2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Bu arada bizimki uyurken normalde yan dönüp yatıyordu baktım bugün iyice yüzüstü yatmaya çalışıyor dönüyor ama olmuyor. Müdahale edip yüzüstü çevirdim hemen uyudu daha önce yine denemiştim ama uyumamıştı demek her şeyin bir zamanı var tezini yine doğrulamış olduk

Benim kızım da geri geri emekleyenlerden. moon crawling yapıyor ponçik bugün ilk kez kreşe verdim 1 saatliğine. verirken ağlamadı. bir saat sonra aldığımda ağlamaktan gözleri şişmişti yüzü kıpkırmızıydı. çok ağlamış. ne yaptılarsa susturamamışlar. bekliyordum böyle olmasını. normal ilk günüydü falan diyolar ama epey uğraştırmış belli ki. haha eşim dalga geçiyor kızlar işi bırakacak Luna geldiği için diyo. Alisacagini sanmiyorum kolay kolay. Minicik ama inadi buyuk. Istemedigi seyi istemiyor takla da atsak olmuyor. Krese alismasi unuduyla .

Benim cocugun emekleyebilecegi tek yer yatak ustu. Parke yok hali yok ki cocugu birakayim. Alistirma yapamadigi icin gec emeklemesini bekliyorum zaten. Yatakta ters ters emekliyor, yatak bitince geri kaldirip ayni yere getiriyorum

Benim cocugun emekleyebilecegi tek yer yatak ustu. Parke yok hali yok ki cocugu birakayim. Alistirma yapamadigi icin gec emeklemesini bekliyorum zaten. Yatakta ters ters emekliyor, yatak bitince geri kaldirip ayni yere getiriyorum
Buldugun bosluga battaniye ac canım

E Erganun A April wind
Sag olun, tesekkurler. Benim de aklima geldi ama yerler fayans, bildiginiz banyo fayansi cok sert ve soguk. Ben hali da aldim ama halidan bile soguk geliyor, donenince kafayi carpiyor. Burasi tuhaf memleket, parke olan ev gormedim, 5. Evim. Ya fayans ya taş. Ucuz olsun diye mi sicak memleket serin oldun diye mi bilemiyorum. Halinin üzerine yorgan serip birakiyordum bir ara, onda da hareket kabiliyeti sınırlı oluyor. Mubarek havuz problemi

ay çok üzüldüm yaaa
inşallah alışır, bir kadın yok muydu sizde o gitti mi?

Ah ne güzel emeklemeye gayret etmeye bile başlamış sizinkiler bizimki ayakta durup adım atmayı tercih ediyor yüz üstü durdu mu anında dönüyorki 8 aylıkken tam dönmeye başladı yürüme arkadaşı almayı düşünüyor musunuz?

ay çok üzüldüm yaaa
inşallah alışır, bir kadın yok muydu sizde o gitti mi?
teşekkür ederim çok iyisin ama üzülme. biz sosyalleşir diye umuyoruz. Bugün 2. gündü, ilkinden iyiymiş. kadın diyor ki onunla ilgilendiğimizde susuyor diğer bebeklere döndüğümüzde ağlıyor. 6 bebek var, bakıcı başına 3 bebek düşüyor. Luna bizden alıştığı için her an onunla ilgilenilsin istiyor muhtemelen. Çocukları koydukları yer büyük tehlikesiz bir alan. Orada iyi emekleme pratiği yapabilir mesela, etrafı keşfedebilir. Bakalım bugün çok ağlamamış. Nannymiz hala var. Kreşten sonra eve getirecek birkaç saat de evde ilgilenmesi gerekecek. Tüm gün ne bizim için ne onun ne de Luna için uygun oluyodu.

Şubat indiriminde almıştım fisher price bir de pilsan çok görüyorum onunda üstündekiler oyalayıcı gözüküyor.
Tutturunca kendi itmeye başladı ayaklarına silikon Çekicem daha yavaş gitsin diye ben, video çekicem diye hala yapamadım o ayrı

Bu arada ayaklanması kısmı o kadar korkunç değil bi yalpalama süresi oluyor onda tetikte olmak lazım. 2-3 hafta sürdü sanırım bizde.
Koltukları birbirine yanaştırdık koltuklar arası geçerken düşme sorunu(peşinde durmamız) ortadan kalktı size de fikir olabilir belki.
Şimdi salonda tek bırakabiliyorum aktivite masasında 10 dk kendi oynuyor yorulunca kendi oturup oyuncaklarıyla oynuyor sonra kendi koltuklar arası geziyor takılıyor gönlünce ben de bu sırada yemeğini hazırlamış oluyorum birkaç gündür düşecek diye peşinde değilim.
Ama deneyimli annelere sorduğum kadarıyla 2 yaşa kadar peşinde gezme durumu oluyormış orası ayrı Özellikle desteksiz yürümeye başladığında sıkıntılı bir dönem daha olur ama o da geçer. Sağlıkla büyüsünlerde

oyy minnoşa bak yaaaa ilgi istiyormuş ponçik misin sen yaaa
ya sinirlerim biraz laçka oldu bu sıralar çok fazla sma bir de bir hastalığı olan bir çocuk takipteyim ama artık ruh halim çöktü.
çok ağlamış dediğinde cidden gözlerim doldu.
insan bir kere anne oldu mu sadece kendi çocuğuna değil tüm çocuklara karşı hassas oluyor sanırım.

