2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Rota ters etki yapıyordu sanki. Asidan sonra hatta ishal olabilir 1 hafta süreyle demişti doktor. Ya da düzene girecek olabilir. Demiştim daha once bizim de oyle bi donem oldu 3,5-4 aylikti o zaman galiba. Duzeldi tekrar.
Günde ne kadar kaka yapıyordu?
Bizim rota aşısından sonra 3.günümüz 8-9 kere kaka yapıyor.
Bir de doktor bu süre zarfında ilaç verdi mi?

Ben her aralan biberonla mana veriyordum ama 4. Ayın başlarında bir anda biberonla yememeye başladı. Ama hiç bırakmadım ısrarla hep biberonu teklif ettim derkn 4. Ayın son haftasında yeniden başladı içmeye. Ayrıca bir defa da mamayı değiştirdim. Akşam mama yiyince en az 3-4 saat güzel uyuyor. Bence hiç vazgeçmeyin biraz emzirdikten sonra hemen biberonu verin. Şimdi biberonla su vermeye de başladım damla damla içiyor. Bazen oynuyor ama alışması için iyi oluyor. Bende 6. Aydan sonra işe başlamayı düşünüyorum.

Günde ne kadar kaka yapıyordu?
Bizim rota aşısından sonra 3.günümüz 8-9 kere kaka yapıyor.
Bir de doktor bu süre zarfında ilaç verdi mi?
rota bize yan etki yapmadi ama asidan sonra 1 hafta sureli ishal olabilirmis. Gunde 7-8 e kadar çıkabilirmiş ama 1 haftaya duzene girer demişti doktor. Biz suan ortalama 3 kere falan yapiyoruz kaka. Ama 3. Aya kadar 10-15 e kadar yapiyodu. Snra yavas yavas azaldi kka sayisi ve 4 gune kadar yapmadığı oldu. Tekrar duzene girdi smdi. Ama bizim aşıdan değildi canm

Anladım canım.
Maşallah 10-15 neymiş oyle . Kilo alımını etkiliyor muydu?

Anladım canım.
Maşallah 10-15 neymiş oyle . Kilo alımını etkiliyor muydu?
Yok etkilemedi yani kilo alımı güzel. Annem hep 40 ı çıkınca duzelir diyodu hatta. İlk ay 15 i gectigi oluyordu Alt acmaya koyup kaldirmadan daha 4 kere bez degistirdigimizi biliyorum. Kapatiyoruz tekrar yapiyo bagliyoruz bidaha sonra duzelmedi bizimki ekim gibi 10-12 oldu. Sonra 8-9 derken iste yavas yavas azaldi ve yapmadığı donem oldu 10 gun kdar. Artik duzene girdi sanirim gunum ile geciyodu yani ilk zamanlar

Günaydın hatunlar
Şükür gecemiz güzel geçti, sabahta huysuz değildi. Tabi 1de uyuyup sabah 10a doğru uyandığını varsaymazsak 2 ve sabah 6,30da emdi. 2de yeni yatıyordum zaten bir kere uyanmış oldum mutlu oldum
En azından ağlaması azaldı bide iki gündür. Uykuya direnmeye devam ama.
Bizde haberler böylee. Fisher price’ın mama sandalyesi oyuncağını da aldım az önce. Sevimli zebra. Aklımda yoktu denk geldi, son bir adet diyordu fiyatı da bana 52-53 ₺ civarına denk geldi. Stoğu yoktu zaten şu sıralar. Üstüne bir de cüzdana 10 tl ilave gelmiş nasıl oldu bilmiyorum. Baya karlı oldu sanırım.

Biz microfer kullanmaya başladık ocean marka. Açıkçası prospektüsü okumadım, ilk fırsatta bakacağım ben de.

