Rahat biri hiç değilimdir Vala evhamlinin tekiyim ama korona daha beterMasallah canim.
Rahatligini cok begendim
Bende senin gibiydim taaa ki oglum her ay 40 derece ateşlenınceye kadar
Sonra nerdeyse hastalıklı histerık bi ana oldum.
O günler geçti sukur.
Suan galiba ortadayım
Ebe aşı yaptırmasan da olur istediğin zaman gel yaptır mı dedi bu arada
Uykusunda ağlayınca müdahale ediyor musun peki benimki sallayıp emzik almayınca giderek artırıyor ağlamayı ve uyaniyorYeni yazabiliyorum. Anneannede 2. Gecesinde kızım 12de yattı sabah 10a kadar uyudu 12den 2'ye kadar uykusunda ara ara ağladı. Söylemeye korkuyorum nazarım değecek diye ama düzeliyor sanki.
korona korkusundan mı gitmiyorsun cnm dr a.Rahat biri hiç değilimdir Vala evhamlinin tekiyim ama korona daha beter
Duymam mı hiç. Çığlık gidiyorO uyanınca duyabiliyor musun peki
Müdahale etmeneye çalışıyorum. Kucağa almıyorum. Alırsam uyanıyor emmeden uyumuyır bu sefer. Pış pış, elinş tutma vs yapıyorum. Şu aanda uyurken bir parmağımı tutuyor. Sıkarak sakinleşiyor.Uykusunda ağlayınca müdahale ediyor musun peki benimki sallayıp emzik almayınca giderek artırıyor ağlamayı ve uyaniyor
Benim aşı yaptırmayan çok arkadaşım var ilkine yaptırıp ikinci olsa asla yaptırmam diyen var yaptırırken yanlış aşı uygulamasından sıkıntı yasayan var. Bunlarin ortak yönü kendi çocuklarının sağlıklı bağışıklığı güçlü olması diğer çevresindeki çocukların senede pek çok kez grip vesaire pek çok hastalığa yakalandığı çok sık hastaneye gittiğini gozlemeleri. Kendi bebeklerinin bağışıklığınin çok güçlü olduğunu söylüyorlar. Ben bu yüzden istemiyordum yaptırmak ama göze de alamıyordum çünkü uzmanlar doktorlar hep kesinlikle yaptır diyorlar. Keza aşısı yapılan hastalıklardan biri bile başa gelse nasıl müdahale edilir hiç bilmiyorum. Sorumluluk alamam diyordum. Lakinnnn Esra abla hem doktor dahiliye doktoru hem de bütünsel tip uzmanı doğalci da denebilir ama o klasik bir sifaci değil yurt dışında ciddi eğitimler görmüş ve holistik tıp denen bir ilimle iş yapıyorlar. Şahsen çok faydasını gördüm çevremde de hemen her konuda ona gidenler çok memnun. Bu anksiyete ve uykusuzlukla ilgili de muayeneye cagirdi gidince yazarım buraya. Neyse işte o dedi ki biz almanyada hep 2 yaşından sonra yaptırdık ama 3. Çocuğu alerjik olduğu için ona hiç yaptırmamis. 2 yaşına kadar beyin tamamen açık oluyor sünger gibi.Kor
korona korkusundan mı gitmiyorsun cnm dr a.
Bir de bişey daha sorsam
Dr arkadasların, Esra hanım fln ne diyor ası durumuna.
