Cok gecmis olsun ya cok uzuldum. Artik cok dikkat etmek lazim cok hareketliler. Ben mama sandalyesinde baglamamisim. Anlik bi baktim ayaga kalkmis asagi sarkiyor. Bi anlik dalginlik. Ve eminim hepimiz cokyorgunuz uykusuzuz. Hepimiz dalginiz aslinda. artik surekli ayaga kalkiyor. Ne bulursa tutunuz ayaga kalkmaya calisiyor. Bugun 2 kere dustu yanindaym halbuki. Kalkip ellerini birakmak istiyorMerhaba kızlar uzun süredir giremiyorum. Malum hepsi çok hareketlendi.Hatta dün o kadar canım sıkıldı ki.Eşimle iftar masası hazırlığı içindeydik.Mama sandalyesine oturmuştum kızımı.Ufak bir tartışma yaşandı eşimle aramızda o dalgınlıkla sandalyeyi masaya yanaştırmışım.Çorbaları getirdim üzerine koydum.2 dk arayla mutfakla oda arasında gidip geliyordum kızımı kontrol için ama nafile ağlama sesi geldi çığlıkla birlikte bir baktım çırpınıyor yavrum.Masa örtüsünü çekmiş çorbayı dökmüş üzerineCan havliyle banyoya götürdüm soğuk su akıttım 5 dk kadar bacağı kıpkırmızıydı içim gitti Dr arkadaşımı aradım ağrı kesici ver dedi bir de su topladıysa silverdin sür dedi.Çok şükür su toplamadı kızarıklık da ertesi gün geçti.Nohut kadar yanık yeri kaldı bacakta ara ara krem sürüyorum şu an.Hala kendime gelemedim.Her şey 1 dk içinde oldu.Çok dikkatli olmak gerekiyor artık kızlar herşey bir anda oluveriyor
Bizimki de sevemedi galiba elmayi. rendeleyip verdigimde yemiyor. Dilimleyip haslayip eine verirsem o sekilde yiyor. Bde irmik haslayip icine kattim. Ya da yulaf lapasiyla. Yavas yavas ek gidaya alisiyoruz gibi. Pankek icinde de veriyorum.
Teşekkür ederim kızlar önerileriniz içinYulaf ezmesi ya da unuyla muhallebi gibi yapıp verince yiyor bir de meyveli yoğurt yapıyorum arada muz+elma öyle yiyor sadece. Tek yemiyiir
Cam rendeden geçiriyorum
Teşekkürler haklısın.Ne yapsak da bazen engel olamıyoruz.Cok gecmis olsun ya cok uzuldum. Artik cok dikkat etmek lazim cok hareketliler. Ben mama sandalyesinde baglamamisim. Anlik bi baktim ayaga kalkmis asagi sarkiyor. Bi anlik dalginlik. Ve eminim hepimiz cokyorgunuz uykusuzuz. Hepimiz dalginiz aslinda. artik surekli ayaga kalkiyor. Ne bulursa tutunuz ayaga kalkmaya calisiyor. Bugun 2 kere dustu yanindaym halbuki. Kalkip ellerini birakmak istiyor
Geçmiş olsun Rabbim beterinden korusun.. bizde benzer bir durum yaşadık bu akşam mama sandalyesinde durmadı kucağıma aldım normalde masadan biraz uzak otururum öyle durumlarda yine uzaktık birşeye uzandim o sırada tabağa yeni koyduğum çorbanın içine elini daldirdio panikle hemen elindeki çorbayı sıyırıp elini su altına tuttum tabi baya ağladı çok şükür bişey olmamış eline ama bende iştah falan kalmadı..kiyamayip kucağıma aldım dedim sandalyesinde ağlasa daha iyiydi Allah daha kotulerinden korusun
Çok gecmis olsun canım ya çok üzüldüm yanım da bı kere masanın üzerindeki sofrabezini çekmek istedi engel oldum o an orda olmasaydim belki üzerine gelmezdi mama sandalyesnin önü vardı engel olurdu ama elini yapabilirdi meraklı sincaplar şimdi her şeye uzanıp ne olduğuna bakmak istiyorlar Allah beterinden korusun inşallah
Ahh canimmm cok uzuldum ya okuyunca. Cok gecmis olsun. Allah beterinden korusun. Gorunmez kaza, oluyor iste... Ben de mama sandalyesindeyken kendimi rahat hissediyorum. Nasil olsa dusmez kafasindayim. Insanin nerden aklina gelsin masa ortusunu cekip corbayi dusurecegi... Bununla gecmis olsun, ertesi gune iz bile kalmadigina gore cok yanmamis
Çok geçmiş olsun ufacık bedenlerin başına gelen her şeye üzülüyorumgeçen bizimki kola içerken bağırıp çağırdı kutusunu istedi bende yıkayıp verdim demek bir çıkıntısı varmış diline battı ya kendime çok kızdım ama işte insan boşta bulunuyor bazen.
Hepinize teşekkür ederim kızlar.Çok şükür daha kötüsü olabilirdi.Nohut kadar yanıkla atlatmış olduk
ay daha kullanmak nasip olmadı kiAnkee canm oto koltugundan memnun musun?
