- 25 Şubat 2020
- 1.447
- 1.301
- 133
- 46
Bictürlü anlamlandıramıyorum husursuzluğuYani yataksa sorun değil o huzursuzluk başka şeyden kaynaklanıyor olabilir. Çünkü benim evdeki yatak çok iyi burada park yatağın içine battaniyelerden bir yatak yaptım. İlk bir iki gün zorlandı ama sonra alıştı.
Tam aradığım cevap buydu :) çok teşekkür ederimGenelde
1 2 altta
3 4 ustte
5 6 ustte ( ama bizde altta cikti mesela. Once alti 4ledik sonra ustu 4ledik.)
7 8 altta
9 10.ustte
Degisebiliyormus. Bildigim bir bebegin ilk alt ikisinden sonra 3 ve 4. Disleri ustte ortada degil yan kesici olarak cikti.
hiç dikkat etmedim açıkcası :) birde daha dogru düzgün atım atmıyorki benimki. bir yere tutunarak ayakta durabiliyor sadece :)Merhaba anneler
Oğlum adım atarken sağ ayağı dışa doğru basıyor sizin bebeklerinizin adımları nasıl aklıma takıldı daha çok yeni adımlıyorlar geçicidir diye düşündüm ama sizlere sormak istedim
Bunu zamaninda alintilamisim ama neden bilmiyorumgerçekten de öyle oldu. burda çok erken yapan bebekler oldu her şeyi, insan ne zaman yapacak bizimkisi diye bekliyor ister istemez, sonra bir yaptı mı her şeyi aynı anda yapıyor. çok mutlu oluyor bravo deyince. yürümeye hevesli bir de. koca koca adım atmaya çalışıyor ama dengeleyemiyor küçüğüm. zikzak çizerek bi öne bi arkaya sallanıyor.
göz doktoruna kendi doktorunun yönlendirmesi lazım. işte onu dicem beni yönlendir adaaaağğğmmm dicem. şeyi fark ediyorum uyanıyor ya mesela, ilk diğer gözünü açıyor, diğerini sonradan açıyor. ya da hızlı bir hareket yaptığımda ilk diğeri odaklanıyor diğeri saliseyle geç geliyor gibi geliyor. bilmiyorum belki çapaklandığı için ağır geliyordur açması hani makyaj yapınca gözlerin ağırlaşır ya. belki ciddi bir durum değildir birkaç damla ile geçecektir. yani umuyorum ki öyle olur. sen de muhakkak git göz doktoruna. herkes gitsin bence kontrole gidebiliyorsa. bir arkadaşım 4 yaşındayken çocuğunun epey epey gözlerinin bozuk olduğunu anladı. gözlük takıyor şimdi çocuk. nasıl hiç anlamamışım diyor annesi.
ah o göbek deliği içimi parçalıyor. belki diyorum bir yaranın kabuğu soyduğunda o kısım kızarık kalırsa öyle bir şey. benimkiler sadece varsayım, tek tesellim bir isin falan gelmiyor, çocuğumun keyfi iyi. çok şükür yani. doktor bilecektir ne olduğunu.
pcyi elime geçirince azıcık dertleşeyim istiyorum. diş çıkarma sürecine girdik yine. başladı 1132134 kere uyanmaya. mememle öpüşüyor resmenç mememi bulamazsa kıyafetimi yenimi falan çekiştirip ağzına sokmaya çalışıyor. artık o kadar iyi anlıyorum ki derdini. bir 10 gün böyle devam eder artık. Allahtan çalışmak zorunda kalmadım bugün. biraz rahatsızdım, 3 gündür raporluyum bugün 3. gün. 2 gündür evde yalnızım, eşim işe Luna kreşe gidiyor. yalnız olmayı çok özlemişim kelimelerle ifade edemem duygularımı. öyle iyi geldi ki. her annenin bebeğinden biraz uzaklaşmaya ihtiyacı var. dinlenmeye ihtiyacı var. inşallah darısı başınıza. 7 aylık olduğundan beri yıprandığımı yorulduğumu hissediyordum ama hiçbir şey yapamıyordum bunun hakkında terapi almak haricinde. hiçbir şeyi değiştiremiyordum ama artık zamanı geldi yavaş yavaş değiştirmek istiyorum. bu süreçte kendimi ön plana koymaya ihtiyacım var.
