2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Kızlar, demir sanki dokundu biraz. Sidefer kullanıyoruz. Çok ıkınmaya başladı. Bi de kakası biraz tanecikli sulu formdaydı, şimdi domates salçası kıvamı gibi hemen hemen

ooooh mis gibi valla
mukusu yerinde, sizin en azından yeşil değil bizimki kadar
bir gün önce resmen ıspanak gibiydi bu sefer biraz tedirgin oldum da bugün daha normal yine...
Kakadan anlayan insan başka oluyor misal ben hiç anlamıyorum. Tek bildiğim kaka olsun da çamurdan olsun. Allah aratmasın. Mukuslusunu da bulamayan var.

Canım sert geçmezdi geçmedi de. Remziye hanımdan memnunum amaaaa Aaa çok büyük bir anlaşmazlık oldubor konuda. Kısaca anlatayım kaç gündür yazamadım nasıl geçiyor günler belli değil. Şimdi benim bebeğim sallayarak emzik le uyuyordu. Son zamanlarda sabaha kadar sallamaya başlamıştım atak döneminde. Ve aceba aç mı da uyumuyor diye meme vermeye başlayınca memede uyumaya alıştı. Remziye hanımın tüm danışanlari uykudan önce besliyorum beni de öyle zannetmiş. Kızdım açıkçası her sakallı deden ki derler ya o hesap. ben hep uyanınca besledim ve easy rutin uyguladım hep. Tracy hog. Çok da işime yaradı. Son dakika aç olmasa da böyle bir memeye alışmış oldu. Bu ayrıntıyı konuşmayınca söyle başladık. Önce emzik bıraktık sonra memede uyumayı bırakmak için memeden son dakika bebisi çekerek beş dakika mizirdanarak beşikte sallayıp uyuttum. Emzirmek asama asama öne almaya çalıştı o. Ama aslında ben orda emzirmiyordum emzik gibi kullanıyordu ucunu. Bir iki kez hiç memesiz uyuttum ama o memesiz olmaz daha çok küçük dedi meğer öğün atlama demek istiyormuş neden öğün atlayayim ayrıntılı sorsana bana. O öyle diyince benim de aklım karıştı memeyi bırakan çocuğa tekrar meme verdim. Bu davranisci bir eğitim olduğu için net mesaj vermek gerekiyor. Geriye dönmüş olunca kafası karıştı miniğimin. Bir hafta sürdü eğitim sonra ben durdurdum. 3. Günde memede uyumayı birakmisken 4. Ve 5. Günler kafası karışık geçti. Gündüz idare ettik. Sorun gece memelerini sinirlayinca meydana geldi. 3 kere acıkınca emiyordu 3 kere de emzik niyetine. Acikmadigi zamanlarda meme vermeyince gece bir seferinde bir saat ağladı daha o ce de on dakika ağladığı olmuştu ama siddetliydi. O gün de benim mastit olduğum yorgun olduğum bir gündü disim de ağrıyordu. Çocuğun ağlaması ayrı yıprattı beni ve bisiler yanlış gidiyordu. Gündüz emzik le beş dakikada uyuyan çocuk yataktan korkar oldu 40 dakikada ancak uyumaya başladı her öğün. Remziye hanım iyi biri eminim, işi de iyi yapıyor ama hurda büyük eksikliği oldu ve yanlış yönlendirdi. Çok çok sinir bozucu bir durum oldu ve hemen atak sonrası az da olsa yormuş oldum oğlumu.
Lakin her şeyde bir hayır var memeyi kolay kolay unutmayacaktı. Ben o gün durdurdum eğitimi. Remziye hanim iyi niyet göstererek tüm parayı iade etti. Ve yanlış anlaşılmayı o gün anladık neden böyle olduğunu. Biser ters gidiyordu. Ben o gün tekrar emzik verdim memeyi tmamen uyku öncesi unuttu. Bütün derdi emzikmis meğer o kadar mutlu oldu ki sallamak bile istemedi perşembe ve cuma sallamadan sarılıp uyuttum 25 dakikada filan ama 45 dakika dongusunu hala aşamadik. Cuma eşime dedim ki haftasonu sen uyut o da sallamak istedi. Bebekler kimin kendini uyuttugunu anlarmış ben olmadığım için sallamasında sorun yoktu keyif yapın dedim öyle de oldu cuma akşamdan beri o sallayarak uyutuyor yarın sabah ne olacak bakalım.
Gece ise emzik istemeye tekrar başladı 20 kere gidip geliyordum. Eşim uyuturken hiç emzik istememiş gündüz. Babaya naz yapmadı herslde. Gece sen de verme dedi bana. Uyanacaksa uyansın bir kere uyanır uyur sen verince düşürdükce istiyor dedi. Dün gece denedim emme dışında iki kere emzik istedi vermedim kısa ağlamamız oldu salladık tekrar uyudu. Gerçekten 20 kere kalkmalar bitti şimdilik çok şükür. Eşim hemen diyor ki iban veriyorum ücreti yatır
Yani son zamanlarda çocuğun aklını iyice karıştırdık yazık yavrum da ne olduğunu anlamadı. Kötü etkilendi diyemem çünkü ona onu sevdiğinizi hissettirip yakınlık kurduğunuz sürece böyle küçük şeylerden kötü etkilenmezler. Ama geçen haftaki o gece keyfine memesini bıraktığımiz o iki gün emzigi de olmayınca işler kötüye gitti ve kisa süreliğine yastığa yatar yatmaz ağlayıp uykudan korkar oldu elhamdülillah küçük olduğu için çabuk topladık. Neyse ki..... Trajikomik bir durum oldu yani. Uykuyu seven bir bebeğim var ama derdimiz sadece 45 dakikalar. Durtulmus gibi uyanıyor. Kendim sallamayi bıraktığım gün bir kere 2 saat uyudu o kadar huzurlu uyandı ki. Asla yetmiyor 45 dakika. Ağlayarak uyaniyor. Onun bu halini gördüğüm için bu işe girmiştim kendin cesaret edemiyordum emzigi çekmeye kundagi açmaya sallamayi bırakmaya. Şimdi bu kaostan sonra kesede emzik siz kundaksiz memede uyumayan sallanmak istemeyen bir bebek var. Bugün de tam 4 aylık oldu. Tek sorunum 45 dakika. Desteksiz uyuyunca kendi geçer 45 i diyorlardı ama şu an tam desteksiz değil sanırım pispis patpat yapıyorum sarılıyorum uyurken. Yarın ben uyutunca işin rengi belli olur belki tekrar ararım Remziye hanımı bilmiyorum şimdilik tabloyu görmem lazım ne oluyor.