çok geçmiş olsun, allahtan ciddi bir şey olmamış.Hepinize teşekkür ederim kızlar.Çok şükür daha kötüsü olabilirdi.Nohut kadar yanıkla atlatmış olduk
ismine bakıyor ama ne tel sarar ne bay bay yok bizde, inatla yapmıyor.kızlar 8 aylık bebekleriniz neler yapabiliyor? ismine bakıyor mu? baybay yapıyor mu?
İsmine bakiyor. Cani isterse baybay yapiyor. Ben hep o kucagimda aynaya bakip merhaba deyp el salliyordum. Gecen bi baktim ayna karsisina gecince kucagimdayken el sallamaya basladi. Tel falan sarmiyoruz. Eskiden gel gel yapiyodu. Onu da yaptirmiyorum bayagidir. Ama biz 9 aylik olmak üzereyizkızlar 8 aylık bebekleriniz neler yapabiliyor? ismine bakıyor mu? baybay yapıyor mu?
Canim benimki 6 bucuk aylikken 10350 idi simdi tam 8 aylık 12 ye yaklasiyor sanirim. Boyu o zaman 67 idi simdi 72 73 filan.benimkinin tek farki mama almıyor ek gida senin tarif ettigin gibi. Yapisal diye bakmak lazım kafaya takacak bisi yok. Genelde yogurt seviyor onun disindaki seylerden kendi de pek yemek istemiyor. Doktorun dedigi gibi verirler keder yapma keyfine bakMerhaba kızlar,
Dün doktor kontrolümüz vardı. 8.ayı bitirdik. Tabi ama moralim bozuldu. Bizim kız tombikti zaten ama ek gıda ile iyice kilo almış. 6.ayda 9350 idi 2 ayda 11 kilo olmuş. Haliyle doktor diyet önerdi. O değil çocuk öyle kaseler dolusu da yemiyor. Anne sütü ve mama alıyor başından beri. Emmediği için sağıp veriyorum. 1-2 biberon çıkıyor. Yani mama mecbur içiyor ama onuda ayına göre çok çok az içiyor. Yani ek gıda kilosu çoğu. Doktor karbonhidrat verme dedi de zaten vermedim ki hiç. Muhallebi vermedim. Çok muz vermedim, pirinç unu, pirinç falan yok.Sebze püresi, kahvaltı ve yoğurt ile bu kadar aldı. Birde muhallebi falan yese ne olacakmış. Birde 2 çay bardağını asla geçmedim. 1 yaşına kadar geçilmesin dedikleri için uzmanlar. Eee.. Tabi genetik faktör var. Babamız kilolu. Vücut tipi aynı. Hayır ben kısa ve zayıfım bari bana benzeyeydi kilo bakımından.Doktora sorun mu bu dedim hayır yürüme ve emekleme zamanı verir dedi, yinede dikkat edelim dedi. Boyumuz ayımız göre normal ama kilo ile prantıya vurunca kısa haliyle. 68 cm. Verdiğim ek gıda öğünlerini biraz daha azaltıp süreleri uzattım.Böylede insan kötü oluyor. Sanki aç bırakıyor gibi. Sizin bebişlerin kiloları nasıl ek gıdaya geçince bir tek bizde mi sorun merak ettim.
Gel gel yapiyor birkaç gundur bay bay yok. Yürüteyim diye kollarindan turunca adim atmayi ogrendi daha yeni. En buyuk hobisi ziplamak. Yurutecine aşık aksama kadar inmese gik demez ama annesi tabiki bırakmıyor üzerinde. Emekleme cirpinmasi baya var kendini de kaldirmayi ogrendi ama geri gidiyor ileri kendini atamıyor daha. Ismine bakıyor ama aşina oldugu bir kelime oldugu icin. Ben dogdu dogali ismiyle bi oyun kurdum onu oynuyoruz. Ismaiiiiil diyorum böyle heyecanli heyecanli sonra yüzüne yaklaşıp burunlarimizi tokusturuyorum. Zamanla bu oyunu ogrendi o da kafasini uzatip ağzını aciyor. Ismaiiiiiiil diyorim bana doğru gelerek uuuuu yapıyorkızlar 8 aylık bebekleriniz neler yapabiliyor? ismine bakıyor mu? baybay yapıyor mu?
