ŞükürAy şükür şimdi de mutluluktan ağlıyorum
Gayet güzel demiş sonuçlar için
İlacı kullanmaya devam edeceğiz. 1 ay sonra kontrol ve sonra yine Ankara’ya gözükmemizi istedi. Aynı zamanda d vitamini ve Demir takviyelerine başlayabilirmişiz. Sebebi uzayan sarılığa bağlı tahribat olabilir dedi ama kesin odur dememiş.
Aklıma hiç gelmedi doktor sonuçlara odaklanınca aslında kan alınmışken demirine baktırabilirdim sağlık olsun. O an sadece karaciğer değerlere odaklanmıştım.
Ahaha içimden geçmedi değilNe guzel yaa, happy mom happy son
Bebis odullendirilmeyi haketmis, sen onu kucakta sarki soyleyerek, evi dolastirarak, hoplata hoplata bi emzir bence
Onların uzmanlık alanı olduğu için olabilir canım İnan bilmiyorum. Zaten istediğimiz bir değer yüksek çıkmış bunh beklemezdik demişti. Belki onun kontrolü için burada metabolizma bölümü yok çünkü.ayy oleyyyyy çok sevindim yaaaa
neden tekrardan ankaraya gözükün dedi acaba
Sağol kuzumŞükürgözünüz aydın canım
Ahaha içimden geçmedi değilÖdül olarak hemen d vitaminini verdim bir yandan o da takılıyordu aklıma olumsuz etkiler mi diye
Onların uzmanlık alanı olduğu için olabilir canım İnan bilmiyorum. Zaten istediğimiz bir değer yüksek çıkmış bunh beklemezdik demişti. Belki onun kontrolü için burada metabolizma bölümü yok çünkü.
Sağol kuzum
ay neyse sevindim vallahi billahi
bak bunun sevinciyle şimdi kendini alışverişe vurma kendini hehehe
Yeterince vurdum stoplanıyorum artık.
Az sonra bakıp demir vitamini alacağım ama
Oh be çok şükür canım benim ..Dün hep aklımdaydın bugün açınca gördüm..Ay şükür şimdi de mutluluktan ağlıyorum
İlacı kullanmaya devam edeceğiz. 1 ay sonra kontrol ve sonra yine Ankara’ya gözükmemizi istedi. Aynı zamanda d vitamini ve Demir takviyelerine başlayabilirmişiz. Sebebi uzayan sarılığa bağlı tahribat olabilir dedi ama kesin odur dememiş.
Aklıma hiç gelmedi doktor sonuçlara odaklanınca aslında kan alınmışken demirine baktırabilirdim sağlık olsun. O an sadece karaciğer değerlere odaklanmıştım.
harikasın ya doktorunda baya bilgi veriyor ben hala öyle doktor bulamıyorum teşekkürlerKizlar az once 4.ay kontrolünden geldim doktora bir sürü sorularla gittim sag olsun guzel cevaplar verip içimi rahatlattı birazcık onları anlatayim.
Boyumuz 62 cm kilomuz 6250 olmuş. Bence minyon doktora göre iyi(5. Ay sonunda doğum kilosunun 2 katı olması gerekiyormus)
Diğerleri gibi sağlık ocağı demir damlasını kullandirmadi baska 4 içeriği temiz marka önerdi Herhangi biri olabilir dedi. Sağlık ocağı demiri istememesinin sebebi hem içeriğindeki maddelerden hemde bebeklerde aşırı kabızlık yapmasından kaynaklı olduğunu söyledi. Ayrıca 9 aylik olana kadar kullanacagimizi (9.ayda kan tahlili istiyorum ona gore devam edip etmeyecegimize karar veriyorum dedi) ve dişleri çıktığında dişi sarımtırak bir renk aldırdığını ve bu rengin geçmediğini söyledi. Önerdiği damlanın herhangi bir gıdayla etkilesimi yokmuş o yüzden emzirmesen önce veya sonra verebilirsin dedi (Alinox) günde 8 damla kullanacakmışız. Dişlere bir zararı yokmuş.
Elinden tutup ayağa kaldırdı ve ayağa kalktığında omurgasının ( enseden ayağa kadar ) dümdüz oldugunu sanki sırtında sopa varmış gibi bu şekilde olması gerektiğini söyledi gayet iyi dedi.
