- 14 Şubat 2013
- 14.673
- 32.591
- 598
Yaa şu 4. Ay hepimizi mahvettiGünaydın kızlar
Bizim uyku düzenimiz her geçen gün daha kötü hal almaya basladı. Ayni zamanda beslenme durumumuz da. Gece 3 te uyumaya başladı.ve saat 7 ye kadar en az 2-3 kere uyanıyor. Emzirip pispislayip uykuya geri döndürmeye çalışıyorum en az 15 -20 dakka sürüyor bu durum sabah gün e.saat 9 da başlıyoruz mesela bugün 9da uyandım çoktan kalkmış elleriyle oynuyordu kacta uyandı kim bilir ses olmayınca uyandığını anlamamışım. Çok az uyuyor artık. Emmekte istemiyor 1 dakika duruyorsa memede şans yani. Karni doysun diye kırk takla arıyorum resmen. 9dan beri Hoplayıp zıpladık yorduk gözünden uyku akıyor ayakta uyuycak o derece saat 1 de en sonunda daldı uykuya yerine yatırdık 15 dakika sonra uyandı. Şuan babası kucağında hoplatiyor bir umut emer sonra uyur
Dönme kısmı hariç bacaklarla vurma itme bizde de var.Selam kızlar, benim bebeğimin 4 ayı bitti bugün itibariyle. Önceden geceleri daha düzenli uyurdu birçoğumuz benzer sıkıntıları yaşıyoruz şu an bizde de uykular karışık. Uykular haram oldu diye diye geziniyorum. Anne yanı beşikte yatıyor benim kuzu, gece aşırı hareketli döne döne uyuyor kendisi uyanmıyor ama ben bir şey olacak bir şey yapacak kendine diye diye dinlenemiyorum. Yatakta 180 derece dönüyor başı sabit ayaklarla hop oraya hop diğer yana. Gazı olmasa da bacaklarını kaldırıp kaldırıp indiriyor pat pat vuruyor. Bazende topuklarıyla kendini geriye doğru itiyor beşiğin baş kısmına kafası değdiği zaman ağlayarak uyanıyor . Doktor kontrolünde soracağım, var mı böyle yaşayanlar yalnız değilsin diyin nolur
Benim Kaş tarağım vardı onunla taradım tek seferde bittiBugun 2. Sefer basina zeytinyagi surup taradim. İlkinde bu kdar cok cikmamisti ama bugun bayagi tarafi doldurdu. Pul pul cikti konaklar. Sonra baktm hala daha var sari sari basinin uzerinde. Doktor haftada 2 kere yap demisti. Yapmaya devam edicez sanirim bitene kadar
Çok sağol canım mesajın bana iyi geldi gerçektenAh kuzu hak veriyorum çünkü en en zoru bence sağım yapmak. 40-50 gün kadar yektada düzgün tutmadı bende sağarak verdim ve aşırı yıpratıcı bir süreç. Yaptığın inanılmaz bir şey bence
Hiç demoralize olma bu konuda, demek kolay biliyorum çünkü bende bazen dişlerimi baya baya sıkıyorumİnşallah hepimiz için herşey en kısa zamanda yoluna girer
Heleki bu aralar hepsinde azcık meme reddi var anlıyorum heleki kafayı çevirip ağladıkça off diyor insan bi ara heleki kolik dönemimde bende tükenmiştim sütüm gitmişti sağolsun ondan sonra böyle olmayacak dedim annem babam hergün gelir sağolsunlar yardım isteyebilceğiniz biriler var mı anneniz vs. bakabilecek durumdaysa 1 2 ay sizle kalsın eşlerden çok hayır olmuyorBilmiyorum çok sinirliyim bu aralaren ufak aksilik bir şeyleri fırlatma isteği uyandırıyor. Doğumdan beri böyleyim. Bebeğim zaten emmiyor sürekli sagarak veriyorum. Yıprandım sanırım. Pandemi olmasa psikolojik destek alırdım. Çok depresif hissediyorum. Bir gün iyiyim bir gün kötü.
Ben de cok sinirliydim. Insan yoruldugunda sinirli oluyor gercekten. Ilk 20 gun kabus gibiydi, sonra ilk 3 ay cok zordu. Sinirlenince firlattigim oluyodu bi seyleri. Yorgunluk cok zor. Uzun bi surec, bikac gunle bitmiyor ki. Bu ay esim evde sukur ki sonunda rahatladim. Cok rahatmis boyle. Ben nEmzirip esime pasliyorumGüne puanım 0.
Yarım saat bebek oyalaya oyalaya sağdığım iki şişe sütten birini düşürdüm... Diğerini de kendim fırlattım sinirimden. Dolaptakileri de fırlatmamak için zor durdurdum kendimi...