Evet öyle oluyor sadece çocukta değil şehit haberlerinde yıkılıyorum hatta her evlat için.
Irmak bebek var durumu çok kötü, hastane hatası yüzünden şuan yoğunbakımda uyutuluyor. Allah yardımcıları olsun dilerim herkes görür ve uzaktan ah vah demek yerine üstlerine düşenleri yaparlar.
Tedavisi olan bir hastalığın tedavisine ulaşamamak ne demek çok iyi biliyorum. Maalesef ki sağlık bile maddiyata bağlı artık dolaylı olarak.

Kimse yazmıyor hayııııırdır ayrı bir grup macerası daha mı oluştu yoksa bebeler mi zıpır

Ay öyle 10 dk durup kendi oturuyorsa iyiymiş ya bizimki yalpalanıyor henüz bi de tembeliz biraz tam dönmeye bile yeni başladı

Merhaba güzel anneler,
Biz bu aralar çok huysusuz. Gece uykuları zaten yok. Diş midir huymudur çözemedim ki? Bu gidişle yaşında çıkacak gibi Ek gıda ile ilgili aranız düzeldi ama bu seferde kilo sorunu çıktı ben az veriyorum. Ama yinede alıyor gibi. Artık yapacak bileyim yok açta bırakamam. İnstagramda 7.5 aylık 14.5 kilo olan bebe gördüm. Anne side gayet makarna falan veriyordu. Hareketlenince atarlar ilk kızımda öyleydi yazmış. Kilo alsa ayrı dert almasa ayrı dert otururken emekleme pozisyonuna geliyor ama geri geri parkede gidiyor. Ayakta tutmaya çalışıyorum. Adım atmasını sağlamaya çalışıyorum ama paşa gönülleri ne zaman isterse yapacaklar o da ayrı bir durum. Bu arada ben hala 3 ana öğüne geçmedim sanki daha küçükler gibi 2 3 saatte bir şeyler tıkılıyor zaten ağızlarına. O bile faZla geliyor. 3 ana 2 ara öğün ne bileyim sanki 10.ayda falan anca olur gibi. Siz ne düşünüyorsunuz?

çok kötü çok
ama gerçekten bi ayakkabı istiyordum aylardır alamıyorum
sanki onların rızkından çalıyormuş gibi oluyor
yani nasıl diyim sürekli daha çok yardım yapmak istiyorum
keşke daha çok kazansam daha çok yardım yapsam
ama biraz hastalıklı olmaya başladı bu durum bende yani aklımdan çıkartamıyorum falan
neyse elimizden geleni yapıp artık dua etmekten başka ne yapabiliriz?

valla ben geçen 3 ana öğün arada tadımlıklar bir biberon mama ve meme verdim
bunları hep karantinadayken yaptım
abi sürekli yemek yiyor çocuk
yani baktım olacak gibi değil çocuk bi sıkıldı artık yani bunaldı
sonra şimdi anneme diyorum zorlanırsa hiç bu kadar uğraşma yani
yemekten büsbütün soğumasın. bence adam gibi 2 öğün yemeğini bitiriyorsa o çocuğun yeme problemi yoktur zaten. bir de emiyorlar ya da biberon mama da alıyorlarsa hele
ki bizimki tüm bu çabalara rağmen kilomuz 300 gram falan artıyor yaa
8.750 :))
yediği gibi kaka

Ay öyle 10 dk durup kendi oturuyorsa iyiymiş ya bizimki yalpalanıyor henüz bi de tembeliz biraz tam dönmeye bile yeni başladı
Düşe kalka öğrendi şükür
Bizimkide düzgün babıldamıyor arada endişelenmiyim diye ama mama meme falan diyor dkdk bizimde bu konuda vakte ihtiyacımız var

Bizim geceleri çok fazla sorunumuz olmuyor artık diş dönemi dışında. Ek gıda da çok fazla almıyor. Ben teklif ediyorum ama hiç istekli değil. Aşırı hareketli. Oyun dışında hiçbir şey ilgisini çekmiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…