2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Güzel bir rüyadan bile hızlı bitiyor doktor kontrollerimiz. Zaten adam telefondan gözlerini alamıyor. Ihı ıhı falan geçiştiriyor. Tek yaptığı ölçümleri yapıp sisteme girmek.
8.700 gram olarak 2 ayda 700 gram almış. Boyunun çok uzadığını düşünüyordum. Kendim ölçtiğümde 72 cm çıkıyordu kucağımda tutmakta zorlanıyordum. Doktor nasıl ölçüyor napıyor bilmiyorum ama 67.5 cm dedi. 2.5 cm uzamış uzaya uzaya. Kilo değil ama boyu canımı sıkıyor. Tamam çok uzun olsun diye bir kaygım yok ama ortalama 68 cmmiş 8 ayda. Bari ortalama altında kalmayaydık ona razıydım.

Neyse genel anlamda çok iyi dedi gelişimi. Kulağını sordum, kaşıdığını söylediğim kulakta değil, diğer kulakta kızarlık varmış. Burnu tıkandığında olur genelde dedi. Burnunu temizle dedi. Diş falan demedi. Bu arada kehribar kolye geldi, takıyor dünden beri. Bi ilaç falan vermedi. Bilmiyor ki ben çoçuğum burnunu ilk günden beri her gün temizliyorum. Bana serum fizyolojikle nasıl burun temizleyeceğimi anlattı. Profesyonel oldum bu alanda ama konuşacak halim yoktu sabaha kadar çalıştığımdan. Tamam temizlerim dedim.
Dönüyor mu iki yana da, az da olsa oturabiliyor mu, bir şeylere uzanıyor mu, elden eline oyuncak değiştiriyor mu dedim. Evet dedim. İyi dedi. Eşim diyo ki Malta'nın rüzgarı nerden geliyor sanıyorsunuz deseydin, kızımız hortum yaratacak kadar dönüyor. Hakikaten tutamıyorum artık. Doktor da dedi çok güçlü zaptedemiyorum diye. Eminim zaten herkes aynı durumda. Bezini takmak için terler döküyorum. 3-4 kere dönüyor bezini açtığım an. Yaklamaya çalışıyorum sürekli kız bir dur, aa bi duri bi dur diyorum. Geçen baktım eşim Türkçe bozuk aksanıyla kız bi dur bir dur diyor Luna'ya.c xdfdsfsafa

ay hiç durmuyorlar ben de ter içinde kalıyorum
geçen eşime dedim sen değiştir bezini diye
bana sen acele yapmıyorsun diye kızıyordu
kendi bir yaptı çocuğun kolu çıkacaktı neredeyse, öyle kolay olmuyor dedim.

bir de doktorun ölçümlere çok güvenme çünkü eğri büğrü duruyorlar
bana ilk doktorum öyle demişti aa evde bu kadardı dediğimde...
çünkü çok da zorlamamak lazım diye doktorlar narin narin ölçüyorlar.

Canım benim kilo inan hiç umrumda değil. Tek isteğim yediğini doyduğunu bileyim ee.. bir zahmette bende yorulmayayım yedirirken istiyorum. Resmen taklacı güvercin gibi oluyorum. İlk kızımı annem büyüttü 3 aylıkken çalışıyordum. Maşallah hiç yormadı annemi. Uyurdu, yerdi koca koca kaseleri. Şimdi alışkında değilim ya onu dert ediniyorum. Niye yemiyor diye.Yemeyen çocuk çok zor. İlk yiğenimi hatırlıyorum annem ile parklarda salıncakta sallarken yedirirdik. Çıtayı nasıl yükseltmişiz. Hahahahah...

ya bugun bı baktım kulak delıgının orda kuru kan. kulagının ıcıne komple basparmagını sokarken kanatmıs. bıraz tırnakları uzamıstı. ağlıciim.
aaaa neden ağlıyorsun kız tırnakları azcık uzasa bile jilet gibi olduklarından oluyor öyle şeyler :)
Ada da 1 kere kulağının içini kanatmıştı ufacık kabuk tutmuştu

yeni güncelleme geldi. şu özellikleri içerir. bebek arabasında sakin diken varmış gibi oturunca ciyak ciyak ağlama. sanki çok yemek yiyormuş gibi yemeği görünce ağzını şapurdatıp nam nam nam nam diye ses çıkarma yalanma. yemek yedirmeye çalışınca klasik kaşığa vurup yememe. yerde bile oturmak istememe. bacakları kasıp hep ayakta durma isteği

10 yas alti cocugu olanlar idari izinliymis. Oyle bi seyler okudum. Adiniza cok sevindim. Burda cok vaka cikmiyor yakinda ofislere donulecek. Evden calismaya devam etmek icin bir yanim keske bitmese diyor. Ölümler olmasa kimse acı cekecek kadar hastalanmasa ama evden calismaya devam etsek.

Bizim de öyle ya bı de kaşığı dişine sıkıştırıp bırakmıyor bende dişi acimasin diye bırakmasını beklemekten başka çare bırakmıyorsirf yememek için bu ayakta durma isteği bizde aşırı var yere koysak hep ağlar zaten emekleme yok geri geri gidiyor ileri gidemiyor ileri gitse nelerelere gitcek şimdilik böyle iyi çalışiyorum oruçta tutuyorum emekleme güncellemesi biraz geç gelsin ramazan dan sonra gelsinde o zaman peşinden koşarım

Kamuda çalışanlar için çok güzel keşke özel sektöre de böyle bir şey gelseydi çok sevinirdim

Ülkemizde sadece kamu çalışanlarının bebekleri değerli daha hamilelik zamanından gıcıklığım var..