Şimdi öncelikle bu konuda bana çözüm yolu sunulmamasını rica ediyorum. yanıt beklediğim bir paylaşım değil. sadece dertleşmek amacıyla yazıyorum. Geleyim konuya, 1 yaşında emzirmeyi bırakmayı çok istiyorum. bu artık benim için dayanılmaz bir hal aldı. bünyem kaldırmıyor yorgunluğu. yorgun ve mutsuzum ve ne yazık ki bunun en büyük sebebi gece emmeleri. ben zaten 1 yaşından sonra bırakmak istiyordum en başından beri. emzirmek isteyen o kadar insanın sütü yetmezken ya da bir süre sonra sütü biterken Allah bana süt bahşetti, bebem de memeci oldu. derken benim 1 yıl emzirme planım biraz hayal olmaya başladı. kuralları o koyuyor inatçı ve dediğim dedik bir aslan kızı. gece emmeyi bıraksa aslında genel anlamda memeyi bırakmasak da olur. gece gündüz hala yeni doğan gibi emiyor. ki yemek de reddeder oldu çünkü biliyor ki meme var. herkesin bebeği meme seviyordur hiç şüphem yok ama bu kız resmen memeye aşık. emekleyemezken sürünüp de yanıma gelip memeye saldırıyordu, memeye ulaşmak için yürümeyi çözer o derece diyim. son birkaç aydır neden benim sütüm azalmıyor acaba diye düşünürken buldum kendimi. regl bile olmuyorum, olsam sinirlerim de rahatlıcak. 2 buçuk ay sonra değişir belki... hiç umudum yok ama neyse.
Kuzum biz evde yaptık. Mama sandalyesine koydum banyoya. Babasi makineyle aldi sonra jiletle cekiverdik. Jilet filan diyince korktum ben de ama tehlikesiz oldu kolayca. Once ne olduğunu anlamadi anlattim ne yapacagiz diye. oyun kurdum. Makine kafasina degince yine durmadi memeye aldim. Emerken kestik biraz. Sonra bisi demedi zaten alıştı. Oyuncaklarla oynadi biz kesene kadar. Kafasini hafif köpürtup jiletle kolayca çektik. Dediğim gibi bir hafta oldu yeniden çıktı bile. Bu arada cok terliyor diye kestim kazıyınca gür cikar gibi bi derdim yoktu. Her yeri esit olsun diye kazidik daha çok.Nasıl tepki verdi mi saçları kesilirken. Bizimkinin saçları uzadı iyice bazen lastikle bağlasam mı diyorum ama anında çeker alır. Kazıtmayı hiç düşünmedim daha küçük kıyamam sanırım. O da istemez bence kıpır kıpır yerinde durmuyor ki
Ya öpücük mu bilmiyorum ama bence öyle. Her gördükleri hareketi öğreniyorlar. Gunde yüzlerce kez opuldukleri icin mutlaka ogreniyorlardir. Benimki de birkac aydir dilini doku duruyor hadi op diyince de yapmaya basladi. Istemezse öte dönüyor tabi orasi ayrıKizlar bugun çok mutlu oldum. Tam aynanin karsindaydik bu oldugunda yuzumdeki mutlulugu yakaladim bi an yansimamda, uzun zamandir boyle mutlu gormemistim kendimi. Bugun kucagimdaydi yavrum, onu opucuklere bogup hadi simdi sende sira sen de op anneyi deyip yanagimi uzattim. Hic beklemiyordum ama anladi ve opmeye çalıştı. Dudaklarini agzi acik bi sekilde yanagima dayayip pouuffhh gibi bir sey dedi ve cekildi. Opucuk sesi yapti fgdfdgg Normalde yuzumu yer gibi saldiriyordu isirmaya calisir gibi. Dis kasinmalarina veriyordum. Ama bu sefer direktifimi anladi opmenin ne oldugunu anlayip kendince optu. Sonra 2 kere daha denedim ayni sekilde yapti. Ama bir daha yapmadi mizmizlanmaya basladi. Yarin yeniden denicem. Eger gercekten beni opuyorsa cok kucuk degil mi. Yapmasini bekledigim bir suru sey var ama bu hepsinden sasirtici. Resmen kucuk bir insan. Cok hosuma gitti cok duygulandim. Askim yaa.
