2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Duyusal şişe yaptım ben kıza çok sevdi suyu fazla doldurmadim yüzüne düşerse acır diye

Eklentiler

• IMG_20201227_185542.webp
    33,6 KB · Görüntüleme: 63
  • IMG_20201227_185540.webp
    35,7 KB · Görüntüleme: 58
ben direk kundaksız uyuttum o gece uyudu bayağı 3 saat falan ama sonrasında sabaha kadar hep uyanıp ağladı hala ne yapacağımı bilemiyorum atak haftasındayız galiba çok zorlanıyorum gündüz bile durmuyo ağlıyor hep

Canım bizimde ilk başta çok zorlandı kundaksız sürekli elleriyle kendini uyandırmıştı..

Bizde tek kolunu kundak yaptık önce tek eli dışarda baktık ki çok o eliyle de kendini uyandırıyor dalana kadar elinden tuttuk

bir de bebişiniz dönüyor muydu ?

Bende bir biberona su doldurdum ve emzirme ya da mama aralarında veriyorum. Ne kadar içse iyi çünkü önümüzdeki ay ihtiyacı olacak
Bu arada geçen konularda herkes sterilizasyon aletlerinden bahsetmişti. Ben biberonu bile çoğu zaman sadece su ile çalkalıyorum sonra da sıcak su ile duruluyorum. Aldığımda kaynattım bi daha sterilize etmedim. Gerekmedikçe deterjan Bile kullanmıyorum.

Nasıl yapıyorsun kız

İki gündür tek uyku uyuyoruz biz. Daha erken değil mi yaa. Dün oglen yatti 1 saat sonra uyanir normalde. Ben de yanina yattm uyandi ve geri uyudu. Toplamda 2 saat uyudu. Bugun de 1,5 saat uyudu tek uyku.

Özellikle ilk 3 ay her gün sterilize edilmesi gerekiyor. Daha sonra da belli aralıklarla sterilize etmekte fayda görüyorum ben. Zira kendi bulaşıklarımız bile kaç derece suyla yıkanıyor makinede. Hele bizim kültürümüzde neredeyse hiç soğuk suyla bulaşık yıkanmaz. Kendimde o kadar aramam hijyen ama bebek eşyalarında bence önemli bir detay sterilizasyon. Şahsen su içtiğim bardağı yıkamadan çalkalayıp koymuyorum

Nasıl yapıyorsun kız
Bir soğanı 4e bölüyorum 1 lt suda 5-10 dakika kaynatıyorum su biraz sarılaşıyor.
Normalde yaptığımda yıkamıyordum saçımı (Hemen yıkamıyordum yani) koku vs kalmıyordu. Ama belki bebeğe Farklı gelir koku diye Yarım saat bekletip yıkadım dün.

Aslında sterilizasyon aleti direkt olarak değil de buharda haşlama + sterilizasyon aletinden bahsetmiştik.
Ben ilk ay sütü sağarak verdiğim halde hem biberon hem pompayı her seferinde önce uni baby emzik/biberon temizleyici ile yıkadım sonra iki beslenmede bir de kaynattım. Çoğu zaman uykusuz kalıyordum ki bebe uyanmadan zaten yarım saat önce kalkıp süt sağıyordum zaten. Sonra gaz çıkar uyut yıka vs derken uyumak için 15 dakika kalıyordu. Hey gidi insan nasıl dayanmışım diyor şimdi böyle yazınca da

Böyle bir gereklilik yok diye biliyorum. Çocuk doktorlarının yazdığı Mayo clinic kitabında bile diyor zaten sadece ilk kullanımda sterilizasyon yeterlidir diye. Ama ebeveyn en uygun hangisini görürse içine siniyorsa onu yapması ideal bence.

Harika Ilk 6 ay bagisikliklari olusurken titiz olunmasi gerekiyor bence. Sonrasinda biraz daha esnek olunabilir. Bende de biberon yikama deterjani var. Onunla bir kez yikiyorum gunde. Ama her seferinde muhakkak stetilize ediyorum makineyle. Biberon almadigi icin dis kasiyicilarini sterilize ediyorum.

Kaynatma da sterilizasyon yöntemidir sadece dikkatimi çektiği için yazdım yoksa steril etmek yanlış bir uygulama değil

Bende makineyle steril etmeye başladım diş kaşıyıcı ve emzikleri büyük rahatlıkmış ya. Hele şimdi şöyle bir yenidoğan zamanına bakınca çok büyük vakit kaybı yaşamışım o zaman, bir makine almış olsaydım o saatlerde uyuyabilirdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…