2. aydan beri biberon almiyor. Cok mama ve biberon denedim, tuttugu bir biberon buldum ama mama sevmiyor, benim sutum olunca iciyor ve benim dutum de olsa gece sevmiyor almiyor biberonu.Ben her aralan biberonla mana veriyordum ama 4. Ayın başlarında bir anda biberonla yememeye başladı. Ama hiç bırakmadım ısrarla hep biberonu teklif ettim derkn 4. Ayın son haftasında yeniden başladı içmeye. Ayrıca bir defa da mamayı değiştirdim. Akşam mama yiyince en az 3-4 saat güzel uyuyor. Bence hiç vazgeçmeyin biraz emzirdikten sonra hemen biberonu verin. Şimdi biberonla su vermeye de başladım damla damla içiyor. Bazen oynuyor ama alışması için iyi oluyor. Bende 6. Aydan sonra işe başlamayı düşünüyorum.
Doktor bize henüz demir önermedi. Pazartesi 4ay aşısı için sağlık ocağına gidicez belki isterler ama ben kan tahlili yaptırmadan başlamak istemiyorum. Kan değerleri güzelse takviyeye gerek yok . Küçük kızımda da kullanmamıştım. Ama gıdasına hep kıyma ekledim ki değerleri de düşmesin.Kızlar Demir damlası ne kullanıyorsunuz. Oğlumda sidefer kullanıyordum yine ondan aldım ama 4-10 yaş yazıyor prospektüste, eskiden de öyle miydi yoksa ben okumamışmıydım, yoksa Farklı bir formunu mu aldım acaba diye tedirgin oldum, kullanan var mı??
Hayırlı olsun hadi inşallah düzenli şekilde gider.Günaydın hatunlar
Şükür gecemiz güzel geçti, sabahta huysuz değildi. Tabi 1de uyuyup sabah 10a doğru uyandığını varsaymazsak2 ve sabah 6,30da emdi. 2de yeni yatıyordum zaten bir kere uyanmış oldum mutlu oldum
En azından ağlaması azaldı bide iki gündür. Uykuya direnmeye devam ama.
Bizde haberler böylee. Fisher price’ın mama sandalyesi oyuncağını da aldım az önce. Sevimli zebra. Aklımda yoktu denk geldi, son bir adet diyordu fiyatı da bana 52-53 ₺ civarına denk geldi. Stoğu yoktu zaten şu sıralar. Üstüne bir de cüzdana 10 tl ilave gelmiş nasıl oldu bilmiyorum. Baya karlı oldu sanırım.
Benimde en çok içime sinen o olmuştuHayırlı olsun hadi inşallah düzenli şekilde gider.
O zebrayı ben de gördüm ama canlı görsem diye düşünüyordum. Gelince incelemeni yazarsın
Benim bebiş minimum 3 yapar :) bir sorun yok bence. Doktoru da normal diyorKızlar günaydın kaka problemimiz vardı biliyorsunuz son olarak forbiome minies verdi doktorumuz ilk günden beri acayip etki etti. Sorunu olan arkadaşlar deneyebilir.
ben hiç kaka görmediğim için bilemiyorum günde 2 3 kez yapmaya başladı fazla mı kızlar?
Sidefer kullanıyoruz biz de, ben de fark ettim yaşı ama doktorumuz bunu önerdi.Kızlar Demir damlası ne kullanıyorsunuz. Oğlumda sidefer kullanıyordum yine ondan aldım ama 4-10 yaş yazıyor prospektüste, eskiden de öyle miydi yoksa ben okumamışmıydım, yoksa Farklı bir formunu mu aldım acaba diye tedirgin oldum, kullanan var mı??
Bazen oluyor öyle... Yalnız değilsin.Güne puanım 0.
Yarım saat bebek oyalaya oyalaya sağdığım iki şişe sütten birini düşürdüm... Diğerini de kendim fırlattım sinirimden. Dolaptakileri de fırlatmamak için zor durdurdum kendimi...
Sidefer de damlalıklı ve temiz içerikli diye onu almıştım, oğlumda da onu önermişti dr. Kafamı karıştıran 4-10 yaş olayı olmuştu ama eczaneye sorduk ürün aynı ürünmüş, kullanabilirsiniz dediDoktor bize henüz demir önermedi. Pazartesi 4ay aşısı için sağlık ocağına gidicez belki isterler ama ben kan tahlili yaptırmadan başlamak istemiyorum. Kan değerleri güzelse takviyeye gerek yok . Küçük kızımda da kullanmamıştım. Ama gıdasına hep kıyma ekledim ki değerleri de düşmesin.
Kullanacak olsaydım Nutrigen ferromixin kullanırdım. Ama o şase yani gıdasına karıştırmak gerekiyor. Burda bir arkadaş da doktorum Ocean Microfer önerdiğini söylemişti. Onun da içeriği güzel. Kullanımı daha rahat olabilir damla formunda olduğu için
Benimki çok uzun zamandır var kafaya bisi takınca oluyor yoksa uyuyorum.Uykusuz gecen yıllarımdan sonra bir dönem yasadıgım durum.
Oğlum yaklasık 2 seneden sonra uzun uzun uyumaya baslamıstı fakat ben çok uykum olmasına ragmen 15 dk dan fazla uyuyamıyordum
Uzun zaman zarfında düzeldi.