Bizimkinde hala tık yok olunca yazarım.Merhaba anneler
Oğlum adım atarken sağ ayağı dışa doğru basıyor sizin bebeklerinizin adımları nasıl aklıma takıldı daha çok yeni adımlıyorlar geçicidir diye düşündüm ama sizlere sormak istedim
Biz ilk uzun yolumuza ciktik yaklasik 600 km idi. Cok kötüydüuyumadi asla. Gece yol aldik. Her gece 11 saate yakin uyurdu iki parcada 6 saat zor uyuttum. Sabah 6 da kalkti oglen 12.30 da uyudu normalde 3 saat zor dayanir sabahlari. Cin gibi bakti durdu yolda kucağımdan inmedi. Babasinda durmadi ben araba kullanirken. Felaketul rezalet neyse ki gelince attik yorgunluğu bugun tatile başladık. Herkese iyi tatiller şimdiden. Mayo bez önemli bence. Surekli gunes kremiyle ugrasmak istemeyenler kapali bir mayo alabilir bebege. Ama ben bir kere surdum sonra havuzda oynadi giydirip golgede oynattim. Cok uzun sure durmadi. Bezsiz gezdiriyorum otelde son zamanlarda bez baglarken cok dram yaşıyoruz. Lazim ligi cikardim eve donunce ti'ye başlayacağım insallah. Geceleri bezi kuru oluyor. Sbah kalkar kalkmaz yaparsa sonrasina alisir umidindeyim
aaa keyifleri yoksa yüzüne bile bakmıyorlar değil şebeklik yapmayı. ben anladım ki hakikaten öpüyormuş. hakikaten her şeyi idrak ediyor minik bir insan. bu ne mühteşem bir şey ya. her gün bir özellik geliyor. bugün de burnumu gözümü sordum gösterdi. bravo dedikçe kıkırdıyor ya kurban olurum.Bunu zamaninda alintilamisim ama neden bilmiyorum
Kuzum biz evde yaptık. Mama sandalyesine koydum banyoya. Babasi makineyle aldi sonra jiletle cekiverdik. Jilet filan diyince korktum ben de ama tehlikesiz oldu kolayca. Once ne olduğunu anlamadi anlattim ne yapacagiz diye. oyun kurdum. Makine kafasina degince yine durmadi memeye aldim. Emerken kestik biraz. Sonra bisi demedi zaten alıştı. Oyuncaklarla oynadi biz kesene kadar. Kafasini hafif köpürtup jiletle kolayca çektik. Dediğim gibi bir hafta oldu yeniden çıktı bile. Bu arada cok terliyor diye kestim kazıyınca gür cikar gibi bi derdim yoktu. Her yeri esit olsun diye kazidik daha çok.
Ya öpücük mu bilmiyorum ama bence öyle. Her gördükleri hareketi öğreniyorlar. Gunde yüzlerce kez opuldukleri icin mutlaka ogreniyorlardir. Benimki de birkac aydir dilini doku duruyor hadi op diyince de yapmaya basladi. Istemezse öte dönüyor tabi orasi ayrı
çok düzensiz içeri dışarı parmak ucunda hızlı ayaklar vücüdundan önde ya da arkada kalıyor aradaMerhaba anneler
Oğlum adım atarken sağ ayağı dışa doğru basıyor sizin bebeklerinizin adımları nasıl aklıma takıldı daha çok yeni adımlıyorlar geçicidir diye düşündüm ama sizlere sormak istedim
Tatil için apart mı normal bir otel mi seçtiniz? Bebeğe yemek için falan diye mutfaklı yer bakıyorum ama her şey dahilde rahat olurduBiz ilk uzun yolumuza ciktik yaklasik 600 km idi. Cok kötüydüuyumadi asla. Gece yol aldik. Her gece 11 saate yakin uyurdu iki parcada 6 saat zor uyuttum. Sabah 6 da kalkti oglen 12.30 da uyudu normalde 3 saat zor dayanir sabahlari. Cin gibi bakti durdu yolda kucağımdan inmedi. Babasinda durmadi ben araba kullanirken. Felaketul rezalet neyse ki gelince attik yorgunluğu bugun tatile başladık. Herkese iyi tatiller şimdiden. Mayo bez önemli bence. Surekli gunes kremiyle ugrasmak istemeyenler kapali bir mayo alabilir bebege. Ama ben bir kere surdum sonra havuzda oynadi giydirip golgede oynattim. Cok uzun sure durmadi. Bezsiz gezdiriyorum otelde son zamanlarda bez baglarken cok dram yaşıyoruz. Lazim ligi cikardim eve donunce ti'ye başlayacağım insallah. Geceleri bezi kuru oluyor. Sbah kalkar kalkmaz yaparsa sonrasina alisir umidindeyim
Oteldeyiz canim yemek bulmakta sorun yasayacagini zannetmem. Hazir yogurt ve tuz konusunda taviz vermen gerekebilir. Ben balayini villada gecirmistim mutfakla uğraştıktan sonra altin koskte gecirsen berbat oluyor. Kadinlik zor is. Her sey dahil otelde bile malzeme toplayıp esya yerleştirmek genelde anneye dusuyor. Erkek yardim etse de yonetemiyor. Tatil dinlenmek icin derim ben. En azından yemeğin temizligin ayağına gelsin. Ilk kez memnun kaldigim bir tatil oldu cok da ihtiyacım vardi hamd olsunTatil için apart mı normal bir otel mi seçtiniz? Bebeğe yemek için falan diye mutfaklı yer bakıyorum ama her şey dahilde rahat olurdu
Benimki de cok yapardı anormal olduğunu sanmıyorum ama son dönemde bezden çıkmaya cok hazır olduğuna dair sinyaller alıyorum lazim ligi da sevdi. Kıyafetiyle kendim banyoya girdikçe oturttum haftaya sabahlari bezi cikarmaya baslarim inşYa bizimki gece çok çiş yapıyor acaba çok su içtiği için olabilir mi? Hatta bazen saat 2-3 gibi bir kez daha değiştiriyorum.
