2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Gidip öpesim geldi sterilizatoru özledim canımın içini ahhh bir emziği sterilize edemiyorum çok dertliyim bibs kullanıyorum kauçuk olduğu için sterilizatore koymayın yazıyor

Gidip öpesim geldi sterilizatoru özledim canımın içini ahhh bir emziği sterilize edemiyorum çok dertliyim bibs kullanıyorum kauçuk olduğu için sterilizatore koymayın yazıyor
Aaaa Bilmiyordum bunu. Nasıl yapıyorsun temizliğini sadece yıkıyor musun?
Bi ufak indirim bekliyorum acelesi yok diye, alacağım bende.

Kaynatma da sterilizasyon yöntemidir sadece dikkatimi çektiği için yazdım yoksa steril etmek yanlış bir uygulama değil
Yok yok yanlış anladınız tabi yanlış olan bir şey yok, yani bende sadece yıkamanın yeterli olmadığını düşündüğümü yazmak istemiştim. Özellikle yenidoğan döneminde çok daha dikkatliydim çünkü çok masum çok savunmasız gözüküyordu:) Bu sebeple uykumdan feragat etsem de kaynatma yani sterilizasyon yaptım..
Tabi dediğiniz gibi her annenin yöntemi farklı olabiliyor.

Aaaa Bilmiyordum bunu. Nasıl yapıyorsun temizliğini sadece yıkıyor musun?
Bi ufak indirim bekliyorum acelesi yok diye, alacağım bende.
Yıkayıp kaynamış suda 5 dakika bekletiyorum canım talimatlarda öyle yazıyor ben de tekrar sipariş ettim diğerlerinin vadesi doldu artık

Yıkayıp kaynamış suda 5 dakika bekletiyorum canım talimatlarda öyle yazıyor ben de tekrar sipariş ettim diğerlerinin vadesi doldu artık
Hangi rengini kullanıyordunuz?
Gri almayı düşünüyorum ben cloud olanıydı sanırım benim baktığım.

Bugün ek gıda vermemis olmama rağmen akşam uykusunu yatırmaya çalışırken aşırı fışkırarak kusma ve ishal gibi oldu yarım saat içinde 4 kere üstünu 3 kere bezini değiştirdim bu kadar üst üstte olması ishal mı olmuş oluyor normal de günde bir olurdu zar zor uyudu neden böyle oldu bilmiyorum

Bu arada resmî olarak atak haftamız bitti gitti.
Şükür bugün geç saate kalmadan da uyudu inşallah böyle böyle düzelir
Geçen Gece 3 ile zirve yapıp biraz olsun düzelme yoluna girdi sanırım :)

Uhhh ben genişim sanırım bu strelize etme konusunda bir brn rahatım heralde :/

emzik var bizde bir tek sıcak sudan geçiriyorum yere düşünce
Önceleri de süt sağardım onun şişe kısmını aparatlarını falan ciddi sıcak sudan geçirirdim bence yeterliydi

ilk başlarda bizde kaynattık, sonra düşündm hastanede biberonla verirken sıcak sudan geçiriyorlar bırak çok sıcak sudan geçirmeyi..

Ne çok korumacı ne de free olmak lazım bence ama bağışıklığın kuvvetlenmesi için bence mikropta gerekli

Emzik vs neyse onu bende sürekli sürekli sterilize etmiyorum (şuan) ama anne sütü belli bir süre sonra bakteri üretmeye başlıyor hatta özellikle mamalar (1 saat içinde tüketilmezse atılıyor zaten) bunu bildiğimden sadece yıkamak bana yeterli gelmiyordu.
biberon ve özellikle pompa birkaç kullanımdan sonra sterilize edilmezse zaten hafif koku oluyor. Her parçasını güzelce temizlemek gerekiyor. (İlk başta hortum kısmının çıktığını bilmiyordum görünürde birşey olmamasına rağmen hafif koku olmuştu, acemi annelik) Özellikle sık kullanıldığı Yenidoğanda dikkat etmek lazım bence çünkü çok savunmasız oluyorlar. Mikropla karşılaşma konusuna hak veriyorum ama başka yerden yapsın ya beslendiği gereçlerden değil bence. Kızma da bana

ben hala bıraktıramadım pes ettim gibi galiba yok canım ya dönmüyo hala uzandığı yerde bacakları kaldırıp yarım döner gibi yapıyor ama tam yüzüstü dönmüyor büyük oğlum 4 aylıkken dönmeye başlamıştı bu 5 aylık oldu hala dönme yok