Ama yine aynı seyi yasarım diye korkuyorum asılar, diş derken.
Canım bu arada sen aşı durumunu bir dra danıstın mı.
Suanki tablo da bizde şimdilik yaptırmıcaz gibi duruyor da.
Merak ettım, 1 yasından sonra da olur diyen dr oldu mu acaba.
Hangi bölüme gittin emzirmwyo gece uyanmayı etkiledi mi bilgi verirsen burdan ya da özelden çok sevinirim. Ne ilaç kullandın vesaire.Doğumdan sonra yaşadım.. benim de anksiyete den dolayı. Ben doktora gittim sonunda. Maalesef ilaçsız olmadı. Şimdi uyuyorum zaten ilacın ilk etkisi o oldu. Doktora bir an önce git. Sana ennuygun tedaviye başlasın.
Selam cnm.yanlis anlamış olabilirim.anksiyete için ilaç mi kullandın .emzirirken mi kullandın acaba?anksiyete den dolayı çok sıkıntılı bir dönem geciriyorum.kizim sadece anne sütü alıyor..ne yapacağımı şaşırdım bende.gece uyusam biraz toparlanacagim belki.kiz uyutmuyor saat başı uyanıyor bu sefer.ilac siz da olmayacak heralde .Doğumdan sonra yaşadım.. benim de anksiyete den dolayı. Ben doktora gittim sonunda. Maalesef ilaçsız olmadı. Şimdi uyuyorum zaten ilacın ilk etkisi o oldu. Doktora bir an önce git. Sana ennuygun tedaviye başlasın.
Psikiyatriye gittim. Depresan verdi emzirme de devam. Bebek uyunca ben de uyuyorum.Benimki çok uzun zamandır var kafaya bisi takınca oluyor yoksa uyuyorum.
Yani ben yaptırmamaktan şu an için memnunum 2 yaş sonrası düşünüyorum beyin gelişimi tamamlanınca yan etkisi varsa bile baya azaliyormus. Şu cacık çocuklara bunu yapma taraftarı değilim. Naçizane. Ebe dedi canım. İstediğin zaman gelip kayıt açtır diye.
Ben hiç doktorla görüşmüyorum izlem için de gitmedim korona var diye. Bazı arkadaşlar hem aile hekimliğine hem özel çocuk doktoruna gidiyor kontrole ama ne bileyim anormal bisi olmadıkça gitmek gerekiyor mu bilmiyorum biraz da burdan ve diğer yerlerden gelişimini takip ediyorum evdeki tartiyla filan. Gelişine büyüyor pasacik. Sormadım o yüzden bisi. Biliyorsun Esra abla var acil durum yardımcım çok çok iyi bir doktor abla ona soruyorum bisi olunca doktor olan bir iki arkadaşım var onlara soruyorum.
Hangi bölüme gittin emzirmwyo gece uyanmayı etkiledi mi bilgi verirsen burdan ya da özelden çok sevinirim. Ne ilaç kullandın vesaire.
İlaç kullandım ama doktor verdi emzirebilirsin dedi. Bebek beni de uyutmuyor. Bebek uyursa uyuyorum. Tedaviden önce bebek uyusa da uyuyamıyordum..
Selam cnm.yanlis anlamış olabilirim.anksiyete için ilaç mi kullandın .emzirirken mi kullandın acaba?anksiyete den dolayı çok sıkıntılı bir dönem geciriyorum.kizim sadece anne sütü alıyor..ne yapacağımı şaşırdım bende.gece uyusam biraz toparlanacagim belki.kiz uyutmuyor saat başı uyanıyor bu sefer.ilac siz da olmayacak heralde .
Masallah canim.Benimki çok uzun zamandır var kafaya bisi takınca oluyor yoksa uyuyorum.
Yani ben yaptırmamaktan şu an için memnunum 2 yaş sonrası düşünüyorum beyin gelişimi tamamlanınca yan etkisi varsa bile baya azaliyormus. Şu cacık çocuklara bunu yapma taraftarı değilim. Naçizane. Ebe dedi canım. İstediğin zaman gelip kayıt açtır diye.
Ben hiç doktorla görüşmüyorum izlem için de gitmedim korona var diye. Bazı arkadaşlar hem aile hekimliğine hem özel çocuk doktoruna gidiyor kontrole ama ne bileyim anormal bisi olmadıkça gitmek gerekiyor mu bilmiyorum biraz da burdan ve diğer yerlerden gelişimini takip ediyorum evdeki tartiyla filan. Gelişine büyüyor pasacik. Sormadım o yüzden bisi. Biliyorsun Esra abla var acil durum yardımcım çok çok iyi bir doktor abla ona soruyorum bisi olunca doktor olan bir iki arkadaşım var onlara soruyorum.
Hangi bölüme gittin emzirmwyo gece uyanmayı etkiledi mi bilgi verirsen burdan ya da özelden çok sevinirim. Ne ilaç kullandın vesaire.
O uyanınca duyabiliyor musun pekiPsikiyatriye gittim. Depresan verdi emzirme de devam. Bebek uyunca ben de uyuyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?