2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293

Ah annelik işte canım zayıf olsa dert tombik olsa dert yaranamıyor bu bebeler bize ama kilosu normal değerler içindeyse dert etme kendine en iyi anneler anlar bebelerinin doyup doymadığını
Söyle kız merak ettim
4 aylıkken 9 kiloydu canım şimdi de kendi tarttığıma göre 9.3 falan 4.5 aylık olduk
Evet aslında ama yine de insanın kafası takılıyor. Takmamam lazım biliyorum. Doktora da sordum evet kilosu fazla ama boyu da uzun çocuğunuz şişman değil dedi maşallah kuzuya da bir de mama sandalyesi bakıyorum mesela max 15 kilo diyor oturuyorum tekrar düşünüyorum benimki bu gidişle pek oturamayacak diye. Bizim beyefendi biberonla içeriğinden ötürü lokur lokur içiyor tabi emseydi görürdüm ben onu

Suskunlugum asaletimden falan degil kizlar, hala bebemle cebellesiyorum
Misir patlatip cay demledik gecenin ikisi.
Adam tek basina yiyip iciyor
Uyutursam eslik edicem, sanirsam sabaha karsi
Oy oyy...
Gittiğinde sana mısır kalmayacak canım bebeyi babaya pasla keyfine bak

Benim de reglim başlamadı, valla çok rahat :)

Zamanla geçiyor canım

Bende okuyup okuyup susanlardanım bu ataklar mataklar aranacak hele bir 2 yaş sendromu var ben sizi o zaman göreceğim minik ergenlerle uğraşacaksınız diyeyim diyorum susuyorum
Bu arada büyük oğlum dişlerini çok tahat çıkarırdı sabah bir kalkardı dişi çıkmış hiç haberimiz olmazdı ama 14 aylık çıkardı ilk dişini belki ondandır

Dogru 2 yil. ben de o 2 yilin gecmesini bekliyorum zaten.
Bir an önce hem geçsin hem geçmesin zaman istiyor insan
Ayy maşallah kuzucuğa şimdi bacakları tombiş tombiştir derler ya tam ısırmalık diye canım 4.ay kontrolü bugün gidince kilosunu boyunu göreceğiz bakalım. Tahminimce 6 küsürdur. Öyle ele dolu dolu gelen bebelerden değil yani
Şu an iki ayrı kesim var sanırım.
1. İkinci bebeği isteyenler/düşünenler
2. Benim gibi ikinciye tövbe edenler
Aynen valla bebeğim gülüyorsa genelde 1.kesimdeyim ama ahlak huzursuz zamanlarında sinirlerim alt-üst olduğunda 2. Kesim ağır basıyor doğrusu. İşin en cazip tarafida kardeş sevgisinden mahrum kalmasın istiyorum. Dünyanın en güzel şeylerinden biri bence.
Ne kadar bezgin görünsekte yılmak yok yol uzun tabi bazen durup şikayet ediyoruz halimizden ne yapalım bu da tecrübesizliğimizden olsa gerek. Şöyle bir gerçek var ki unutuluyormuş gerçekten, önce doğum ağrıları unutuldu bu sıkıntılar da unutulacak elbet. Unutulmasaydi kimse 2.-3. çocuğu dünyaya getirmezdi diye telkin ediyorum kendimi. Eminim o minik ergen dönemlerini de normal ergen dönemlerini de çok özleyeceğiz. Büyük oğlunuzdan tecrübelisiniz bu süreçleri bizim ise neyle karşılaşacağımızdan ne yaşayacağımızdan bir haberiz gün gelecek çok dert yanacağız belki ama ikinci bebiş için bizde sizler gibi tecrübeleneceğiz

Benimde tazyikliydi sütum sağıp hızı azalır dedi doktor ama daha çok tazyikli oldu bence sağlamak daha iyi sagdikca daha çok süt toplanıyor ben sağladım tazyik olayı azaldı
Canım uykusuzluktan mıdır nedir ama tam anlayamadım; sağınca tazyik arttı mı azaldı mı? Ilk zamanlar sürekli sağım yapıyordum ama artık yapmıyorum değişen birşey olmuyor diye.

Kızlar, ben bunaldım, uzuluyorum, korkuyorum artık. Bebeğim insan görmeden büyüyor... ne zamana kadar böyle olacak? Bizim bebeklerimiz ne zaman normal bi hayata geçebilecek?
ya ben çok üzülmüyorum açıkçası
çünkü eş dost akraba gelecek şapur şupur öpeceklerdi aman iyi oldu böyle
yani tabi korona hiç olmasaydı ve gelmeselerdi keşke.
bak geçen uçuklu biri öpmüş de bişiyler olmuştu kim demişti kızlardan yazmıştı, allah korusun yaa

Canım uykusuzluktan mıdır nedir ama tam anlayamadım; sağınca tazyik arttı mı azaldı mı? Ilk zamanlar sürekli sağım yapıyordum ama artık yapmıyorum değişen birşey olmuyor diye.

benim sağmakla artıyormuş bunu işte gözlemledim.
hatta bir ara emmiyordu sağıyorum diye azalacak diye ne korkutmuşlardı sanki bir hafta sağsam bitecekmiş gibi sütüm
ahh ahhh. O yüzden arkadaşları burada o konuda elimden geldiğince rahatlatmaya çalışıyorum.