Güzel günlerde bol iştahla kullanın inş canım

Son düzenleme:
Bu arada 20.00-08.00 uyku düzenine devam ediyoruz biz ama zavallı çocuk uyandım sanıyor bi bakıyor hala ortalık karanlık sersem gibi oluyor.
Şu saatleri almamak onları bile çok etkiliyor bana kalırsa. Bünyeler güneş istiyor

Selam kızlar, benim bebeğimin 4 ayı bitti bugün itibariyle. Önceden geceleri daha düzenli uyurdu birçoğumuz benzer sıkıntıları yaşıyoruz şu an bizde de uykular karışık. Uykular haram oldu diye diye geziniyorum . Anne yanı beşikte yatıyor benim kuzu, gece aşırı hareketli döne döne uyuyor kendisi uyanmıyor ama ben bir şey olacak bir şey yapacak kendine diye diye dinlenemiyorum. Yatakta 180 derece dönüyor başı sabit ayaklarla hop oraya hop diğer yana. Gazı olmasa da bacaklarını kaldırıp kaldırıp indiriyor pat pat vuruyor. Bazende topuklarıyla kendini geriye doğru itiyor beşiğin baş kısmına kafası değdiği zaman ağlayarak uyanıyor . Doktor kontrolünde soracağım, var mı böyle yaşayanlar yalnız değilsin diyin nolur

Güne puanım 0.
Yarım saat bebek oyalaya oyalaya sağdığım iki şişe sütten birini düşürdüm... Diğerini de kendim fırlattım sinirimden. Dolaptakileri de fırlatmamak için zor durdurdum kendimi...
Neden bu kadar gerildiniz sakin

Bizim de ilk zamanlar öyleydi. Bir de emerken yapıyordu. Her beslenmeden sonra kaka ile uğraşıyorduk. Kakadan dolayı mıdır bilmem kilo alımımız çok azdı. Gerçi hala kilo alımımızın çok olduğu söylenemez

Güzel günlerde kullanın

Neden bu kadar gerildiniz sakin
Bilmiyorum çok sinirliyim bu aralar en ufak aksilik bir şeyleri fırlatma isteği uyandırıyor. Doğumdan beri böyleyim. Bebeğim zaten emmiyor sürekli sagarak veriyorum. Yıprandım sanırım. Pandemi olmasa psikolojik destek alırdım. Çok depresif hissediyorum. Bir gün iyiyim bir gün kötü.

Günaydın kızlar
Bizim uyku düzenimiz her geçen gün daha kötü hal almaya basladı. Ayni zamanda beslenme durumumuz da. Gece 3 te uyumaya başladı.ve saat 7 ye kadar en az 2-3 kere uyanıyor. Emzirip pispislayip uykuya geri döndürmeye çalışıyorum en az 15 -20 dakka sürüyor bu durum sabah gün e.saat 9 da başlıyoruz mesela bugün 9da uyandım çoktan kalkmış elleriyle oynuyordu kacta uyandı kim bilir ses olmayınca uyandığını anlamamışım. Çok az uyuyor artık. Emmekte istemiyor 1 dakika duruyorsa memede şans yani. Karni doysun diye kırk takla arıyorum resmen. 9dan beri Hoplayıp zıpladık yorduk gözünden uyku akıyor ayakta uyuycak o derece saat 1 de en sonunda daldı uykuya yerine yatırdık 15 dakika sonra uyandı. Şuan babası kucağında hoplatiyor bir umut emer sonra uyur

Uyku danışmanı ne diyor bu duruma sonuçta bunun için başvurdunuz ve sonuç alamadınız?

Ah kuzu hak veriyorum çünkü en en zoru bence sağım yapmak. 40-50 gün kadar yektada düzgün tutmadı bende sağarak verdim ve aşırı yıpratıcı bir süreç. Yaptığın inanılmaz bir şey bence
Hiç demoralize olma bu konuda, demek kolay biliyorum çünkü bende bazen dişlerimi baya baya sıkıyorum İnşallah hepimiz için herşey en kısa zamanda yoluna girer

Kilo alımı biraz genetikle istahla falan da alakali olabilir canm sutten ziyade. saglikli olsunlar kilosu cok onemli degil. 1 yasinda zTen hepsi toparlaniyor bi şekilde. Benm sansim bence dogdugundan beri surekli meme pesinde. İstahi cok. İnsallah ek gidada da devam eder.

Bugun 2. Sefer basina zeytinyagi surup taradim. İlkinde bu kdar cok cikmamisti ama bugun bayagi tarafi doldurdu. Pul pul cikti konaklar. Sonra baktm hala daha var sari sari basinin uzerinde. Doktor haftada 2 kere yap demisti. Yapmaya devam edicez sanirim bitene kadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…