gibi geliyor

Benimki de öyle hiç oralı değil abisi şapır şapır hiç durmazdı

Ben kafayı yemek üzereyim uykusuzluktan, yorgunluktan herşeyden. Berbat bir ay. Gerçekten yok olmak isteyecek kadar yoruldum.
Canım dinlen bol bol eşin evdeyken acıma kimseye. Bebek bakmak çok yorucu hele ki huysuzken. Ben de 5ten beri uyandığım. Eşim beye kalk sen besle dedim kalkmadı. Kalktım besledim. Uyumadı bulaşık yıkadım, hazırlandım, süt sağdım, canlı ders yaptım şimdi de okula gidiyorum. Kendisi uyuyor boş günü

biz işten geliyoruz sofraya oturuyoruz ya asla durmuyor
böyle uzatıp kafasını sofraya bakıyordu
normalde bazı şeyleri sever bazılarını çıkartırdı o da dilinin ucunda bakardı yani sevdiklerini de.
dün baya ağzında çevirdi yuttu falan biz de çok şaşırdık.

Yiğit de bize yemek yedirmiyor çıldırıyor sofraya elma yalattım ben de bir kere kıyamadım

benimki de asla bakmadığı gibi bir de bana darılıyor hep çok uykusuzmuşum
şimdi annemdeyiz şükür ki çamaşır ve temizlik annemde, bizim ev kentsel dönüşüme girdiği için anneme taşındık.
ama ben de çalışıyorum ve eve gelişim bu yasaklar yüzünden 7yi buluyor.
sonra da çocukla ilgileniyorum
sabah da eşimin iş başı 8de diye 7yi 20 geçe kalkıyorum. -düzeltme 7.20 geçe evden çıkıyorum, kalkışım 6:50, çocuğu bir kez daha emzirmek için-
normalde ben 9a doğru da işe gidebilecek durumdayken, zor olmasın diye arabayla onu işe bırakıp geçiyorum işe.
yine de darılıyor uykusuzum diye.
geçen pazartesi gece 3te çocuk ağlarken uyandırdım al kalk sen ban çok uykusuzum diye trip atıyorsun ya bana diye
çok kötüymüşüm ben, o olsa beni uyandırmazmış onun yapacak bir şeyi yokmuş çocuk anne istiyormuş, zaten o hep uykun var diye bir kere şakacıktan! demişmiş. Zaten annem her şeyi yapıyormuş.
neyse o günden sonra demedi ama...
Bu arada anneme taşınmadan ve çalışmamdan önce asla da baktırmışlığım yok, gıkım bile çıkmıyordu.

Son düzenleme:
Maalesef kendi görevleri olarak görmüyorlar yaptıklarını. Çocuğa bakmak bizim görevimiz, onlar bize yardım ediyorlar. Bu şekilde görüyorlar sanırım. Halbuki çocuğa bakmak anne babanın ortak işi olmalı. İş bile olmamalı isteyerek yapmalılar ama olmuyor. Eşimin benden önce uyuyup benden sonra uyanıp gun içerisinde azıcık da ben uyuyayım dediğini bilirim napmalı da değişmeli bu düzen bilmiyorum benim de annem yanımda yemek, temizlik hep onda. O haldeyken böyleyiz olmasa nolurduk bilmiyorum ama annem yokken daha çok şey yapıyordu. Annem olunca rahatladı. Bıraktı işleri. Sizin de öyle olabilir belki

benimki de değişti mi anlayamıyorum
zaten annen yapıyor çoğu şeyi modunda ki annem de yoruluyor
mesela haftasonu balık-köfte tarzı şeyleri eşim yapıyor diyor ki ben yapıyorum yemeği
ama sofra hazırlama bulaşıkları yıkama bende
geçen bi tatlı yaptık beraber 2 küçük tencere bardak falan yıka valla dedim ben hazır kek yiyeydim bana yeterdi
valla yoruluyorum.
bulaşık ayrı yoruyor, geçen balığı una bulayıp kızarttı una buladığı çanak bulaşıklıkta, sandım yıkanmış
bi elime aldım un parçaları duruyor nasıl yıkamaksa
hani sadece un olsa yine neyse, sen buna balık buladın, nasıl adam gibi deterjanlayıp yıkamazsın.
sonra işin kolay biter tabi ki. O nedenle yaptığı işe özellikle bulaşığa hiiç güvenemiyorum

Ben kafayı yemek üzereyim uykusuzluktan, yorgunluktan herşeyden. Berbat bir ay. Gerçekten yok olmak isteyecek kadar yoruldum.
Canim önemli olan senin dinlenmem, boşver ev işlerini . Çocuk uyuduğunda kıvrıl yanına uyandığında uyan. Elbet bu günler geçecek. Ben kaç gündür yemek yapmıyorum valla çocuk durmuyor ya eşim gelince pratikten birşeyler yapıyoruz yada dışardan sipariş veriyoruz. Ev işleri günün eşimin izin günü. Çocuğu sadece emzirmek için alıyorum herşey onda. O para kazanıyorsa (şuan ücretsiz izindeyim) bende insan yavrusu büyütüyorum. Kolay mı hele tek başıma çocuk büyütmek. Çocuğun sorumluluğunu tek başına sırtlamak....
O yüzden çamaşır ütü yemek bulaşık elbet bir şekilde telafi olurda bebeyle olan dakikaların ne dönüşü var ne seysi. Yükümüz ağır dinlenmeye ihtiyacımız var. Bunu eşlerimiz sağlayamıyorsa biz vakit yaratacağız bir şekilde diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…