2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Ayyyy... O kadar zor bi sey ki.. Hele bu covid surecinde mahvetti beni. Kac yasindan beri var sizde. Benim 10 lu 12 li yaşlardan beri var. Sonra da masa basinda oturdukca ilerledi
Benim de 18 yaşında falandim ilk fark ettim belki o kadar bile değildim ağrılardan aynen masa başı iş ilerlettiyor egzersiz flaan fayda etmedi yüzmeye git demişti de bir türlü gidemedim

Çok Çok geçmiş olsun umarım en kısa zamanda iyileşirsiniz

Sezaryenden sonra anestezinin etkisini boynumdan atamamıştım ağlayarak yemek yiyordum bir hafta çok zor gelmişti bana çoğunun başı ağrır benim boynum tutulmuş gibiydi. Keşke sezaryen olmak zorunda olmasaydım demiştim . Allah bir an önce şifa versin tüm hastalara.

Hayırlı ramazanlar herkese

Herkese geçmiş olsun çok okuyamadım covid olanlar var sanırım, umarım hızla atlatırsınız
Hayırlı ramazanlar dilemeye geldim herkese.
Senin mesajın gözüme ilişti
Benim ilkinde olmamasına rağmen bu sezaryende ilk 1 hafta aşırı bel ağrım oldu iki adım atınca ağrıdan ağlayacak kıvama geliyordum yürümeyi geçtim ayakta durunca bile ağrıyordu. Bu yüzden emzirme sorunu yaşadım bebeği tutacak gücüm hiç yoktu. Ben besledim annem ile eşim gaz çıkardılar gezdire gezdire.
Kalıcı olacak diye çok korkmuştum Neyse ki geçti gitti. Ya kalıcı olsaydı

bence çok az değil ama o kilo yorumu doktordan doktora farkediyor
bizim kız 2 ayda 600 gr almış bu ay yani aylık 300 Gr.
doktorda zaten 300 Gr almasını bekleriz çok güzel o şekilde almışsınız dedi

bazı bebekler 150-200 gr aldı aylık onlarında doktorları çok normal dedi :)

valla bu kilo mevzusu beni yıldırıyor her ay her ay...
bırakıyorum artık takmıcam diyorum gene takıyorum ister istemez

dün bizim kızda tarhanayı yemedi, kuru ekmek yiyor tarhana yemiyor deliricem

ekmek içinden az koparıyorum ağzını açsın diye ağzını açıyor ekmeği yerken tarhanalı kaşığı da sokuveriyorum ağzına
ama en son anladı sağdan kuru ekmek soldan tarhana veriyordum sol eliyle elimi bir tutuyor

minik çakallll yaaa

iki mesajı daha alıntılamıştım telden yazarken karıştı gitti :)
genel bahsedeyim bir kaç mevzudan..

8 aylık olduk 2 öğün veriyoruz doktor dedi ki 3 öğün vermeye çalışalım ki bence çok mümkün değil şu an ama deneyeceğim...

yemek yeme bilinci oluşsun dedi yoksa 1 yaşından sonra zorlanabiliriz dedi..

dedim ki 2.5-3 saat ayakta kalıyor ve sonra uykusu geliyor dolayısıyla uykulu yemek istemiyor.. uyuturkende emziriyorum dedim 45 dakika uyuyor genelde kalktıktan 2 saat sonra deneyin yemesini diyor

aç olsun dedi.. -- ben şimdi diyemedim ki 2.5 saatte acıkmıyor ki Ada...
dışarı çıktığımızda 3.5 saat emmediği bile oluyor hiç ağlamıyor ://

açlığına değil uykusuzluğuna dayanamıyor... uykusu geldi mi uyuyamıyorsa kıyamet kopuyor diyemedim....

neyse deneme yanılma yapacağız...

haricinde bir şey konuşmadık neler verdim diye sordu..
Balık verebileceğimi söyledi bende çok severim hemen bir sonraki gün Somon aldım fırında yaptım gayet güzel yedik

9. ayda da baklagillere başlayabileceğimizi söyledi..

Ada biraz kıyma yemiyor nasıl yapacağım diye sordum... pek çarpıcı bir şey demedi ki hatırlamıyorum....

Haricinde Pankek yiyor bayağı dedim hamurcu mu olcak dedi
mümkündür yani

daha yazacaklarım varda çok uzun oldu yine farkındayım heheheh özlediniz mi Destansı yazılarımım

çünkü herkes gibi bende bebişten pek vakit bulup yazamıyorum ama her gün muntazam okurum ehheheeh
bugün elime telefonu alınca bana kızdı Ada hehehe

benim de dişimde birden çürük oluştu canım geçen haftalarda dolgu yaptırmak zorunda kaldım ki en son dolgumu 5. sınıftayken yaptırmıştım düşün ahahahah

emzirirken biraz süt sağmak vs. gerekiyor ya da mama ya da daha önceden sağılmış sütün var ise ama kesinlikle bence hemen müdahale edilmeli... ben zaten takıntılıyım diş konusunda hemen yaptırdım, iltihaplansa daha kötü antibiyotik kullanmak gerekece vs.