Kilosu iyi olduğu için ek gıda ve tadımları 5. Ayda konuşacağız ne gerekiyorsa ben hepsinin listesini vereceğim ve ek gıdaya nasıl başlanacağını anlatacağım ek bi kitap almana gerek yok hepsi bende dedi.
Destekli oturtmaya başlıyoruz. 4 tarafı da destekli olacak emzirme yastığı varsa onu kullanabiliriz yoksa kırlentlerle destekleyeceğiz dedi. Ilk zamanlarda sağa sola öne düşecek komik hal alacak ama 2 hafta sonra düz oturmaya alışacak kafayi kaldiracak gün de 5 sefer max 20 dakika her gün oturtulcak dedi. 5.ayda öndeki destek kalkacak sadece 3 taraftan destek vereceğiz dedi.
Dönme olayını sordum 4-5. Aylarda sırt üstü yattığında sağına soluna dönebilir tam tur dönmesi için( serbest hareket) 10.aya kadar vakit var endişe etmeyin dedi.
Ensesinin üstünde sağ ve sol olmak üzere 2 adet beze var ( tüm bebeklerde/bebeğin karşısına geçip ellerini kulağına dayayıp işaret parmağıyla bakti) bu bezeler daha da büyüyecek diş bezesi dedi dış çıkartma döneminde tüm bebeklerde oluyor ileriki haftalarda bazen gözle görülür şişkinlik yapacak korkmayın gayet normal dış çıkarttığında inip yok olacak dedi.
Geceleri aşırı huysuz ağlak ve uykuya geçmeme durumunu sordum diş ağrısı en çok akşam 8 ile gece 3 arası olur calpol 4ml verebilirsin 6 saat arayla rahatlar ağrı çekmesin dedi her gün vermekte sakınca yok dedi. Bağışıklık yapmaz dedi. Çocuk rahat uyusun dedi.
Ayak terlemesini sordum aşırı aktif olduklarında ,oda sıcaklığı yuksek oldugunda , dis cikarma doneminde ve emzirirken vucut hararet yapar nemlenmesi normal ama çorap gözle görülür renk değiştirirse kardiyak probleme işaret eder ek kontrole ihtiyaç var dedi.
Dişlerini bol bol parmakla bastırarak kaşıyın dedi rahatlatır dedi ek olarak tetagil adında granül verdi günde 8 defa parmağına döküp dişlerini kaşımamı söyledi. Dis ciktiktan sonra da kullanilir dise zarar vermez dedi.Jel önermiyorum pek dedi sebebi de günlük kullanim dozunun daha az olmasi ve diş çıktığında bırakılması gerekiyormus yoksa dişin yapısını bozuyormuş.
Doktordan önce sağlık ocağında aşımızı olduk aşının ateş yapmasını beklemiyorum ama bazen yapabiliyor o zaman önce soy geçmezse duş aldır yine geçmezse ilaç verebilirsin dedi. Asi yerinde sislik kızarıklık olabilir eğer olursa dolaba havlu koyup soğuk komplex yapabilirsin dedi.
4.ayda ses çıkartan oyuncakların vakti geldiğini vurmalı basmalı hışırtılı oyuncaklar almamı söyledi. Aktivite masasını seviyorlar dedi. Oyun halısı artık ilgisini çekmeyeceğini ek oyuncaklara ihtiyacı olduğunu söyledi.
4.ve 5. Aylarda anne sütünün genel olarak azaldığı aylarmış bununla ilgili bir çay önerdi (wess)Gün de 2 defa her gün kullanmamı istedi.
Probiyotik ve d vit.kullanmaya devam ediyormuşuz.
Aklıma gelenler bunlar yine hatırladığım bir konu olursa yazarim kizlar.
Ek olarak demir takviyesinin kakayı yeşil koyu hal aldıracağini korkmayın dedi.
Bizim kaka yapamama sorunumuz var halen solüsyona devam edecekmişiz bir akşam verip 3 akşam bekleyeceğiz eğer yapmazsa tekrar vereceğiz dedi. Yapamamasi kabizlik belirtisiymis hatta poposunu kontrol etti catlak var dedi. Kakasinda kan olup olmadigini sordu yok bizde.Birde temiz icerikli demir ilacı bazı hassas bünyelerde kabizliga bagli makat çatlağı yapabilmiş kakada kan olursa haberleşelim dedi.
