2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Kizlar az once 4.ay kontrolünden geldim doktora bir sürü sorularla gittim sag olsun guzel cevaplar verip içimi rahatlattı birazcık onları anlatayim.
Boyumuz 62 cm kilomuz 6250 olmuş. Bence minyon doktora göre iyi (5. Ay sonunda doğum kilosunun 2 katı olması gerekiyormus)
Diğerleri gibi sağlık ocağı demir damlasını kullandirmadi baska 4 içeriği temiz marka önerdi Herhangi biri olabilir dedi. Sağlık ocağı demiri istememesinin sebebi hem içeriğindeki maddelerden hemde bebeklerde aşırı kabızlık yapmasından kaynaklı olduğunu söyledi. Ayrıca 9 aylik olana kadar kullanacagimizi (9.ayda kan tahlili istiyorum ona gore devam edip etmeyecegimize karar veriyorum dedi) ve dişleri çıktığında dişi sarımtırak bir renk aldırdığını ve bu rengin geçmediğini söyledi. Önerdiği damlanın herhangi bir gıdayla etkilesimi yokmuş o yüzden emzirmesen önce veya sonra verebilirsin dedi (Alinox) günde 8 damla kullanacakmışız. Dişlere bir zararı yokmuş.
Elinden tutup ayağa kaldırdı ve ayağa kalktığında omurgasının ( enseden ayağa kadar ) dümdüz oldugunu sanki sırtında sopa varmış gibi bu şekilde olması gerektiğini söyledi gayet iyi dedi.
Kilosu iyi olduğu için ek gıda ve tadımları 5. Ayda konuşacağız ne gerekiyorsa ben hepsinin listesini vereceğim ve ek gıdaya nasıl başlanacağını anlatacağım ek bi kitap almana gerek yok hepsi bende dedi.
Destekli oturtmaya başlıyoruz. 4 tarafı da destekli olacak emzirme yastığı varsa onu kullanabiliriz yoksa kırlentlerle destekleyeceğiz dedi. Ilk zamanlarda sağa sola öne düşecek komik hal alacak ama 2 hafta sonra düz oturmaya alışacak kafayi kaldiracak gün de 5 sefer max 20 dakika her gün oturtulcak dedi. 5.ayda öndeki destek kalkacak sadece 3 taraftan destek vereceğiz dedi.
Dönme olayını sordum 4-5. Aylarda sırt üstü yattığında sağına soluna dönebilir tam tur dönmesi için( serbest hareket) 10.aya kadar vakit var endişe etmeyin dedi.
Ensesinin üstünde sağ ve sol olmak üzere 2 adet beze var ( tüm bebeklerde/bebeğin karşısına geçip ellerini kulağına dayayıp işaret parmağıyla bakti) bu bezeler daha da büyüyecek diş bezesi dedi dış çıkartma döneminde tüm bebeklerde oluyor ileriki haftalarda bazen gözle görülür şişkinlik yapacak korkmayın gayet normal dış çıkarttığında inip yok olacak dedi.
Geceleri aşırı huysuz ağlak ve uykuya geçmeme durumunu sordum diş ağrısı en çok akşam 8 ile gece 3 arası olur calpol 4ml verebilirsin 6 saat arayla rahatlar ağrı çekmesin dedi her gün vermekte sakınca yok dedi. Bağışıklık yapmaz dedi. Çocuk rahat uyusun dedi.
Ayak terlemesini sordum aşırı aktif olduklarında ,oda sıcaklığı yuksek oldugunda , dis cikarma doneminde ve emzirirken vucut hararet yapar nemlenmesi normal ama çorap gözle görülür renk değiştirirse kardiyak probleme işaret eder ek kontrole ihtiyaç var dedi.
Dişlerini bol bol parmakla bastırarak kaşıyın dedi rahatlatır dedi ek olarak tetagil adında granül verdi günde 8 defa parmağına döküp dişlerini kaşımamı söyledi. Dis ciktiktan sonra da kullanilir dise zarar vermez dedi.Jel önermiyorum pek dedi sebebi de günlük kullanim dozunun daha az olmasi ve diş çıktığında bırakılması gerekiyormus yoksa dişin yapısını bozuyormuş.
Doktordan önce sağlık ocağında aşımızı olduk aşının ateş yapmasını beklemiyorum ama bazen yapabiliyor o zaman önce soy geçmezse duş aldır yine geçmezse ilaç verebilirsin dedi. Asi yerinde sislik kızarıklık olabilir eğer olursa dolaba havlu koyup soğuk komplex yapabilirsin dedi.
4.ayda ses çıkartan oyuncakların vakti geldiğini vurmalı basmalı hışırtılı oyuncaklar almamı söyledi. Aktivite masasını seviyorlar dedi. Oyun halısı artık ilgisini çekmeyeceğini ek oyuncaklara ihtiyacı olduğunu söyledi.
4.ve 5. Aylarda anne sütünün genel olarak azaldığı aylarmış bununla ilgili bir çay önerdi (wess)Gün de 2 defa her gün kullanmamı istedi.
Probiyotik ve d vit.kullanmaya devam ediyormuşuz.
Aklıma gelenler bunlar yine hatırladığım bir konu olursa yazarim kizlar.
Ek olarak demir takviyesinin kakayı yeşil koyu hal aldıracağini korkmayın dedi.
Bizim kaka yapamama sorunumuz var halen solüsyona devam edecekmişiz bir akşam verip 3 akşam bekleyeceğiz eğer yapmazsa tekrar vereceğiz dedi. Yapamamasi kabizlik belirtisiymis hatta poposunu kontrol etti catlak var dedi. Kakasinda kan olup olmadigini sordu yok bizde.Birde temiz icerikli demir ilacı bazı hassas bünyelerde kabizliga bagli makat çatlağı yapabilmiş kakada kan olursa haberleşelim dedi.