çok geçmiş olsun tekrardan

ahahhahaaahahah yine ben :) uyuyor bizim minnoşta, aklımdayken her şeyi yazmak istedim..
daha çok erken belki de ama anca toparlarız şu haftasonunun yasak olduğu dönemlerde diye düşünüyorrr konuyu açıyorum

doğum günlerine neredeyse 4 ay kaldııııı..
malum pandemi vs. neler ve nasıl yapmayı düşünüyorsunuz kızlar

aman yazlıkta yaparız herhalde çok kişi de gelemez zaten valla tabi ki sağlık olsun diyorum da içten içe de gıcık oluyorum yine de...

Evet sanırım ameliyat sırasında boyunu tek tarafa çevirdikleri için öyle oluyor. Benimde çok kötü oldu sonra doktor yara yerindeki çevre dokuya sürmek için bir krem vermişti ağrı kesici etkisi vardı ben boynuma da sürdüm anında geçirdi. Keşke önceden sürseydim.

Teşekkür ederim canim hemen ekliyorum kilo aldiransa mutlaka deneyeceğim

Ay deme ya banada nasıl eziyet gibi gelmişti ağzımda birseyler ciğnemek o kadar zordu ki bende ilk bir hafta meme hizmeti verdim sadece . Kalıcı olmasını düşünmek istemiyorum
Ben spinal olduğum için her şeye hakimdim herhangi bir sıkıntı yaşanmamıştı sadece biraz mide bulantısı oldu hemen müdahale ettiler

esmeralda5 teşekkür ederim canım diş zor bebişler çıkarırken zorlanıyor bizde kaybetmemek için uğraşıyoruz

Akşam pijamasini giydirirken farkettim gövdesinde isilik gibi minik minik kırmızılıklar vardı bugün farklı birşey yemedi sıcak da olmadığını düşünüyorum ateş huzursuzluk yok. Doktorumuza sordum isilik gibi duruyor duş aldırın ince giydirin geçmezse görüşelim tekrar dedi. Neden oldu acaba umarım geçer bir an önce yenidoğan döneminden sonra ilk kez oluyor

Merhaba kızlar,

Bende okuyup yazamayanlardanım. Malum ek gıda dönemi facia olarak devam ediyor. Pişir yedir nerden baksan 1 saatten fazla sürüyor.Onu da yemiyor gerçi3 öğün ana 2 öğün ara diyolar iyi hoşta. Yahu arkadaş bu çocuklar hangi ara uyuyacak, meme emecek yada mama içecek. Acıkmıyolar ki. Ee.. Birde akşam yatmadan 1.5 saat önce yedirin diyolar.ee gün bitti gitti. Bence 3 öğünü anca 10-11 aylık gibi yiyebilirler.Birde 3-3.5 saatte bir meme yada mama diyolar.1.5 saatte bir yemek mi tıkayacaz ben anlamadım ki. Benimki zaten yemiyor o ayrı mevzu. Ama şunu anladım ki. Bizim kız tamamen katı gıda seviyor. Püre, çorba, muhallebi yok. Sabah kahvaltıyı karıştırmadan ayrı ayrı verdim yedi. Bir yumurta sarısı,ev yapımı lor, ceviz rendesi, çeyrek avakado, tuzsuz siyah zeytin bir tane. Heleki ekmek ver bayılıyor. Elle verilen herşeye ağzını açıyor. Kısaca tat seven bebek zor. Karışım olan hiçbişey yemiyor. Muhallebi yaptım yok Allah yemiyor akşam birde açtı. Kısaca bebekler bize değil biz bebeğe uyacaz. 2 ana 2 ara öğün alsa duacı modundayımAllah sonumuzu hayır etsin

Hayirli ramazanlar herkese guzel bereketli gecen bir donem olsun inşallah Rabbım dualari kabul etsin isleri kolay kılsın dunya ahiret güzelliği versin amin tekrar birlik dirlik versin tabiki bir de
Benim de 18 yaşında falandim ilk fark ettim belki o kadar bile değildim ağrılardan aynen masa başı iş ilerlettiyor egzersiz flaan fayda etmedi yüzmeye git demişti de bir türlü gidemedim
Korse kullanmani tavsiye ederim. Ben hamilelikten once duzenli kullanıyordum bir de yatarken tam cikintinin oraya yastik koyup kendimi geri kanirtarak yatiyordum faydasi oluyordu.
Allaaaaaaaaahhhh mevzuya bak kayinbabamlar askeri lojmamdalar guzel bi bahcesi var orda yapalim istiyorum kız icimden bir ses bisi anlamıyor zaten daha bosver diyor ama asil ses diyor ki anlamaz olur mu onun eğleneceği şekilde guzel seyler yap diyor. Ona ozel ve güzel bir gun oldugunu hisseder tabiki. Soyle oyunlar, havuzu doldurup ziplatmalar sevdigi seyleri yedirmeler gezdirmeler ohh hadi bakalim yaza ortalik da duzelsin de insallah. Ayy yine vaka sayilarini hatırladım icinde kendimin de oldugu..

ya kilo alımı düzenliyse çocuğun gelişimi güzel ilerliyorsa bence çok öğünlere takılmamak lazım.
ben o kadar hiç yemeyen çocuk gördüm ki sülalemde şu an benimki en azından 2 bazen 2,5 öğün yiyor bir de emiyor oh diyorum tamam. zorla da yedirip hem onun hem kendimin sinirlerini bozmak da istemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…