Hangi rengini kullanıyordunuz?
Gri almayı düşünüyorum ben cloud olanıydı sanırım benim baktığım.
İlk doğduğunda siyah ve deep blue aldım çok şık duruyor bence o ikisi sonra iron ve baby blue aldım onlar da çok tatlıydı şimdi siyah beyaz aldım tüm renkleri deniycem herhalde bırakana kadar

İlk doğduğunda siyah ve deep blue aldım çok şık duruyor bence o ikisi sonra iron ve baby blue aldım onlar da çok tatlıydı şimdi siyah beyaz aldım tüm renkleri deniycem herhalde bırakana kadar
Resimlerini istesemm olar mı acaba
Varsa eğer

ahahah bak şimdi kızdım sana aaa sanane benim cocuğum mikrobu nerden alcak
Şaka bir yana kızmam neden kızayım sende haklısın aslında da sakınan göze de çöp batar misali
neyse şimdi makinam var bol bol strelizasyon yaparım

yani ben anne sütünü sağıp direkt poşete döküyordum zaten de ne bileyim öyle bir kokuyla karşılaşmadım hiç
zaten de ahhhh kuzum ahhhhh Ağustos ve Eylül ayında emek emek sağdığım sütlerin hepsini çöpe atacağım bak aklıma geldi şimdi 4.5 Lt toplamda

içim yanar içim kanaaardaaaaa

heehhh tamam kuzum önemli değil döner takma onu kafana ama bence bu iş biraz dönmeyle de alakalı bence tamamen içgüdüsel konuşuyorum

benim kızımda sürekli kendini uyandırıyordu dönmeye başlamadan 1 hafta önce falan tek kol içerde tek kol dışarda kundak yaptık ve uyumuştu

şimdi dönüyor bir haftadır mı diyim 1.5 mu diyim neyse
kundak yapmıyoruz kollar havada uyuyor

Kundak yapmak zaten döndüklerinde tehlikeli diyorlar özellikle sıkı sıkı kundaklar

sabret bak hiç anlamıycaksın kendiliğinden başlayacak uyumaya

Biz emzik kullanmıyoruz ama ek olarak mama aldığımız için biberon kullanıyoruz.
Her biberon kullanımından sonra biberon temizleyici ile yıkıyorum.
Kuruduktan sonra biberon içerisine kaynatılmış su koyuyorum.
Biberonun uç kısmınıda su içerisine ters çevirip koyuyorum.
Öyle 5-10dk bekletiyorum.
Tencerede kaynatmak kadar etkili olur mu bilemiyorum ama daha kolayıma geliyor.

Yaaa Eylül ortası falan varsa kalsın yoğurt gibi yaparsın bence hemen bozulmaz anca biraz besin değeri kayboluyordur belki.
en azından ek gıdaya geçmeye az kaldı belki yiyecekleri tatlandırmak için eklerdin vs.

Yaaa Eylül ortası falan varsa kalsın yoğurt gibi yaparsın bence hemen bozulmaz anca biraz besin değeri kayboluyordur belki.
en azından ek gıdaya geçmeye az kaldı belki yiyecekleri tatlandırmak için eklerdin vs.
doktoruma sorduğumda 3 ayı geçmişse çöp demişti tekrar sorayım yoğurt falan yapsak diye

hani şu şu var mı diye sorarsın yok derler ama son umutla hiç mi yok diye sorarsın

İyi geceler ben kaçayım, bebe şükür uyuyor bir süre ne atak ne de diş çıkarsın istemiyorum.
mümkünse dişini ne kadar geç çıkarabiliyorsa o kadar geç çıkarsın ( şöyle 8-9 ayda falan, kötü bir şey dilemiyorum inşallah farkında olmadan)
Yarın doktora gideceğiz 5. Ay kontrolü diye, doktora soracaklarım var. yine yeni bir doktor deneyeceğiz
Umarım severiz. Çocuk büyüdü zaten her ay bi doktora gidene kadar geçen sürede.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…