İlk defa bu sabah denedim ben. 1 elma rendeledim. 2 yemek kasigi yogurt. 1 yumurta. Biraz zeytinyagi ve yulaf unu koydum. Cok az da tarçın attim. Bayagi cikti. Verdim eline yedi. Ne kdar yedi emin degilim. Döke saca yedigi icin. Dun aksam da makarnayi haslayip verdim tek tek. Biraz yedi. Kendi yediginde hic degilse biraz yiyor. Ben vermeye calisinca yemiyor. Muzlu yapacaktim bu arada pankeki ama burada arkadaslar yapisiyor damagina dedigi icin elmali yaptim.Bizim Bebişin en sevdiği şey tarhana maalesef farklı çorbalar yapınca yemiyor. Değişik tatlara alışsın diye tabi ki yapıp veriyorum ama sonuç nafile. Tarhana yı 1.5 kase yiyen çocuk başka şeyleri ancak birkaç kaşık yiyor. Yani bu aralar yemekle aramız dertte, bende damak yerlerinin oluşmasına bağlıyorum , Azı dişlerinin yerleri oluşuyorbütün vaktim ek gıdayla geçiyor.
Rica etsem pankek yapanlar tarif paylaşabilir mi?böyle şeyleri henüz yutamaz diye vermeye çekiniyorum ama yiyenleri duyunca da cesaretleniyorum bi deneyeceğim.
Pankek yapanlar ben de tariflerinizi merak ediyordum, bir iki arkadaş yazmış sagolsunlar, başka yapan arkadaşlarda yazabilirse süper olur ?
ben de hep merak ediyordum pankek konusunu ama sormaya fırsatım olmamıştı. Bildiğimiz pankek’ten nereleri farklı diye :) gerçi bildiğimiz pankek bile herkese göre değişir :)
birde tarhana çorbasını nasıl yapıyorsunuz ?
İnşallah canım biran önce geçse bitsehayırlısıyla çıkarır şu dişlerini de rahatlar :)
ben 1 yumurta sarısı 2 kaşık yoğurt lor peyniri 1 çay kaşığına yakın karbonat kıvam alana kadar da buğday unu koyuyordum son birkaç defadır bizim yediğimiz şekil istedi yedi çok şükür alerjik bi durum olmadı artık normal yapıyorum yarım bardak süt 1 yumurta 1 çay kaşığı karbonat biraz zeytinyağı kıvam alana kadar un içine alternatif olarak peynir veya zeytin veya elmalı ya da muzlu yapabilirsiniz ben dün zeytinli denedim çok sevdi 3 tane yedi miniğimBizim Bebişin en sevdiği şey tarhana maalesef farklı çorbalar yapınca yemiyor. Değişik tatlara alışsın diye tabi ki yapıp veriyorum ama sonuç nafile. Tarhana yı 1.5 kase yiyen çocuk başka şeyleri ancak birkaç kaşık yiyor. Yani bu aralar yemekle aramız dertte, bende damak yerlerinin oluşmasına bağlıyorum , Azı dişlerinin yerleri oluşuyorbütün vaktim ek gıdayla geçiyor.
Rica etsem pankek yapanlar tarif paylaşabilir mi?böyle şeyleri henüz yutamaz diye vermeye çekiniyorum ama yiyenleri duyunca da cesaretleniyorum bi deneyeceğim.
K kelebek1979 canım benim tariflerim böyle seni de etiketliyim dedim ayrıyeten tarhanalı da denemiştim o da hamur malzemeleri yine aynı sadece 1 tatlı kaşığı tarhanayı normal su veya peynir altı suyunda eritip ekleyebilirsinben 1 yumurta sarısı 2 kaşık yoğurt lor peyniri 1 çay kaşığına yakın karbonat kıvam alana kadar da buğday unu koyuyordum son birkaç defadır bizim yediğimiz şekil istedi yedi çok şükür alerjik bi durum olmadı artık normal yapıyorum yarım bardak süt 1 yumurta 1 çay kaşığı karbonat biraz zeytinyağı kıvam alana kadar un içine alternatif olarak peynir veya zeytin veya elmalı ya da muzlu yapabilirsiniz ben dün zeytinli denedim çok sevdi 3 tane yedi miniğimzeytini suda bekletip tuzunu aldım içini sıyırdım kabuğundan ekledim hamura bende sevdim büyük oğlum da hep beraber yedik tuz hiç koymuyorum pankeklere bu arada
Valla canım iyi seninki tarhana seviyor. Bizim kızın sevdiği Hiçbirşeye rastgelemedim.Sadece yoğurt. Yeminle ek gıda saatlerinde gerim gerim geriliyorum. Sadece mama ve anne sütü ile de olmuyor ki bu aralar onları da istemiyor zar zor içiyor. Ek gıda da valla zorlamayın diyor ama çocuk bişey yemiyor alıştırmak için mecbur oyunla moyunla veriyoruz. Bir süre sonra oyunda kar etmeyecek bari şimdilik yesin diye ağzını açtığı anda hop tıkıyorum. Kendi açmıyor zaar ne yapayım. Off ya yemeyen çocuk ne kadar zor. İlk kızımdan hiç alışıkta değilim ne yapacaz bakalım. Diş miş olayı değil. Biz başladığımızda beri yani 2 aydır hiç sevemedik kaşığı ve tatları. Şöyle zevkle yiyen çocukları görünce nasıl içim gidiyor.Bizim Bebişin en sevdiği şey tarhana maalesef farklı çorbalar yapınca yemiyor. Değişik tatlara alışsın diye tabi ki yapıp veriyorum ama sonuç nafile. Tarhana yı 1.5 kase yiyen çocuk başka şeyleri ancak birkaç kaşık yiyor. Yani bu aralar yemekle aramız dertte, bende damak yerlerinin oluşmasına bağlıyorum , Azı dişlerinin yerleri oluşuyorbütün vaktim ek gıdayla geçiyor.
