Günde ne kadar kaka yapıyordu?Rota ters etki yapıyordu sanki. Asidan sonra hatta ishal olabilir 1 hafta süreyle demişti doktor. Ya da düzene girecek olabilir. Demiştim daha once bizim de oyle bi donem oldu 3,5-4 aylikti o zaman galiba. Duzeldi tekrar.
Ben her aralan biberonla mana veriyordum ama 4. Ayın başlarında bir anda biberonla yememeye başladı. Ama hiç bırakmadım ısrarla hep biberonu teklif ettim derkn 4. Ayın son haftasında yeniden başladı içmeye. Ayrıca bir defa da mamayı değiştirdim. Akşam mama yiyince en az 3-4 saat güzel uyuyor. Bence hiç vazgeçmeyin biraz emzirdikten sonra hemen biberonu verin. Şimdi biberonla su vermeye de başladım damla damla içiyor. Bazen oynuyor ama alışması için iyi oluyor. Bende 6. Aydan sonra işe başlamayı düşünüyorum.Evet benziyormus epey. Gunduz 3-4 saat uyanik kalabiliyor artik. Eskiden 2 saate 1 muhakkak uyurdu. Ben de 4ten sonra uyutmuyorum ki 7due uykuya dalsin. Ama bu hafta cok uyanıyor. Gercekten dinlenmis hissedemiyorum.
Uyansin yine kalkarim ama bu hafta calismaya baslicam bazen gece gec saatlere kadar yaninda olmivam. Uyanip binerondan icecek bir bebek degil. Normal zamanda biberon almiyor hele uykuluyken biberon vermeyi denersen sinirleniyor, aglamaya basliyor, hepten uykusu kaciyor. Ama aksine uyandiginda memeyi agzina aldigi gibi geri uyudugu oluyor yani beni emzik gibi kullaniyor. Ama o memeyi 3 5 saniye olsa da almasi lazim. Pispislamak da geri uyumuyor. Dun esime dedi ben yokmusum gibi pispisla geri uyusun. Uyumadi. Yine meme verdim hemen uykuya geciyor oyle olunca. Kisacasi gece beni yaninda bulamayinca cok aglicak uyumicak gibi hissetmeye basladim.
rota bize yan etki yapmadi ama asidan sonra 1 hafta sureli ishal olabilirmis. Gunde 7-8 e kadar çıkabilirmiş ama 1 haftaya duzene girer demişti doktor. Biz suan ortalama 3 kere falan yapiyoruz kaka. Ama 3. Aya kadar 10-15 e kadar yapiyodu. Snra yavas yavas azaldi kka sayisi ve 4 gune kadar yapmadığı oldu. Tekrar duzene girdi smdi. Ama bizim aşıdan değildi canmGünde ne kadar kaka yapıyordu?
Bizim rota aşısından sonra 3.günümüz 8-9 kere kaka yapıyor.
Bir de doktor bu süre zarfında ilaç verdi mi?
Anladım canım.rota bize yan etki yapmadi ama asidan sonra 1 hafta sureli ishal olabilirmis. Gunde 7-8 e kadar çıkabilirmiş ama 1 haftaya duzene girer demişti doktor. Biz suan ortalama 3 kere falan yapiyoruz kaka. Ama 3. Aya kadar 10-15 e kadar yapiyodu. Snra yavas yavas azaldi kka sayisi ve 4 gune kadar yapmadığı oldu. Tekrar duzene girdi smdi. Ama bizim aşıdan değildi canm
Yok etkilemedi yani kilo alımı güzel. Annem hep 40 ı çıkınca duzelir diyodu hatta. İlk ay 15 i gectigi oluyorduAnladım canım.
Maşallah 10-15 neymiş oyle . Kilo alımını etkiliyor muydu?
Biz microfer kullanmaya başladık ocean marka. Açıkçası prospektüsü okumadım, ilk fırsatta bakacağım ben de.Kızlar Demir damlası ne kullanıyorsunuz. Oğlumda sidefer kullanıyordum yine ondan aldım ama 4-10 yaş yazıyor prospektüste, eskiden de öyle miydi yoksa ben okumamışmıydım, yoksa Farklı bir formunu mu aldım acaba diye tedirgin oldum, kullanan var mı??
Güzel günlerde bol iştahla kullanın inş canımSandalyemiz de bu. genel olarak beğendim. Sadece kemerindeki plastik kısım pek hoşuma gitmedi daha kaliteli olabilirdi. Bir de arkada 2 tekerlek var. Bizim evde öyle kalın halı falan yok. Genelde boş yerler. Kolay yürütebiliyorum. Normal halıda nasıl olur bilemiyorum.