Son düzenleme:
Ek olarak
Bizde bazen vücudunda böyle bi böcek ısırmış gibi sivilce etrafı kızarık bisiler çıkıyor görmeden birşey diyemem olduğunda resmini cekip gönder ona gore bakalım dedi

Allah razı olsun doktora gitmiş kadar olduk canım

Ne de güzel ilgilenmiş.
Bizimki de uzun ilgileniyor sözde ama benim içime sinmeyen şeyler var. Başka dr denemek istiyorum.

4 demir markasının adlarını öğrenebilir miyim?
Bir de içimi kolay mi verdiğinde bebeğin tepkisi ne oluyor paylaşırsan sevinirim..

Ben ocean microfer veriyorum içimi kolay ama tam temiz içerik değil sanırım:/

vay be doktora bak
bizimki hiç böyle detaylar nerdeeeeee
sanki köy devlet hastanesine götürüyoruz
valla köy devlet hastanesi bile daha çok ilgilenebilir
bakalım yeni doktorumuz da umarım böyle açıklayıcı olur bize karşı
genel olarak gayet güzel şeyler söylemiş kuzu

Aynen... cehaletle uğraşmak çok zor. Sanki salgını ben uydurdum. Sanki devlet sokağa çıkma yasağı uygulamıyor. Sanki akşam oturması olmasın diye 9 dan sonra sokağa çıkma yasağı yok. Ama cevap torunlarını özlemişler, rüyalarında görüyorlarmış. Sanırım ben uyduruyorum birşeyleri.​

of biz hiç kan tahlili de vermedik ki ilk ay sarılık haricinde...
sarılık hariç hangi değer ne olmalı hiç bilmiyorum ben inan

iyi ki yasak var
gerçekten yasak olmasa biz kayınvaldemlere doğum gününe bile gitmek zorunda kaldık

of biz hiç kan tahlili de vermedik ki ilk ay sarılık haricinde...
sarılık hariç hangi değer ne olmalı hiç bilmiyorum ben inan

1 buçuk ayda bir kan veriyoruz.
Geçen ay b12 si de çok düşüktü takviye aldık.

Bu sefer de çok yüksek çıktı.
Manyak olduk valla yaa.

En temizi bizim zamanımızmış.
Tahlil yok takviye yok kafalar temiz büyümüşüz işte..

