2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
regl galiba normal ama yaa 1 yıla kadar düzensiz olabilir diyorlardı hep
yine de baktır tabi ki.
ah evet 1 yıl diyorlar ama şunun şurasında 1 yıla ne kaldı. dün yazdım, yazdıktan sonra regl oldum 60 gün sonra. gerçekten bir rahatlama geliyor insana. inşallah bundan sonrasında düzenli olur.

Dişler tek şekerli yedirmeyle değil gece beslenmesiyle de curuyormus anne sütü çürütüyor kızım 3 yaşındayken bu yüzden anestezili diş tedavisi oldu gece sabaha kadar bırakmazdı.
Benimde düzensiz şu ana kadar 3 kez oldum 45-50 gün arayla

S Sahinys diş hekimi, bu konuda doğru bilinen yanlışlar diye uzun bir yazı yazmıştı, süt çürütmez diyordu sanılanın aksine. çok mantıklı geldi açıklaması. şekerli(meyvede de var illa çikolata vs olması gerekmiyor) yediğinde dişlerini temizlemek fırçalamak gerekiyor sanırım. ben her gün olmasa da fırçalıyorum arada sadece suyla. tükürmeyi öğrenince çocuk diş macunu da kullanılabilirmiş, yaklaşık 2 yaşa tekabül ediyor.

Bugün sağlık ocağında kızamık aşısını yaptırdım ateşli olduğu için hastanede yapılamamıştı bakalım sorunsuz geçer umarım.
M Mirune benim regl 3 aydır düzenli oluyor. Maşallah Lunaya bizim daha tek diş var

Saçları da iyice uzadı terleyince sırılsıklam oluyor. Uzatmak istiyorum oğluşumun saçlarını biraz daha büyüsün de altlardan kısaltırız belki

Güneş kremi mustela +50 Kullanıyoruz. Bir sorun yaşamadık.

Ben spreyi bırakmayı düşünüyorum. Madem akıntıyı bitirmiyor
1 haftadan fazal kullanılmıyor zaten, ben de arada bir hafta ara verip sonra kullanmaya döndüm. serum fizyolojik veriyorum. ama burun temizliği çok önemli, öztaki borusuna dolarak kulakların nefes almasını engelleyerek kulakta basınca sebep olabiliyor, kulak ağrısına sebep olabiliyor. benim arkadaşımın 3 yaşında çocuğu var, hep ateşi çıkıyordu, ama doktorlar yok bir şeyi diyordu, sonradan anlaşıldı öztaki borusunda artık mukus kalıplaşmış, biraz daha geç kalınca sağır kalma ihtimali varmış. korkalım diye söylemiyorum ama en azından 1 yaşına kadar temizlememiz gerektiğini düşünüyorum günde bir iki kez. oturabilen bebekler için oturur pozisyon esastır temizlerken bu arada. yatırarak yapmaktan daha sağlıklı akciğere kaçma riski yüzünden. şırıngayla bir burun deliğinden tazyikli bir şekilde sıkılırsa diğerinden çıkıyor , temizleniyor ne varsa. şiringayı günü birlik kullanmak lazım. fizyolojik suyu ise haftada bir yenilemek lazım. çocuklar nefret ediyrorlar ama bu onların iyiliği için. yapınca rahatlıyorlar. ayrıca püf nokta ben temizlyince hemen yatırmıyorum daha kötü olmasın. sırtına vuruyorum yüzü önde. dik tutuyorum tamamen su gitsin yutsun ya da çıksın diye. sonra rahatlıyor

dana eti vermeye başladınız mı? ben geçen tuzsuz baharatsız fırında pişmiş köfte yapıp verdim afiyetle yedi. bir de annem tuzlu patlamış mısır vermiş dün ben yokken yanlarında. dedim anneeeğğğ niyyeeeee neğğğdeeen inşallah bi kereden bir şey olmaz. 2. ye oluyor gerçi ben de tuzlu tarhana vermiştim püüf

Biz doktorumuzun önerisi ile 4 kez çekilmiş yağsız dana kıyma ile başlamıştık 9.ay itibariyle de tuza başladık ufak ufak

Evet bende serum fizyolojik kullanıyorum günde bir defa ve akşam uyumadan önce temizliyorum. Gün içinde burnu çok akmıyor zaten özellikle uyumadan önce çok tıkanıyor. Bende tek sıkımlık küçük plastik ampuller var onları kullanıyorum. Ayrıca burun temizleme aspiratörünü de sürekli sabunla yıkıyorum. Ama çocuğun burnu sile sile acıyor ya uff bir an önce bitse artık. Hepimize tekrar geçmiş olsun.

Az önce yanlışlıkla crazy06 yazdım. Köfteyi nasıl yedirdiniz? Eline verince yiyor mu? Yoksa ufatıyor musunuz?

Az önce yanlışlıkla crazy06 yazdım. Köfteyi nasıl yedirdiniz? Eline verince yiyor mu? Yoksa ufatıyor musunuz?
Kolay tutmasi icin elips seklinde buyukcene kofte yapip verdim eline. afiyetle yedi. planli olmayarak her seyi eline tutusturmaya basladim. Gercekten cok pratik ve o da mutlu oluyor. Ellerini cok iyi kullaniyor bence. Yani hosuma gitti bu blw isi. Bugun birkac zeytini minicik parcaladim biraktim onune, isaret parmagi ve bas parmagiyla tutuyor minicik parcayi, dusurmeden de yiyor masallah. Eminim ki sans verilen her bebek de ayni sekilde yiyecektir afiyetle. Tahilli ekmek koparip da veriyorum bazen oyalamak icin eline. onu da yiyor. Kisacasi yemek yerken onumdeki yiyebilecegi bir seyse ona da veriyorum. Hem o afiyetle yiyor hem de ben.

Bende bu şekilde eline vermeyi düşünüyorum çünkü artık sıvılaştırılmış şeyler yemekten sıkıldı sanki. Bir yerden başlamak lazım.

Bizde biraz huzursuzluk ve ağrı yaptı aşı sorunsuz atlatırsınız umarım. Bizim de diş alttan 2 ile kaldı. 3 aydır salyamız var kulaklarımızı çekiyoruz damağımız beyaz ama çıkmıyor. Üstten de çıkarsa tam blw ye geçeceğim.

Benim de 53 günde bir olmam da düzensiz sayılır yaşı dolsun doktoruma tekrar gideceğim 1 yasa kadar normal deniyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…