Ya iki yaşından önce aşıyı yaptırana kadar o hastalıklardan biriyle karşılaşırsa, o aşılar bebeklerin tolere edebileceği en erken dönemde yapılıyor, ne kadar erken aşılanıp korumaya alınırsa o kadar iyi diye düşünüyorum. Tabi tıbbi durumlar, alerjiler vs durumlarda yeniden düzenleme yapılır Dr tarafından.Benim aşı yaptırmayan çok arkadaşım var ilkine yaptırıp ikinci olsa asla yaptırmam diyen var yaptırırken yanlış aşı uygulamasından sıkıntı yasayan var. Bunlarin ortak yönü kendi çocuklarının sağlıklı bağışıklığı güçlü olması diğer çevresindeki çocukların senede pek çok kez grip vesaire pek çok hastalığa yakalandığı çok sık hastaneye gittiğini gozlemeleri. Kendi bebeklerinin bağışıklığınin çok güçlü olduğunu söylüyorlar. Ben bu yüzden istemiyordum yaptırmak ama göze de alamıyordum çünkü uzmanlar doktorlar hep kesinlikle yaptır diyorlar. Keza aşısı yapılan hastalıklardan biri bile başa gelse nasıl müdahale edilir hiç bilmiyorum. Sorumluluk alamam diyordum. Lakinnnn Esra abla hem doktor dahiliye doktoru hem de bütünsel tip uzmanı doğalci da denebilir ama o klasik bir sifaci değil yurt dışında ciddi eğitimler görmüş ve holistik tıp denen bir ilimle iş yapıyorlar. Şahsen çok faydasını gördüm çevremde de hemen her konuda ona gidenler çok memnun. Bu anksiyete ve uykusuzlukla ilgili de muayeneye cagirdi gidince yazarım buraya. Neyse işte o dedi ki biz almanyada hep 2 yaşından sonra yaptırdık ama 3. Çocuğu alerjik olduğu için ona hiç yaptırmamis. 2 yaşına kadar beyin tamamen açık oluyor sünger gibi.
Şimdi ben öyle komplo teorileri ve kötü çağrışım hiç sevmem amaaa sonra da yapılabilen bir şey için neden el kadar iken yapıyorlar bunları. Modernizm sürekli. Bisiler dayatıyor dünya Sağlık örgütü denen bir saçmalık var ki böyle örgütler bence ne idugu belli olmayan kişilerce kullanılıyor. Aşılar hep yurt dışından geliyor korona için bile kısa sürede pek çok aşı çalışması yapılırken neden ülkede bu kadar zamandır bu aşılar yapılmadı (ki bence yapılmıştır ama üzeri kapatılmıştir ASELSAN mühendisleri misali). Kısaca yaptırmak ya da yaptımamak değil de ertelemek benim işime geldi. Parka filan da gitmeyecek uzun süre öyle görünüyor. Esra abla dedi ki anne hisseder. Benim çocuğumun artık aşıya ihtiyacı var buna hazır dediğinde yaptırırsin. Bence de gayet mantıklı. Rüyamda sırtına çiş çıktığını gördüm gittim gerçekten çıkmışçünkü analique.
Bir de hiçbiriniz üzülmeyin de asilardan sonra şöyle sıkıntı çektik böyle sıkıntı çektik diye yazınca siz, çok üzülüyorum. En basiti bir huzursuzluk olsun mesela neden huzursuz o çocuk bir günde nasıl bir etki oluyor vucutta. Ne kadar masum olsa da vücuda minimal mikrop enjekte ediliyor. Daha küçücükler. Ne bileyim. Aşı dışında da hastaneye gidenler çok yani. Hele bağışıklığı gerçekten düşüyorsa. Yazık yani. Ne gerek ki.
Ebe sonra yaptırmak için sadece verem aşısı yaptırırken ekstra bir test lazım başka bisi olmaz dedi.
Ahh kuzumm cok cok gecmis olsun.Selam kızlar,iki gündür girip mesajları okumadım sayfalar birikmisDün benim minnak kız bizi biraz korkuttu.İlk defa kakasinda çok fazla kan gördüm,doktorunu aradım getir bakayım dedi,covid pozitif dedim,bir şey olmaz getir dedi.Kizi aldım götürdüm,muayene iyi gecti.Bes altı tüp kan alındı,kuzum kahvoldu alerji testleri,tam kan sayimlari falan yapıldı,kızım da bizim gibi Corona olmuş.Alerji testleri de bir haftaya çıkar dedi.Kaka vermiştik o da normal çıktı şükür.