Bizimki de öyleLuna ust disleri ciktigindan beri gicir gicir gicirdatiyor dislerini
Bizimki mamayı protesto ediyordu sanki bugünlerde biraz iyi, yine bir şeyler yemeye başladı. Neyseki tarhanayı seviyor, bizim tarhana pankeke benzedi herşeyle karıştırıyoruzValla canım iyi seninki tarhana seviyor. Bizim kızın sevdiği Hiçbirşeye rastgelemedim.Sadece yoğurt. Yeminle ek gıda saatlerinde gerim gerim geriliyorum. Sadece mama ve anne sütü ile de olmuyor ki bu aralar onları da istemiyor zar zor içiyor. Ek gıda da valla zorlamayın diyor ama çocuk bişey yemiyor alıştırmak için mecbur oyunla moyunla veriyoruz. Bir süre sonra oyunda kar etmeyecek bari şimdilik yesin diye ağzını açtığı anda hop tıkıyorum. Kendi açmıyor zaar ne yapayım. Off ya yemeyen çocuk ne kadar zor. İlk kızımdan hiç alışıkta değilim ne yapacaz bakalım. Diş miş olayı değil. Biz başladığımızda beri yani 2 aydır hiç sevemedik kaşığı ve tatları. Şöyle zevkle yiyen çocukları görünce nasıl içim gidiyor.
Şifa olsun kuzuya kaç saat kaynattınızİlikli kemik alip kaynattim ve buz posetlerine koydm. Yemeklerine katicam bakalm. Jöle gbi bsey oldu
Yaaa oyle duyguluyum ki yaşına 4 ay kaldı sadece 4 ay, bu fındıklar ne zaman nasıl büyüdü gerçekten...Ah ahh aklımdan geçiyordu hep, burada pek duymadık covid pozitif olanları diye, şimdi görüyorum,Ankee E Erganun White Mocha çok çok geçmiş olsun. arada atladıklarım da varsa, hepinize geçmişler olsun.
Bu ara pek giremiyorum ben de. Uykular ve ek gıda çok şükür tıkırındaben de bulduğum vakitlerde eşime destek vermeye başladım, esnek evden çalışma gibi takılıyorum yani. Ama o bile zormuş hakkaten, tam zamanlı çalışanlarımıza allah kolaylık versin
Bugün 8 aylık olduk sizlere de kutlu olsun M Miruneesmeralda5 bir yaşa yaklaşıyoruz hep birlikte şaka maka :)
Bu akşam uyuttum sanıp odadan çıktım, biraz sonra mızırdandı gittim bi baktım karyolasında parmaklıklara tutunmuş ve dikilmiş, dim dik durmuş bana bakıyorbu şoku uzun süre atlatamam galiba :)
Ah evet, 8 aylık olduk. Daha dün gibi doğuduğu gün. Bebekler ilk yıllarında müthis büyüyolar. gözlerini açamayan korkarak dokunduğum minik parmaklı bebek şimdi komik tepkiler veren gülen bıngıl bıngıl cingöz bi çitlenbiğe döndü. müthis bi şey böyle güzel büyüdüklerine şahit olmak.Ah ahh aklımdan geçiyordu hep, burada pek duymadık covid pozitif olanları diye, şimdi görüyorum,Ankee E Erganun White Mocha çok çok geçmiş olsun. arada atladıklarım da varsa, hepinize geçmişler olsun.
Bu ara pek giremiyorum ben de. Uykular ve ek gıda çok şükür tıkırındaben de bulduğum vakitlerde eşime destek vermeye başladım, esnek evden çalışma gibi takılıyorum yani. Ama o bile zormuş hakkaten, tam zamanlı çalışanlarımıza allah kolaylık versin
Bugün 8 aylık olduk sizlere de kutlu olsun M Miruneesmeralda5 bir yaşa yaklaşıyoruz hep birlikte şaka maka :)
Bu akşam uyuttum sanıp odadan çıktım, biraz sonra mızırdandı gittim bi baktım karyolasında parmaklıklara tutunmuş ve dikilmiş, dim dik durmuş bana bakıyorbu şoku uzun süre atlatamam galiba :)
insan stresliyken diş gıcırdatırmış. inşallah akşamları çalışmam çocukta stres oluşturmuydur inşallah sadece dişlerini tanımaya çalışıyordur:Bizimki de öyle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?