Kizlar cok konustugumuz icin unutuyorum bazı
yerleri aklima gelince ekliyorum ,
Ek olarak bebeklerin gözlerinde kayma olabileceğini 12.aya kadar geçmesini beklediğini geçmezse göz doktoruna yönlendirdiğini söyledi. Kayma sebebi olarak ta iki göz arasindaki burun üstü yapının bebeklerde daha geniş olmasından kaynaklıymis(burnu da sürekli goruyorlarmis/sanada iki göz arasına bir çıkıntı koysak sürekli onla baksan etrafa zamanla seninde gözlerin içe doğru kayar dedi) zamanla iç göz kasları güçlenecek ve daha fazla kontrol edecek dedi.
Ayrıca demir damlası kullanımı ve ek gıdaya geçiş döneminde pişik olayı daha fazla görülür her bezlemede muhakkak ilik suyla temizleyip bol bol kantaron yağı sürmemi söyledi.
Bu aylardan sonra gelisiminin hızlı olacağı için 9+ / 12 ve 12+ kıyafetler almamın avantajlı olacagini buyuk gelecegini ama kollarını ayaklarını katlarsın ayında alma çabuk büyüyeceğinden paranız çöp olmasın dedi
Yine aklıma gelince yazarım.

Birkac merakim cevaplanmis oldu sayende doktorun boyle uzun uzun aciklamasi ne guzel. Ben oraya gidince bir heyecan oluyorum. Mesela ayak terlemesi oglumda da oluyordu, unuttum.

Suan bizimde kullandigimiz demir ilacinin besinle etkilesimi yokmus. Bana cok enteresan gelmisti, hatta yanlis duydum herhalde diyip doktora tekrar mesaj atmistim. Suan kesin eminim

Ben böyle özlemeye sevmeye de inanmıyorum gerçekten seviyorsan onun iyiliği için bir şeylere katlanırsın bana deselerki 2 yıl sevdiklerini goremeyeceksin ama 2 yılın sonunda hep birlikte sağlıklı olacaksınız 5 yıl bile beklerim

Hangi şehirdesin canım doktorunuz ne kadar ilgili

Valla canım her gün balkona cikartiyorum , evde evcil hayvanın var ( kedi değil kedilerden korkuyorum kuş besliyorum) tabikide mikropla karşılaşacak bağışıklığı için. Her eve geldiğimizde dusa sokmuyorum ne bileyim oraya buraya elini sürtüyor ellerini sürekli yıkamıyorum. Benim sorunum insanların düşüncesizce şapur süpür öpmesi aslında. 1 ayı gecik kimseyle görüşmüyorum misafir kabul etmiyorum gitmiyorum. Ailelerle görüntülü konuşuyoruz yeter bence.

Alinox / sidefer / microfer/ diğerinin adını okuyamadım bulursam söylerim.
Istersen yazdığı kağıdın resmini çekip gönderebilelim eczacılar daha iyi bilirler. Ben alinox aldım. Bebeğinde kabızlık kaka yapamama var diye. Daha kullanmadik yeni doktordan geldik bebis uyuyor suan .

Evet canim gayet verimli guzel geciyor bizim kontrollerimiz. Gayet güzel ilgileniyor gittiğimizde sabit bir muayene rutini var asla şaşmaz. Odaya girdiğinizde ilk dosyasını alır inceler önceki ayların genel değerlendirmesini yapar bu aydan beklediği boy kilo kafa çapını söyler genel 4.ay değerlendirmesi yapar sonra bebişi alır soyar kilo boy bakar sonra bezine kadar soyar her yerini inceler cinsel organı poposu kafası göbeği her yeri. Sonra bezini giydirir steteskopla kalbini ciğerlerini felan dinler , kulak içlerine bakar gözlerine bi aparat ve ışık eşliğinde bakıyor , burun içlerine bir aletle bakıyor geniz eti oluşumu var mı diye eline ek eldiven takip ağız içini komple inceliyor. Bi tokmak gibi bir şeyle diz kapaklarına vuruyor sonra yatırıyor parmaklarında tutup kaldiriyor sonra komple havaya kaldırıyor. muayeneden sonra da genel değerlendirmesini yapıyor önceki verilerle karşılaştırıyor. Ayında olması gerekenleri yapılması gerekenleri anlatıyor tek tek önerilerde bulunuyor ve en son sorularım varsa onları detaylıca anlatıyor. Şahsen ben çok memnunum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…