Ayak terleme ile ilgili mesajlar okudum,bizde de var,tekrar kontrole gidince sorayım,doktorumuz her şeyi çok güzel açıklıyor,bizden bu kadar,geçmişi okuyayım bakalım
Doktora ben de dedim "hocam çıkabiliyor muyuz,pozitifiz" olsun sen getir kızı bir şey olmaz dediAhh kuzumm cok cok gecmis olsun.
Yakin zamanda o testleri bizde vericez.
Alerjisi negatif ciksa bile pozitif olabiliyor soyledi mi dr.
Bir dr diyetle ilgilibilgi verdimi.
Bu arada pozitifken disari cikiyormuydu
Canim uzun uzadiya yazmissin sagolasin oncelikle.Benim aşı yaptırmayan çok arkadaşım var ilkine yaptırıp ikinci olsa asla yaptırmam diyen var yaptırırken yanlış aşı uygulamasından sıkıntı yasayan var. Bunlarin ortak yönü kendi çocuklarının sağlıklı bağışıklığı güçlü olması diğer çevresindeki çocukların senede pek çok kez grip vesaire pek çok hastalığa yakalandığı çok sık hastaneye gittiğini gozlemeleri. Kendi bebeklerinin bağışıklığınin çok güçlü olduğunu söylüyorlar. Ben bu yüzden istemiyordum yaptırmak ama göze de alamıyordum çünkü uzmanlar doktorlar hep kesinlikle yaptır diyorlar. Keza aşısı yapılan hastalıklardan biri bile başa gelse nasıl müdahale edilir hiç bilmiyorum. Sorumluluk alamam diyordum. Lakinnnn Esra abla hem doktor dahiliye doktoru hem de bütünsel tip uzmanı doğalci da denebilir ama o klasik bir sifaci değil yurt dışında ciddi eğitimler görmüş ve holistik tıp denen bir ilimle iş yapıyorlar. Şahsen çok faydasını gördüm çevremde de hemen her konuda ona gidenler çok memnun. Bu anksiyete ve uykusuzlukla ilgili de muayeneye cagirdi gidince yazarım buraya. Neyse işte o dedi ki biz almanyada hep 2 yaşından sonra yaptırdık ama 3. Çocuğu alerjik olduğu için ona hiç yaptırmamis. 2 yaşına kadar beyin tamamen açık oluyor sünger gibi.
Şimdi ben öyle komplo teorileri ve kötü çağrışım hiç sevmem amaaa sonra da yapılabilen bir şey için neden el kadar iken yapıyorlar bunları. Modernizm sürekli. Bisiler dayatıyor dünya Sağlık örgütü denen bir saçmalık var ki böyle örgütler bence ne idugu belli olmayan kişilerce kullanılıyor. Aşılar hep yurt dışından geliyor korona için bile kısa sürede pek çok aşı çalışması yapılırken neden ülkede bu kadar zamandır bu aşılar yapılmadı (ki bence yapılmıştır ama üzeri kapatılmıştir ASELSAN mühendisleri misali). Kısaca yaptırmak ya da yaptımamak değil de ertelemek benim işime geldi. Parka filan da gitmeyecek uzun süre öyle görünüyor. Esra abla dedi ki anne hisseder. Benim çocuğumun artık aşıya ihtiyacı var buna hazır dediğinde yaptırırsin. Bence de gayet mantıklı. Rüyamda sırtına çiş çıktığını gördüm gittim gerçekten çıkmışçünkü analique.
Bir de hiçbiriniz üzülmeyin de asilardan sonra şöyle sıkıntı çektik böyle sıkıntı çektik diye yazınca siz, çok üzülüyorum. En basiti bir huzursuzluk olsun mesela neden huzursuz o çocuk bir günde nasıl bir etki oluyor vucutta. Ne kadar masum olsa da vücuda minimal mikrop enjekte ediliyor. Daha küçücükler. Ne bileyim. Aşı dışında da hastaneye gidenler çok yani. Hele bağışıklığı gerçekten düşüyorsa. Yazık yani. Ne gerek ki.
Ebe sonra yaptırmak için sadece verem aşısı yaptırırken ekstra bir test lazım başka bisi olmaz dedi.
