Güzel bir rüyadan bile hızlı bitiyor doktor kontrollerimiz. Zaten adam telefondan gözlerini alamıyor. Ihı ıhı falan geçiştiriyor. Tek yaptığı ölçümleri yapıp sisteme girmek.
8.700 gram olarak 2 ayda 700 gram almış. Boyunun çok uzadığını düşünüyordum. Kendim ölçtiğümde 72 cm çıkıyordu kucağımda tutmakta zorlanıyordum. Doktor nasıl ölçüyor napıyor bilmiyorum ama 67.5 cm dedi. 2.5 cm uzamış uzaya uzaya. Kilo değil ama boyu canımı sıkıyor. Tamam çok uzun olsun diye bir kaygım yok ama ortalama 68 cmmiş 8 ayda. Bari ortalama altında kalmayaydık ona razıydım.
Neyse genel anlamda çok iyi dedi gelişimi. Kulağını sordum, kaşıdığını söylediğim kulakta değil, diğer kulakta kızarlık varmış. Burnu tıkandığında olur genelde dedi. Burnunu temizle dedi. Diş falan demedi. Bu arada kehribar kolye geldi, takıyor dünden beri. Bi ilaç falan vermedi. Bilmiyor ki ben çoçuğum burnunu ilk günden beri her gün temizliyorum. Bana serum fizyolojikle nasıl burun temizleyeceğimi anlattı. Profesyonel oldum bu alanda ama konuşacak halim yoktu sabaha kadar çalıştığımdan. Tamam temizlerim dedim.
Dönüyor mu iki yana da, az da olsa oturabiliyor mu, bir şeylere uzanıyor mu, elden eline oyuncak değiştiriyor mu dedim. Evet dedim. İyi dedi. Eşim diyo ki Malta'nın rüzgarı nerden geliyor sanıyorsunuz deseydin, kızımız hortum yaratacak kadar dönüyor. Hakikaten tutamıyorum artık. Doktor da dedi çok güçlü zaptedemiyorum diye. Eminim zaten herkes aynı durumda. Bezini takmak için terler döküyorum. 3-4 kere dönüyor bezini açtığım an. Yaklamaya çalışıyorum sürekli kız bir dur, aa bi duri bi dur diyorum. Geçen baktım eşim Türkçe bozuk aksanıyla kız bi dur bir dur diyor Luna'ya.c xdfdsfsafa
Canım benim kilo inan hiç umrumda değil. Tek isteğim yediğini doyduğunu bileyim ee.. bir zahmette bende yorulmayayım yedirirken istiyorum. Resmen taklacı güvercin gibi oluyorum. İlk kızımı annem büyüttü 3 aylıkken çalışıyordum. Maşallah hiç yormadı annemi. Uyurdu, yerdi koca koca kaseleri. Şimdi alışkında değilim ya onu dert ediniyorum. Niye yemiyor diye.Yemeyen çocuk çok zor. İlk yiğenimi hatırlıyorum annem ile parklarda salıncakta sallarken yedirirdik. Çıtayı nasıl yükseltmişiz. Hahahahah...ya kilo alımı düzenliyse çocuğun gelişimi güzel ilerliyorsa bence çok öğünlere takılmamak lazım.
ben o kadar hiç yemeyen çocuk gördüm ki sülalemde şu an benimki en azından 2 bazen 2,5 öğün yiyor bir de emiyor oh diyorum tamam. zorla da yedirip hem onun hem kendimin sinirlerini bozmak da istemiyorum.
aaaa neden ağlıyorsun kız tırnakları azcık uzasa bile jilet gibi olduklarından oluyor öyle şeyler :)ya bugun bı baktım kulak delıgının orda kuru kan. kulagının ıcıne komple basparmagını sokarken kanatmıs. bıraz tırnakları uzamıstı. ağlıciim.
Bizim de öyle ya bı de kaşığı dişine sıkıştırıp bırakmıyor bende dişi acimasin diye bırakmasını beklemekten başka çare bırakmıyoryeni güncelleme geldi. şu özellikleri içerir. bebek arabasında sakin diken varmış gibi oturunca ciyak ciyak ağlama. sanki çok yemek yiyormuş gibi yemeği görünce ağzını şapurdatıp nam nam nam nam diye ses çıkarma yalanma. yemek yedirmeye çalışınca klasik kaşığa vurup yememe. yerde bile oturmak istememe. bacakları kasıp hep ayakta durma isteği
Kamuda çalışanlar için çok güzel keşke özel sektöre de böyle bir şey gelseydi10 yas alti cocugu olanlar idari izinliymis. Oyle bi seyler okudum. Adiniza cok sevindim. Burda cok vaka cikmiyor yakinda ofislere donulecek. Evden calismaya devam etmek icin bir yanim keske bitmese diyor. Ölümler olmasa kimse acı cekecek kadar hastalanmasa ama evden calismaya devam etsek.
Ülkemizde sadece kamu çalışanlarının bebekleri değerli10 yas alti cocugu olanlar idari izinliymis. Oyle bi seyler okudum. Adiniza cok sevindim. Burda cok vaka cikmiyor yakinda ofislere donulecek. Evden calismaya devam etmek icin bir yanim keske bitmese diyor. Ölümler olmasa kimse acı cekecek kadar hastalanmasa ama evden calismaya devam etsek.