Bencede sayılmamalıdemir sayılmaz canım
Sağol canımm öyle gerçektenMaşallah kuzuyaher şey iyi şükür canım..
Detaylı incelemeleri iyi oldu aklında bir şey kalmayacak.
Ay maydonoz olucam ama 11 ay arayla ssvd yapan bile var yani 40ı çıkıp hamile kalıp üstüne normal doğum yapan.Bir ben değilmişim özleyenbazen diyorum hazır uykusuz geceler geçiriyorum bi yapivereyim ikinciyi kardeş kardeş büyüsünler sonra amannnn sakının diyorum biriyle başa çıkamıyorum ne ikincisi zaten en az 2 yıl diyorlar galiba sezaryandan sonra.
Doğrusu canım ciddi ciddi düşünüyorum yani. Böyle ilkokula gidince rahata alışıp vazgeçmek istemiyorum araları az olsun arkadaş gibi olsunlar diyorum. Benimle kardesim arasında 5 yaş var pek arkadasvarimsi değiliz doğrusu.Ay maydonoz olucam ama 11 ay arayla ssvd yapan bile var yani 40ı çıkıp hamile kalıp üstüne normal doğum yapan.
Devletteki doktorumda 1 sene yeterli demişti, özelde ki 6 ay demişti bana.
Ama şöyle bir şey var dikiş değil de emzirme süreci için vitamin vs toparlanması açısından emzirme bitince olabilir o da işte 2 sene eder.
Arkadaşım şuan emzirirken hamile kaldı tandem emzirme yapacak (fikri değişmediyse, öyle biliyorum) Tam 2 yaş olacak araları bebeklerinin.
Ben yazmıştım tekrar gibi olacak ama 7. Ayda hamile kaldım sırf bir şey olacak diye doğumu erken istedim yoksa doktorum herşey gayet normal 39+ yı bile bekleyebiliriz demişti. Ben cesaret edebilseydim sancılarımla gidecektim doğuma, planlı sezaryen istemeyecektim hayaller hayatlar oldu.Araya bayram giriyordu ama ben doktorum olmaz acil bir durum olur diye de tereddüt etmiştim.
Çok şükür geçmiş olsunAy şükür şimdi de mutluluktan ağlıyorum
Bak doktora sormayı unuttum bunuKizlar yogurdu nasil yapacaksiniz, kendi sutunuzle mi? Ben sagdigim sutleri degerlendirmek istiyorum. 3 ayi gecmis olsa da bi 5-10 ml alip once kaynaticam, bozulmamissa yogurt yapicam. Nasil olur sizce?
Anne sütü kaynatılmaz. Benmari usulü ısıtıp mayala bence. Benim bildiğim 6 aya kadar saklanabiliyor derin dondurucuda, bozulmamıştır da belki besin değeri azalıyordur 3 Aydan sonraKizlar yogurdu nasil yapacaksiniz, kendi sutunuzle mi? Ben sagdigim sutleri degerlendirmek istiyorum. 3 ayi gecmis olsa da bi 5-10 ml alip once kaynaticam, bozulmamissa yogurt yapicam. Nasil olur sizce?
Yok yanlis ifade ettim. 5-10 ml kaynatarak cokelme oluyor mu diye bakicam. Yani bozulup bozulmadigini anlamak icin, mayalamak icin degil.Anne sütü kaynatılmaz. Benmari usulü ısıtıp mayala bence. Benim bildiğim 6 aya kadar saklanabiliyor derin dondurucuda, bozulmamıştır da belki besin değeri azalıyordur 3 Aydan sonra
Anne sütünün hiç bir işlem görmemesi gerektiğini okumuştum yoğurt yapmak felan hiç bir faydası yokmuş fakat zıt düşüncelerde var tabi ama bende anne sütünü sadece süt olarak verilmesi gerektiğini düşünüyorumKizlar yogurdu nasil yapacaksiniz, kendi sutunuzle mi? Ben sagdigim sutleri degerlendirmek istiyorum. 3 ayi gecmis olsa da bi 5-10 ml alip once kaynaticam, bozulmamissa yogurt yapicam. Nasil olur sizce?
Valla cok iyi olurBak doktora sormayı unuttum bunuek gıda konuşmayınca aklıma gelmedi 5.ay soru listeme ekliyorum hemen ben atmadım dolaptaki sütleri daha. Tahminen yoğurt yaparım diye düşünüyorum doktor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?