Neden bu kadar gerildiniz sakinGüne puanım 0.
Yarım saat bebek oyalaya oyalaya sağdığım iki şişe sütten birini düşürdüm... Diğerini de kendim fırlattım sinirimden. Dolaptakileri de fırlatmamak için zor durdurdum kendimi...
Bizim de ilk zamanlar öyleydi. Bir de emerken yapıyordu. Her beslenmeden sonra kaka ile uğraşıyorduk. Kakadan dolayı mıdır bilmem kilo alımımız çok azdı. Gerçi hala kilo alımımızın çok olduğu söylenemezYok etkilemedi yani kilo alımı güzel. Annem hep 40 ı çıkınca duzelir diyodu hatta. İlk ay 15 i gectigi oluyorduAlt acmaya koyup kaldirmadan daha 4 kere bez degistirdigimizi biliyorum. Kapatiyoruz tekrar yapiyo bagliyoruz bidaha sonra duzelmedi bizimki ekim gibi 10-12 oldu. Sonra 8-9 derken iste yavas yavas azaldi ve yapmadığı donem oldu 10 gun kdar. Artik duzene girdi sanirim gunum ile geciyodu yani ilk zamanlar
Güzel günlerde kullanınGünaydın hatunlar
Şükür gecemiz güzel geçti, sabahta huysuz değildi. Tabi 1de uyuyup sabah 10a doğru uyandığını varsaymazsak2 ve sabah 6,30da emdi. 2de yeni yatıyordum zaten bir kere uyanmış oldum mutlu oldum
En azından ağlaması azaldı bide iki gündür. Uykuya direnmeye devam ama.
Bizde haberler böylee. Fisher price’ın mama sandalyesi oyuncağını da aldım az önce. Sevimli zebra. Aklımda yoktu denk geldi, son bir adet diyordu fiyatı da bana 52-53 ₺ civarına denk geldi. Stoğu yoktu zaten şu sıralar. Üstüne bir de cüzdana 10 tl ilave gelmiş nasıl oldu bilmiyorum. Baya karlı oldu sanırım.
Bilmiyorum çok sinirliyim bu aralarNeden bu kadar gerildiniz sakin
Uyku danışmanı ne diyor bu duruma sonuçta bunun için başvurdunuz ve sonuç alamadınız?Bizim de lanetimiz oldu 45. Dakika. Çocuk alarm gibi ötüyor tam 45 dakika dolunca. Sallamayi bıraktım yine olmadı. Desteksiz kendi geçiş yapabilir diğer uykuya diyorlardı yok. Nasıl ağlıyor uyanınca. Tekrar sallayıp uzatamiyorum da eskisi gibi uykuyu. Eğitim işi de iyice b.... A sardı. O kadar gıcık oluyorum ki her düzen girişimim eskisinden daha kötü oluyor.
Bu 45 dakika döngüsü için uyutmak için uyandır bir hafta her gün diyorlar en son bunu deneyecegim
Ama atak olayı değil bizimki hep böyleydi. Oldum olası geçemiyor uyku aralarini
Ah kuzu hak veriyorum çünkü en en zoru bence sağım yapmak. 40-50 gün kadar yektada düzgün tutmadı bende sağarak verdim ve aşırı yıpratıcı bir süreç. Yaptığın inanılmaz bir şey benceBilmiyorum çok sinirliyim bu aralaren ufak aksilik bir şeyleri fırlatma isteği uyandırıyor. Doğumdan beri böyleyim. Bebeğim zaten emmiyor sürekli sagarak veriyorum. Yıprandım sanırım. Pandemi olmasa psikolojik destek alırdım. Çok depresif hissediyorum. Bir gün iyiyim bir gün kötü.
Kilo alımı biraz genetikle istahla falan da alakali olabilir canm sutten ziyade. saglikli olsunlar kilosu cok onemli degil. 1 yasinda zTen hepsi toparlaniyor bi şekilde. Benm sansim bence dogdugundan beri surekli meme pesinde. İstahi cok. İnsallah ek gidada da devam eder.Bizim de ilk zamanlar öyleydi. Bir de emerken yapıyordu. Her beslenmeden sonra kaka ile uğraşıyorduk. Kakadan dolayı mıdır bilmem kilo alımımız çok azdı. Gerçi hala kilo alımımızın çok olduğu söylenemez
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?