Direkt ayakta durma gelebilir belki... bizim minnoş hiç emeklemeye çalışmıyor çok nadir anca tek bacagını kaldırıp dönsün saat yönünde

bi anda sürünmeye başladı bizimki. 1 hafta sonra da emeklemeye başladı smdi de ayakta durmaya çalışıyor ama temel sağlam deil bacaklr zingil zingil sallaniyor

İstenmeyen özellik varsa güncellemeyi kaldıramıyorsun da iyisiyle kötüsüyle her şey kabulümüz.
Dün hiç bir şey yediremedim ağız kilit durumdaydı neyse ki bu sabah biraz yumurta peynir zeytin yedi. Damakları acıyor galiba kuzumun inci taneleri gelseydi. 3 gündür gündüz ve gece uykuları derin oluyor yoruluyor sanırım. Emekliyor mu diye soranlar artıyor yok daha emeklemiyor diyince aaaa neden acaba demezler mi yerde vakit geçirmeyi hala sevmiyor ayakta durmak hoşuna gidiyor sehpalarla oynuyor. Her geçen gün yeni bir heceleme yeni bir hareket çok datlular çok

yaa ne demek, sorulmaz mı hiç. ciddi söylüyorum, çok sık yazamasam da burada birinin derdini okuyunca dert ediyorum kendime aklıma geliyor sık sık.

Umarım ben yazana kadar ağrılar hafiflemiştir, daha kolay Geçiyordur hastalık

ah ne hoş düşünceler inşallah geçen yaz gibi bi nebze rahatlamış oluruz da gönlümüzden geçtiği gibi olur her şey.

Bizim çekirdek ailemiz bile pek kalabalık, kendi kendimize bir şeyler planlarız güzel parklarımız var belki açık hava yeşillik içinde olur eşimin tarafında da beklenti çok, orada ayrı kutlama olacak gibi düğünleri bile çift yapmaya aşırı karşı olan ben doğum gününü çifleyeceğim sanırım
ya bugun bı baktım kulak delıgının orda kuru kan. kulagının ıcıne komple basparmagını sokarken kanatmıs. bıraz tırnakları uzamıstı. ağlıciim.
Yaa kıyamam, ah o jilet tırnaklar.. kessem de törpülesem de gözden kaçan bit kadar bir yer bile bazen feci yapıyor

Ne zamandır girip okuyamıyodum işe başladım çok yoğun geçiyo günler bende kamuda çalışıyorum ama izin yok bize nasıl iş anlamadım neyse 8.ay kontrolüne gittik karın ultrasonu istedi doktor yumurtalıkta kist çıktı ona canım sıkıldı zamanla geçer dedi doktor ama kafaya taktım yine ek gıda az yiyo deyince sizin yemeklerinizden verebilirsiniz az tuzlu olarak dedi kuru kayısı ve pekmezle tatlandırın dedi verdiklerinizi kan tahlilini 10. Ayda yaparız dedi yine 2 ay sonra çağırdı emekleme henüz yok sürünüyoruz ama

Meraklanma canım bizde de kist çıkmıştı. Kaç mm çapında...
biz endkronolg doktıruna da gösterdik yumurtalık kistle gelişip büyüyen bir organ hiç sıkıntı yok dedi ..

Cerrah takipte kalınsın dedi
Kendi doktorumuzda sakıncası yok ddi

Luna bir haftadir aramizda yatiyor. Dis icin agliyor 3434 kere uyaniyor derken pes edip yanimiza almaya basladik, baktik bizimleyken uyuyor, hosumuza gitti. Uyku prensiplerden agir geldi. Cok savastim saatte ayni gece icinde sayisiz kez alip yatagina koydum ama en fazla 5 dakika sonra miyklamaya basladi. Her gun deniyorum, hatta bugun derin uykudayken yeniden denedik aninda uyanip aglamaya basladi yine. Resmen radari var. Gercekten cok enterasan. Nasil bu kdr hissedebiliyor anlamiyoruz. Uzun lafin kisasi bebekle uyumaya cok karsi olarak basladigim yolda bebegim yatagimin sahibi oluverdi. Insallah bir gun birden yatagina geri donmek ister.

Kızlar Selam bu sefer kendimle ilgili bir sorum var doğum sonrası dün 4. Kez regl oldum takvime baktığımda 53 gün aralıklarla regl oluyorum hiç değişmemiş hep 53 gün sizce bir doktora gitmeli miyim ? Yoksa zamanla düzene girer mi

çünkü Hamilelik öncesinde düzenli en fazla 2 gün değişen bir takvimim vardı gitsem mi doktora bilemedim . Hep böyle mi gidecek acaba

Bizim ki de yanıma alınca güzel uyuyor fakat ben uyuyamıyorum babası rahat uyur oğlu da babasına çekmiş olan bana oluyor rahat uyuyamıyorum o yüzden emzirip besige koyuyorum ağlasa da zorla salayip uyutuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…