Bende aynen öyle düşünüyorum yeni doğan bebek öyle herkes kucağa alamaz öpmez. Ben çok memnunum suanki durumdan canıma monnet kimse gelmesin . Fazla korumaci davranıyorum sanırım öyle şapur süpür öpme olaylarina gene hic gelemem ki kendimde sevmem zaten. Ben yazmıştım canım herpes öpücük olayını. Halen cok korkarim ben öpmeye. Evet canım sağım sütü arttırıyor, sende de sütun tazyikli miydi

ya o uçuk olayını benim eşim demişti bebeklerde çok tehlikeli diye inan bu kadar ciddiye almamıştım ben
benim yine öpülmesin istememin nedeni grip olur uykusuz kalırız gece ağlar yazık olur diyeydi
hele bunları duyunca üstüne corona gelince böyle tarzan gibi ormanda tek başına gibi evde tek büyüsün daha iyi.
benim de sütüm tazyikliydi arada tıkanıyordu yavrum
geçen artık eskisi gibi tazyikli değil diye düşünürken bi şey oldu ağzından çekti bi baktım yüzüne fışkırmış
o kadar aman aman sütüm olmamasına rağmen

bu arada şu süt sağma ve bir kaç şeyle ilgili efsaneleri çürüten deneyimlerimi başka bir başlıkta toplamak istiyorum bi ara
benimki gece hiç emmezdi hep uyur kalırdı göğsümü bitiremezdi ben de sağardım hep sağıp verirdim. bir gün gazetede doktorlar bir şeyler der ya bi okudum "anneler gece rahata kaçmak için sağıp veriyorlar çok yanlış"
dedim ki ben kötü bir anneyim herhalde rahatıma düşkünüm falan baya bi kaç gün üzüldüm bu duruma ama yok uyanıyor emmiyor .
sonra düşündüm yani neden annelik kahır dolu olmak demek mi? diyelim ki emiyor ama rahatına geldiği için gece sağıyor anne ne zararı var ki bunun? Kaldı ki kolay emen bebe için ekstra sağıp vermek daha da zulüm yani. Mesela benim yavrum şimdi gece kalkıp lök lök emiyor ben neden sağıyım manyak mıyım?
Yok annesin ya çocuk emmese bile 45 dakika uğraşıcan çocuğun da uyumasın sen de uyuma çünkü annelik bu demek mi?
ay o makalenin doktorunu bulsam keşke.

Dizinin fragmanı bu yani asıl aksiyon daha başlamadı yani... hadi diziyi değiştiremiyoruz da ileri tuşuna da basamıyor muyuz
Oyy oyy oyy atak haftaları + 24 diş merasimi... gözümden uyku akiyordu o da gitti
Hadi bi güzellik yapayım süt dişleri 20 tane, 4 diş kardayız

Kızlar bebeklerimizin öpülmesini engellemenin tek yolu pandemiymiş gibi yazmışsınız. Ben isterdim bebeğim kuzenleriyle arada bir araya gelerek büyüsün, arkadaşlarımızla kahvaltılara gidelim Edizi sevsinler, daha yaşına girmeden denize girebilelim, kedievine gidip kedileri besleyebilelim, büyük anneannesini ziyaret edelim... yaşını doldurduğunda symi de olmayı planlıyorduk ve daha neler neler... çok farklı planlarım vardı... Ve bu salgın uzunca bir süre daha devam edecek gibi.

Aynısını düşündüm dün
Belki ilk yağan karı bile göremeyecek görse dokunup hissedemeyecek vs bir sürü şey..

Aynısını düşündüm dün
Belki ilk yağan karı bile göremeyecek görse dokunup hissedemeyecek vs bir sürü şey..
Evet, ya işte ne biliyim benim bebekliğimde sahip olduğum özgürlüğe sahip olamayacak. Ve oyle gozlemcilerki, disari ciktigimizda agaca cicege nasil bakiyor. Herseyin farkinda artik ama ben ona rahat rahat bu firsati veremiyorum

YA evet biraz öyle olmuş
ama bir kere arkadaşım 2 çocuğuyla geldi yeminle aklım çıktı
gerçekten inan zaptetmek çok zor
yoksa benim doğumuma kimse gelemedi, babyshower yapacaktım içimde patladı -arkadaş grubundan herkese yapılmıştı-
hatta büyük ihtimalle ilk 1 yaş doğum günlerini de parti ile kutlayamayacakmışız gibi duruyor maalesef ki en acısı bu.
ay daha da kötüsü altınları toplayamadık kız

Benim dogumuma da kimse gelemedi, baby shower yapmadim. Arkadaslarim sag olsun cok anlayislilardi, hediyelerini kapiya birakip gitmisler. Tel edip haber verdiler. Biraz altin topladik biz

Ya ben kimse gelemese de parti yapicam, 3 kisi partileriz artik dogum gununde. Hatira olur, 1 yas dogum gunu fotolari olur en azindan.

benim de babyshower yapan arkadaşlarım hem hediye hem altınlarını getirdiler sağolsunlar
ama akrabalardan çok gelmeyen, gelmesin dediğimiz oldu.
1 yaş doğum gününü de yazlıkta yapabilirim eğer pandemi olursa
ama yine de gönlümden geçen o değildi tabi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…