2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Evet deneye yanıla bulduk istediğini

Bu da geçecek, bu da misafir diyelim ne yapalım Bizim kız memede uykuya dalıyordu 5 aydan sonra, şimdi o da kalmadı. Yatağında da uyurdu döne döne ama şu an yatakta diken var gibi anında ayağa kalkıyor
Ama öyle de şapşik ki o hali ben gülmekten uyutamıyorum, akşamları babasında uyuyor Allahtan

çok geçmiş olsun
olabilir yapabilir tabi. normal üşütmüş de olabilir.
takipte olmak lazım tekrarlamazsa sıkıntı yoktur
zaten 9. ayda kan tahlili kontrolünde soracağım bakalım, korkutuyor yine de bu hastalık beni abuk sabuk şeyler söyleniyor...

Bugün itibariyle 8. ayı tamamladık . Yarın kontrolümüz var birde menenjit aşısı olacak kuzum. 4 gündür fln bir şey yemek istemiyordu sadece emiyordu dün yeniden başladı yemeye. Dişler rahatsız ediyor sanırım hala diş yok ağzını da açmıyor bakayım inci tanesi gelmiş mi diyorum ama göstermiyor. Yerde vakit geçirmeyi hala sevmiyor yüz üstü dursa hemen sırt üstü dönüp gözümüzün içine bakıyor ıhh ıhh ıhh diye sinirleniyor beni alın der gibi. Ayakları üzerinde durmayı seviyor boyuna göre bir sehpayı aktivite masası yaptım oyalanıyor en azından henüz adım atmıyor. Şarkı müzik seviyor alkış yapıyor, ba ba be be ma na ne de da çıkardığı heceler. Oğlum bak sabah olmuş diyorum hemen lambaya bakıyor sonra dönüp cama bakıyor. Her şeyi anlıyorlar artık algıları ilgileri müthiş bebek demek haksızlık gibi o yüzden koca bebek diyorum . Sanki bu ay fazla kilo almadı keyfi yerindeyse kafaya takmıyorum pofuduk bir bebek olmadı hiç

Youtubede egzersizler var canim

Kızlar aranızda biberonla besleme yapanlar(anne sütü veya mama) ek gıda ile birlikte kaç öğün ve saat aralığını nasıl ayarlıyorsunuz?

Kızlar aranızda biberonla besleme yapanlar(anne sütü veya mama) ek gıda ile birlikte kaç öğün ve saat aralığını nasıl ayarlıyorsunuz?

ay kafayı yiycem bunula ilgili
evde olduğum için çocukla ilgilenebildiğimden 3 öğün yemek 3 öğün de ek gıda verince sürekli yemek yedi bu çocuk
e gündüz uykuları da var.
dün artık 2 ek gıda verdim.

Valla ben sığdıramıyorum 3 öğün. Sığsa mamayı istemiyor bu sefer. Sığdırmaya çalıştım 2 ay Bu sefer çocuk kilo aldıkça almış. Ama süt önemli olduğu için biberonla besleyenler merak ettim. Nasıl yapıyorlar.

gece uyurken de mama veriyorum formula süt bir de sabah
onu da veriyorum yani
bizim çocuk zaten anca 9 kilo ettiğinden verdikçe veriyorum

gece uyurken de mama veriyorum formula süt bir de sabah
onu da veriyorum yani
bizim çocuk zaten anca 9 kilo ettiğinden verdikçe veriyorum
Valla canım boşver kilosu çok ideal bizimkisi dombalak nasıl kussam diye bakıyorum. Sorun şu ki çok yemek yemiyor yese ne olacak bilmem. Doktor diyet önerdi. Karbonhidrat vermeyelim dedi. İyi hoşta zaten vermiyorum ki dedimönemli olan yemesi ben kiloludan ziyade iştahlı yemek ayırt etmeyen fit bir çocuk istiyorum. Hahaha ısmarlama sanki

Önceden çok düzenliydi, ama gittikçe azaldı. Bazen ek gıdayı çok az yerse 120 ml mama yapıyorum bir saat sonra veriyorum birde uyumadan önce aynı şekilde veriyorum. Diş ve atak dönwmlerinde ise sadece meme emmek istiyor ama sık meme emmediği için o kadar çok süt yok. Sık emince biraz çoğalıyor sonra yine azalıyor. Yani bizde arz talep ilişkisiyle yürüyor.

Tam beslenme şöyle:
Sabah 8.00-8.30: 120 ml kaşık maması veya mama
Sabah 10-10.30: bir kase karışım şeklinde kahvaltı
Öğlen 12.30-13.00 gibi uykudan önce emiyor ya da 120 ml mama
15.00-15.30 bir kase çorba çeşitlerinden biri
18.00-18.30: meyveli yoğurt ya da irmikli muhallebi
19.30-20.00 uyku öncesi 120 ml mama
Ama ek gıda da kaselerin tamamını bitirmediği oluyor hele diş döneminde bir iki gün iştah tamamen gidiyor.

Bizim oğluşun bıngıldagi kapanmış dedi doktor 18 aya kadar takip etmemi istedi umarım bı sorun yaratmaz var mı bıngıldagi kapanan bebiş

hahah aynı durum bende de var 3 öğün ek gıda verin diyen doktorlar nasıl bir beslenme bekliyorlar anlamadım ben
asla 3 öğün veremiyorum ki bazen kendimi rahatlatim diye akşam üstüne doğru yoğurt veriyorum 2 yemek kaşığı

ve akşam 6.30-7den sonra yemek vermem genelde bizim için önerilmiyor o saatten sonra yemek küçücük midelerini yormak istemem...

kızlar 8 aylık bebekleriniz neler yapabiliyor? ismine bakıyor mu? baybay yapıyor mu?
neler yapıyor,

ne kadar oldun, ne kadar büyüdü kızım diyorum kollarını kaldırıyor yukarı onu gösteriyor..
baba - dede - nene - anne - da da gibi heceler çıkıyor ağzından

emekleme desen pek ileri arada bir gider ama emekler gibi değil daha çok sürünerek, genelde tek bacağından kuvvet alıp dönüyor

gel gel yapıyor, tos tos yapıyoruz bir ara merhaba yapıyordu şu an yapmıyor bir de çak yaptırıyorduk şu an çak'ta yapmıyor...

ce ce oynuyoruz ama sadece sabah o yorganın çarşafının arkasına saklanıyor

ayakları üzerine basıyor fakat bir adım atayım falan henüz yok

ve ismini söyleyince bakıyor evet
neden sordun ki canım?

bizimki hala emeklemiyor da ondan merak ettim sordum. bi de benimki elimi ısırıyor parmağımı kapıyor. sizinkiler de öyle mi?

Aktivite masası alanlar görüşlerinize ihtiyacım var clementoni, bondigo, fischer price bakıyorum karar veremedim. Ayakta durmayı sevdiği için alayım diyorum

kızlar biz tatile gideceğiz ya allah nasip kısmet eder koronamızı tamamen atlatabilirsek tabi sağ salim neyse
bir sür şey aldım bacaklı simit, tenteli simit, boyunan simit bakalım tavsiyelerimi inşallah mayısın 15inden sonra vereceğim.
güneş kremi ne alsak acaba??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…