Ayiptir gondermesi
Bu da taze taze kopuklu kaka.
Vallabunun ne oldugunu bende bilmiom.
Sanki deterjan yutmus mubarek
Ama gaz olsa gerek diye dusunduk ailecek

Eklentiler

• P_20201220_150835.webp
    18,8 KB · Görüntüleme: 83
Kakadan anlayan insan başka oluyor misal ben hiç anlamıyorum. Tek bildiğim kaka olsun da çamurdan olsun. Allah aratmasın. Mukuslusunu da bulamayan var.
ya ben de hiç anlamıyodum da ilk bi siyah noktalar oldu bizde bi iki ay önce
sanki kakanın içine biraz siyah çay atmışsın gibi... o zaman dediler ki -görümcem dedi- aa kaka mukuslu bir şeye alerjisi var. doktora sordum getir bi bakalım ama normal olabilir dedi, sağlık ocağındaki kadın da hemşiremiz... sonra doktorum dedi ki hani alerji testi yapılabilir işte dediğim gibi kan görmeyince çok önemsemiyolar.
muhakkak alerji yapıyor ama çok ciddi boyutta olmayınca ben de üstüne düşmedim çünkü çok net çizgiler de konulamıyor. Burdaki arkadaşlarda da görüyorum hani peynir yemedim kesildi de olmuyor. E biz de ekstra başka bir sıkıntı da yok, şimdi çocuğun kakası mukussuz olsun diye de bu pandemi döneminde çok hastane uğraş olmasın dedim.
bizim kaka hikayemiz bu şekilde :))
bi de bi ara 5 günde bir yapıyordu şimdi düzene girdi dediğin gibi aman kaka yapsın da düzenki mukuslu olsun varsın. Kilo alımı da normalde napalım

Maşallah saçlar yakıyor. Bizim kızın iki tel saçı kaldı. Döküldü, inşallah bahara çıkar.
Benim bebiş tam bi tweety, saçın sadece tepesinde uzun uzun kaldı, yeni çıkanlar da az ve seyrek. Zaten sarışındı yeni çıkan saçlar iyice sarı. Çok komik oldu :) saçları seyrek olacak sanırım

Kızlar, bu demiri vermesem... Doktora soracağım ama sonuçta bakanlığın önerdiği bişey ver diyecek. Ama bebeğim demiri aldıktan sonra kusuyor, mide öz suyu gibi bi su geliyor. Önceden bu şekilde kusmazdı. Kakasını yaparken zorlanıyor, daha az gülmeye başladı, mutsuz olduğunu görüyorum.

Benim bebiş tam bi tweety, saçın sadece tepesinde uzun uzun kaldı, yeni çıkanlar da az ve seyrek. Zaten sarışındı yeni çıkan saçlar iyice sarı. Çok komik oldu :) saçları seyrek olacak sanırım
Bizimde tepede uzun uzun. Şimdi saçlar siyah. Benim bebeklik siyah ama sonraki resimler sapsarı döner mi bilmiyorum.​

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…