hangi otel canım?Oteldeyiz canim yemek bulmakta sorun yasayacagini zannetmem. Hazir yogurt ve tuz konusunda taviz vermen gerekebilir. Ben balayini villada gecirmistim mutfakla uğraştıktan sonra altin koskte gecirsen berbat oluyor. Kadinlik zor is. Her sey dahil otelde bile malzeme toplayıp esya yerleştirmek genelde anneye dusuyor. Erkek yardim etse de yonetemiyor. Tatil dinlenmek icin derim ben. En azından yemeğin temizligin ayağına gelsin. Ilk kez memnun kaldigim bir tatil oldu cok da ihtiyacım vardi hamd olsun
Bende saç kestireyimmi diye düşünüyordum, yazdıklarınız fikir verdi :) teşekkürlerBunu zamaninda alintilamisim ama neden bilmiyorum
Kuzum biz evde yaptık. Mama sandalyesine koydum banyoya. Babasi makineyle aldi sonra jiletle cekiverdik. Jilet filan diyince korktum ben de ama tehlikesiz oldu kolayca. Once ne olduğunu anlamadi anlattim ne yapacagiz diye. oyun kurdum. Makine kafasina degince yine durmadi memeye aldim. Emerken kestik biraz. Sonra bisi demedi zaten alıştı. Oyuncaklarla oynadi biz kesene kadar. Kafasini hafif köpürtup jiletle kolayca çektik. Dediğim gibi bir hafta oldu yeniden çıktı bile. Bu arada cok terliyor diye kestim kazıyınca gür cikar gibi bi derdim yoktu. Her yeri esit olsun diye kazidik daha çok.
Ya öpücük mu bilmiyorum ama bence öyle. Her gördükleri hareketi öğreniyorlar. Gunde yüzlerce kez opuldukleri icin mutlaka ogreniyorlardir. Benimki de birkac aydir dilini doku duruyor hadi op diyince de yapmaya basladi. Istemezse öte dönüyor tabi orasi ayrı
Araştırmalarıma göre 18. aya doğru duzeliyormuş. Tabi bilinçli büyümesine zaman var 2 günde mahvetti beni hızlıca koşar adım gidiyor kol altından destek veriyorum. Merak ettiği ne kadar köşe bucak varsa geziniyor. Seni gidi seni demek bağımsız yürüsen buralara geleceksin diyorumçok düzensiz içeri dışarı parmak ucunda hızlı ayaklar vücüdundan önde ya da arkada kalıyor aradadaha bilinçli yürümesine zaman var gibi. kalbi yürümekten yana ama daha ayaklar hazır değil.
Yaklaşık 2 aydir böyleyiz artık delireceğim kendi atıp duruyor kucağımdan. Artık o kadar bıktım ki dur ayakta yürü yeter diyorum ya. O derece geldiler banaAraştırmalarıma göre 18. aya doğru duzeliyormuş. Tabi bilinçli büyümesine zaman var 2 günde mahvetti beni hızlıca koşar adım gidiyor kol altından destek veriyorum. Merak ettiği ne kadar köşe bucak varsa geziniyor. Seni gidi seni demek bağımsız yürüsen buralara geleceksin diyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?