Buğra'yı yerde bırakınca çok bağırıyor ağlıyor öyle olunca da ne emekleme çabası var ne dönme.. yerde oylamak mi lazım bunları yapsın diye..hala sırt üstü uyur hiç dönmez yeni yeni uyanınca yastiktan dogrulmayi öğrendi o da yastık yüksek olursa..Canim benimki 6 bucuk aylikken 10350 idi simdi tam 8 aylık 12 ye yaklasiyor sanirim. Boyu o zaman 67 idi simdi 72 73 filan.benimkinin tek farki mama almıyor ek gida senin tarif ettigin gibi. Yapisal diye bakmak lazım kafaya takacak bisi yok. Genelde yogurt seviyor onun disindaki seylerden kendi de pek yemek istemiyor. Doktorun dedigi gibi verirler keder yapma keyfine bak
Gel gel yapiyor birkaç gundur bay bay yok. Yürüteyim diye kollarindan turunca adim atmayi ogrendi daha yeni. En buyuk hobisi ziplamak. Yurutecine aşık aksama kadar inmese gik demez ama annesi tabiki bırakmıyor üzerinde. Emekleme cirpinmasi baya var kendini de kaldirmayi ogrendi ama geri gidiyor ileri kendini atamıyor daha. Ismine bakıyor ama aşina oldugu bir kelime oldugu icin. Ben dogdu dogali ismiyle bi oyun kurdum onu oynuyoruz. Ismaiiiiil diyorum böyle heyecanli heyecanli sonra yüzüne yaklaşıp burunlarimizi tokusturuyorum. Zamanla bu oyunu ogrendi o da kafasini uzatip ağzını aciyor. Ismaiiiiiiil diyorim bana doğru gelerek uuuuu yapıyoragzini acip dilini dokundurmaya çalışıyor öyle öpülür sanıyor sanirim birkac gundur de karsima oturtup top atıyorum hadi sen de bana at diye ilk gun eline alip yaliyordu ikinci gun bisi yapması gerektiğini anladı. Eline alip sallayip birakiyor topu ama bana dogru atamıyor yön algisiyla mu ilgili bilemedim zamanla ogrenecekler. Ama sunu fark ettim cok cabuk öğreniyorlar sürekli tekrar etmek lazım. Her gun annr annr anne diyorum gözüne bakarak. Dilini oynatiyor iceride ama pek sesi çıkmıyor genel anlamda. Baba baba da diyorum ama daha cok anne diyorum çünkü yaşasın canım kendim babayi nasılsa kolay öğreniyor tabiki anne dedircem ben dogurdum kiz duygulandım simdi baya dogurduk düşünsene onun disinda pilates topuyla oynamayi seviyir ama koca top üzerine dogru gelince korkuyor emeklemeye çalışırken de cok bagiriyor hirslaniyor. Bagirmak yerine gitmeye efor harcasa cozecek işi. Ben dişimi fırçalarken cok heyecanlaniyordu. Bi tane firca aldık ağzında oynayıp duruyor. Donmeye basladi başlayalı da rahat uyuyor cok belli. Kendini bi o tarafa bi bu tarafa atıyor. Besige sigmiyor haliyle montesoride yatirmaya basladim. Emzirmek de kolay oluyor. Uyku egitimimizden de bahsedeyim en son. Uyuma sekli degisiyor surekli ama uykunun ne olduğunu ogrendi ikincisi de 45 ler kirildi hamd olsun. Eskiye gore cok iyi mukemmeli beklemiyordum zaten. Dedigim gibi done done uyumayi da sevdi rahat ediyor sirtinin uzerine yatmaktan gina gelmis cocuguma. Uc haftadir filan donebiliyor.
Demek ki öyle istiyormuş annesiTeşekkür ederim kızlar önerileriniz için
Bugün normal rendeyle rendeleyip verdim, havuç rendeler gibi ince uzun parçalar. Severek yedi çok şükürmuzu da püre olarak yemiyordu parça parça koparıp verdim ham namm yapa yapa yedi sıpa :)
Bu arada 10 gündür filan ayağa kalkmaya başladı, uykuya geçişlerde de zorlanıyor haliyle. Neredeyse uyumuş hala ayağa kalkmaya çalışıyor beşiğindeOturmayı öğrendiğinde de aynısı olmuştu.
Geçmiş olsunDun aksam acayip kustu bu arada. Izolasyon süremiz yarin doluyor. Virus bebeklerde kusma ishal yapabiliyormus. Öksürük de vardi. Gecen hafta 38 ateş atlatmistik. Aslinda yerlerde kendini parkeye atıyor surekli üşümüş de olabilir bilmiyorum neden öyle kustu. Yarim metre oteye kustu yani.
Deneyimlerime göre yastık kullanımı dönmeyi ve hareketi çok engelliyor. Sırf bu nedenle hiç kullanmadım.Buğra'yı yerde bırakınca çok bağırıyor ağlıyor öyle olunca da ne emekleme çabası var ne dönme.. yerde oylamak mi lazım bunları yapsın diye..hala sırt üstü uyur hiç dönmez yeni yeni uyanınca yastiktan dogrulmayi öğrendi o da yastık yüksek olursa..
Geçmiş olsun canım.Yediği birşeyi mide tolere etmemiş yada fazla yemiş olabilir. Gün içerisinde 3 4 kere fışkırır tarzda kusma olmadıkça önemli değildir. Benim kızda bir kere öyle kusmuştu. Ama o zaman sanırım yemek yerken mideyi fazla karıştırmışım ki yediklerini çıkarmıştı.Dun aksam acayip kustu bu arada. Izolasyon süremiz yarin doluyor. Virus bebeklerde kusma ishal yapabiliyormus. Öksürük de vardi. Gecen hafta 38 ateş atlatmistik. Aslinda yerlerde kendini parkeye atıyor surekli üşümüş de olabilir bilmiyorum neden öyle kustu. Yarim metre oteye kustu yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?