Kekik yapar kuzum.Doktora ben de dedim "hocam çıkabiliyor muyuz,pozitifiz" olsun sen getir kızı bir şey olmaz dedi
Hayır Dr bilgi vermedi ama ablamın çocuklarından biliyorum ben,testlerin doğru sonuç vermeyebilecegini.Ben son günlerde farklı olarak kekik çayı ictim,ondan şüpheleniyorum.İcmeyi bırakınca bir daha kan görmedim.
Diyetle ilgili bir sürü yasak verdi,şahsen uymayı düzenimi bozmayı düşünmüyorum.Cunku artık alerji doktorları bile katı diyetler uygulamiyorlar,kakada aşırı miktarda ve sürekli kan olmasi durumunda diyet veriliyor onun dışında bir kere kan görmekle diyet uygulamiyorlar.
Ben sadece kekik kaynaklı olduğunu düşünüyorum ama doktorum süt ve süt ürünlerini ve yumurtayi da yemememi söyledi.Kekik yapar kuzum.
Kekigi biraktiktan sonra ne olabilir peki.
Bu arada en iyi sen gozlemlersin.
Ben oglumda kati diyet yapmadim mesela, ama bu findigimin cok siddetli.
Hem kakada kan hem kusma hem ses kisikligi vucudu verebildigi butun tepkileri veriyor.
Aylardir sayili gida yiyorum el mahkum.
Biran once atlatir insallah,atlatiriz hatta.
Yakinlarda asi oldu mu bu arada.
belki açtır gerçekten emme ihtiyacı vardır?Müdahale etmeneye çalışıyorum. Kucağa almıyorum. Alırsam uyanıyor emmeden uyumuyır bu sefer. Pış pış, elinş tutma vs yapıyorum. Şu aanda uyurken bir parmağımı tutuyor. Sıkarak sakinleşiyor.
Çok bağırıyor, kollarını savuruyor. İçim acıyor ozamanlarda.
Dilko masa sandalyesinde oturdu biraz ama uykudan yeni uyandığı için açtı, emmek için huysuzlandı. Zaten şuan küçük oldukları için uzun süre oturamazlar bana normal geldi Ara ara denersin kuzu
Biz bugün yine denedik 5 dakika durdu daha tam oturamadigi için yoruldu sanırım alışacak zamanla
Her gun yikiyorum canim ben :)Kizlar bebeginizi ne sıklıkla yıkıyorsunuz?
Bizim 3 aydir uyku rutinimiz banyo. Ama artik kış, üşütür müyüm her gün acaba diye düşünüyorum.
Kase almadim canim cunku dusunemedim acikcasi, pureleri vs koymak icin mi diyorsunesmeralda5 canım oioi tabak almışsın kasesinden de aldın mı?
Kızlar önce kase mi almalıyım acaba? Önce çorba mı vercez? % 50 indirimi kaçırdık. e bebekte %20 indirim vardı ordan alayım bari. Bitmediyse tabi.
Bu arada mama sandalyemiz geldi. Şuan işyerindeyim. Oraya istemiştim kargoyu. Akşam kurunca fotoğrafını paylaşacağım.
Az once bir kaka yapti kafasina kadarBen de o zaman stres olmustum aslinda ama karni yumusaksa huysuzlugu yoksa normalmis. Anne sutunun tamami emiliyor olabilir. Bizim de 2 gun yapmadi sonra 2 gun daha. Sonra 4 gun yapmadi. Sonra yavas yavas duzene girdi. Ortalama 3 kere yapiyor. Karni yumusaksa normal demisti doktor. Sen de braz boyle bulgurdur incirdir falan yemeye calis canm belki faydasi olur.
Haydaa kotu olmus baslatmasi ama vardir bir bildigiBize tam tersi yönde etki etti.
Ayarımız yok ya hep ya hiç ...
Gece en az 4kere kaka yapıyor. Gün içinde de 4 kez desek
Doktor çinko ve probiyotik başlattı. Rota tedavisinde kullanılıyormuş. Gerçi şuan bunları kullanmamız iyi mi kötü mü bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?