Direkt ayakta durma gelebilir belki... bizim minnoş hiç emeklemeye çalışmıyor çok nadir anca tek bacagını kaldırıp dönsün saat yönündeBizim de öyle ya bı de kaşığı dişine sıkıştırıp bırakmıyor bende dişi acimasin diye bırakmasını beklemekten başka çare bırakmıyorsirf yememek için bu ayakta durma isteği bizde aşırı var yere koysak hep ağlar zaten emekleme yok geri geri gidiyor ileri gidemiyor ileri gitse nelerelere gitcek şimdilik böyle iyi çalışiyorum oruçta tutuyorum emekleme güncellemesi biraz geç gelsin ramazan dan sonra gelsinde o zaman peşinden koşarım
Bizim de öyle ya bı de kaşığı dişine sıkıştırıp bırakmıyor bende dişi acimasin diye bırakmasını beklemekten başka çare bırakmıyorsirf yememek için bu ayakta durma isteği bizde aşırı var yere koysak hep ağlar zaten emekleme yok geri geri gidiyor ileri gidemiyor ileri gitse nelerelere gitcek şimdilik böyle iyi çalışiyorum oruçta tutuyorum emekleme güncellemesi biraz geç gelsin ramazan dan sonra gelsinde o zaman peşinden koşarım
İstenmeyen özellik varsa güncellemeyi kaldıramıyorsun dayeni güncelleme geldi. şu özellikleri içerir. bebek arabasında sakin diken varmış gibi oturunca ciyak ciyak ağlama. sanki çok yemek yiyormuş gibi yemeği görünce ağzını şapurdatıp nam nam nam nam diye ses çıkarma yalanma. yemek yedirmeye çalışınca klasik kaşığa vurup yememe. yerde bile oturmak istememe. bacakları kasıp hep ayakta durma isteği
crazy06 torro sagolun kizlar. Insanin em yakınlarinin bile bazen nasılsın dememesi ve burda hic tanimadigimiz insanlarin sicacik hissettirmesi ne derin bir mevzu var olun daha iyi oldum simdi. Beni en cok sirt agrisi vurdu. Sanirim en zayif olan yeri vuruyor. Kamburum var biraz. Kufoz egrisi. Omuriligimi hissediyorum teker teker. Egrilik olan yer geceden beri cok fena. Ismailin de saat basi uyanacağı tuttu iki disi birden çıkıyor. Emzirmekte de cok zorlaniyorum egilemiyorum. Karni da tam doymuyor sanirim.
ahahhahaaahahah yine ben :) uyuyor bizim minnoşta, aklımdayken her şeyi yazmak istedim..
daha çok erken belki de ama anca toparlarız şu haftasonunun yasak olduğu dönemlerde diye düşünüyorrr konuyu açıyorum
doğum günlerine neredeyse 4 ay kaldııııı..
malum pandemi vs. neler ve nasıl yapmayı düşünüyorsunuz kızlar
Yaa kıyamam, ah o jilet tırnaklar.. kessem de törpülesem de gözden kaçan bit kadar bir yer bile bazen feci yapıyorya bugun bı baktım kulak delıgının orda kuru kan. kulagının ıcıne komple basparmagını sokarken kanatmıs. bıraz tırnakları uzamıstı. ağlıciim.
Meraklanma canım bizde de kist çıkmıştı. Kaç mm çapında...Ne zamandır girip okuyamıyodum işe başladım çok yoğun geçiyo günler bende kamuda çalışıyorum ama izin yok bize nasıl iş anlamadım neyse 8.ay kontrolüne gittik karın ultrasonu istedi doktor yumurtalıkta kist çıktı ona canım sıkıldı zamanla geçer dedi doktor ama kafaya taktım yine ek gıda az yiyo deyince sizin yemeklerinizden verebilirsiniz az tuzlu olarak dedi kuru kayısı ve pekmezle tatlandırın dedi verdiklerinizi kan tahlilini 10. Ayda yaparız dedi yine 2 ay sonra çağırdı emekleme henüz yok sürünüyoruz ama
Bizim ki de yanıma alınca güzel uyuyor fakat ben uyuyamıyorum babası rahat uyur oğlu da babasına çekmiş olan bana oluyor rahat uyuyamıyorumLuna bir haftadir aramizda yatiyor. Dis icin agliyor 3434 kere uyaniyor derken pes edip yanimiza almaya basladik, baktik bizimleyken uyuyor, hosumuza gitti. Uyku prensiplerden agir geldi. Cok savastim saatte ayni gece icinde sayisiz kez alip yatagina koydum ama en fazla 5 dakika sonra miyklamaya basladi. Her gun deniyorum, hatta bugun derin uykudayken yeniden denedik aninda uyanip aglamaya basladi yine. Resmen radari var. Gercekten cok enterasan. Nasil bu kdr hissedebiliyor anlamiyoruz. Uzun lafin kisasi bebekle uyumaya cok karsi olarak basladigim yolda bebegim yatagimin sahibi oluverdi.Insallah bir gun birden yatagina geri donmek ister.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?